• νεο συμπτωμα?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #116726  από kelen
 Κυρ Απρ 24, 2016 11:44 pm
Καλησπεριζω και εγω με τη σειρα μου η μαλλον καληνυχτιζω λογω ωρας :emojis-11: Ειχα γραψει παλαιοτερα στο φορουμ το σεμπτεμβριο για ενα περιστατικο θολωσης της ορασης που τελικα εφυγε απο μονο του και οι γιατροι δεν βρηκαν κατι οπως ειπαν. Ως και σημερα ειχα παλι θολωματα στο ιδιο ματι αλλα οχι μεγαλης εντασης. Τον τελευταιο μηνα ομως επανηλθε οχι τοσο ισχυρα συναμα με ισχυρους πονους σε πλατη,μεση, ποδια και χερια. Πονοι τοσο δυνατοι που εδω και βδομαδες κοιμαμαι δυο ωρες την ημερα. Παραλληλα εχω ναυτιες και διαταραχες στην ουρηση. Επισκευτηκα γιατρους και ο νευρολογος πραγματοποιησε οπτικα δυναμικα και εξεταση ολα φυσιολογικα. Μου εγραψε βεβαια μαγνητικη αλλα μου ειπε οτι δεν την θεωρει απαραιτητη. Θα περιμενω τα αποτελεσματα της εξετασης, απλως θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει βιωσει κατι παρομοιο. Παρακολουθω το φορουμ απο τοτε που ειχα την πρωτη ενοχληση με το ματι μου και εκτιμω καθε απαντηση, Ευχαριστω πολυ
 #116748  από ποπη
 Τετ Απρ 27, 2016 4:07 pm
Καληπερα,
πασχω απο σκληρυνση κατα πλακας και υποφερω απο θολουρα στο δεξι ματι η οποια ερχεται και φευγει. Στην αρχη ο οφθαλμιατρος νομιζε οτι ηταν μικρος αστιγματισμος, αλλα στην πορεια εμφανιστηκαν εντονες ζαλαδες, vertigo και διπλωπια. Εκανα μαγνητικη εγκεφαλου και βρεθηκαν 3 εστιες φλεγμονης ευτυχως πολυ μικρες.Μετα απο ενα χρονο θεραπευτικα και δεν αντιμετωπισα ξανα αυτα τα προβληματα περα απο ελαχιστη θολη οραση μονο την ημερα σε σπανιες περιπτωσεις. Πολυ λανθασμενα ο γιατρος σου σου ειπε οτι η μαγνητικη δεν ειναι απαραιτητη. πρεπει να γινει για να γνωριζεις τι συμβαινει. μπορει να βγει καθαρη και να μην εχεις τιποτα, αλλα αν εχεις κατι? και οπωσδηποτε ολα αυτα τα συμπτωματα και ειδικα τους πονους που νιωθεις να τα αναφερεις σε ειδικο νευρολογο, μην αφησεις τιποτα στην τυχη του. Φιλικη συμβουλη, οτι και να δειξουν οι εξετασεις μην στρεσαριστεις, μην πανικοβληθεις και μην στεναχωρηθεις, γιατι ολα αυτα οδηγουν μια κατασταση σε χειροτερο βαθμο απ'οτι μπορει να ειναι. και να μην ξεχνας να ακολουθεις σωστη μεσογειακη διατροφη προσαρμοσμενη στις αναγκες σου και ασκηση, αργει μεν να δειξει αποτελεσματα αλλα θα σου κανει πολυ καλο στην υγεια. Ελπιζω να μην σε κουρασα. Σου ευχομαι καλα αποτελεσματα!
