• ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #2392  από maraki12
 Πέμ Απρ 09, 2009 8:46 pm
Έχει πάει κανεις σας μετά τη διάγνωση?
Και σε ποιο "δύσκολα" μέρη? Τύπου νοτιοανατολική Ασία?

Ήταν να πάμε για ταξίδι μέλιτος Βιετναμ και για λόγους που τώρα θεωρώ εντελώς ηλίθιους δεν πήγαμε. Και μου την έχει βιδώσει και είναι το μόνο πράγμα ειλικρινα που μετανιώνω από τη ζωή μου.. :(
 #2394  από mary_d_ath
 Πέμ Απρ 09, 2009 9:35 pm
Εξωτερικό δεν έχω πάει ποτέ μου (μόνο εντός Ελλάδας), αλλά έκλεισα εισιτήρια και ξενοδοχείο για Λονδίνο τον Αύγουστο!
Τελικά στην πορεία μάθαμε ότι το ξενοδοχείο δεν παρέχει ψυγείο στα δωμάτια, αλλά επικοινώνησα και ανέφερα το πρόβλημα και μου είπαν ότι μπορώ να αποθηκεύσω το φάρμακο στο ψυγείο της κουζίνας τους (είναι οικογενειακό το ξενοδοχείο).
Ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα...
Θα ανεβάσω και φωτο μόλις επιστρέψω (καλά από τώρα ονειρεύομαι τι θα κάνω τον Αύγουστο-είμαι τελείως για τα σίδερα :lol: )
Θα πάω και θα φέρω πίσω τα μάρμαρα που μας έκλεψε ο Έλγιν! :lol:
Μην το σκέφτεσαι το Βιετνάμ, έχεις χρόνο να πας οπουδήποτε. Κανόνισε ένα δεύτερο ταξίδι του μέλιτος για όπου θέλεις, ποτέ δεν είναι αργά! (και αν έχεις παιδάκια, άστα στην πεθερά και πάρε τον άντρα σου και πηγαίντε!)
 #2395  από mary_d_ath
 Πέμ Απρ 09, 2009 9:39 pm
Καλά είμαι βλαμμένη... :lol:
Τώρα είδα ότι μιλάς για εκτός Ευρώπης, εγώ τόση ώρα νόμιζα εκτός Ελλάδας! :lol:
 #2401  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Απρ 09, 2009 10:36 pm
Αν οργανωθεί το ταξίδι και στην τελευταία του λεπτομέρεια (ώστε να μην έχεις επιβαρύνσεις πλην της κούρασης του μεγάλου ταξιδιού), εξασφαλίζοντας και την παροχή ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση που τη χρειαστείς, δεν έχεις κανένα λόγο να μην πας.
Ατομα με ειδικές ανάγκες από το εξωτερικό, ταξιδεύουν σε κάτι απίθανα μέρη. ΜΗΝ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΦΟΒΟΣ. Κάντε το ταξίδι σας μόλις μπορέσετε και μόλις εξασφαλίσετε τη μεγαλύτερή σας ασφάλεια σε αυτό, κάτι όμως που -ούτως ή άλλως- πρέπει να το κάνουν όλοι όταν πρόκειται για τόσο μακρινούς προορισμούς
 #2407  από maraki12
 Παρ Απρ 10, 2009 1:30 am
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Σε γενικές γραμμές δε θα λεγα ότι φοβάμαι. Τα λατρεύω τα ταξίδια. Πριν 3 βδομάδες πήγαμε Πράγα. Δεν έκανα καμία προετοιμασία για παροχή ιατρικής βοήθειας και τώρα που το λέτε πρεπει να πω ότι δεν το σκέφτηκα καθόλου. Έκανα την ένεση Τρίτη, έφυγα την Τετάρτη και γύρισα την Κυριακή έχοντας μαζί μου μόνο ντεπόν.

Το "πρόβλημά" μου με τους συγκεκριμένους προορισμούς είναι η ζέστη και η υγρασία. Που δεν πρέπει να ζεσταινόμαστε..
Θα αναγκαστώ να καταλύσω σε κανα 25αστερο... Μόνο που πρέπει να κερδίσω το τζόκερ πρώτα :lol: :lol:
 #2498  από ΜΙΜΙΚΑ
 Κυρ Απρ 12, 2009 2:44 pm
Για τόσο κοντινά ταξίδια δεν υπάρχει λόγος να προγραμματίσεις τίποτα (μια τσιγαριά δρόμος). Εγώ μιλάω για λεπτομερή προγραμματισμό μόνο όταν πρόκειται για πολύ μακρινά ταξίδια, όπου οι συνθήκες είναι διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Εσύ το μόνο που θα κάνεις θα είναι να ενημερώσεις το γραφείο ταξιδίων που θα σου διοργανώσει το ταξίδι σου (είτε ατομικά, είτε ομαδικά) ότι έχεις αυτό το θέμα και θα ήθελες να μεριμνήσουν σχετικώς (εάν ο μη γένοιτο - μόνο και μόνο για να μην αγχωθείς εκείνη την ώρα) (το μπαλάκι στο γραφείο :lol: ).
Εσύ απλώς θα μαζεύεις τα πράγματά σου και θα κάνεις χαρές για το εκάστοτε μακρινό ταξίδι σου :D !!!
 #2865  από Lena
 Πέμ Απρ 23, 2009 10:56 pm
ΜΑΡΑΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΣΑΟΥΝΑ ΜΕ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑ 5ΛΕΠΤΟ
ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ. ΤΙ ΧΑΝΙΜΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑ?
ΦΤΑΝΕΙ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ/ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ?
 #3009  από maraki12
 Κυρ Απρ 26, 2009 3:15 am
Που θα πάει.. κάποια στιγμη θα το τολμήσουμε.. :)
Το μεγαλύτερο "πρόβλημά" είναι που δεν θέλω να αφήσω τον κούκλο μου για τόσες μέρες.
Θα περιμενω να μεγαλώσει κανα δυο χρόνια και θα τον πάρουμε μαζι... ;)
Λένα ό άντρας μου ευτυχώς είναι μια χαρα. Απλώς πρέπει να αντέχει εμένα.. :lol: :lol:
 #3013  από ΔΙΟΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 Κυρ Απρ 26, 2009 4:39 pm
ΜΑΡΑΚΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.
ΕΓΩ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑ ΧΩΡΙΣ 2Η ΣΚΕΨΗ!!!
5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ.
ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΩ ;)
 #3067  από Lena
 Δευ Απρ 27, 2009 4:40 pm
Τι εννοεισ Μαρακι μου να αντεχει εσενα?
Την γυναικεια γκρινεια η κατι αλλο? Δεν εισαι καλα δοξα τω Θεω?
Αν επιτρεπεται ποσων χρονων εισαι? Μου ακουγεται να χεισ μικρο παιδακι γ αυτο ρωτω