• MATCHA αντί για καφέ

  • Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #130536  από Στάθης
 Δευ Οκτ 01, 2018 8:54 pm
Γεια σας παιδιά, ένα ιδιαίτερο θέμα που με ταλανίζει αυτό το καιρό είναι ο καφές. Έχω παρατηρήσει ότι ο οργανισμός μου ακολουθεί ένα ωραίο πρωινό πρόγραμμα, και ο πρωινός καφές μου δίνει ένα ωραίο boost στις εργασίες μου αλλά μετά από τόσα χρόνια έχει ο οργανισμός κουραστεί. Εδώ και χρόνια πίνω καφέ από την εφηβεία θυμάμαι που μάθαμε στον φραπέ, αυτό το τοξικό πάρτυ καφέ με γάλα... μέχρι σήμερα ανακατεύτηκε η τράπουλα και φτάσαμε στο υπέροχο, σκέτο, μονό εσπρεσσάκι.

Υπάρχει κάτι ωραίο που έχω βρει κάτι τελευταία και ήθελα να το μοιραστώ, πολλοί ίσως το γνωρίζετε κιόλας. Για πρώτη φορά το δοκίμασα από το αγαπητό μέλος μας "Gianna" και την ευχαριστώ για αυτό γιατί ήταν πραγματικά χρήσιμη εμπειρία.

Λέγεται MATCHA.
IMG_0216_2048x2048.JPG
IMG_0216_2048x2048.JPG (217.09 KiB) Προβλήθηκε 2099 φορές
Το MATCHA περιέχει L-Theanine, ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα σας να επεξεργάζεται διαφορετικά την καφεΐνη και να δημιουργεί μια κατάσταση ηρεμίας. Ενώ μια μερίδα του matcha έχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ, παρέχει λιγότερο νευρώδη, πιο σταθερή ενεργειακή ώθηση - χωρίς κατάπτωση στο τέλος. Η L-Theanine βελτιώνει επίσης την εστίαση και βοηθά στην συγκέντρωση !
matcha-boosts-energy2.jpg
matcha-boosts-energy2.jpg (19.87 KiB) Προβλήθηκε 2104 φορές
  • Επίσης το MATCHA διαθέτει πολύ υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία προστατεύουν από τη νόσο και τη γήρανση. Έχει 1573 ORAC (ικανότητα απορρόφησης ελευθέρων ριζών) μονάδες ανά μερίδα, είναι μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο.
  • Το MATCHA συμβάλλει στην τόνωση του μεταβολισμού και στο κάψιμο του λίπους με την αύξηση της θερμογένεσης (μέχρι 40%), του ρυθμού με τον οποίο το σώμα μας καίει θερμίδες.
  • Το MATCHA περιέχει κατεχίνες, ένα μοναδικό είδος αντιοξειδωτικού με ισχυρές ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου.
  • Το τσάι από MATCHA είναι πολύ εύκολο να γίνει. Δεν απαιτείται εσπρεσσιέρα ή ειδικά μηχανήματα.
  • Το MATCHA παρέχει ίνες και θρεπτικά συστατικά που ο καφές δεν περιέχει, συμπεριλαμβανομένης της χλωροφύλλης, της βιταμίνης Α και της βιταμίνης C.
  • Επίσης δεν βρωμάμε καφέ
Νομίζω είπα αρκετά ! Βρήκα υπέροχα άρθρα για το συγκεκριμένο τσάι που το συγκρίνουν με το καφέ. Γνωρίζω ότι πουλιέται σε βιολογικά μαγαζιά, επίσης γνωρίζω είναι λίγο ακριβούτσικο αλλά είναι πραγματικά σε άλλη διάσταση, προς την Ίαση.

http://epicmatcha.com/coffee-vs-matcha- ... dvantages/
matcha-green-tea-3_1024x1024.jpg
matcha-green-tea-3_1024x1024.jpg (118.8 KiB) Προβλήθηκε 2100 φορές
 #130558  από Konstantinos
 Δευ Οκτ 08, 2018 12:03 am
Πολύ ενδιαφέρον.
Το αμινοξύ L-Theanine ίσως δρά και νευροπροστατευτικά προστατευοντας από βλάβες λόγω υπερδιέγερσης των νευρων (excitotoxicity μέσω υποδοχέων NMDA και glutamate), αν η δράση αυτή είναι αρκετά ισχυρή στον άνθρωπο.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17182482
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23097345
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17725856
Υπερβολική κατανάλωση πάντως καλό θα είναι να αποφεύγεται γιατί ζορίζει το συκώτι, αν και με την τιμή που έχει το κόβω δύσκολο.