• Διαδικασία για εξέταση για ΧΕΝΦΑ και ασφαλιστική κάλυψη.

  • Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #127200  από Tassos
 Τετ Μαρ 08, 2017 11:50 am
Καλημέρα, θα ήθελα να κάνω τον υπέρηχο για ΧΕΝΦΑ. Θα ήθελα όμως πρώτα παραπεμπτικό από κάποιο γιατρό με αιτιολογία. Ο σκοπός είναι να μου καλύψει την εξέταση η ασφαλιστική μου.

Θεωρώ ότι το παραπεμπτικό θα πρέπει να το πάρω από τον αγγειοχειρούργο με τον οποίο μετά θα κάνω την επέμβαση (αν χρειαστεί) και όχι από νευρολόγο και πιστεύω ότι δε θα πρέπει να αναφέρεται ότι το πρόβλημα είναι ΠΣ άλλα κάτι άλλο που διορθώνεται με τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά… πήρε κάποιος άλλος παραπεμπτικό πριν κάνει την εξέταση και αν ναι με τι αιτιολογία και από τι γιατρό; Κάλυψε σε κάποιον που έκανε την επέμβαση τα έξοδα η ασφαλιστική του;

Και γενικώς βοηθήστε λίγο με τι διαδικασία. Πρώτα πρέπει να πάμε στον αγγειοχειρούργο για κάποια συζήτηση και μετά για την εξέταση;

Και γενικώς τι παίζει με καλύψεις από ασφαλιστικές;

Ευχαριστώ.
 #127201  από Στάθης
 Τετ Μαρ 08, 2017 1:08 pm
Tassos έγραψε:Για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά… πήρε κάποιος άλλος παραπεμπτικό πριν κάνει την εξέταση και αν ναι με τι αιτιολογία και από τι γιατρό; Κάλυψε σε κάποιον που έκανε την επέμβαση τα έξοδα η ασφαλιστική του;
Γεια σου Τάσο, η αλήθεια τον υπέρηχο τον πλήρωσα από την τσέπη μου, αλλά θα σου στείλω ΠΜ για να μιλήσεις με τον ειδικό (αγγειοχειρούργο) να σε κατατοπίσει για το πως γίνεται η κάλυψη και του υπερήχου αν μπορεί να γίνει (που νομίζω γίνεται).

Όσο για την επέμβαση και τις δύο επεμβάσεις που έκανα ΧΕΝΦΑ τις κάλυψε η ασφαλιστική μου. Έκανα δύο γιατί η πρώτη ήταν σχεδόν επιτυχής (γιατί η ΧΕΝΦΑ τότε ήταν στην αρχή της - πειραματική), και η δεύτερη ήταν επιτυχής γιατί η διαδικασία της ΧΕΝΦΑ πλέον είχε ωριμάσει και γίνεται σωστά. Ναι, και οι δύο επεμβάσεις με βοήθησαν πολύ. Μάλιστα μερικά συμπτώματα όπως ζαλάδα, βουητό στα αυτιά, κόπωση, πονοκεφάλοι που νόμιζα ήταν συμπτώματα της ΣΚΠ, τελικά ήταν συμπτώματα της ΧΕΝΦΑ σε μένα.

Εάν υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια, τότε αυτό είναι ασθένεια από μόνη της, που λογικά όλες οι ασφαλιστικές πρέπει να καλύπτουν. Στο παρελθόν έχω ακούσει λίγες περιπτώσεις που υπήρχε πρόβλημα στην κάλυψη αλλά καλύτερα μίλα με τον αγγειοχειρούργο και προπάντων τον ασφαλιστή σου.

Καλή συνέχεια Τάσο !.
 #127202  από Tassos
 Τετ Μαρ 08, 2017 2:04 pm
Ευχαριστώ Στάθη,
ναι, ένα από αυτά που ήθελα να ξεκαθαρίσω είναι το αν η ΧΕΝΦΑ είναι ασθένεια από μόνης ώστε να καλυφθεί από ασφαλιστικές.
Βουητό, πολύ κόπωση, ζαλάδες έχω κι εγώ. Θα μιλήσω με αγγειοχειρούργο…

