• Δυο χρόνια με μουδιασματα

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #136190  από Georgia1986
 Παρ Σεπ 01, 2023 8:20 pm
Καλησπέρα σε όλους,
Θα προσπαθήσω να είμαι περιεκτική αν και δύσκολο αφού ταλαιπωρούμαι δυο χρόνια με συμπτώματα.. όλα ξεκίνησαν τέτοια εποχή το 2021. Μουδιασματα σε όλη τη δεξιά μου πλευρά από το κεφάλι μέχρι το άκρο… έκανα εισαγωγή καθώς φοβήθηκα πολύ όπου κυριολεκτικά έκανα τα πάντα μαγνητικές εγκεφαλογραφημα ειδικές αίματος κτλ… τα συμπτώματα κράτησαν δυο μήνες και μετά ηρέμησα… πέρσι τον Αύγουστο πάλι τα ίδια μετά από μια περίοδο με απίστευτο στρες.. μουδιασμένη γλώσσα και ελάχιστα άκρα… πάλι μαγνητική εγκεφάλου κ αυχένα, ηλεκτρομυογραφημα κτλ… μετα απο συμβουλή τριων νευρολόγων πήγα σρ ψυχίατρο κ σταδιακά με αγωγή αντικαταθλιπτικών άρχισαν να υποχωρούν αλλα όχι εντελώς… έμεινε η γλώσσα η μισή μουδιασμένη που με έπιανε τρεις συνεχόμενες μέρες και με άφηνε τρεις, σταδιακα μέχρι πριν ένα μήνα μουδιάζει όλο και λιγότερο δηλαδή ήμουν καλά ακόμα και είκοσι ημέρες σερί… έκοψα τα φαρμακα τον Μάιο γιατί όντως ήμουν πολύ καλύτερα σωματικά… στο σήμερα λοιπόν έχω εδώ και είκοσι μέρες μουδιασμένη τη μισή γλώσσα χωρις διαλειμμα και απο προχθές το μισό πρόσωπο… έχω εξαντληθεί σωματικά και ψυχικά είμαι 37 με δυο παιδιά κάνω ψυχοθεραπεία αλλα πλέον έπιασα πάτο. Κάθε συμβουλή κ ανάλογη εμπειρία θα είναι πολύτιμη…
 #136194  από Mariz
 Σάβ Σεπ 02, 2023 9:25 pm
Γεια σου Georgia! Λοιπόν έχω γράψει κ εγώ παρόμοια εμπειρία όπου συχνά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχω συμπτώματα κ τον τελευταίο χρόνο είναι σχεδόν καθημερινά κ γενικά ποικίλουν. Έχω κάνει κ εγώ εξετάσεις κ είναι καλές. Τσιμπήματα μουδιασματα κούραση και αισθάνομαι περίεργα σαν γαργαλητό στα Κόκκαλα κτλ. Κ έμενε για ψυχοσωματικά μου έχουν πει. Κοιτά είναι καλό που είναι καλές οι εξετάσεις αλλά καταλαβαίνω ποσό απογοητευτικό και κουραστικό είναι να έχεις συμπτώματα να αγχώνεσαι ότι έχεις κάτι σοβαρό να μην βρίσκεις κατι(ευτυχώς) και φτου κ απ την αρχή! Γνώμη μου είναι να δώσεις λίγο χρόνο κ να προσπαθήσεις να μην δώσεις σημασία στα συμπτώματα όπως επίσης κάποια στιγμή να απευθυνθείς σε έναν καλό νευρολόγο να κανεις εξετάσεις πάλι ανάλογα με το τι θα σ πει.
