• Ζαμπόνι, ΧΕΝΦΑ και ΣΚΠ - Zamboni, CCSVI and MS

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #25979  από swt
 Σάβ Απρ 24, 2010 10:24 am
Marrie RA, Rudick R, Horwitz R, Cutter G, Tyry T, Campagnolo D, and Vollmer T
Vascular comorbidity is associated with more rapid disability progression in multiple sclerosis.
Neurology. 2010 Mar;74(13):1041-7.
Abstract
BACKGROUND: Vascular comorbidity adversely influences health outcomes in several chronic conditions. Vascular comorbidities are common in multiple sclerosis (MS), but their impact on disease severity is unknown. Vascular comorbidities may contribute to the poorly understood heterogeneity in MS disease severity. Treatment of vascular comorbidities may represent an avenue for treating MS.
METHODS: A total of 8,983 patients with MS enrolled in the North American Research Committee on Multiple Sclerosis Registry participated in this cohort study. Time from symptom onset or diagnosis until ambulatory disability was compared for patients with or without vascular comorbidities to determine their impact on MS severity. Multivariable proportional hazards models were adjusted for sex, race, age at symptom onset, year of symptom onset, socioeconomic status, and region of residence. RESULTS: Participants reporting one or more vascular comorbidities at diagnosis had an increased risk of ambulatory disability, and risk increased with the number of vascular conditions reported (hazard ratio [HR]/condition for early gait disability 1.51; 95% confidence interval [CI] 1.41-1.61). Vascular comorbidity at any time during the disease course also increased the risk of ambulatory disability (adjusted HR for unilateral walking assistance 1.54; 95% CI 1.44-1.65). The median time between diagnosis and need for ambulatory assistance was 18.8 years in patients without and 12.8 years in patients with vascular comorbidities.
CONCLUSIONS: Vascular comorbidity, whether present at symptom onset, diagnosis, or later in the disease course, is associated with a substantially increased risk of disability progression in multiple sclerosis. The impact of treating vascular comorbidities on disease progression deserves investigation.

Συνέντευξη της αν. καθ. Ruth Ann Marrie στον José G. Merino (επιστημονικό συντάκτη της Αμερικάνικης Ακαδημίας Νευρολογίας)
http://www.aan.com/news/?event=read&article_id=8754

Σημείωση: Ως αγγειακά συνοδά νοσήματα (vascular comorbidities) ομαδοποιήθηκαν ο διαβήτης, η υπέρταση, οι καρδιακές παθήσεις, η υπερλιπιδαιμία, και η περιφερική αγγειακή νόσος.
Από τη μελέτη αυτή καταδεικνύεται ότι η ύπαρξη τους, ανεξαρτήτως από το χρόνο που παρουσιάζονται, οδηγεί σε πιο γρήγορη επιδείνωση της ΣΚΠ.

«AAN.com: Do vascular comorbidities affect disease progression among patients with MS by promoting and potentiating cerebrovascular disease?
Marrie: We did not examine cerebrovascular disease in this study, though this is an important issue—and a potential explanation for our findings. The question requires further study.»
Μετάφραση:
AAN.com: Τα αγγειακά συνοδά νοσήματα επηρεάζουν την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς με ΣΚΠ με την προώθηση και ενίσχυση της εγκεφαλικής αγγειακής νόσου; [βλ. και ΧΕΝΦΑ]
Marrie: Δεν εξετάσαμε την εγκεφαλική αγγειακή νόσο στη μελέτη αυτή, αν και αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα-και πιθανή εξήγηση για τα ευρήματά μας. Το ζήτημα απαιτεί περαιτέρω μελέτη.

