• Θεραπεία χωρίς συμπτώματα;

  • Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #133467  από Joanna
 Σάβ Ιαν 23, 2021 12:21 pm
Ποια είναι η άποψη σας; να ξεκινήσει κάποιος θεραπεία που έχει διαγνωστεί με σκπ αλλά χωρίς κανένα σύμπτωμα;
 #133468  από Hlias
 Σάβ Ιαν 23, 2021 2:44 pm
Καλησπέρα Joanna εδώ μέσα στο φόρουμ Θα διαβάσεις πολλά για της θεραπείες ,για εναλλακτικές θεραπείες και αλλά πολλά ! Την θεραπεία την κανείς για να μην εξελιχθεί η νόσος ! Δεν την κανείς για τα συμπτώματα ! Μεγάλο κομμάτι βέβαια στην εξέλιξη της ασθένειας είναι η ψυχολογία ! Καλό θα είναι να ακούσεις τον γιατρό σου αν τον εμπιστεύεσαι και γιατί όχι να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη ! Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί η θεραπεία να ταιριάζει και να τους βοηθάει και ψυχολογικά σε κάποιους άλλους μπορεί να δημιουργεί παρενέργειες και να τους ρίχνει ! Εμένα έχει η κοπέλα μ σκπ εδώ και ένα χρόνο σχεδόν κάνουμε την θεραπεία με ρεμπιφ 44 χωρίς καμία σχεδόν παρενέργεια εκτός από 1-2 φορές που της δημιούργησε λίγο κούραση ! Στο 6μηνο στην μαγνητική όλα ήταν πολύ καλά με ανενεργές εστίες και συρρικνωμένες ! Τώρα για αυτό ευθύνεται η θεραπεία που προσφέρει 30% αποτέλεσμα η η γενική ψυχολογία και η λίγο καλύτερη διατροφή η και τα 2 μαζί δύστυχος δν ξέρει κανείς ! Κάνε ότι πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει εσένα και πιο πολύ την ψυχολογία σου και σου εύχομαι να μην σ εμφανιστεί ποτέ κάποιο σύμπτωμα ! Καλή σου μέρα :)
 #133475  από Μ.M
 Κυρ Ιαν 24, 2021 11:30 pm
Δεν είμαι γνώστης του θέματος, αλλά διάγνωση χωρίς συμπτώματα?? Περίεργο δεν είναι?? Άλλοι έχουν πολλά συμπτώματα, εστίες κλπ κ πάλι δεν παίρνουν διάγνωση. Σε ότι έχει να κάνει με γιατρούς, ιατρικά θέματα, διαγνώσεις, πάντα μια δεύτερη γνώμη είναι χρήσιμη πιστεύω. Πόσο μάλλον όταν αφορά μια θεραπεία σαν της σκπ, για την οποία αναφέρονται πολλά (παρενέργειες, κυκλώματα κλπ.)
Εύχομαι να αποφασίσεις το καλύτερο για εσένα!
 #133476  από Joanna
 Δευ Ιαν 25, 2021 8:04 am
Είχα κάτι ζαλάδες το 2019 μετά από 5 ώρες ηλιοθεραπεία χωρίς καπέλο και χωρίς να βρέχω το κεφάλι μου. Κι έτσι εντελώς τυχαία τώρα το 2020 έκανα μαγνητική εγκεφάλου γτ έπρεπε να κάνω στο στήθος κι έδειξε 1 εστία ενεργή κ μετά από 3 μήνες που έκανα ξανά έδειξε 2 νέες κι έκανα 3ημερη κορτιζονη . Κ εννοείται πως η παρακεντιση βγήκε θετική. Απλά δεν είχα ποτέ κάποιο άλλο σύμπτωμα. Κι απλά αναρωτιόμουν γιαυτό που λένε ότι όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις αγωγή τόσο καλύτερα.. Γιαυτό δεν ξέρω.
 #133477  από Στάθης
 Δευ Ιαν 25, 2021 10:44 am
Joanna έγραψε: Δευ Ιαν 25, 2021 8:04 am ...... όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις αγωγή τόσο καλύτερα.. Γιαυτό δεν ξέρω.
Κατά την άποψή δεν είναι ακριβώς έτσι... δηλαδή όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις αγωγή τόσο το καλύτερο.

Εάν δεν προσέχουμε την υγεία μας, την καλύτερη αγωγή να ξεκινήσουμε η πορεία θα είναι η κατιούσα. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι εκατοντάδες μελέτες για παράδειγμα που έχουν ερευνήσει ενδελεχές την σχέση του τσιγάρου, της σκλήρυνσης και της κατιούσας.

Η αγωγή πιστεύτω έχει μόνο ψυχολογικό νόημα υποστήριξης αλλά για περιορισμένο χρόνο στους περισσότερους, λόγο παρενεργειών. Το κακό είναι ότι το συνήθες είναι να μαζεύονται τα φάρμακα... και στο τέλος να είμαστε φαρμακωμένοι μέχρι τα μπούνια..., και εκεί το τούνελ βαθαίνει.

