• Αλλαγή θεραπείας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #134607  από Mina.k89
 Κυρ Νοέμ 21, 2021 7:39 pm
Καλησπέρα σε όλους. Εκανα 1,5 χρονο θεραπεία με plegridy. Την σταμάτησα και αυριο ξεκινάω θεραπεία με tecfidera. Έχω αγχωθεί πολύ για παρενέργειες και για το αν θα με πάει καλα στην παθηση😔😔😔😔😔😔😔😔
 #134610  από Στάθης
 Τρί Νοέμ 23, 2021 2:21 pm
Mina.k89 έγραψε: Κυρ Νοέμ 21, 2021 7:39 pm Καλησπέρα σε όλους. Εκανα 1,5 χρονο θεραπεία με plegridy. Την σταμάτησα και αυριο ξεκινάω θεραπεία με tecfidera. Έχω αγχωθεί πολύ για παρενέργειες και για το αν θα με πάει καλα στην παθηση😔😔😔😔😔😔😔😔
Γεια σου Μίνα,

γενικά όταν ξεκινούμε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή μας, ο φόβος και το άγχος του αγνώστου είναι συνήθες. Μπορείς να νιώθεις όμως και χαρά μέσα σε μια νέα αρχή, ένα νέο κεφάλαιο. Χαρά διότι μέσα στο άγνωστο μαθαίνουμε περισσότερα για τον εαυτό μας.

Προσπάθησε να είσαι αισιόδοξη, ότι θα τα πας πολύ καλύτερα. Έτσι προγραμματίζουμε το σώμα μας να το βοηθήσουμε, ασχέτως την κατάσταση στην οποία θα περιέλθουμε.

Καλή αρχή* λοιπόν, με υψηλό ηθικό και φρόνιμα. :emojis-8:

*Καλό είναι να υπάρχει μια περίοδος καθαρισμού (~1-3 μήνες) του οργανισμού μας από το προηγούμενο φάρμακο πριν προχωρήσουμε στο επόμενο.
 #134613  από Mina.k89
 Τετ Νοέμ 24, 2021 2:11 pm
3 μηνες ειναι που εχω σταματησει τις ιντερφερονες. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου Σταθη :emojis-8:
 #134614  από Φαίδρα
 Τετ Νοέμ 24, 2021 3:29 pm
Στάθης έγραψε: Τρί Νοέμ 23, 2021 2:21 pm

*Καλό είναι να υπάρχει μια περίοδος καθαρισμού (~1-3 μήνες) του οργανισμού μας από το προηγούμενο φάρμακο πριν προχωρήσουμε στο επόμενο.
Αυτό όντως υπάρχει ως οδηγία;
 #134615  από Στάθης
 Τετ Νοέμ 24, 2021 6:37 pm
Φαίδρα έγραψε: Τετ Νοέμ 24, 2021 3:29 pm
Στάθης έγραψε: Τρί Νοέμ 23, 2021 2:21 pm

Αυτό όντως υπάρχει ως οδηγία;

Ο πρώην νευρολόγος μου το εφάρμοζε και το θεωρούσα ιδιαίτερα λογικό σαν πρακτική. Όταν ΄ένα φάρμακο παύει να είναι συμβατό ή χρήσιμο για ΄ένα οργανισμό, η κάθαρση του οργανισμού από το φάρμακο αυτό, πριν ξεκινήσει το επόμενο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό.

Έτσι δεν μπλέκονται τα ισχυρά χημικά των φαρμάκων, γίνεται καλύτερη παρακολούθηση της πορείας του νέου φαρμάκου (αντιδράσεις, παρενέργειες, οφέλη) από την αρχή του. Αυτό που έχω πολύ συχνά παρατηρήσει από πολλές εμπειρίες συνασθενών μας, είναι το ένα φάρμακο να διαδέχεται το άλλο απανωτά χωρίς διακοπές ή περιόδους κάθαρσης. Έτσι δημιουργείται το φαινόμενο "λαβύρινθος", όπως το χαρακτηρίζω, δηλαδή χάνει ο ασθενής την μπάλα.... όπως παρατηρώ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οπότε είναι καλή, λογική πρακτική και οδηγία πιστεύω.