Το πλήρες κείμενο μπορεί να βρεθεί εδώ
:arrow: http://www.takingcontrolofmultiplescler ... MS_118.pdf
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος swt την Τρί Μάιος 18, 2010 6:18 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #26381  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 28, 2010 1:16 pm
Λοιπόν καλά παιδάκια!
Χθες έκανα το υπερηχογράφημα στον "γάτερμαν" του Κώστα ;) .
Δεν φαίνεται να υπάρχει καμμία διαταραχή που να πληροί τα απόλυτα κριτήρια κατά Ζαμπόνι ώστε να οδηγηθούμε σε περαιτέρω εξετάσεις, αλλά θα κάνουμε και μία μαγνητική φλεβογραφία για να δούμε και την άζυγο και ημιάζυγο φλέβα για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο.
Αυτό που βρέθηκε πάντως είναι ότι υπάρχει μία σχετική διαφορά:
-της διαμέτρου των δύο σφαγίτιδων (μεγαλύτερη η αριστερή) και
-της φασικότητας της ροής του αίματος στις δύο έσω σφαγίτιδες
Τη μαγνητική φλεβογραφία θα με ειδοποιήσει ο γιατρός πότε θα είναι έτοιμος να την κάνω.
Εν αναμονή λοιπόν (αν και δεν πρόκειται να μας εκπλήξει κάτι)
 #26384  από georgeand
 Τετ Απρ 28, 2010 1:26 pm
ΜΙΜΙΚΑ έγραψε:Λοιπόν καλά παιδάκια!
Χθες έκανα το υπερηχογράφημα στον "γάτερμαν" του Κώστα ;) .
Δεν φαίνεται να υπάρχει καμμία διαταραχή που να πληροί τα απόλυτα κριτήρια κατά Ζαμπόνι ώστε να οδηγηθούμε σε περαιτέρω εξετάσεις, αλλά θα κάνουμε και μία μαγνητική φλεβογραφία για να δούμε και την άζυγο και ημιάζυγο φλέβα για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο.
Αυτό που βρέθηκε πάντως είναι ότι υπάρχει μία σχετική διαφορά:
-της διαμέτρου των δύο σφαγίτιδων (μεγαλύτερη η αριστερή) και
-της φασικότητας της ροής του αίματος στις δύο έσω σφαγίτιδες
Τη μαγνητική φλεβογραφία θα με ειδοποιήσει ο γιατρός πότε θα είναι έτοιμος να την κάνω.
Εν αναμονή λοιπόν (αν και δεν πρόκειται να μας εκπλήξει κάτι)
ηπειρχε διαφορα ροησ; στις βαλβιδες γιατι και εγω εν αναμονη μαγνιτικης ειμαι.
Αντε να δουμε θα βγαλουμε κατι;;;
 #26386  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 28, 2010 1:37 pm
Δεν τον ανησύχησε κάτι ιδιαίτερα το γιατρό, εκτός του ότι παρατήρησε τη "στρουμπουλή" μου αριστερή σφαγίτιδα σε σχέση με το "μοντέλο" δεξιά μου. Τον ρώτησα εάν είναι "κατασκευαστικό" το θέμα και μου είπε ότι μπορεί και να είναι.
Τι να πω κι εγώ???
Εν αναμονή
 #26388  από soulla
 Τετ Απρ 28, 2010 2:16 pm
ΜΙΜΙΚΑ γεια σου γιατί δεν έκανες αμέσως και την φλεβογραφία να τελιώνεις ή είναι κάτι που δεν το κάνει ο γιατρός που πήγες :?: ρωτάω γιατί εγώ θα έρθω στις 12( από κύπρο)αν όλα πάνε καλά και πρέπει να είμαι σίγουρη για το τι θα αντιμετωπίσω γιατί το ταξίδι είναι κάπως δύσκολο δεν είμαι και στα καλά μου :evil: αν θες μου λες τον γιατρό σε πρ. μήνυμα να δω αν είναι αυτός που έκλεισα
 #26401  από swt
 Τετ Απρ 28, 2010 6:28 pm
sou έγραψε:Με συγχωρείτε που ξαναγράφω, αλλά είναι σημαντικό.

