• Γεια σε όλους!!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #10544  από vassia
 Σάβ Οκτ 24, 2009 4:42 am
Κατ'αρχάς καλημέρα.
Χάρηκα πολύ που βρήκα ένα τέτοια φόρουμ συζητήσεων!! :D
Είμαι καινούρια λοιπόν και στο φόρουμ, και στην σκπ.
Είμαι 22.
Πριν απο περίπου 10 μέρες μου εμφανίστηκε ένα μούδιασμα στην δεξια πλευρά (χέρι, αυχένας) και τίποτε άλλο. Σε 3-4 μέρες άρχισα να νιώθω το χέρι μου αδύναμο και με αρκετά ελλατωμένη αίσθηση στην αφή. Μα κανένα απολύτως άλλο σύμπτωμα.
Πήγα για τη γνωστή μαγνητική και μου διέγνωσαν σκπ.
Με δυο φλεγμονές στην αριστερή πλευρά, η μία ανενεργή (παλιά όπως μου είπε ο γιατρός) η άλλη ενεργή. Μου είπε να κάνω τρεις μέρες κορτιζόνη και άλλες 2 εξετάσεις που χρειάζεται για να οριστικοποιηθεί και τυπικά η διάγνωση. Παρακέντηση και μια άλλη σχετική με την όραση.
Εντάξει, για να πω την αλήθεια έχω φρικάρει λίγο αλλά το παίζω ψύχραιμη για τους γονεις μου οι οποίοι το πήραν λίγο βαριά...
Βασικά με ανησυχούν κάποια θέματα όπως το πόσο γρήγορα εξελίσεται αυτή η ασθένεια, αν κάποιο σύμπτωμα μπορεί να αφήσει μόνιμη αναπηρία, και αν η σκπ μειώνει το προσδόκιμο ζωής με τα σημερινά δεδομένα και τις σημερινές μεθόδους θεραπείας. Ξέρω πόσο σηματικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία βέβαια και γι'αυτό σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχολόγο.
Με έχει πάρει λίγο από κάτω... :roll:
 #10545  από ahilleas
 Σάβ Οκτ 24, 2009 6:39 am
Γεια σου Βασσια και καλως ηρθες!
Λογικες οι απορριες σου,αλλα χρειζετε υπομονη και ψυχραιμια.
Η <φιλη μας>,εκδηλωνετε διαφορετικα σε καθε ανθρωπο.
Τα συμπτωματα παρουσιαζοντε σε ανυποπτο χρονο,ισως και να μη
παρουσιαστει κατι για πολλα χρονια.
Τα νεα φαρμακα βοηθανε παρα πολυ και οι γιατροι περιμενουν
και αλλα συντομα.
Οπως θα δεις στο φορουμ,ολοι προσπαθουμε να συνηθισουμε
με την ιδεα οτι η παθηση ειναι μια ασπονδη <φιλη>.Ουτε να τη διωξουμε
μπορουμε,ουτε να την αγνοησουμε.
Γι αυτο συνεχισε τη ζωη σου και να σκεφτεσε μονο θετικα.
:-)
 #10546  από costas
 Σάβ Οκτ 24, 2009 9:22 am
8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas την Σάβ Νοέμ 07, 2009 8:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #10548  από Εύη Ξ
 Σάβ Οκτ 24, 2009 11:18 am
Καλημέρα και καλως ήρθες.
Το καλό είναι ότι η διάγνωση έγινε γρήγορα και πήρες κορτιζόνι.Αυτό είναι υπερ σου.
Γιατί πολλοί αγνωούν τα πρώτα συμπτώματα.Το πιο πιθανό είναι να μην έχεις συμπτώματα για πάρα πολύ καιρό.
Συνέχισε τη ζωή σου όπως πριν και όλα θα πάνε καλά.Το προσδόκιμο ζωής δεν μιώνετε.
Να `σαι καλά.
