nowhere έγραψε:ΌχιEίσαι σαφής και η γνώμη σου απολύτως αποδεκτή, ως γνώμη.
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
"τα δεδομένα αλλάζουν"
Σκλήρυνση κατά πλάκας
nowhere έγραψε:ΌχιEίσαι σαφής και η γνώμη σου απολύτως αποδεκτή, ως γνώμη.
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:Μαρία Ε, έγραψες αυτό που σκεφτόμουν.
Πριν ασθενήσω ένιωθα Ατλαντας. Μέσα σε λίγες μέρες ο Άτλαντας έγινε μυρμηγκάκι.
Λάθος θεώρηση των πραγμάτων, θα πείτε όλοι. Μα γιατί? Δεν άλλαξες σαν άνθρωπος. κτλ κτλ
Εγώ όμως, όπως και όλοι στη θέση μας, χρειαζόμουν μία στήριξη για να το δω όλο αυτό και να το βάλω στη σωστή του διάσταση. Όλοι το έκαναν, από το λίγο που σας διαβάζω. Και όλοι με το δικό τους τρόπο. Κι όσοι το πέτυχαν, τους βγάζω το καπέλο.
Εγώ ακόμα είμαι στο ταξίδι.
Απλά πιστεύω ότι είμαι στο σωστό πλοίο.
Άλλος με άλλες εμπειρίες θα διαφωνήσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τορπιλίσει το πλοίο που επιβαίνω.
nowhere έγραψε:Γιάννης έγραψε:Δηλαδή θα πρότεινες σε ψυχωσικούς να αρνηθούν φαρμακευτική αγωγή;Λάθος ερώτηση, λάθος απάντηση θα δώσω, όποια κι' αν είναι αυτή.
Η σωστή ερώτηση κατά τη γνώμη μου, θα ήταν στους ψυχίατρους και όλους όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αρρώστειες ή ψυχολογικά προβλήματα: γιατί αντι να ψάξουν τα αίτια των οδυνηρών και βλαπτικών συγκινησιακών αντιδράσεων και να τα αντιμετωπίσουν, προσπαθούν να καταστείλουν αυτές τις αντιδράσεις, ξέροντας ότι δεν απαλλάσσουν κανένα από αυτές και προκαλώντας και άλλα προβλήματα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το απαντήσω εγώ.
nowhere έγραψε:Οχι,οχι....νομιζω οτι τωρα ειμαι καλυμμενη....αν και ισως θα μπορουσες να εισαι λιγο πιο ξεκαθαρος....
Το διορθώνω λοιπόν:
"Η άποψη μου, η δική μου άποψη, όχι κάποιου άλλου, εγώ το βλέπω έτσι, όχι κάποιος άλλος, είναι ότι ίσως, πιθανά, κατά τη γνώμη μου, σύμφωνα με αυτά που έχω ζήσει και έχω καταλάβει και όχι σύμφωνα με αυτά που έχει ζήσει και έχει καταλάβει κάποιος άλλος, δεν χρειαζόμαστε σαν άρρωστοι από ΣΚΠ, εκτός ίσως από την Maria E και όποιον άλλον, άλλη την χρειάζεται, περισσότερη ψυχολογική βοήθεια από ένα διαβητικό (ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει περισσότερα άσχημα από την ΣΚΠ) ή από οποιονδήποτε υγιή που για προσωπικούς λόγους βρίσκεται στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης."
Τώρα είσαι εντάξει με το κανένα νόημα της επαναδιατύπωσης; Αν όχι, πες μου πως πρέπει να το διατυπώσω.
nowhere έγραψε:αν δω κάποιον να πάει να πιάσει γυμνό καλώδιο ρεύματος τουλάχιστον θα τον προειδοποιήσω για τον κίνδυνο, ακόμα κι αν δεν έχω πάθει ούτε έχω δει άλλον να παθαίνει ηλεκτροπληξία.Αντιφατικό, στο θέμα που συζητάμε αυτός που πάει να πιάσει το γυμνό καλώδιο είναι ο ψυχωσικός χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Θα επαναλάβω οτι για κάποιους λόγους είχα (και με κάποιους έχω) επαφή με ψυχωσικά άτομα, τα οποία όταν διέκοψαν την αγωγή έπεσαν σε υποτροπή, με αποτέλεσμα να βρεθούν ξανά στο ψυχιατρείο. Και βέβαια δεν ξεκίνησαν τα φάρμακα υγιείς, αλλά μετά από επεισόδια.
Γιάννης έγραψε: Θα επαναλάβω οτι για κάποιους λόγους είχα (και με κάποιους έχω) επαφή με ψυχωσικά άτομα, τα οποία όταν διέκοψαν την αγωγή έπεσαν σε υποτροπή, με αποτέλεσμα να βρεθούν ξανά στο ψυχιατρείο. Και βέβαια δεν ξεκίνησαν τα φάρμακα υγιείς, αλλά μετά από επεισόδια.Γιάννη ο nowhere λίγο πιο πάνω είπε απερίφραστα ότι δεν θεωρεί την ψυχιατρική επιστήμη. Επί ποιάς βάσης λοιπόν αντιπαρατίθεστε?