• MS ΚΑΙ ΧΑΠΙ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #1972  από just67
 Δευ Μαρ 30, 2009 1:15 am
καλημερα σε ολους!εχω μια ερωτησουλα(πετρουλα)
εχει ακουσει κανεις κατι για το αναμενομενο χαπι που θα αντικαταστησει την ενεσουλα?για τι περιπτωσεις ειναι?αν το φαρμακο απορροφαται καλυτερα υποδορια? 'η κατι σχετικο με το θεμα?
ευχαριστω εκ των προτερων!
Τ Α Λ Ε Μ Ε!!!
 #1997  από nikos501
 Δευ Μαρ 30, 2009 11:44 pm
Το έχω συζητήσει με το γιατρό μου.. Επιμένει ότι αν δεν δοκιμασθεί αρκετά δεν μου το δίνει... Δεν θέλει να κάνει πειράματα εφόσον η θεραπεία με την betaferon με πιάνει.
Φοβάται τόσο την αποτελεσματικότητά του όσο και τις πιθανές παρενέργειες.
Εγω θα τον εμπιστευτώ..
 #1999  από Μαρία
 Τρί Μαρ 31, 2009 9:11 am
Και μένα ακριβώς αυτό μου λέει άσε να το δοκιμάσουν πρώτα οι άλλοι .
Τελικά όμως αν όλοι οι γιατροί λένε το ίδιο ποιοι θα είναι αυτοί οι άλλοι;;;;;;;
:D
 #2031  από mary_d_ath
 Τετ Απρ 01, 2009 4:14 pm
Πωπω... Έτσι και μου πει και μένα τίποτα τέτοιο η γιατρός μου θα την "χτυπήσω"!
Ήδη μου στέρησε το tysabri λέγοντας μου ότι δεν κάνει για μένα... :cry:
Έτσι και μου κόψει τη χαρά τώρα και με το χάπι, τι να πω, θα αλλάξω γιατρό! :lol:
 #2376  από heidi
 Πέμ Απρ 09, 2009 5:04 pm
Μήπως ξέρετε πότε θα κυκλοφορήσει αυτό το χάπι;Επίσης, έχετε μάθει τίποτα για κάποιο άλλο φάρμακο που θα βγεί και θα είναι μία ένεση κάθε εξι μήνες;;;;Ευχαριστώ!
 #2675  από princeofathens2004
 Πέμ Απρ 16, 2009 3:27 pm
Καλησπέρα.

Όσον αφορά το χάπι ξέρω από ένα ξάδελφο της γυναίκας μου που είναι γιατρός στην Αυστραλία ότι εκεί ήδη έχει αρχίσει και χορηγείται κανονικότατα.
Τώρα το πότε θα έρθει εδώ και ποιοί ασθενείς θα μπορούν να το πάρουν είναι άλλη ιστορία.
Απ' ότι μου είπε σε κανα χρόνο περίπου θα έρθει κι εδώ. Βέβαια ο κάθε ασθενής είναι και μια ξεχωριστή περίπτωση, οπότε ο γιατρός του καθενός και ανάλογα με την κατάστασή του και την πορεία της υγείας του θα ξέρει αν του "κάνει" αυτή η μορφή θεραπείας.
Πάντως το θετικό είναι ότι γίνονται προσπάθειες και "βήματα" ώστε κάποια στιγμή να απογαλακτιστούμε από τις ενεσούλες. Γιατί καλώς ή κακώς είναι δέσμευση.
Για την ένεση που θα γίνεται ανά εξάμηνο, μακάρι να υπάρχει κάτι τέτοιο κι ας είναι και σε πειραματικό στάδιο γιατί αυτή η μορφή θεραπείας θα είναι ακόμα καλύτερη.
Θα έχει όμως τα ίδια αποτελέσματα με τις μέρα παρά μέρα ενέσεις για παράδειγμα κι αν ναι πόσο ισχυρό θα είναι το φάρμακο που θα σε "κρατάει" για έξι μήνες και ποιες θα είναι οι παρενέργειές του για τον οργανισμό;

Βλέπουμε ! Περιμένουμε !