Καλημέρα κι από εδώ
Ο τίτλος του θέματος μου κέντρισε το ενδιαφέρον και θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για τη φυσιοθεραπεία με βάση τη δικιά μου εμπειρία. Δε θα σχολιάασω καθόλου τις προηγούμενες εγγραφές, γιατί ίσως και να μη βγει κάποιο πόρισμα.
Τη ΣΚΠ τη συνάντησα το 1993. Για 6 χρόνια από τη διάγνωση δεν με απασχόλησε καθόλου, αλλά από το 1999 και μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ!!! Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα (δεν είναι της παρούσης) το Μάιο του 2006 ξεκίνησα φυσιοθεραπείες μ' έναν καταπληκτικό φυσικοθεραπευτή και συνεχίζω μέχρι και σήμερα σε τακτική βάση, που σημαίνει 2 φορές την εβδομάδα. Είναι ιδιώτης και η προσπάθειά του για κάθε ασθενή (έχει τρεις με ΣΚΠ) είναι αν έχουν μπαστούνι να τους κάνει να το πετάξουν, αν είναι σε καροτσάκι να τους σηκώσει και για την κάθε περίπτωση ακολουθεί και διαφορετικές μεθόδους. Δεν είμαστε μόνο οι πάσχοντες από τη ΣΚΠ.
Ακόμα και σε μένα δεν ακολουθεί το ιδιο πρόγραμμα, αλλά το προσαρμόζει κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες μου, με το πώς με βλέπει κάθε φορά. Κάθε φορά που πηγαίνω, με το που μπαίνω είναι σα να μου κάνει ακτινοσκόπηση. Βλέπει κάθε φορά πού υστερώ και επικεντρώνεται σ' αυτά τα σημεία!!! Θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες γι' αυτόν, αλλά θα πω μόνο ότι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!! Δεν είναι όλοι οι φυσικοθεραπευτές κακοί ή αδιάφοροι, ούτε οι νευρολόγοι, ούτε γενικά οι γιατροί. Θα μπορούσα να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για το Λεωνίδα!!!
Κάποιοι ίσως πουν πως είμαι υπερβολική, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ που τα λέω αυτά. Τόσα χρόνια έχω συναντηθεί με πολλούς ασθενείς του με διάφορες παθήσεις... κι έχουν όλοι την ίδια γνώμη!!!
Αυτά για τη δική μου εμπειρία και τελειώνοντας εύχομαι καλό μεσημέρι και καλή ξεκούραση σε όλους!!!