• ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ (...ΔΗΛ. ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ..)

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #71233  από arigo
 Κυρ Μάιος 06, 2012 8:40 pm
Καλησπέρα σε όλους.
Ξέρει κανείς για τη σχέση βλαστοκυττάρων-MS? Πρόκειται να αποκτήσουμε το 1ο μας παιδί, και είμαστε στη διαδικασία να επιλέξουμε τι θα κάνουμε με τα βλαστοκύτταρα (ειλικρινά, μπείτε όλοι να διαβάσετε http://hcbb.bioacademy.gr/). Κάνουν και σεμινάρια.
Μας είπαν για έρευνες που γίνονται (με πρωτοπόρους τον Καρούση στο Ισραήλ και την Καραγεωργίου στο Γεννηματά). Η γιατρός μας υπενόησε ότι για τα μεσεγχυματικά κύτταρα, υπάρχουν έρευνες αλλά...αργούν πολύ....Βέβαια, συνειδητοποίησα ότι δεν της έχω πει ότι έχω σκλήρυνση.(Υπόψη, για το ομφαλοπλακουντιακό αίμα δεν το συζητάω, το δίνεις στην δημόσια τράπεζα, κι ας μην προορίζεται για σένα).
Τελοσπάντων, οι σχετικοί καταλαβαίνουν για τι μιλάω.
Καμιά ιδέα-άποψη-πληροφόρηση?
Α! Και σύντομα, γιατί....είμαστε στο μήνα μας!
Ευχαριστώ....
 #71237  από litsa
 Κυρ Μάιος 06, 2012 10:51 pm
δεν είπες στην γιατρό σου ότι έχεις σκπ???
 #71239  από sophie
 Κυρ Μάιος 06, 2012 11:21 pm
Παρότι η ΣΚΠ δεν είναι κληρονομική, οι πιθανότητες να εμφανίσει ένα άτομο τη νόσο φαίνεται ότι επηρεάζονται από γενετικούς παράγοντες. Όταν ο ένας γονιός πάσχει από την νόσο υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, περίπου 3% να νοσήσει και το παιδί. Όπως ξέρουμε κάθε άτομο κληρονομεί τα μισά γονίδια από τον ένα γονέα και τα μισά από τον άλλο, όμως είναι απίθανο και οι δύο να έχουν τα γονίδια ευπάθειας για ΣΚΠ και να τα μεταβιβάσουν στα παιδιά τους. Τέλος η πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου έχει σχέση και με περιβαλλοντικούς και άλλους παράγοντες. Οπότε μην αγχώνεσαι και ούτε να σκέφτεσαι ότι το παιδάκι σου μπορεί να κληρονομήσει την νόσο, γιατί είναι πραγματικά πάρα μα πάρα πολύ σπάνιο έως απίθανο.
arigo έγραψε:Βέβαια, συνειδητοποίησα ότι δεν της έχω πει ότι έχω σκλήρυνση.
Πέρα από όλα αυτά όμως η γιατρός πρέπει να ξέρει για την νόσο και θα σε ενημερώσει κιόλας και καλύτερα.

Όσο για την σχέση βλαστοκυττάρων και ΣΚΠ, επειδή το έχω ψάξει το θέμα, όντος γίνονται έρευνες που αποσκοπούν στην ολοκληρωτική θεραπεία της νόσου και έχουν μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα (ελπίδα για εμάς!). Πέφτοντας πάνω σε μια τέτοια έρευνα όμως διάβασα δυστυχώς πως βρίσκεται στην 2η φάση ανάπτυξης φαρμάκου (για να εγκριθεί ένα φάρμακο από το FDA για την κυκλοφορήσει του στην αγορά το φάρμακο περνάει από 3 στάδια πρώτα, η πρώτη φάση διαρκεί 2 χρόνια, η δεύτερη 2-3 και η τρίτη 4 χρόνια) οπότε όπως καταλαβαίνεις τα αποτελέσματα των ερευνών μετά από μια 6ετία το μίνιμουμ θα τα έχουμε στα χέρια μας. Υπομονή μέχρι τότε. Πάντως εγώ εναποθέτω τις ελπίδες μου στα βλαστοκύτταρα. Αν και έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα (ότι και καλά είναι απλά μια φούσκα και ότι δεν πρόκειται να μας βγάλει πουθενά) δεν πιστεύω πως οι φαρμακευτικές ξοδεύουν τόσα δισεκατομμύρια για ένα ψέμα.