 #116750  από kelen
 Τετ Απρ 27, 2016 8:39 pm
Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση, οχι μονο δεν με κουρασες αλλα χαιρομαι που καποιος βλεπει τα πραγματα οπως εγω. Η μαγνητικη μου εδειξεε μια εστια η οποια οπως μου ειπαν δυο γιατροι δεν ειναι χαρακτηριστικη για την ασθενεια αλλα τυχαιο ευρημα. Τα δικα μου συμπτωματα συνεχιζονται και θα αναζητησω και μια τριτη γνωμη.δεν μπορω συνεχεια να ακουω την ευκολη λυση οτι για ολα φταιει το αγχος! Σε ευχαριστω για τις συμβουλες, προσπαθω να ειμαι ηρεμη και να τρωω σωστα αν και ειναι δυσκολο με ολα αυτα.☺
 #116751  από ποπη
 Τετ Απρ 27, 2016 9:18 pm
και εμενα ετσι μου ειπαν οι γιατροι, κατεληξαν σε σκπ μετα απο συμβουλιο γιατι ειχα εμφανισει και κατι αλλα συμπτωματα. επισης μου ειπαν οτι απο την στιγμη που η φλεγμονη εμφανιζεται σε νευρο ειναι σκπ. απλα το εχω σε ελαφρια μορφη οπως πιστευω οτι και εσυ εισαι σε πολυ καλη κατασταση. το πετυχες στην αρχη του, αν το προσεξεις μπορει να μην εξελιχθει ποτε. θεραπεια δεν μου επιτρεπουν να κανω προς το παρον γιατι οι παρενεργειες απο τα φαρμακα ειναι πολυ επικινδυνες κ δεν θελουν να δημιουργησουν τιποτα χειροτερο αυτη τη στιγμη. 4 χρονια το εχω και το παλευω με διατροφη και ασκηση. Το επαθα απο το υπερβολικο στρες και αγχος, πιεσα το μυαλο μου πολυ. μην ανησυχεις εισαι πολυ καλα και κρατα την ψυχολογια σου ψηλα :)
 #116752  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τετ Απρ 27, 2016 9:35 pm
Καλωσήρθατε, κορίτσια, στην παρέα μας. Kelen, άκουσε τις συμβουλές της Πόπης, έχει σωστή προσέγγιση, αλλά θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Η μαγνητική που έκανες είναι μόνο εγκεφάλου;
Εύχομαι καλή συνέχεια και στις δύο :smile-flower:
 #116753  από kelen
 Τετ Απρ 27, 2016 9:59 pm
Ποπη ναι εχεις δικιο, απλως εχω καποιες βδομαδες που τα συμπτωματα επιμενουν οι πονοι και τα ελαφρα μουδιασματα και ελπιζω να υποχωρησουν. Ντιανα εκανα μονο εγκεφαλου και μου ειπαν να μην κανω αυχενα και θωρακα, ουτε παρακεντηση. Εγω διαφωνησα αλλα αυτος ειναι και ο λογος που θα επισκεφτω και καποιον αλλον για βοηθεια. Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, μακαρι να πανε ολα καλα.
 #116754  από ποπη
 Τετ Απρ 27, 2016 10:19 pm
Ντιανα καλως σε βρηκαμε! :)

kelen τα μουδιασματα θεωρουνται εντος οριων φυσιολογικα για σκπ ,εχω και εγω δεν με εχουν αφησει τελειως απλα καλμαρουν. ψαξε το θεμα του πονου παραπανω.... τουλαχιστον μπορεις να περπατησεις κανονικα? νιωθεις τα ακρα σου? νιωθεις αδυναμιες? χιλια συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις απλα πολλα απο τα συμπτωματα που γραφεις μοιαζουν με τα δικα μου.
 #116756  από greekinholland
 Τετ Απρ 27, 2016 11:39 pm
Οι περισσότεροι έχουμε ανάλογες ιστορίες, δεν είναι τίποτα τα συμπτώματα. Άγχος, η μέση σου είναι, κούραση είναι θα σου περάσει, στο μυαλό σου είναι όλα κτλ κτλ κτλ. Σε νευρολόγο πήγα με ώση καραμπινάτη, μου κάνει μια νευρολογική εξέταση να μην την χαρακτηρίσω, ψάχνοντας όπως όλοι στο ίντερνετ της λέω μήπως και είναι ΣΚΠ, μια και είχα αστάθεια, εύκολη κούραση και ελαφρά μουδιάσματα στα πόδια, απάντηση 100% όχι. Διάγνωση η μέση σου είναι, να κάνεις μαγνητική στη μέση και στον ορθοπεδικό για θεραπεία. Φυσικά ήταν ΣΚΠ, οπότε όχι υστερία αλλά να είμαστε υποψιασμένοι τελικά και να ψάχνουμε μέχρι να βρούμε απαντήσεις. Έπρεπε να βρεθώ στο εξωτερικό και σε μια ώρα είχα και τη πρώτη διάγνωση και ήξερα τουλάχιστον τι είχα να αντιμετωπίσω. Καλή τύχη και υπομονή
 #116757  από kelen
 Πέμ Απρ 28, 2016 12:17 am
Ποπη ναι τα νιωθω μια χαρα εννοω δεν εχω μουδιασμα φοβερο, οι πονοι με προβληματιζουν σε μεση πλατη και ακρα και επισης η διαταραχη της ουρησης που συνυπαρχει. Κοιτουσα λιγο τωρα για το συνδρομο devic αλλα φυσικα πρεπει αυτες τις μερες να απευθυνθω σε αλλο νευρολογο. Εννοειται ρωτα οτι θελεις, καταλαβαινω και εγω αυτες τις μςρες απασχολουμαι δυστυχως η ευτυχως συνεχεια με αυτο. Greekinholland το καταλαβαινω απολυτα αθαυτο που λες, σου γραφουν κατευθειαν αντικαταθλιπτικα και σε στελνουν σπιτι. Πρεπει να εμπιστευονται περισσοτερο η εστω να ακουνε...ευχαριστω πολυ