• SOS - ΑΝΑΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #136419  από NavSeal23
 Σάβ Ιαν 27, 2024 2:44 am
Γεια χαρά σε όλους και όλες. Εργάζομαι στον δημόσιο τομέα (υπουργείο εσωτερικών) και έχω διαγνωσθεί με ΣΚΠ περίπου 5 χρόνια τώρα. Έχω κάνει δύο καλά επεισόδια, στα οποία χρειάστηκε να απέχω από εργασία για μερικούς μήνες κατά το παρελθόν.

Αυτή τη στιγμή, εδώ και αρκετούς μήνες έχω απίστευτη κόπωση. Εξάντληση. Νιώθω φοβερή αδυναμία στα άκρα και σε ολόκληρο το σώμα. Εξαιτίας αυτού έχει επιβαρυνθεί σε τεράστιο βαθμό και η ψυχικη μου υγεία. Δεν μπορώ με τίποτα να μπω στη διαδικασία να μετακινούμαι καθημερινά προς και απο την εργασία μου και να είμαι 8 ώρες εκεί ακόμα και αν είναι θέση γραφείου, νιώθω τρομερή εξάντληση και αν δεν ξεκουράζομαι, ξεκινάνε και ζαλάδες και αίσθηση ρεύματος στα άκρα.

Επισκέφτηκα τον νευρολόγο που επισκέπτομουν (δημόσιο νοσοκομείο) και ζήτησα αναρωτικη άδεια. Μου έδωσε ΜΟΝΟ 15 μέρες και μου ζήτησε να μην επιμείνω να του ζητήσω παραπάνω γιατί δεν βλέπει πως να το δικαιολογήσει. Ενώ εξήγησα όλα τα παραπάνω, τίποτα. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την αντιμετώπιση. Η ΣΚΠ είναι μια σιωπηλή και κρυφή αναπηρία. Στο εξωτερικό σε πολλές χώρες θεωρείται disability ακόμα και απλά να έχεις τη νόσο και υπάρχει σεβασμός στο θέμα. Δεν πήγε κάποιος απτό πουθενά και ζήτησε αναρωτικη για να τη σκαπουλαρει.

Πήγε ένας άνθρωπος που βιώνει συμπτώματα τα οποία περιγράφονται στη βιβλιογραφία και που έχει την ιατρική γνωμάτευση/διάγνωση της ΣΚΠ.

Οι ερωτήσεις μου και το που θα χρειαστώ την βοήθεια σας είναι οι εξής:

Γνωρίζει κανείς κάποιον "άνθρωπο" ιατρό δημοσίου που θα πάρει στα σοβαρά και που παίρνει στα σοβαρά ασθενή με ΣΚΠ; Η ΣΚΠ ανήκει στα δυσιατα νοσήματα, και δεν έχω διαβάσει αν βγήκαν νέοι νόμοι να μας βοηθούν ακόμα πιο πολύ, αλλά στα δυσιατα η αναρωτικη είναι διπλάσια και επίσης ανά εξάμηνο κατά ανώτατο όριο. Δεν προσπαθώ να πάρω κάποιο επίδομα χωρίς να έχει επηρεαστεί η σωματική μου υγεία σε τέτοιο βαθμό που να το δικαιολογεί, αλλά όταν έχω συμπτώματα τα οποία θέλω να προσέξω για να καταφέρω να ζήσω με τη νόσο με όσο πιο αργή εξέλιξη γίνεται, θα κοιτάξω να προστατέψω τον εαυτό μου και δεν θα πάω κόντρα να εξάντληση το ΚΝΣ μου και να κάνω χειρότερη υποτροπή.

Επίσης, μπορώ να πάω απευθείας μέσω της υπηρεσίας μου και να αιτηθεί άδεια αναρωτικη από την ειδική υγειονομική επιτροπή (η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας είναι αυτή;), που όπως διαβάζω εδώ ( https://www.apdthest.gov.gr/site/%CE%99 ... Committees) αναφέρει: Από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή χορηγούνται αποκλειστικώς και οι αναρρωτικές άδειες που αφορούν σε δυσίατα νοσήματα.

Αυτό δε σημαίνει ότι μπορώ να αιτηθω απευθείας μέσω της υπηρεσίας μου αναρωτικη άδεια από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή; (Εφόσον υπάρχουν ήδη στο φάκελο μου, προηγούμενες αναρωτικες άδειες, γνωμάτευση κτλ).

Σας ευχαριστω πάρα πολύ!!!