Συμπτώματα πριν την επέμβαση:
2007: Μούδιασμα στα πόδια.
2008: Οπισθοβολβική νευρίτιδα(τύφλωση από το ένα μάτι), μούδιασμα από το στήθος και κάτω, δυσαισθησία(αίσθηση εγκαύματος).
2009: Διπλωπία, δυσκολία στην κατάβαση σκάλας για οπτικούς

λόγους, δυσκολία στην ανακτηση λέξεων.
2010: Μουδιασμα στα πόδια, στιγμιαίες απώλειες στη δύναμη των τετρακέφαλων και των δύο ποδιών και αίσθηση ότι δε θα με κρατήσουν όρθια,
τρομερή κούραση, προβλήματα συγκέντρωσης, μνήμη χρυσόψαρου, τα περιστασιακά "εγκαυματάκια" μου και για να μην τα ξαναγράφω.. όλα του 2009 αυξημένα.
Φαρμακευτική αντιμετώπιση :
Avonex για 6 μήνες (μία ώση), Rebif για 9 μήνες (άλλη μία ώση).
20/8/2010 : Φλεβογραφία και διάνοιξη.
Διάφραγμα αζύγου φλέβας.
Διάφραγμα ημιαζύγου φλέβας.
Στένωση κατά 80% δεξιάς σφαγίτιδας φλέβας.
Αμέσως μετά την επέμβαση :
Διακοπή εξ ιδίας αποφάσεως του Rebif.
1 μήνα μετά την επέμβαση :
Έφυγαν η κούραση, τα "εγκαύματα', το μούδιασμα, η αίσθηση αδυναμίας στα πόδια και ο μεγάλος φόβος για το μέλλον.
Έμεινε η διπλωπία και ίσως και άλλου είδους βλάβες στις ακραίες θέσεις του οπτικού πεδίου. Κατά συνέπεια έμειναν η δυσκολία με τις σκάλες και την οδήγηση, στιγμιαίες ζαλάδες καθώς και οι στενές επαφές 3ου τύπου με τα κουφώματα στο σπίτι μου.
Για τη μνήμη και τη συγκέντρωση είναι νωρίς και δύσκολο να "μετρήσω" την όποια διαφορά.
Αυτό που όμως έχει σίγουρα βελτιωθεί
σημαντικά, είναι ο χρόνος ανάκτησης της χαμένης λέξης και η απώλεια ατενίσματος στο υπερπέραν κατά τη διαδικασία.
3 μήνες μετά την επέμβαση :
Έχει μείνει μια απειροελάχιστη διπλωπία, οπότε έφυγαν και τα ενοχλητικά επακόλουθά τηςΔεν είμαι σίγουρη όμως κατά πόσο αυτό έχει να κάνει με την επέμβαση ή θα συνέβαινε από μόνο του έτσι κι αλλιώς. Επίσης παρατηρώ βελτίωση στη μνήμη και τη συγκέντρωση που σας έλεγα παραπάνω. Νομίζω ότι είμαι σε μια κατάσταση που σχετίζεται με την ηλικία μου (χιχι) και το επίπεδο των καθημερινών μου υποχρεώσεων.
Εν ολίγοις είμαι μια χαρά (φτύστε) και ελπίζω να παραμείνω έτσι.
4 μήνες μετά την επέμβαση :
Το "φτύσιμο" δεν έπιασε.

Μουδιασαν τα πόδια μου, όπως πάντα και τα δύο μέχρι τα γόνατα και ξεκίνησε ένα τρομερο πιάσιμο ψηλά στην πλάτη. Μούδιασμα ένας μήνας, πιάσιμο 2 μήνες.
7 μήνες μετά την επέμβαση :
Τα προαναφερθέντα έχουν περάσει πλήρως. Έχουν μείνει οι γνωστές ενοχλήσεις στα μάτια, που ενίοτε γίνονται πιο έντονες όταν εστιάζω σε κάποιο πρόσωπο σε πολύ μικρή απόσταση. Επίσης παρατηρώ, εκτός από τη γνωστή πια δυσκολία στην ανακτηση λέξεων, μια γενικότερη "δυσκολία" στην εκφορά του προφορικού λόγου.
