Nikos Ts έγραψε: ↑Κυρ Αύγ 27, 2023 7:31 pm Καλησπέρα σε όλους,διαβάζωντας τελευταία έρευνες που θέλουν να μην καταναλώνουμε αγελαδινό γάλα ήθελα να ρωτήσω ποιο θα ήταν το καλύτερο για την περίπτωση μας;Θέλω να ξεκινήσω διατροφή όσον αφορά την ΣΚΠ και γι αυτό ρωτάω!Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα (αγελάδα, κατσίκα, χωρίς λακτόζη) πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά.
Τα αποδεκτά υποκατάστατα αγελαδινού γάλακτος περιλαμβάνουν γάλα αμυγδάλου, ρυζόγαλο και σε μικρότερο βαθμό καρύδας γάλα.
Καλά υποκατάστατα για το τυρί είναι πολλά προϊόντα με βάση την ταπιόκα.
Διάφορα, μη γαλακτοκομικά υποκατάστατα τυριού παρμεζάνας υπάρχουν στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Φροντίστε να ελέγξετε το ετικέτες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει γαλακτοκομικό ή σόγια σε κανένα από τα προϊόντα που βρίσκετε.
Οι παραπάνω πληροφορίες και άλλες πολλές, εμπεριέχονται στο βιβλίο διατροφής για την πολλαπλή σκλήρυνση "Best Bet Diet".
https://www.direct-ms.org/wp-content/up ... okbook.pdf