• ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ και άλλα

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #39035  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Σεπ 15, 2010 11:16 am
Λοιπόν παιδιά να σας πω τα καινούρια . Ύστερα από προτροπή της νευρολόγου μου αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια φυσιοθεραπευτή . Πήγα λοιπόν σε φυσιοθεραπευτή κρατικού νοσοκομείου . Αυτός μου σύστησε να έχω πάντα μαζί μου το μπαστούνι έστω και αν δεν το χρησιμοποιώ να κάνω μαζί του δέκα θεραποείες για εκπαίδευση στο βάδισμα και τέλος να επισκεφθώ ψυχίατρο -ψυχολόγο για να κατανοήσω την ανάγκη ύπαρξης του μπαστουνιού στην ατομική περιβολή μου . Και μη χειρότερα .
 #39043  από Π.Μ79
 Τετ Σεπ 15, 2010 12:14 pm
Πες του να έρθει μαζί σου στον ψυχολόγο, για να τον βοηθήσει να καταλάβει πόσο μεγάλες βλακείες σου είπε.
 #39052  από βικυ
 Τετ Σεπ 15, 2010 2:24 pm
Paris Michaelides έγραψε:Πες του να έρθει μαζί σου στον ψυχολόγο, για να τον βοηθήσει να καταλάβει πόσο μεγάλες βλακείες σου είπε.
Συμφωνω......:handgestures-thumbupleft:

Επισης....πες του να παρει και αυτος ενα μπαστουνι....για να κατανοήσει την ανάγκη ύπαρξης του μπαστουνιού στην ατομική περιβολή ....ετσι για να εχει κι αυτος μια αποψη.....να υποστηριζει την αποτελεσμαρικοτητα των λεγομενων του βρε αδερφε....
 #39055  από giannis
 Τετ Σεπ 15, 2010 2:27 pm
Σωστά. Και όταν το πάρει να το χρησιμοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο μόνος του. Αλλιώς, αναλαμβάνω εγώ μετά χαράς. Άντε, γιατί τα πήρα... :oops:
 #39076  από geor.gia
 Τετ Σεπ 15, 2010 5:17 pm
καλα.... συγνωμη κιολας δηλαδη..... ποσο μ@#$%#$@#@#΅!!!!!!!!!!!! μπορει να ειναι αραγε???????????????????????? ο χριστος και η παναγια δηλαδη!!!!!!!

ακους εκει σκεπτικο!!!! πες του του μαγκα να κανει ενα κρυο ντουζακι να συνερθει ο εγκεφαλος του γτ εμεις εχουμε σκπ και αυτον η ζεστη τον κανει χωμα μαλλον :evil:

παιδια συγνωμη για το υφος αλλα...ε μα δεν ειναι δυνατον πια.......
 #39092  από Νικος
 Τετ Σεπ 15, 2010 7:04 pm
Στο τέλος θα μας πουν οτι αν έχει το καροτσάκι διπλά αεριζομενα δισκόφρενα και χαμηλωμένες αναρτήσεις κάνει καλό στο image μας
 #39095  από giannis
 Τετ Σεπ 15, 2010 7:11 pm
Εμ, δεν κάνει; Πως πας να βγάλεις γκόμενα αγόρι μου με απλό καροτσάκι; Στη λαϊκή πας; Γίνε λίγο τρέντι. Βάλε καμιά αεροτομή, μια παροχή νίτρο. Κάτι, βρε αδερφέ...

Σα δεν ντρέπονται. Ασε γιατί (ξανά)φορτώνω.
 #39098  από LL--MM
 Τετ Σεπ 15, 2010 8:00 pm
Ευτυχώς που μας το είπες, Γιάννη! Τα δικά μου δεκανίκια έχουν ένα λαμπρό μπλέ-μεταλιζέ χρώμα, πιο ωραίο απ'αυτά που βλέπεις συνήθως! Φτάνει να με κάνει της μόδας, άραγε;
Μή σε νοιάζει, Γιώργο, το επόμενο βήμα θα είναι να την ...αποδεχτεις(!!!), όπως λένε και αλλού...
 #39130  από giannis
 Πέμ Σεπ 16, 2010 9:49 am
Σε βρίσκω μέσα στη μόδα. Καλά το πας LL--MM. Πως θα το έβρισκες να έβαζες και δυο μικρά φτερά χαμηλά. Να δίνει μια αεροδυναμική βρε παιδί μου...
 #39495  από Γιούλη Κ.
 Δευ Σεπ 20, 2010 3:42 pm
Καλημέρα κι από εδώ :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
Ο τίτλος του θέματος μου κέντρισε το ενδιαφέρον και θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για τη φυσιοθεραπεία με βάση τη δικιά μου εμπειρία. Δε θα σχολιάασω καθόλου τις προηγούμενες εγγραφές, γιατί ίσως και να μη βγει κάποιο πόρισμα.
Τη ΣΚΠ τη συνάντησα το 1993. Για 6 χρόνια από τη διάγνωση δεν με απασχόλησε καθόλου, αλλά από το 1999 και μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ!!! Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα (δεν είναι της παρούσης) το Μάιο του 2006 ξεκίνησα φυσιοθεραπείες μ' έναν καταπληκτικό φυσικοθεραπευτή και συνεχίζω μέχρι και σήμερα σε τακτική βάση, που σημαίνει 2 φορές την εβδομάδα. Είναι ιδιώτης και η προσπάθειά του για κάθε ασθενή (έχει τρεις με ΣΚΠ) είναι αν έχουν μπαστούνι να τους κάνει να το πετάξουν, αν είναι σε καροτσάκι να τους σηκώσει και για την κάθε περίπτωση ακολουθεί και διαφορετικές μεθόδους. Δεν είμαστε μόνο οι πάσχοντες από τη ΣΚΠ.
Ακόμα και σε μένα δεν ακολουθεί το ιδιο πρόγραμμα, αλλά το προσαρμόζει κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες μου, με το πώς με βλέπει κάθε φορά. Κάθε φορά που πηγαίνω, με το που μπαίνω είναι σα να μου κάνει ακτινοσκόπηση. Βλέπει κάθε φορά πού υστερώ και επικεντρώνεται σ' αυτά τα σημεία!!! Θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες γι' αυτόν, αλλά θα πω μόνο ότι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!! Δεν είναι όλοι οι φυσικοθεραπευτές κακοί ή αδιάφοροι, ούτε οι νευρολόγοι, ούτε γενικά οι γιατροί. Θα μπορούσα να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για το Λεωνίδα!!!
Κάποιοι ίσως πουν πως είμαι υπερβολική, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ που τα λέω αυτά. Τόσα χρόνια έχω συναντηθεί με πολλούς ασθενείς του με διάφορες παθήσεις... κι έχουν όλοι την ίδια γνώμη!!!
Αυτά για τη δική μου εμπειρία και τελειώνοντας εύχομαι καλό μεσημέρι και καλή ξεκούραση σε όλους!!!