• σωματοποιηση αγχους

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129877  από stathis19
 Παρ Απρ 13, 2018 10:53 am
Καλημέρα, διαγνωστηκα χτες απο ψυχίατρο με σωματοποίηση άγχους... Έχω ποικίλα νευρολογικά συμπτώματα,πόνους στην πλάτη,κούραση και στομαχικά προβλήματα.. Έχω κανει και πριν 2 χρόνια μαγνητικές σε εγκέφαλο, αυχένα επειδή είχα τα ίδια και χειρότερα και είχαν βγει μια χαρά. Έκτοτε και για 2 χρόνια μου πέρασαν όλα και τώρα ξαναεμφανίστηκαν και μου χουν δημιουργήσει μια απόγνωση καθώς στο μυαλό μου δεν μου χει φύγει η ιδέα της σκπ.. Καταλαβαίνω βέβαια ότι διάφορα συμπτώματα( κρίσεις πανικού, ζαλάδες, ανακάτεμα) προέρχονται από άγχος. Αυτό που δεν μπορώ να συλλάβω είναι οτι η αδυναμία, τα μουδιάσματα,το ότι μου κόβονται τα πόδια ή νιώθω να μαγκώνουν προέρχονται και αυτά από άγχος... Θα ήθελα τη γνώμη σας. Σας ευχαριστώ
 #129910  από emarydi
 Τρί Απρ 17, 2018 4:58 pm
γεια σου φίλε
δεν έχω δει την σύσταση σου οπότε δεν σε ξέρω καθόλου αλλά νομίζω ότι δεν είσαι για εδώ :)
κι εμένα πριν να διαγνωστω (δηλ προ μαγνητικών) μου είπαν οτι μπορει να ειναι ψυχοσωματικό και μου εξήγησαν πως μπορει να γινει Εχει μεγαλη δύναμη η ψυχη .εχει κι άποψη . κανε την ψυχοθεραπεία σου , παρε τα χαπια σου και ξέχνα την σκλήρυνση διασκέδασε κι ολα ευχομε να πανε και θα πανε καλά.
 #129912  από stathis19
 Τρί Απρ 17, 2018 7:30 pm
Ευχαριστω για το χρονο σου...θεωρω αδυνατο να παταω στο εδαφος και να μη το νιωθω και να ειναι αυτο απο το αγχος...οπως και οτι τρεμοπαιζουν οι μυς μου και τα ποδια μου ειναι ξερα...τελος παντων αυτη η αοριστια δημιουργει απογνωση σε συνδυασμο με το οτι δεν με πιστευει κανεις
 #136925  από S.marie
 Πέμ Οκτ 03, 2024 6:19 pm
Καλησπέρα κι από μένα...
Εγώ έχω τα εξής συμπτώματα
Μούδιασμα που διαχέεται σε όλο το κεφάλι και το πρόσωπο,σφίξιμο στα μηνίγγια και στο πίσω μέρος του κεφαλιού,πόνο στον αυχένα και στην πλάτη,μερικές φορές μούδιασμα και στα χερια-δαχτυλα,πολλές φορές νιώθω κι ένα εσωτερικό τρέμουλο σε πόδια και χέρια.Εχω τρελαθεί πάω τρίτη βδομάδα ,έχω κάνει μαγνητική αυχένα βγήκε καθαρή,αξονική εγκεφάλου περιμένω τα αποτελέσματα,ο νευρολόγος μου είπε πως πιθανών να είναι ψυχοσωματικό και πως αν η αξονική βγει καθαρή πρέπει να πάω σε έναν ψυχίατρο.