• ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #55822  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Παρ Ιούλ 01, 2011 3:21 pm
nowhere έγραψε:Όχι
Eίσαι σαφής και η γνώμη σου απολύτως αποδεκτή, ως γνώμη.
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
 #55824  από litsa
 Παρ Ιούλ 01, 2011 3:27 pm
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:Μαρία Ε, έγραψες αυτό που σκεφτόμουν.

Πριν ασθενήσω ένιωθα Ατλαντας. Μέσα σε λίγες μέρες ο Άτλαντας έγινε μυρμηγκάκι.
Λάθος θεώρηση των πραγμάτων, θα πείτε όλοι. Μα γιατί? Δεν άλλαξες σαν άνθρωπος. κτλ κτλ

Εγώ όμως, όπως και όλοι στη θέση μας, χρειαζόμουν μία στήριξη για να το δω όλο αυτό και να το βάλω στη σωστή του διάσταση. Όλοι το έκαναν, από το λίγο που σας διαβάζω. Και όλοι με το δικό τους τρόπο. Κι όσοι το πέτυχαν, τους βγάζω το καπέλο.
Εγώ ακόμα είμαι στο ταξίδι.
Απλά πιστεύω ότι είμαι στο σωστό πλοίο.
Άλλος με άλλες εμπειρίες θα διαφωνήσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τορπιλίσει το πλοίο που επιβαίνω
.

πολύ σωστά ... προχώρα... !!
οι διαφωνούντες ας κρατησουν την άποψη τους για τον εαυτο τους, επιτέλους μία φορά!!!

Και ας μην προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους΄, ώστε να επιβεβαιωθούν με αυτό τον τροπο ότι έχουν δικιο.....
 #55826  από nowhere
 Παρ Ιούλ 01, 2011 3:39 pm
και πως θα γίνει κουβέντα αν οι διαφωνούντες κρατήσουν την άποψη τους για τον εαυτό τους;
Άλλωστε αν οι διαφωνούντες είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τις απόψεις τους για το εαυτό τους, το ίδιο υποχρεωμένοι είναι όλοι να κρατούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους για τον εαυτό τους.
προτείνεις την κατάργηση του φόρουμ;
 #55829  από Γιάννης
 Παρ Ιούλ 01, 2011 3:58 pm
nowhere έγραψε:
Γιάννης έγραψε:Δηλαδή θα πρότεινες σε ψυχωσικούς να αρνηθούν φαρμακευτική αγωγή;
Λάθος ερώτηση, λάθος απάντηση θα δώσω, όποια κι' αν είναι αυτή.
Η σωστή ερώτηση κατά τη γνώμη μου, θα ήταν στους ψυχίατρους και όλους όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αρρώστειες ή ψυχολογικά προβλήματα: γιατί αντι να ψάξουν τα αίτια των οδυνηρών και βλαπτικών συγκινησιακών αντιδράσεων και να τα αντιμετωπίσουν, προσπαθούν να καταστείλουν αυτές τις αντιδράσεις, ξέροντας ότι δεν απαλλάσσουν κανένα από αυτές και προκαλώντας και άλλα προβλήματα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το απαντήσω εγώ.

Δεν μπορώ να καταλάβω, έχεις κάποιον στο οικογενειακό ή στο φιλικό σου περιβάλλον με ψυχιατρικό πρόβλημα; Αν δεν έχεις, πως εκφέρεις τόσο απόλυτη άποψη;
Καλώς ή κακώς, τα αίτια για τις ψυχικές νόσους, όπως και για πολλές άλλες, είναι άγνωστα.
 #55836  από nowhere
 Παρ Ιούλ 01, 2011 4:43 pm
Σύμφωνοι sou, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα σου πω πάρε ή μη παίρνεις παυσίπονο ούτε μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση τι θα πρότεινες στον sou, να πάρει ή να μη πάρει παυσίπονο, αν ήξερα ότι το παυσίπονο καταστέλλει τον πόνο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα πόσο μάλλον αν η λήψη παυσίπονου, δεν θα είναι επιλογή σου αλλά ουσιαστικά θα είναι απόφαση του κοινωνικού σου περιβάλλοντος και ακόμα περισσότερο αν ήξερα ότι δεν έχει κανείς οδοντίατρος τη διάθεση να αντιμετωπίσει τα αίτια του πονόδοντου σου.