Καλή συνέχεια.
 #127215  από new_angel
 Πέμ Μαρ 09, 2017 1:36 pm
Καλησπέρα,

Γενικως ποσο κοστίζει η εξεταση? Θα με ενδιέφερε να την εκανα στην Ελλαδα
Παίρνει χρονο ? Και τα αποτελέσματα περνούν πολυ καιρο να βγουν?
 #127577  από Tassos
 Πέμ Απρ 06, 2017 4:26 pm
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προχώρησα σε εξέταση για CCSVI. Τα ευρήματα είναι:

1) Ύπαρξη διαφράγματος στις δύο σφαγίτιδες στο επίπεδο της εκβολής τους.
2) Ασύγχρονη σύγκλιση των γλωχίνων και άρα υπάρχει μικρού βαθμού παλινδρόμηση της ροής αίματος.
3) Μικρού βαθμού παλινδρόμηση στις φλέβες του εγκεφάλου κατά τις αναπνευστικές κινήσεις.

Ενημερώθηκα ότι αυτά αποτελούν 3 από τα 5 κριτήρια για επέμβαση CCSVI. Ο γιατρός που θα κάνει την επέμβαση απάντησε σε όλες τις απορίες μου και με ενημέρωσε ότι και με ένα κριτήριο μπορεί να προχωρήσει κάποιος στην επέμβαση.

Στένωση πάντως δεν βρέθηκε!

Τώρα σκέφτομαι τι να κάνω. Για το αν θα προχωρήσω ή όχι…

Οι γνώμες σας και συμβουλές σας θα βοηθούσαν.

Υπάρχει κάποιος άλλος που να είχε παρόμοια ευρήματα;

Ευχαριστώ
 #127587  από Στάθης
 Παρ Απρ 07, 2017 12:28 pm
Καλημέρα Τάσο.

Τα πιο βαρβάτα συμπτώματα της ΧΕΝΦΑ κατά την δικιά μου εμπειρία είναι η σωματική Κόπωση (αντοχή), οι Κεφαλαλγίες, η νοητική κόπωση, οι ζαλάδες-αστάθεια, οι αίσθηση αδυναμίας στα άκρα και μουδιάσματα στα άκρα λόγο κακής κυκλοφορίας του αίματος σε αυτά (κρύα πόδια, κρύα χέρια).

Το ότι έχεις μικρού βαθμού παλινδρομήσεις, μάλλον δείχνει ότι βιώνεις κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα σε μικρό βαθμό αν όχι καθόλου.

Βλέπω επίσης ότι σου έχει επηρεαστεί η όραση. Σύμφωνα με τις εμπειρίες του γιατρού σε ένα άρθρο του CCSVI talk "Αρκετοί, είδαν βελτίωση στην όρασή τους ή δεν παρουσιάζουν πλέον πονοκεφάλους, προβλήματα αστάθειας, ή προβλήματα ούρησης, ενώ παράλληλα, απέκτησαν σημαντική βελτίωση στην αντοχή τους.".

Το δίλημμα σου είναι λογικό. Συμβουλή μου είναι εάν έχει εκτός από την όραση κάποια επιπλέον συμπτώματα σαν τα παραπάνω τότε ίσως να ήταν σοφό να την κάνεις.

Εάν αυτό που σε ενοχλεί είναι μόνο η όραση, και παίρνεις βιταμίνες, ίσως να σε βοηθήσει ένα σχήμα ενίσχυσης βιταμινών και αντιοξειδωτικών από ειδικό πάνω στο θέμα. Προσωπικά το τέλειο σχήμα που πέτυχα ήταν μετά την ΧΕΝΦΑ και την βελτίωση σοβαρών συμπτωμάτων, πήγα σε ειδικό γενετιστή ο οποίος μου ενίσχυσε των οργανισμό με κουρκουμάδες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και εκεί είδα ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Ακόμα καλύτερη διαχείριση συμπτωμάτων έκανα όταν ξεκίνησα την ιατρική κάνναβη με ατμοποιητή όπου σχεδόν επέστρεψα στα κανονικά μου, και γιαυτό πιστεύω το Sativex θα βοηθήσει πολύ κόσμο στην διαχείριση σοβαρών συμπτωμάτων.

Καλή τύχη στην επιλογή σου και καλή δύναμη.
 #127589  από Tassos
 Παρ Απρ 07, 2017 4:43 pm
Σωματική κόπωση έχω, κεφαλαλγίες δεν έχω, νοητική κόπωση έχω και παραέχω, ζαλάδες έχω, μουδιασματάκια έχω.