Τώρα για το αν θα κρατήσετε βλαστόκυτταρα από το παιδί κοιτάξτε το πολύ καλά και πολύ προσεκτικά γιατί υπάρχουν πολλές ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης βλαστοκυττάρων που δεν διέπονται από κανένα σύστημα ποιότητας και απλά και απλά τρώνε χρήματα από τον κοσμάκη. :!: :!:
 #71254  από DIMITRA1982
 Δευ Μάιος 07, 2012 11:22 am
Καλημέρα, εγω είμαι της άποψης να τα κρατήσεις τα βλαστοκύτταρα. Είχα ρωτήσει έναν γιατρό πριν κανα διμηνο και μου είπε οτι σε 6 - 8 χρόνια πιθανον να υπάρχει πλήρη ίαση με την χρήση βλαστοκυττάρων. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα....
 #71255  από arigo
 Δευ Μάιος 07, 2012 11:50 am
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Κατ'αρχήν, δεν φοβάμαι την κληρονομικότητα, το ξέρω ότι δεν υπάρχει.
Απλά, ευελπιστώ ο γιος μου να γλιτώσει εμένα.
Όσο για τις ιδιωτικές τράπεζες, θα τις αποφύγω. Αν τα δώσω, θα πάνε στη δημόσια. Βέβαια, ενώ το ομφ/κό αίμα είναι δωρεάν, τα μεσεγχυματικά στη δημόσια τράπεζα είναι χιλιάρικο. Στις ιδιωτικές ίσως να είναι και φτηνότερα τώρα, αλλά δεν τις εμπιστεύομαι.
Επειδή το χιλιάρικο είναι το μόνο που έχω να χάσω, αν και δε μου περισσεύει, πιθανότατα θα το δώσω....
Ευχαριστώ και πάλι.
 #71266  από mplearkouda
 Δευ Μάιος 07, 2012 4:38 pm
Εγω κράτησα με το εξής σκεπτικό. Μακάρι να μην τα χρειαστώ ποτέ, αλλά αν τυχόν κάποια στιγμή γίνει κανένα θαύμα ιατρικής, δεν θέλω να μετανοιώνω μετά. Αν και με τα όσα διάβασα μέχρι στιγμής δεν πείστηκα ότι στο παρόν στάδιο αξίζει τον κόπο, απλά τα φύλαξα γιατι δεν ξέρεις ποτέ....
Εμένα πάντως με απέρριψαν απο το να δώσω τα βλαστοκύτταρα δωρεά στο δημόσιο, λόγω MS.
 #71291  από arigo
 Τρί Μάιος 08, 2012 3:07 pm
Λοιπόν, ο νευρολόγος μου λέει να μην πληρώσω για την φύλαξη μεσεγχυματικών.
1) Τέτοια κύτταρα μπορώ να δώσω κι εγώ, δεν χρειάζεται να πάρω από το μωρό.
2) Είναι καλύτερης ποιότητας τα...μωρουδιακά, αλλά μικρότερης συμβατότητας με μένα (50%).
3) Δε μιλάμε για θεραπεία, αλλά για "μείωση των πιθανών μελλοντικών ώσεων και της έντασής τους". Μετά τα 45-50 σταματούν οι ώσεις (είμαι 34). Αν κι εφόσον τα χρειαστώ στα επόμενα χρόνια, δεν θα είναι διαθέσιμη η...θεραπεία. Η έρευνα παίρνει πολλά χρόνια.
4) Υπάρχει περίπτωση η φύλαξη να μην....πιάσει!

...Και ξαναπροβληματίστηκα......

mplearkouda έγραψε:Εμένα πάντως με απέρριψαν απο το να δώσω τα βλαστοκύτταρα δωρεά στο δημόσιο, λόγω MS.
E? Γιατί? Αφού δεν είναι κληρονομική η MS.
 #71298  από christiana
 Τρί Μάιος 08, 2012 9:24 pm
Κωστα: καλισπερα..ναι η ΣΚπ δεν ειναι κληρονομικη,,,το λενα βιβλια, γατροι, internet...ψαξε το και θα δεις...το ερωτημα μου τωρα ειναι προς arigo: πραγματι η ώσεισ της ΣΚπ σταματουν μετα τα 45-50? αν και εχω ακομα....απλα. μου αρεσει να μαθαινω οσο πιο πολλα μπορω..
 #71299  από soulla
 Τρί Μάιος 08, 2012 9:43 pm
ναι κωστα μου ψαξε τι ακριβως εχει αληθεια η μανα σου κωστα?τυχαιο δεν νομιζω αλλα ευτυχως δεν ειναι και τοσο συχνο