Η υγεία μας έχει τρεις βασικούς πυλώνες. Το Πνεύμα, την Διατροφή και την Άσκηση.
Αυτό που γνωρίζω και πιστεύω ακράδαντα, είναι ότι όσο νωρίτερα προσέχουμε αυτούς τους τρεις πυλώνες, αυτή είναι μακράν η καλύτερη αγωγή.
 #133478  από Joanna
 Δευ Ιαν 25, 2021 2:58 pm
Εννοείται ότι προσέχεις διατροφή, ψυχική υγεία/υεξία και γυμναστικη. Αρα η αγωγή με φάρμακα ξεκινάει μόνο όταν βγουν (χτύπα ξύλο) τα συμπτώματα; κι επίσης έχει υπάρξει ποτέ κανένας που να ξεκίνησε αγωγή με φάρμακα και να τη διέκοψε γιατί δεν έβγαζε πλέον άλλες εστίες;;
 #133479  από Στάθης
 Δευ Ιαν 25, 2021 3:48 pm
Joanna έγραψε: Δευ Ιαν 25, 2021 2:58 pm ....έχει υπάρξει ποτέ κανένας που να ξεκίνησε αγωγή με φάρμακα και να τη διέκοψε γιατί δεν έβγαζε πλέον άλλες εστίες;;
Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που διέκοψε την αγωγή επειδή θεραπεύτηκε. Γνωρίζω ότι αγωγές έχουν περισσότερο την φιλοσοφία της συντήρησης και για αυτό πιστεύω υπάρχουν ισχυρές σχέσεις φαρμακοβιομηχανιών - γιατρών - πελατών (ασθενών) με βάση το απίστευτα κερδοφόρο πεδίο "της συντήρησης".

Μπορεί να υπάρξει θεραπεία για την ΣΚΠ? Βεβαίως και θα μπορούσε πιστεύω, αλλά όταν κερδίζουν τρισεκατομμύρια από την ασθένεια, το μυαλό αυτών που κινούν τα νήματα είναι αλλού μάλλον.

Μια νοητική γραμμή που έχω θεραπείας "Αν τα κράτη με τις φαρμακοβιομηχανίες είχαν κατεύθυνση την Ψυχοσωματική διάσταση της πάθησης, θα είχαν ήδη βρει σε μεγάλο βαθμό την αλληλουχία αυτών των στοιχείων που θα βελτίωνε ραγδαία την πορεία των ασθενών". Έχοντας κατακρεουργήσει το ψυχολογικό των ασθενών δεν μπόρεσα ποτέ να βοηθηθώ "αληθινά" από την παρούσα λογική. (δες παρενέργειες φαρμάκων της ΣΚΠ όπως ιντερφερόνες -> κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις, νοητική κόπωση κτλ.).

Joanna έγραψε: Δευ Ιαν 25, 2021 2:58 pm ....Αρα η αγωγή με φάρμακα ξεκινάει μόνο όταν βγουν (χτύπα ξύλο) τα συμπτώματα;
Ακόμα και συμπτώματα να υπάρξουν, η διαχείριση της πάθησης μπορεί να γίνει με πολλά μέσα. Σκοπός είναι η ψυχολογία τους ασθενή να βρει γερή βάση και ισορροπία, αυτό μπορεί και μεταφράζεται από οποιοδήποτε μέσο αρκεί να γίνεται συνειδητά και με αυτογνωσία, όχι τυφλά με άγνοια.
 #133480  από Joanna
 Δευ Ιαν 25, 2021 4:08 pm
Έχετε δίκιο... Έτσι είναι..εσείς παίρνετε αγωγή; Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας και για τον χρόνο σας!
 #133482  από Στάθης
 Δευ Ιαν 25, 2021 6:18 pm
Joanna έγραψε: Δευ Ιαν 25, 2021 4:08 pm Έχετε δίκιο... Έτσι είναι..εσείς παίρνετε αγωγή; Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας και για τον χρόνο σας!
Από το 2010 δεν παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Από το 2010 μέχρι σήμερα παίρνω αγωγή βιταμίνες, διαλογισμό, άσκηση, καλή διατροφή, βότανα, καλές σκέψεις, διάβασμα, κιθάρα, ποδήλατο, μασάζ, κολύμπι, εκδρομές στην φύση, χορός, δημιουργικότητα, κηπουρική, περπάτημα. Συνεχίζω προσπαθώντας να αναγάγω την ψυχολογία μου σε τέτοια ύψη ώστε να υπερβώ την αυτο-ανοσία με αυτο-θεραπεία.

Προσπαθώ πολύ και μάλιστα η σκλήρυνση η ίδια με βοηθάει προς τα εκεί με συμπτώματα αλλαγής και κάθαρσης προς ένα ιδεατό εαυτό πιο ζωντανό, πιο παρόν στην ζωή, πιο χρήσιμο για την κοινωνία, πιο ευγενή για τους γύρω και πιο αγαπητό για τον ίδιο τον εαυτό.

Η νόσος και κάθε νόσος πιστεύω είναι είτε ευλογία, είτε κατάρα. Εμείς διαλέγουμε τι θέλουμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε από τις προ(σ)κλήσεις αυτές.