• ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #121133  από labc81
 Δευ Οκτ 03, 2016 9:45 pm
Διαγνώστηκα τον Μάρτιο με ΣΚΠ και εργαζόμουν στο σχολείο ως αναπληρώτρια..
Φέτος, λόγω της ασθένειας προτάχθηκα στον πίνακα και δουλεύω στην περιφέρεια όπου ανήκω,δλδ εντός Αττικής (επιτέλους). Όμως αυτό που δεν μπορώ να βρω είναι αν τελικά η νομοθεσία μας προστατεύει ως προς τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες (εφημεριες, υπευθυνοι τμηματων, επιλογή βολικού ωραρίου...) ή όχι.Διότι στο πρόγραμμα βλέπω ότι με λογαριάζουν χωρίς καμιά διάκριση,,,δλδ και υπεύθυνη τμήματος είμαι, και εφημερίες κάνω και συνεχόμενο 4ωρο ή 5ωρο έχω χωρίς διάλλειμμα και λίγο προβληματίζομαι αν θα ανταπεξέλθω σε αυτά ή αν τελικά πρέπει να ενημερώσω τον διευθυντή και τον σύλλογο για την ασθένειά μου..
 #121174  από Αστερι
 Πέμ Οκτ 06, 2016 3:50 pm
Πασχω 12χρονια αλλα επισημα το ξερω απο τον Φλεβαρη.... Εργαζομαι (δασκαλα)εντεκα χρονια. Γυρισα ολα τα χωρια(περασα υπεροχα !) και εφυγα απο την πρωτη χρονια απο την Αθηνα και δε γυρισα ποτε... Στο σχολειο μου ειμαι οκτω χρονια. Το ειπα αμεσως κυριως για να ειμαι ηρεμη ... Κανω τα παντα(οχι μεσημεριανες εφημεριες )γιατι θελω και μπορω. Ξερω ομως οτι αμα τους πω να μην κανω ,δε θα κανω... Επαρκουν οι δασκαλοι για το ολοημερο και μονος του ο διευθυντης με εβγαλε...Κανω κανονικα το ωραριο μου και λειπω μονο αν εχω ιατρικο ραντεβου(μπορει δυο τρεις φορες τον χρονο). Ξαναλεω για την ωρα ειμαι σουπερ. Μπορει να νιωθω εντονη κοπωση κι ολα τα ωραια αλλα εχω βαλει κενο στη μεση και χαλαρωνω μιση ωριτσα...Παντως με προσεχουν και τους ευχαριστω πολυ...Ειμαστε πλεον οικογενεια μετα απο τοσα χρονια συνεργασιας...
Θεωρω οτι πρεπει να ενημερωνεις παντου!Δεν ειναι ντροπη. Ηρθε και θα μεινει πανω σου οποτε οι γυρω σου να το εχουν στο μυαλουδακι τους(οχι ηρθε η καινουρια,αλλαξτε της τα φωτα...).
 #121349  από labc81
 Τετ Οκτ 12, 2016 11:54 pm
Σε σχολείο της επαρχίας ή σε νησί ίσως είναι πιο εύκολο επειδή το κλίμα είναι πιο οικογενειακό όπως είπες και εσύ,,,ξέρω μια κοπέλα στο νησί που ήμουν που δεν κάνει τπτ...
Ωστόσο αναρωτιέμαι αν πω π.χ. ότι δεν θέλω να αναλάβω τμήμα γιατί θέλω στο κενό μου να ξεκουράζομαι με καλύπτει ο νόμος;;υπάρχει κάποια πρόβλεψη/προστασία για εμάς ή είμαστε ''βορρά'' σε κάθε διευθυντή;;