• Με τις ζέστες τι συμπώματα έχετε??

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #7715  από litsa
 Παρ Αύγ 07, 2009 12:05 am
άνοιξα αυτό το θέμα γιατί είμαι πολύ περίεργη για το πως αντιμετωπίζετε οι πιο παλιοί - μια που εγώ ακόμα είμαι μηνών επίσημα στη σκπ - ....
Εμένα με έχει αποσυντονήσει η ζέστη, και κυρίως μου έχουν επανέλθει κάποια ψιλομουδιάσματα που δεν είναι μόνιμα, :? και κάποια ελαχιστα σφιξίματα στα πόδια...
:o :( Επίσης με τον καύσωνα ζεστενόμουνα πολύ.... έκαιγα στην κυριολεξία, ντους έκανα με κρύο νερό σχεδόν = αν το έκανα αυτό πριν 2 χρόνια στάνταρ θα αρρώσταινα...

Ξέρω θα μου πείτε πάρε τον γιατρό... αλλά .... φοβάμαι!! :oops: :oops: :cry: Θα το κάνω όμως... σιγά -σιγά..!
:lol: :roll:
και ρωτάω εγώ τώρα: είναι φυσιολογικό? ή πάω για...ώση?
ευχαριστώ ....!!! :lol:
 #7716  από LL--MM
 Παρ Αύγ 07, 2009 12:12 am
Λίτσα μου σφιξίματα και μουδιάσματα υπάρχουν κατά καιρούς, αλλά με τη ζέστη εμένα τουλάχιστον μου καταπραΰνονται σχετικά, όπως είπαμε κατ' ιδίαν ;) . Περστικά σου παντως!!!

Φιλιά :)
 #7740  από Maria77
 Σάβ Αύγ 08, 2009 9:41 am
Λίτσα μου, εδώ και 5 χρόνια που μου έχει γίνει διάγνωση, αυτό το καλοκαίρι αντιλήφθηκα πόσο πολύ με ενοχλεί η ζέστη :shock: :shock:
Εγώ νοιώθω έντονη κόπωση όταν είμαι αρκετή ώρα στον ήλιο ή σε χώρους με ψηλές θερμοκρασίες χωρίς κλιματιστικό...γιαυτό μου έγινε τόσο απαραίτητο το κλιματιστικό!!! Κατα το βραδάκι όταν υποχωρούν οι ψηλές θερμοκρασίες νοιώθω πολύ καλύτερα και πως έχω διάθεση για να κάνω κάτι ενώ πολύ πιο πριν δεν έχω κουράγιο για τίποτα :shock:
Ο γιατρός μου είπε πως το καλοκαίρι με τις ψηλές θερμοκρασίες οι καταστάσεις γίνονται χειρότερες για εμάς τους ασθενείς...
Ηρέμησε αλλά συζήτησέ το και με τον γιατρό σου! ;)
Φιλιά!
 #7749  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Σάβ Αύγ 08, 2009 1:15 pm
Λίτσα καλημέρα σου όπως και στους , στις υπόλοιπες . Έχοντας ΣΚΠ , με την ζέστη είναι άστα να ΄πάνε . Σε πληροφορώ ότι πέρσι 1/8 έσπασα το πόδι μου πηγαίνοντας για μπάνιο . Πρόπερσι κρύωσα από τη θάλασα και τρελλάθηκα στην αντιβίωση . Φέτος πήρα αντιβίωση λίγο τον ιούνιο γιατί ανέβασα πυρετό από κρύωμα στην θάλλασα . Αυτά και εις άλλα με υγεία .
Α ξέχασα να πω ότι μήνα Αύγουστο έχω πάθει δύο πνευμονίες.
 #7770  από litsa
 Κυρ Αύγ 09, 2009 12:02 am
παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!
πήρα και τον γιατρό μου τηλ. μου είπε αφού είναι παροδικά είναι από την θερμοκρασία περιβάλλοντος!!
άστα να πάνε δηλαδή!!
εγώ που δεν ήθελε το κλιματιστικό! τώρα πρέπει να ξαναμάθω από την αρχή...
φιλιά σε όλους...
και ελπίζω να περάσουν τα περίεργα συμπτώματα γιατί.. .εγώ αρχές Σεπτεμβρίου έχω τις ώσεις...
φτου μακριά!!! πολύ μακριά από όλους μας!!!! :) :) :lol: :lol:
 #7774  από ioanna_melina
 Κυρ Αύγ 09, 2009 2:42 am
Γεια σου Λίτσα μου!!!!!!!!!!!! :D Έλειπα καιρό από την παρέα,όχι γιατί έκανα διακοπές, αλλά γιατί είχα το λάπτοπ για επισκευή.
Όσον αφορά τα συμπτώματα που είπες, εγώ δεν είχα ποτέ παρουσιάσει μουδιάσματα και έτσι δε γνωρίζω εάν σίγουρα προμηνύουν ώση. Εύχομαι όχι! Αλλά αφού ο γιατρός είπε οτι είναι λόγω καλοκαιριού, καθόλου απίθανο. Υπομονή
Εγώ έχω κάνει μόνο 2μπάνια γιατί δεν αντέχω τον ήλιο. Γενικά κυκλοφορώ βράδυ.Βρικόλακας κανονικός, :twisted: αφού το βραδάκι παίρνω τα πάνω μου.Άσε που δεν πολυβγαίνω λόγω του ιού της γρίπης. :P :o Και το πρωί που ξυπνάω αισθάνομαι σα να κοιμόμουν αγκαλιά με κοτρόνα! :lol: ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έχω νέα!!!!!!!! Αν και δεν έκανα θεραπεία-αγωγή, οι εξετάσεις έδειξαν βελτίωση!!!!!!!!!! :D :D :D :D μικρή μεν, βελτίωση δε!!!!!!!!!!!!!! Τώρα όμως θα ξεκινήσω Κοπαξόν..
Τον Οκτώβρη περιμένω και εγώ ώση :x Μακάρι να μη βρει κανέναν μας και να ακούμε όλοι μόνο σαν τα νέα που είχα και εγώ :)
 #7778  από litsa
 Κυρ Αύγ 09, 2009 10:58 am
γεια σου Ιωάννα!!
γιατί περιμένεις ώση τον οκτωβριο? συμφωνία έχεις κάνει??/ :lol:
 #7786  από Μαριάννα
 Κυρ Αύγ 09, 2009 3:36 pm
ioanna_melina έγραψε:Γεια σου Λίτσα μου!!!!!!!!!!!! :D Έλειπα καιρό από την παρέα,όχι γιατί έκανα διακοπές, αλλά γιατί είχα το λάπτοπ για επισκευή.
Όσον αφορά τα συμπτώματα που είπες, εγώ δεν είχα ποτέ παρουσιάσει μουδιάσματα και έτσι δε γνωρίζω εάν σίγουρα προμηνύουν ώση. Εύχομαι όχι! Αλλά αφού ο γιατρός είπε οτι είναι λόγω καλοκαιριού, καθόλου απίθανο. Υπομονή
Εγώ έχω κάνει μόνο 2μπάνια γιατί δεν αντέχω τον ήλιο. Γενικά κυκλοφορώ βράδυ.Βρικόλακας κανονικός, :twisted: αφού το βραδάκι παίρνω τα πάνω μου.Άσε που δεν πολυβγαίνω λόγω του ιού της γρίπης. :P :o Και το πρωί που ξυπνάω αισθάνομαι σα να κοιμόμουν αγκαλιά με κοτρόνα! :lol: ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έχω νέα!!!!!!!! Αν και δεν έκανα θεραπεία-αγωγή, οι εξετάσεις έδειξαν βελτίωση!!!!!!!!!! :D :D :D :D μικρή μεν, βελτίωση δε!!!!!!!!!!!!!! Τώρα όμως θα ξεκινήσω Κοπαξόν..
Τον Οκτώβρη περιμένω και εγώ ώση :x Μακάρι να μη βρει κανέναν μας και να ακούμε όλοι μόνο σαν τα νέα που είχα και εγώ :)
Γεια σου και απο μενα Λες οτι δεν κανεις θεραπεια τι κανεις δλδ Πως την καταφερες αυτη την βελτίωση και γιατι να ξεκινησεις Κοπάξόν Πολλες ερωτησεις σου 'βαλα!Οσο για το κολύμπι ειναι το καλυτερο γι'αυτο να πηγαινεις καθε μέρα αργα το απογευμα Μη το αφηνεις!!
 #7799  από litsa
 Δευ Αύγ 10, 2009 2:32 am
Μαριάννα δεν θα σου απαντήσω για την Ιωάννα Μελίνα... αλλά για μένα..
μετά την πρώτη διάγνωση απομυελύνωσης τον ένατο του 2006 , μου είπαν συνεχισε κανονικά την ζωή σου.. τη συνέχισα μετά από ένα 6μηνο πλήρους ηρεμίας - γιατί την έιχα παθει την υπερκόπωση.. -
όταν έκανα μαγνητικές τότε με ρωτούσε ο ακτινοδιαγνώστης τι έκανα και είχα μείωση στις φλεγμονές και βελτίωση..
ΑΠΛΑ δεν έκανα τίποτα... ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ...
μόλις όμως ξεκίνησα τις δραστηριότητες μου δουλειά, σπίτι, πανεπιστήμιο, άγχος κτλ,,ξανά τα ίδια.. ή μάλλον τον ένατο του 2008 είχα ώση με μία βλάβη στο θώρακα....

