• ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ;;;;;

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #122538  από aeras21
 Πέμ Νοέμ 24, 2016 9:57 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟ,ΟΛΙΓΟΚΛΩΝΙΚΑ ΘΕΤΙΚΑ, ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΕ ΣΚΠ,Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΠΑΘΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΥΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΤΡΟΦΙΑ,ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ.Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΒΓΗΚΕ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ΄΄;;;ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ;;;;
 #122542  από Στάθης
 Πέμ Νοέμ 24, 2016 11:01 am
aeras21 έγραψε:ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟ,ΟΛΙΓΟΚΛΩΝΙΚΑ ΘΕΤΙΚΑ, ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΕ ΣΚΠ
Γραφειοκρατικά αλλά και πρακτικά, ναι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά κατάταξης στην ΣΚΠ.

Τα συμπτώματα της μυικής αδυναμίας, πονών στα κόκκαλα και αδυνάτισμα είναι πολύ διαδεδομένα συμπτώματα-παρενέργειες των φαρμάκων της ΣΚΠ όπως π.χ. της κορτιζόνης.

Σου δώσανε μήπως μεγάλη ποσότητα κορτιζόνης πρόσφατα;
 #122543  από aeras21
 Πέμ Νοέμ 24, 2016 11:17 am
Σταθη ναι διαγνωστηκα στις 20 αυγουστου, εκενα σχημα 3ημερομεχρι τις 24 και μετα στις 10 οκτωμβριου λογω ενος πονου στον αυχενα με εβαλαν ξανα σε 3ημερο σχημα χωρις σχημα κορτιζονης απο το στομα..αρα σε 2 μηνες 2 3ημερα σχηματα..η ατροφια των μυων ειναι αποτελεσμα της κορτιζονης σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα γινεται το ενα ποδι και ισως ο λαιμος απο την δεξια πλευρα να εχασαν μυικη μαζα:;;;
 #122544  από Στάθης
 Πέμ Νοέμ 24, 2016 12:50 pm
aeras21 έγραψε:..η ατροφια των μυων ειναι αποτελεσμα της κορτιζονης σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα γινεται το ενα ποδι και ισως ο λαιμος απο την δεξια πλευρα να εχασαν μυικη μαζα:;;;
Εάν γράψεις στο Google - "κορτιζόνη μυική μάζα",

θα εκπλαγείς όταν συνειδητοποιήσεις το πως η κορτιζόνη συνδέεται πολύ σοβαρά με την μείωση της μυϊκής μάζας.

Προσωπικά έχω κάνει στο παρελθόν 8-9 σχήματα κορτιζόνης (7ημερα - 5ημερα - 3ημερα), και ναι σε σύντομο χρονικά διάστημα μπορεί να μειώσει την μυική μάζα, εξαρτάται βέβαια και από τις αντοχές του κάθε οργανισμού και την ευαισθησία του στον βομβαρδισμό κορτιζόνης.

Άλλες παρενέργειες που έχω επίσης νιώσει από την κορτιζόνη είναι πόνος στα κόκαλα και ειδικά σε αυτά του ισχίου. Οι μεγάλες ποσότητες κορτιζόνης συνδέονται και με την Οστεοπόρωση.

Εγώ πλέον προτιμώ να παίρνω μεγάλες ποσότητες του φυσικού αντιφλεγμονώδες "Κουρκουμά-κουρκουμίνη-Turmeric". Μάλιστα όταν νιώθω πολύ χάλια παίρνω αρκετά μεγάλη ποσότητα, χωρίς να φοβάμαι τις παρενέργειες, γιατί απλούστατα δεν έχει (ή έχει ελάχιστες). Αργεί λίγο να δράσει σαν φαγητό που είναι, αλλά όταν πάρει μπρος, προσωπικά με βοηθάει πάρα πολύ στο να ελέγχω τις φλεγμονές σε όλο το μήκος και πλάτος του οργανισμού μου.

Λογικά η κορτιζόνη θα περιφέρεται στον οργανισμό σου για λίγο καιρό ακόμα, πολλά νερά, φρούτα, λαχανικά και ελαφριά άσκηση θα την μεταβολίσει πολύ πιο γρήγορα, και λογικά και οι οποιαδήποτε παρενέργειές της θα τείνουν προς εξαφάνιση.