• Πιπί...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #1848  από ioanna_melina
 Δευ Μαρ 23, 2009 4:26 am
Ε...νιώθω λιγάκι αμήχανα για την ερώτηση που σκέφτομαι να κάνω :roll: ...
Να,σχετικά με το θέμα της τουαλέτας.. :roll: :oops: Εννοώ,το να επισκεπτόμαστε κάθε 3 και λίγο την τουαλέτα για πιπί!Δεν υποφέρεται άλλο! :x :( Μου είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν,όμως κράτησε κανένα μήνα και μετά πέρασε.Τώρα όμως κοντεύω να εγκατασταθώ στο μπάνιο :( Έχει καιρό....ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ???ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΙΜΟ???? :shock: :o :cry:
Αισθάνομαι τρόμο πια όταν βλέπω νερό :shock: Δε θέλω να διψάω :x Και αν όμως είναι κάτι μόνιμο :o ,να ξέρω να στεναχωρηθώ :cry: και προτού πάθω αφυδάτωση,να φορέσω πάμπερς.. :oops: :x :roll:
 #1856  από αλεξανδρος1
 Δευ Μαρ 23, 2009 1:30 pm
Καλημέρα και καλή βδομάδα. Το ιδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Οι διαταραχές στο ουροποιητικό σύστημα είναι μια απο τις υποτροπές της σκπ. Μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο ουρολόγο και μαζί με τον γιατρό σου να σου πουν τι μπορείς να κάνεις. Εαν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μπεις στο σάϊτ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ έχει ολόκληρο άρθρο σχετικά. Το δικό μου πρόβλημα έμαθα να το ελένχω με κάποιες ασκήσεις που μου έδωσε η νοσηλεύτρια μου. Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να σε φοβήζει. Ελπίζω να σε βοήθησα.
 #1857  από dnpap
 Δευ Μαρ 23, 2009 1:36 pm
ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟΥ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.
 #1871  από nikolaras
 Τρί Μαρ 24, 2009 4:03 pm
Bre k egw prolabainw na paw toualeta doksa ton 8eo p emeis oi antres katourame or8ioi k ta afhnw k se akura simia :P arkei na mn pernaei kosmos k kseftilistoume teleiws... Pantws re paidia fobame na paw apostaseis me sigkoinwnies k se meroi me polu kosmo mn me piasei kana pipi k dn kserw ti na kanw k pou na paw ... K duthxws etc xanw ligaki :/
 #1879  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τρί Μαρ 24, 2009 11:52 pm
Παιδιά, όπως έχω ξαναπεί, παίρνω ένα χάπι για την ακράτεια υπό μορφή επιτακτικής ούρησης και έτσι η κατάσταση ελέγχεται (προηγήθηκε βέβαια ένας πλήρης ουροδυναμικός έλεγχος όπου διαγνώστηκε το είδος της ακράτειας και προτάθηκε αυτή η θεραπεία κατόπιν συνεννοήσεως των 2 γιατρών ουρολόγου-νευρολόγου). Πριν φύγω βέβαια για κανά ταξίδι ή βόλτα δεν πίνω την Αρτα και τα Γιάννενα :lol: . Μόλις όμως "κατσικωθώ" κάπου με πρόσβαση στο προσφιλές μας μέρος, τότε αρχίζω να πίνω τα νερά μου. KEEP DRINKING! Φιλάκια
 #4393  από manos81
 Παρ Μάιος 22, 2009 1:53 pm
O GIATROS MOU POU PIGA STIN ATHINA MOU EIPE OTI AFOU YPARXOUN ESTIES STON AFXENA EINAI LOGIKO NA YPARXEI KAI PROVLIMA ME TIN TOUALETA...OPOTE MOU EDOSE XAPAKIA ' DETRUSITOL ' TON 2 mg mou eipe na min ta pernw sinexeia giati isos tote den tha vgenoun ta oura mou oute me sferes.me simvoumepse otan exw simantika pragmata na kanw px psolia volta gamo kai tetia na pino ena 2 ores prin kai ola kala....

perimenw empiries sas...
 #11749  από konstantina19gr
 Τετ Νοέμ 18, 2009 7:59 pm
Καλησπέρα σε ολους και ολες! και γω εχω ΣΚΠ. το θεμα πιπι το αντιμετοπιζω με πανες πλεον! οτι φαρμακα και να πηρα το μονο που καταφερα ητανε να κερδιζω χρονο για να παω τουαλετα! (και αν προλαβαινα φυσικα). :oops:
 #11755  από costas
 Τετ Νοέμ 18, 2009 9:21 pm
:?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas την Δευ Νοέμ 23, 2009 6:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #11763  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Νοέμ 19, 2009 10:33 am
Καλημέρα παιδιά . Αυτό το πρόβλημα τα έχουν όλοι οι πάσχοντες από ΣΚΠ . Μόνος σου με χάπια ή χωρίς μπορείς να το ρυθμίσεις έστω και αν την πάθεις μερικές φορές .
 #11939  από Thor
 Κυρ Νοέμ 22, 2009 6:17 pm
Ιωαννα Μελινα χαλαρωσε ειναι ενα απο τα ποιο κοινα συμπτωματα
ενοχλητικο αλλα και κουραστικο της σκπ
Γενικα αντιμετωπιζονται με χαπια πχ Ντιτροπαν ή αλλο αν συνηθισεις το συγκεκριμενο
αλλα και με πανες διοτι πολλες φορες ενας ασθενης με σκπ δεν μπορει να τρεξει κατι που χρειαζεται για την τουαλετα
επισης με μποτοξ εδω το διαβασα ειναι καπως δαπανηρο
Τελος με καθετηρα αλλα μην φρικαρετε δυστυχως ειναι μια λυση ακραια και αυτη
αλλα γενικα με τα χαπια ολα ειναι οκ
παραλλαγη του ως ανω προβληματος
το οποιο θα μπορουσαμε να πουμε εκλεπτισμενα προβλημα διαχειρησης της κυστης ειναι και η
νυχτερινη ενουρηση