• Απώλεια ισορροπίας, ζαλάδες

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #136296  από spyros19
 Πέμ Οκτ 12, 2023 8:55 pm
Χαίρετε!

Νέος στην ομάδα, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη! Για πρώτη φορά εμφάνισα 22/7 έντονη ζαλάδα με τάση λιποθυμίας , ημέρα κατά την οποία είχε καύσωνα. Το απέδωσα στη ζέστη. Μέσα Αυγούστου και ενώ βρισκόμουν σε κλειστό χώρο (μουσείο) με ξαναέπιασε, όχι τόσο έντονα, και έκτοτε μέχρι και σήμερα δεν έχει φύγει. Ζαλάδα, αίσθημα αστάθειας, και σαν κάτι να με βαραίνει στο κεφάλι. Περιστασιακά, ορισμένες μέρες και μουδιάσματα, είτε κάτω από το μάτι, είτε ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη, είτε πιο σπάνια στο πόδι.
Έκανα τέλος Αυγούστου μαγνητική εγκεφάλου στην οποία βρέθηκαν α) μη ειδική εστία στο μεσεγκέφαλο 4,5 - 5 χιλιοστά υψηλού σήματος στις Τ2 και flair τομές και β) στικτές εστίες γλοίωσης στη λευκή ουσία του μετωπιαίου λοβού, αμφίβολης κλινικής σημασίας.
Επιπλέον έκανα τέλος Σεπτεμβρίου μαγνητική αυχενικής μοίρας, η οποία απλά επιβεβαίωσε τη μαγνητική εγκεφάλου και ξαναεντόπισε την εστία στο μεσεγκέφαλο (αυτή τη φορά 5,5 χιλιοστά)
Πήγα σε δύο νευρολόγους, η μία συνέστησε ξανά μαγνητικη σε ένα χρόνο. Η δεύτερη μου έγραψε εξετάσεις αντισωμάτων και μαγνητική σε τρεις μήνες.

Τα συμπτώματα είναι πιο έντονα σε χώρους όπως η αποβάθρα του μετρό και τα σούπερ μάρκετ. Αντιθέτως, είμαι πολύ καλά όταν κινούμαι π.χ μέσα σε αυτοκίνητο ή σε συρμό του μετρό.

Οποιαδήποτε βοήθεια εκτιμητέα!