 #10549  από chryssa
 Σάβ Οκτ 24, 2009 11:30 am
vassia καλημερα κι απο μενα!!!!
Εισαι 22 .... ειμαι 52. Ειμαι καλα ....και χαιρωμαι την καθε στιγμη.
Το ιδιο να κανεις κι εσυ.
Συμφωνω απολυτα με οτι εγραψαν.... ο ahilleas o costas & η Ευη Ξ.
Να εισαι αισιοδοξη και η ζωη θα σε ανταμοιψει!!!!!! ;) ;)
 #10554  από michaelz21789
 Σάβ Οκτ 24, 2009 2:32 pm
Γεια σου Βασσια. Ειμαστε σχεδον συνομηλικοι, αλλα ειμαι λιγο πιο παλιος στο θεμα. Καταρχην πιστευω οτι δν υπαρχει κανενας λογος να αγχωνεσαι κ να ανησυχεις γιατι εισαι πολυ τυχερη και οσο αφορα τα φαρμακα αλλα κ την κατασταση σου. Δεν υπαρχει κατι που δν μπορεις να κανεις και η σκπ ειναι μονο μια διαγνωση, μια μαγνητικη κ κατι που ειπε ο γιατρος οτι εχεις. Φτιαξε τη ζωη σου οπως εσυ θελεις και οχι μεσα απο τη σκπ, μια ταμπελα.. Θα ερθει η μερα σε πολυ λιγο χρονο που θα θυμασαι την σκπ επδ πρεπει να κανεις τν θεραπεια σου κ για κανεναν αλλο λογο.. Και αν αγχωνεσαι τοσο για το τι θα γινει, (που στην τελικη το μελλον καθε αλλο παρα ασχημο ειναι για την σκπ) ζησε την καθε μερα σαν να ειναι η τελευταια σου, δωσε σημασια και αξια σε οτι κανεις κ οτι περνας και που δν ειχες σκεφτει ποτε.. Δωσε σημασια στην καθε σου αισθηση και οτι εκλαμβανεις. Μας εχουν δοθει απιστευτα δωρα και η σκπ ηρθε για να στα δειξει και να τα εκτιμησεις, δες οτι αυτο που σου συνεβη εγινε για να δεις εσυ κατι. ουδεν κακο αμιγες καλου.. Αυτο που σου ηρθε ειναι δωρο. Ζησ' το.. να σαι καλα. ;)
 #10556  από Maria77
 Σάβ Οκτ 24, 2009 2:53 pm
Καλώς ήρθες Vassia στην παρέα μας!
Αντιλαμβάνομαι πως είσαι πανικοβλημένη γιατί τώρα είναι η αρχή και έχεις να αντιμετωπίσεις καινούργιες καταστάσεις! Μην ανησυχείς υπάρχουν διάφορες θεραπείες οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν...δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα! Καλή δύναμη!

Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι πως πραγματικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση πόσα νέα μέλη υπάρχουν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! :shock:
 #10559  από elena
 Σάβ Οκτ 24, 2009 3:04 pm
Καλημέρα vassia!!!
καλά να είσαι πάντα!!!
 #10563  από Κατερίνα
 Σάβ Οκτ 24, 2009 4:36 pm
Γεια σου κι απο μένα!!!Όλοι στην αρχη τρώμε την φρίκη μας :shock: αλλα μετά οσο θα ενημερώνεσαι θα δεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά... :) Αν έχεις διαβασει τις συζητήσεις στο forum θα είδες πως οι περισσότεροι ζουν τη ζωή τους όπως πριν,έχουν οικογένειες και γενικά δεν τους σταματάει τπτ.Έχεις όλη τη ζωη μπροστά σου,όλα καλά θα πάνε, θα δεις...
 #10564  από vassia
 Σάβ Οκτ 24, 2009 5:10 pm
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για όσα μου είπατε.
Μου κάνει καλό να ακούω την άποψη ανθρώπων που έχουμε ''κοινούς φίλους'' ;)