13 μήνες μετά την επέμβαση :
Δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ στην εκτελεση κάποιων πνευματικών εργασιών, το οποίο δυστυχώς επηρεάζει τη δουλειά μου. Επίσης συνεχίζω να "ξεχνάω" λέξεις και να μπερδεύω τα λόγια μου, πράγμα που επίσης επηρεάζει τη δουλειά μου. Είναι σαν να υπάρχει μια σειρά λέξεων (και μερικές φορές πράξεων) που πρέπει να ειπωθούν για να βγει μια προταση και κάπου στη μέση προσπερνάω μια λέξη ή τμήμα της. Επίσης μου πέφτουν πράγματα ψιλοσυχνά και δεν ξέρω κατα πόσο οφείλεται στη σκλήρυνση. Αμα σου μπει μια ιδέα..
Για τα προβλήματα στη συγκέντρωση και διαφορα άλλα μικρα, θα ξενιτευτώ το Νοέμβριο για υπέρηχο και φλεβογραφία και θα τα ξαναπούμε μετά.
15 μήνες μετά την επέμβαση :
Ξενιτεύτηκα για νέα φλεβογραφία.
Στένωση της τάξης του 65% και στις δύο σφαγίτιδες και προβλήματα στις βαλβίδες τους.
"Ίστός αράχνης" στην άζυγο από υπολλείμματα του πρώην διαφράγματος που ενώθηκαν στο μεσοδιάστημα.
Υποπλασία της ascending lumbar φλέβας σε επίπεδο να μη μπαίνει ούτε ο καθετήρας.
16 μήνες μετά την πρώτη επέμβαση - 1 μήνας μετά τη δεύτερη :
Καμία φοβερή διαφορά με πριν. Εν αναμονή...
18 μήνες μετά την πρώτη επέμβαση - 3 μήνες μετά τη δεύτερη :
Ελαφρώς χειρότερα από πριν. Καμία διαφορά στην ανοχή στη ζέστη και στο θόρυβο. Μπερδεμένη ομιλία και χαμένες λέξεις. Μου πέφτουν διαρκώς πράγματα από το δεξί χέρι και διαπιστώνω και μια δυσκολία σε λεπτές κινήσεις.
19 μήνες μετά την πρώτη επέμβαση - 4 μήνες μετά τη δεύτερη :
Λες να βελτιώνεται η κατάσταση? Ίδωμεν..
20 μήνες μετά την πρώτη επέμβαση - 5 μήνες μετά τη δεύτερη :
Μπα.... Τα ίδια... Πρόβλημα στην ομιλία, αλλά βασικά ΠΡΟΒΛΗΜΑΑΑΑΑ με τη ζέστη!! Δεν την παλεύω...
23 μήνες μετά την πρώτη επέμβαση - 8 μήνες μετά τη δεύτερη :
Δεν ξέρω τι να πω.. Το θέμα με την ομιλία παραμένει αλλά ή είναι ελαφρώς λιγότερο ή το συνήθισα. Παραμένει και το θέμα με τη ζέστη ΑΛΛΑ σκέφτομαι μήπως φταίει ότι είμαι σε μια μόνιμη ημι-αφυδάτωση (πίνω ελάχιστο νερό) πράγμα που κάνει πολύ κακό στα αγγεία και στην κυκλοφορία. Επίσης έχω χώσει ηλιθιωδώς 15 παραπάνω κιλά στο φοβερό ύψος του 1.60 και αυτό αποκλείεται να βοηθάει. Ευτυχώς φέτος το πάει χαλαρά προς το παρόν(φτου φτου). Θα δείξει (ή δε θα δείξει).
27 μήνες μετά την πρώτη επέμβαση - 1 χρόνο μετά τη δεύτερη :
Παλιά, καλή, κανονική ώση με αδυναμία στο δεξί χέρι.
2.5 χρόνια μετά την πρώτη επέμβαση - ~1.5 χρόνο μετά τη δεύτερη :
Το χέρι είναι εντάξει. Έμειναν μικροπροβληματάκια στη λεπτή κίνηση...
~3.5 χρόνια μετά την πρώτη επέμβαση - 2 χρόνια μετά τη δεύτερη :
2 ώσεις σε διάστημα 2 μηνών. Ένα μούδιασμα προσώπου και μία δυσαισθησία με το γνωστό μου "έγκαυμα"..