 #136195  από Georgia1986
 Κυρ Σεπ 03, 2023 10:59 am
Καλημέρα, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου… έχω κλείσει ήδη τη νευρολόγο που με παρακολουθεί αν κι έχω πάρει γνώμες και από δυο ακόμα και όλοι καταλήγουν σε άγχος εφόσον έχω καθαρές εξετάσεις… αναμένω τι θα μου πει αν και έχω ήδη αποφασίσει να κάνω πάλι έστω μαγνητική εγκεφάλου κ αυχένα.. είναι τρομερά δυσάρεστο κ με καθιστά μη λειτουργική στα απλά καθημερινά η ιδέα πως δεν βρίσκω τι έχω με τόσο έντονα συμπτώματα κυρίως σε διάρκεια γιατί ξεκίνησαν ακριβώς πριν δυο χρόνια και η μεγαλύτερη παύση τους είναι 25 ημέρες αν θυμάμαι καλά… εμένα το κύριο πρόβλημα είναι το μούδιασμα στη μισή γλώσσα και στο πρόσωπο πιο σπάνια… στα άκρα ακόμη σπανιότερα… για το μούδιασμα στη γλώσσα έχω ελέγξει θυρεοειδή έχω παει σε Στοματολογο ρευματολόγο οφθαλμίατρο και ότι άλλο διάβαζα πως μπορεί βα βρεθεί αιτια και πλέον νιώθω πως δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι για να μην νιώσω πάλι τα ίδια… σκέψου πως εχω κάνει δυο νοσηλείες για να ελεγχθώ για τις οποιες ουσιαστικά τους παρακαλούσα να μπω μέσα εγω… κάνω ψυχοθεραπεία ένα χρόνο έπαιρνα για λίγο και φάρμακα σχεδόν έξι μήνες όπου μειώθηκαν αισθητά αλλά δεν έφυγαν… και απορώ γτ δεν περνάνε εφόσον δεν έχει βρεθεί κάτι παθολογικό σε δυο πληρεις ελέγχους με διαφορά ενός έτους μεταξύ τους... η μόνη εξέταση που δεν εχω κάνει είναι η παρακέντηση όπου κανείς γιατρός δεν το συζητάει καν, ενώ από άποψη άγχους στα υπόλοιπα επίπεδα το θεωρώ πλεον ελεγχόμενο… εύχομαι κ σε εσένα τα καλύτερα… και πάλι ευχαριστώ!
 #136196  από Mariz
 Κυρ Σεπ 03, 2023 12:21 pm
Αχ σε καταλαβαίνω είναι πολύ δυσάρεστο συναίσθημα όλο αυτό και συνήθως οι γύρω μας λένε να ηρεμήσουμε και πως όλα είναι από άγχος. Δεν διαφωνώ ίσως αλλά είναι τόσο σωματικό το σύμπτωμα που μας ταλαιπωρεί και σίγουρα μας βάζει σε σκέψεις για ασθένειες κτλ. Εδώ μέσα αν διαβάσεις ο Στάθης λέει πολύ ωραία πράγματα για την ψυχολογία και πως μα την ενισχύσεις ακόμα και αν νοσείς.
Για την παρακέντηση εμένα η τελευταία νευρολόγος μου την πρότεινε για άλλο λόγο αλλά επειδή έκανα βυθοσκόπηση και βγήκε καλή προς το παρόν την αφήσαμε την παρακέντηση. Ωστόσο δεν θέλω να την κάνω γιατί μ φαίνεται δύσκολη εξέταση εκτός αν υπάρχει όντως λόγος για να την κάνω. Εφόσον οι γιατροί σ λένε όχι κάτι θα ξέρουν όποτε μην μπεις στην διαδικασία εάν δεν χρειάζεται.
Επίσης επειδή θέλεις να ξανακάνεις μαγνητική συζητά με τον γιατρό σου να κοιτάξετε μια κ καλή κεφάλι αυχένα και σπονδυλική στήλη. Δεν ξέρω αν τα λέω σωστά αλλά είναι νομίζω 3 σημεία π μπορεί να υπάρχουν εστιες(κ εγώ εδώ τα έχω δει όποτε ψαξτο κ εσυ πρώτα)
Επίσης απ δίκη μ εμπειρία θα σ πω να προσέξεις τα σκιαγραφικά μην πάρεις πολλά επειδή εμένα προσωπικά με είχαν επιβαρύνει και μ είχαν χειροτερέψει τα συμπτώματα (είναι κάπως τοξικά για τον οργανισμό κ καλό είναι να γινόνται με σύνεση) κατά την γνώμη μ πάντα και έτσι όπως τα έχω ψάξει.
Εάν δεν σε καλύπτουν οι νευρολόγοι π έχεις πάει ψάξε κάποιον που να έχει εμπειρία σε τέτοια θέματα.
Εύχομαι να είμαστε σύντομα ήρεμοι απ όλα αυτά και να περάσουν!