Τα κριτήρια του Ζαμπόνι είναι ένα πρώτο βήμα. Το χρησιμοποίησε κυρίως ενάντια στη γραφειοκρατία της επιτροπής δεοντολογίας. Δεν είναι το ευαγγέλιο. Νομίζω ότι και μόνο με τη διάγνωση της ΣΚΠ θα έπρεπε να κάνουμε φλεβογραφία επεμβατικη.[...]
Έτσι σκέφτηκα κι εγώ Σταύρο κι αποφάσισα να προχωρήσω σε επιλεκτική φλεβογραφία. Με έχει επηρεάσει βέβαια κι ο Δρ. Σκλαφάνι που λέει (σε ελεύθερη μετάφραση)
το μόνο μου σχόλιο είναι......

πότε θα εγκαταλείψουμε τον υπέρηχο και τη μαγνητική φλεβογραφία;

η συχνότητα εμφάνισης ανωμαλίας [βλ. ΧΕΝΦΑ] στη ΣΚΠ είναι τόσο υψηλή, που έχει καταστεί άνευ σημασίας να έχουμε μια μη επεμβατική δοκιμασία για έλεγχο. περιττό κόστος και ακατάλληλο να αρνείσαι το χρυσό πρότυπο για κανέναν [βλ. επιλεκτική φλεβογραφία].

Φοβάμαι ότι είναι απλά μια μέθοδος για την καθυστέρηση της θεραπείας.

μόνος λόγος για να κάνουμε μη επεμβατικούς ελέγχους είναι να αποκτηθεί αρκετή εμπειρία για να χρησιμοποιηθεί για τον επανέλεγχο των ασθενών
 #26407  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 28, 2010 8:50 pm
[quote="sou"]
Με την εικόνα που περιέγραψες, Μιμίκα, αν ο γιατρός σου έκανε ενδοκρανιακό υπέρηχο, θα έβλεπε τις DCVs (ενδοβάθειες εγκεφαλικές φλέβες ελληνιστί;;;) να παίζουν ακορντεόν με το ρυθμό της αναπνοής και αυτό θα ήταν το 2ο κριτήριο. Δεν είναι ότι βρήκε 1/5. Βρήκε 1/3 ή 1/2!!! Πρέπει να κάνει και τις 5 εξετάσεις για να απαιτήσει τουλάχιστον 2!

Σταύρο μου, είδε και τις εν τω βάθει φλέβες του εγκεφάλου όπου και δεν παρατηρήθηκε παλίνδρομη ροή.

Την άλλη εβδομάδα θα πάω στον αγγειοχειρουργό να του δείξω το υπερηχογράφημα (όπως μου ζήτησε). Βέβαια, θα δει ότι έκανα περισσότερα απ'όσα μου ζήτησε, θα δει και το όνομα Zamboni γραμμένο στη διάγνωση και θα με κοιτάξει ευγενικά μεν απαξιωτικά δε.
Και τότε θα δούμε τι θα κάνουμε
 #26449  από Στάθης
 Τετ Απρ 28, 2010 11:51 pm
Η μελέτη και θεραπεία όλων των ασθενών με ΣΚΠ στο Κουβέιτ τρέχει με γοργούς ρυθμούς !

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ......... ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ !!! Η διασύνδεση MS-CCSVI με τρανταχτές αποδείξεις έχει πάρει το δρόμο της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK:
http://www.ccsvikuwait.com/Details.aspx?d=4

Το μόνο που μένει πλέον είναι να το πιστέψουμε, και να αγοράσουν τα νοσοκομεία κανά μηχάνημα της προκοπής.
 #26662  από swt
 Κυρ Μάιος 02, 2010 10:49 am
Τα ακόλουθα βίντεο είναι από το http://www.thisisms.com/ftopic-10680-da ... c-955.html (και το http://www.thisisms.com/ftopic-11487-da ... asc-0.html)

Βίντεο πριν τη διόρθωση της ΧΕΝΦΑ:
[youtube]lvwCuPXrKgI[/youtube]

Μετά τη διόρθωση της ΧΕΝΦΑ:
[youtube]KYNhYtVojSQ[/youtube]

Και ένα νεότερο της ίδιας κοπέλας
[youtube]eNQnMsXxUg4[/youtube]

19.05.2010
[youtube]NNMDme8HlfQ[/youtube]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος swt την Τετ Μάιος 19, 2010 7:33 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 82