και ξεκίνησα ρεμπιφ..και νομίζω ότι πάντα θα κάνω κάποιο φάρμακο...

Μαρία77 : άστα να πάνε... ξαναμαθαίνω πως να ζω με την σκπ και την ....ζέστη!
τα χέρια μου καίνε!!!!!!

Γεώργιε να είσαι πάντα γερός και δυνατός!!
και όλοι οι υπόλοιποι βέβαια!!
 #7800  από ioanna_melina
 Δευ Αύγ 10, 2009 2:45 am
Γεια και σε εσένα Μαριάννα! Δικαίως κάνεις ερωτήσεις. Δικό μου λάθος που δεν επεσήμανα οτι δε θέλω να παροτρύνω κάποιον να μην ακολουθεί αγωγή! :o Αντίθετα, αν παρατηρήθηκε βελτίωση,συνέβη χάρη στη 2μηνη αγωγή με Rebif! Εγώ σταμάτησα την αγωγή,γιατί είχε παρενέργειες και φορτίστηκα πολύ. Πήρα τη γνώμη των παιδιών στο φόρουμ,που ήταν επιφυλακτικοί και φυσικά δε ρώτησα το γιατρό(....) και σταμάτησα μέχρι να νιώσω έτοιμη πάλι και να συνεχίσω. Σίγουρα είναι ρίσκο,δεν το συνιστώ. Απόδειξη οτι ο γιατρός ξαφνιάστηκε αλλά μου έδωσε αμέσως αγωγή και έτσι θα συνεχίσω με Copaxone. Η αγωγή είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε,μια ασπίδα προστασίας. Εννοείται μπορούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και να γυμναζόμαστε. Η γυμναστική πάντως με έχει βοηθήσει πολύ. Αυτά....