 #136197  από Georgia1986
 Κυρ Σεπ 03, 2023 1:16 pm
Νομίζω εννοείς θωρακικής μοίρας η οποία δεν μου την έχουν συστήσει ακόμα δεν ξέρω γιατί… θα τα ρωτήσω όλα και φυσικά ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων θα πάρω και δεύτερη γνώμη όπως κάνω κάθε χρόνο… μαγνητική σε κεφάλι κ αυχένα εχω κάνει τρεις φορες με τελευταία πέρσι τον Οκτώβριο και ήταν καθαρες… εσυ τι θα σκέφτεσαι να κανείς;
 #136198  από Mariz
 Κυρ Σεπ 03, 2023 1:37 pm
Ναι ναι θωρακικής μοίρας εννοουσα, μου έχουν πει πως σπάνια έχει εστία εκεί γιαυτο. Εγώ τώρα έχω να κάνω σε λιγες μέρες ένα εγκεφαλογραφημα που είναι απλή εξέταση κ μου την έγραψε η νευρολόγος να δω τι θα βγει κ εκεί και να ξανά συζητήσω την περίπτωση να επαναλάβω μαγνητικές. Κ εγώ κεφάλι κ αυχένα έχω κάνει κ ήταν καθαρές πέρυσι τον Αύγουστο κ αυχένα τον Ιανουάριο.
Δεν τρελαίνομαι στην ιδέα να κάνω πάλι μαγνητικές αλλά το έχω στο νου μου αν συνεχίσουν τα συμπτώματα.
Επίσης κάποια στιγμή θα κοιτάξω κ για χενφα. Εδώ το βρήκα κ είναι ένας ειδικός υπέρηχος π κανεις ο Στάθης έχει μιλήσει για αυτό μήπως κ το θέμα είναι εκεί. Αλλά μην σου βάζω ιδέες γιατί νομίζω τα συμπτώματα σου δεν έχουν σχέση. Κ αυτό θα το συζητήσω δλδ με την νευρολόγο μου πρώτα.
Κάνω κ εγώ ψυχοθεραπεία και εννοείται ότι είμαι αγχώδης γενικά αλλά δεν ξέρω πλέον τι συμβαίνει. Έχω κ ένα παιδί 14 μηνών κ προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη γενικά όσο μπορώ.
 #136200  από Georgia1986
 Κυρ Σεπ 03, 2023 6:50 pm
Είχα κάνει αγγειογραφία εγκεφάλου αλλά δεν ξέρω αν φαίνεται έτσι… πάντως δεν έχω αλλά συμπτώματα εκτός από σπάνια πονοκέφαλο μια φορά ανά δεκαπέντε που μου περνάει με ντεπόν αμέσως… ζάλη κόπωση κτλ καθόλου μόνο μουδιασματα… κ εγώ ότι πει η Νευρολογος απλά ήθελα να δω αν είχε κάποιος άλλος κάποια άλλη εμπειρία αντίστοιχη… σε ευχαριστώ πολύ κ εύχομαι καλά αποτελέσματα! Αναμένω νέα σου…
 #136201  από Mariz
 Κυρ Σεπ 03, 2023 8:18 pm
Κ σε σένα εύχομαι καλά αποτελέσματα και σύντομα να είναι όλα πολύ καλύτερα! Κ εγώ αναμένω δικά σου νεα :emojis-9:
 #136374  από Mariz
 Σάβ Δεκ 23, 2023 11:30 pm
Καλησπέρα και καλές γιορτές! Πως είσαι; Είχες νέα με τις εξετάσεις; ☺️
 #136537  από Lilibeth
 Τρί Μαρ 26, 2024 3:46 pm
Παιδιά καλησπέρα! Επειδή διαβάζω από πόλλους εδώ ότι έχουν κάποια συμπτώματα και έχουν κάνει μαγνητικές και είναι καθαρές. Επειδή εξακολουθούν τα συμπτώματα τις επαναλαμβανουν. Υπάρχει περίπτωση βρε παιδιά να μην φαίνεται κάτι στις εξετάσεις? Ενώ έχουν αρχίσει τα συμπτώματα? Το ρωτάω γιατί θέλω να τις κάνω και φιβαμαι πως αν ισχύει κάτι τέτοιο μήπως ούτε με τις εξετάσεις ησυχάσω. Δεν έχω έντονα συμπτώματα αλλά φεύγει το ένα κι ερχετε το άλλο. Μια τα μυρμυγκιασματα, μια το μάτι που πριν κάνα 10αρια μέρες θάμπωσε 2 φορές. Τωρα το πόδι μου που το νιώθω σαν να πάει να μούδιασειη . Οι διαταραχές υπνου που διάβασα ότι κι αυτό είναι συμπτώμα. Μπορεί αυτά να είναι από άγχος η τυχαία?