• Πιθανων χειρουργειο

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #115815  από passenger69
 Τετ Μαρ 23, 2016 9:30 pm
Γεια σας. Σημερα εκανα αξονικη γιατι ειχα μια ενοχληση κατω χαμηλα και δεξια . Ο γιατρος μου ειπε πως ειδε οτι η σκωληκοειδιτης μου ισως εχει μια μικρη φλεγμονη και οτι ειναι αναποδα . Κοιταζοντας στο διαδικτυο ειδα οτι η φλεγμονη στο σκωληκοειδιτη αντιμετωπιζεται μονο με χειρουργειο , και εκει αρχιζει το προβλημα .
Απ οτι ξερω εμεις που εχουμε ΣΚΠ δεν πρεπει να παιρνουμε ολικη ναρκωση γιατι μπορει να χειροτερευουμε . Εχει καποιος αναλογη εμπειρια με χειρουργεια ;
Εχω ανχωθει περισσοτερο για την ναρκωση παρα για το ιδιο το προβλημα με τη σκωληκοειδιτη
 #115816  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τετ Μαρ 23, 2016 10:03 pm
Αχ,τώρα τι να σου γράψω!
Η κατάστασή μου άρχισε να επιδεινώνεται, μετά από ολική νάρκωση, όταν έκανα αφαίρεση μηνίσκου. Δεν ρώτησα καν τον νευρολόγο μου, συνεννοήθηκα η ηλίθια μόνο με το χειρούργο, ο οποίος τη δουλειά του ήθελε να κάνει, και πήγα και την έκανα. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι αντενδείκνυται η ολική νάρκωση στην σκπ. Οπότε μίλα με το νευρολόγο σου και ρώτα για επισκληρίδιο.
Καλή επιτυχία!
 #115817  από litsa
 Τετ Μαρ 23, 2016 11:30 pm
ωχ τι λέτε τώρα??
είμαι στα πρόθυρα να πάω να κάνω μηνίσκο...

ωχ ωχ!! με βλέπω να μην πηγαίνω πουθενά, και να τον αντιμετωπίζω συντηριτικά!!

αλλο που δεν ήθελα..
κολλαγόνα, χονδροειτινη, και αλλα πολλάαααααααα

passenger, τώρα πλέον, πρώτα δινουν αντιβίωση... γιατρός δεν είμαι... ρώτα καλά πρώτα :emojis-1: :emojis-1:

περαστικά μας!
 #115819  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τετ Μαρ 23, 2016 11:38 pm
Λίτσα, καλύτερα συντηρητικά και με φυσικοθεραπείες!!!
Όλα τα έμαθα, αφού την πατησα πρώτα!
Εκτός αν η επέμβαση γίνεται χωρίς ολική νάρκωση...
 #115821  από kath
 Πέμ Μαρ 24, 2016 1:26 am
Εκανα εγχειρηση σκωλικοειδητιδα πρν απο πολλα χρονια,θυμαμαι ειχα το πρωτο επεισοδιο σκπ πασχα ,πηρα ενδοφλεβια κορτιζονη και τον ιουλιο εκανα την εγχειρηση. Δεν νομιζω οτι η ολικη ναρκωση ,2 ωρων μαλιστα,με επηρεασε σε κατι αφου τη δευτερη ωση την ειχα καπου 4 χρονια μετα αν θυμαμαι καλα. Παντως passenger μπορει να σου δωσει αν κρινει ο γιατρος αντιβιωση κ η φλεγμονη να υποχωρησει . Εγω ειχα παρει αντιβιωση αλλες 2 φορες γι αυτο το θεμα πολυ πριν κανω την επεμβαση. Παντως γενικα αν υπαρχει θεμα θα πρεπει να προσεχεις με διατροφη για να αποφυγεις χειρουργειο . Για να την κανω την εγχειρηση ειχα φτασει πλεον στο αμην,δεν ειχα αλλη επιλογη.
 #115822  από ΝΤΙΑΝΑ
 Πέμ Μαρ 24, 2016 4:58 am
Δεν ξέρω Kath, μακάρι να έχεις δίκιο. Όταν έκανα την επέμβαση, περπατούσα κανονικά. Τρεις μήνες μετα την επέμβαση χρειαζόμουν μπαστουνάκι αν και το γόνατό μου δεν πονούσε πια και λίγο αργότερα 2 βακτηρίες . Και όλα αυτά ενώ οι μαγνητικές μου ήταν σταθερές.
passenger, δεν στα γράφω για να σε φοβίσω αλλά για να συνεννοηθείς πρώτα με το νευρολόγο σου. Αν η επέμβαση είναι αναγκαία, πρέπει να γίνει αλλά πρώτα μιλήστε και για το είδος της νάρκωσης . Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
 #115865  από kath
 Παρ Μαρ 25, 2016 10:37 am
Οταν ειχα το πρωτο επεισοδιο,πριν κανω την επεμβαση, να πω την αληθεια δεν το ειχα παρει και πολυ σοβαρα γιατι δεν ηξερα ακομα τι ειχα,ουτε γνωριζα οτι μπορει η ολικη ναρκωση να επηρεαζει τη σκπι. Επειδη δεν ειχα ασχοληθει δεν το ειχα ψαξει για να ξερω. Θελω να πω με αυτο οτι ισως,λεω ισως η γνωση καμια φορα μπορει να επηρεαζει ψυχολογικα,επιπλεον αγχος κλπ και αυτο να οδηγει σε ωση η σε επιπλεον συμπτωματα. Με καθε επιφυλαξη λεω απλα τη γνωμη μου και παρεθεσα προσωπικη εμπειρια. Σιγουρα ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος ,πιστευω ομως οτι η ψυχολογια του καθενος παιζει πολυ σημαντικο αν οχι τον πρωτο ρολο. Χρονια πολλα σε σενα Ντιανα κ σε ολους για τη σημερινη μερα.
 #115875  από passenger69
 Παρ Μαρ 25, 2016 5:52 pm
kath έγραψε:Εκανα εγχειρηση σκωλικοειδητιδα πρν απο πολλα χρονια,θυμαμαι ειχα το πρωτο επεισοδιο σκπ πασχα ,πηρα ενδοφλεβια κορτιζονη και τον ιουλιο εκανα την εγχειρηση. Δεν νομιζω οτι η ολικη ναρκωση ,2 ωρων μαλιστα,με επηρεασε σε κατι αφου τη δευτερη ωση την ειχα καπου 4 χρονια μετα αν θυμαμαι καλα. Παντως passenger μπορει να σου δωσει αν κρινει ο γιατρος αντιβιωση κ η φλεγμονη να υποχωρησει . Εγω ειχα παρει αντιβιωση αλλες 2 φορες γι αυτο το θεμα πολυ πριν κανω την επεμβαση. Παντως γενικα αν υπαρχει θεμα θα πρεπει να προσεχεις με διατροφη για να αποφυγεις χειρουργειο . Για να την κανω την εγχειρηση ειχα φτασει πλεον στο αμην,δεν ειχα αλλη επιλογη.

Kath σε χειρουργο ειχες παει και σου εδωσε αντιβιωση;
 #115877  από kath
 Παρ Μαρ 25, 2016 7:37 pm
Kath σε χειρουργο ειχες παει και σου εδωσε αντιβιωση;[/quote]

Ναι ο χειρουργος που μου εκανε τελικα την επεμβαση μου ειχε δωσει αντιβιωση πηγαινοντας συντηρητικα αλλα μου ειχε πει οτι πιθανο καποια στιγμη να πρεπει να κανω εγχειρηση