Ακριβώς, τα βιώνω σε μικρό βαθμό.

Σε γενετιστή είχα πάει κι εγώ (μάλλον στον ίδιο που πήγες κι εσύ) και είχα αρχίσει να παίρνω καθημερινά όλα αυτά τα συμπληρώματα που μου είχε δώσει. Σταμάτησα όμως γιατί δεν άντεχα να ξυπνάω το πρωί και να βάζω τόσα χάπια μέσα μου. Απλά δε μου άρεσε να είναι έτσι η καθημερινότητά μου.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
 #127591  από Στάθης
 Παρ Απρ 07, 2017 6:09 pm
Tassos έγραψε:Σωματική κόπωση έχω, κεφαλαλγίες δεν έχω, νοητική κόπωση έχω και παραέχω, ζαλάδες έχω, μουδιασματάκια έχω.

Ακριβώς, τα βιώνω σε μικρό βαθμό.

Σε γενετιστή είχα πάει κι εγώ (μάλλον στον ίδιο που πήγες κι εσύ) και είχα αρχίσει να παίρνω καθημερινά όλα αυτά τα συμπληρώματα που μου είχε δώσει. Σταμάτησα όμως γιατί δεν άντεχα να ξυπνάω το πρωί και να βάζω τόσα χάπια μέσα μου. Απλά δε μου άρεσε να είναι έτσι η καθημερινότητά μου.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Καταλαβαίνω τι αισθάνθηκες με τα βιταμινοχαπάκια. Το πρώτο τρίμηνο είναι υπερβολική η λήψη. Βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τα φάρμακα της MS, είναι λίγο πιο υποφερτή ή όλη διαδικασία, με λιγότερες παρενέργειες και πιο απτά αποτελέσματα, τουλάχιστον σε περιπτώσεις νέες στην πάθηση η με λιγότερο επιβαρυμένη κατάσταση.

Για το θέμα της νοητικής κόπωσης και τις ζαλάδες η ΧΕΝΦΑ πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ.
 #130227  από elpida*
 Σάβ Ιούλ 07, 2018 9:55 pm
Καλησπέρα κι απο εμένα. Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος απο εσάς που έκανε την εξέταση για ΧΕΝΦΑ μπόρεσε να την γράψει με αιτιολογία και σε ποιον γιατρό; Νευρολόγο θέλει? Δικαιολογείται απο τα ταμεία; Γιατί δίνω 1000 ευρώ εφκα το μήνα, οπότε θα προτιμούσα να μην πληρώσω κι άλλα χρήματα σε αυτό το ανύπαρκτο σύστημα υγείας αλλά και να δω να μου επιστρέφουν πίσω κάτι από αυτά που ληστρικά μου αφαιρούν κάθε μήνα. Και δεύτερον θα το εκτιμούσα αν μου στέλνατε με προσωπικό μήνυμα ονόματα γιατρών και για την εξέταση και εν συνεχεία για την επέμβαση, ώστε να τους μελετήσω λίγο, να δω αν υπάρχουν άλλες απόψεις γι αυτούς στο νετ. Οι λόγοι που θέλω να προχωρήσω στην εξέταση αυτήν είναι: Η αμείωτη κούραση, δεν μπορώ πλέον να κάνω τίποτα. Κόψαμε ιντερφερόνη που την θεωρούσαμε ύποπτη, βάλαμε τεκφιντέρα τη μισή δόση. Παίρνω μόνιμα την αγωγή έναρξης, δεν πέρασα ποτε στα 240, λόγω έντονης αλλεργίας στο δέρμα. Τα 120 ειναι ανεκτά δε μου βγάζουν παρενέργειες και τα αντιπυρηνικά τα είδαμε να γυρίζουν σε αρνητικά. Εστίες βγάζω αλλά όχι ενεργές το τελευταίο διάστημα. Αιματολογικά πεντακαθάρα και πλέον παλεύω με την κούραση και τρομερούς ιλίγγους που είχα και στο παρελθόν και δεν ξέρω το λόγο. Δεν έχω όρεξη να σταθώ και να μιλήσω. Είμαι κυριολεκτικά ένα πτώμα με μαύρους κύκλους που θέλω μόνο να είμαι ξαπλωμένη. Help.....