• ΕΡΩΤΗΣΗ: Απόφαση ΚΕΠΑ για την ΠΣ ως μόνιμη αναπηρία (μη αναστρέψιμη)

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #135037  από Φαίδρα
 Τρί Μαρ 22, 2022 3:46 pm
Καλησπέρα.

Η ΠΣ έχει μπει στην λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις τα τελευταία χρόνια. Η ερώτησή μου για όσους πέρασαν ΚΕΠΑ τα τελευταία 3 χρόνια, είναι η εξής: Σας έδωσαν το ποσοστό αναπηρίας εφ' όρου ζωής;

Στον επίσημο πίνακα του κράτους, αυτό που βρήκα είναι πως λέει πως χαρακτηρίζεται μη αναστρέψιμη και το ποσοστό δίνεται επ' απόριστον, εφόσον το ποσοστό αναπηρίας είναι άνω του 67% μετά από δύο διετείς κρίσεις. Και θέλω να καταλάβω τι ισχύει ακριβώς. Δηλαδή αν δώσουν ποσοστό ας πούμε 80%, αναγκάζουν τον άνθρωπο να περάσει ξανά με την ελπίδα πως τι; θα βελτιωθεί η κατάσταση μετά από 2 χρόνια; :smile-dull: :occasion-clown:

Ζητώ συγγνώμη αν έχει ξανααπαντηθεί το ερώτημα, έψαξα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα.
 #135051  από waterfall
 Πέμ Μαρ 24, 2022 10:36 am
Βγήκε καινούριος πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων ο οποίος λέει τα εξής:

Δυσμενείς, από πλευράς πρόγνωσης, μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας (πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή, περιπτώσεις δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής και δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής με υποτροπές), με υπολειμματική κινητική σημειολογία (ημιπάρεση-ημιπληγία, παραπάρεση-παραπληγία, τετραπάρεση-τετραπληγία, παρεγκεφαλιδική συνδρομή, δυστονία, κ.λπ.) με Π.Α. ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, μετά από τέσσερα (συνολικά) έτη υγειονομικής κρίσης.

Δεν έχει σημασία αν είναι το ποσοστό 80% αντί για 67% για να δώσουν εφόρου ζωής. 'Εχει σημασία, όπως βλέπετε, η μορφή της νόσου και τι κινητικά προβλήματα έχει αφήσει.