@Γιάννη

Έγραψα πιο πάνω για ένα φίλο μου που τον έκλεισε η οικογένεια του στο ψυχιατρείο στα 18 του. Άλλωστε δεν νομίζω ότι για να έχω μια άποψη για κάτι θα πρέπει να το έχω ζήσει. Υποθέτω ότι κι' εσύ έχεις άποψη για πράγματα που δεν τα έχεις ζήσει και όλοι οι άνθρωποι έχουν άποψη για πράγματα που δεν έχουν οι ίδιοι ζήσει. Η έλλειψη εμπειρίας δεν μειώνει το κύρος μιας άποψης: αν δω κάποιον να πάει να πιάσει γυμνό καλώδιο ρεύματος τουλάχιστον θα τον προειδοποιήσω για τον κίνδυνο, ακόμα κι αν δεν έχω πάθει ούτε έχω δει άλλον να παθαίνει ηλεκτροπληξία.

Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η απολυτότητα σε αυτό που λέω.
 #55841  από maria E
 Παρ Ιούλ 01, 2011 5:58 pm
nowhere έγραψε:
Το διορθώνω λοιπόν:
"Η άποψη μου, η δική μου άποψη, όχι κάποιου άλλου, εγώ το βλέπω έτσι, όχι κάποιος άλλος, είναι ότι ίσως, πιθανά, κατά τη γνώμη μου, σύμφωνα με αυτά που έχω ζήσει και έχω καταλάβει και όχι σύμφωνα με αυτά που έχει ζήσει και έχει καταλάβει κάποιος άλλος, δεν χρειαζόμαστε σαν άρρωστοι από ΣΚΠ, εκτός ίσως από την Maria E και όποιον άλλον, άλλη την χρειάζεται, περισσότερη ψυχολογική βοήθεια από ένα διαβητικό (ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει περισσότερα άσχημα από την ΣΚΠ) ή από οποιονδήποτε υγιή που για προσωπικούς λόγους βρίσκεται στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης."
Τώρα είσαι εντάξει με το κανένα νόημα της επαναδιατύπωσης; Αν όχι, πες μου πως πρέπει να το διατυπώσω.
Οχι,οχι....νομιζω οτι τωρα ειμαι καλυμμενη....αν και ισως θα μπορουσες να εισαι λιγο πιο ξεκαθαρος....

Και εννοειται οτι πρεπει ο καθενας να εκφραζει ελευθερα την γνωμη του και την διαφωνια του,διαφορετικα θα ημασταν ενα πολυ βαρετο φορουμ...
 #55852  από Γιάννης
 Παρ Ιούλ 01, 2011 10:20 pm
nowhere έγραψε:αν δω κάποιον να πάει να πιάσει γυμνό καλώδιο ρεύματος τουλάχιστον θα τον προειδοποιήσω για τον κίνδυνο, ακόμα κι αν δεν έχω πάθει ούτε έχω δει άλλον να παθαίνει ηλεκτροπληξία.
Αντιφατικό, στο θέμα που συζητάμε αυτός που πάει να πιάσει το γυμνό καλώδιο είναι ο ψυχωσικός χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Θα επαναλάβω οτι για κάποιους λόγους είχα (και με κάποιους έχω) επαφή με ψυχωσικά άτομα, τα οποία όταν διέκοψαν την αγωγή έπεσαν σε υποτροπή, με αποτέλεσμα να βρεθούν ξανά στο ψυχιατρείο. Και βέβαια δεν ξεκίνησαν τα φάρμακα υγιείς, αλλά μετά από επεισόδια.
 #55854  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Παρ Ιούλ 01, 2011 10:39 pm
Γιάννης έγραψε: Θα επαναλάβω οτι για κάποιους λόγους είχα (και με κάποιους έχω) επαφή με ψυχωσικά άτομα, τα οποία όταν διέκοψαν την αγωγή έπεσαν σε υποτροπή, με αποτέλεσμα να βρεθούν ξανά στο ψυχιατρείο. Και βέβαια δεν ξεκίνησαν τα φάρμακα υγιείς, αλλά μετά από επεισόδια.
Γιάννη ο nowhere λίγο πιο πάνω είπε απερίφραστα ότι δεν θεωρεί την ψυχιατρική επιστήμη. Επί ποιάς βάσης λοιπόν αντιπαρατίθεστε?
Να το κάνω πιο λιανά, αν δεν συμφωνήσουμε ότι η γη είναι στρογγυλή, πώς θα πάμε στην Αμερική? Εγώ (που λέω ότι είναι επίπεδη) θα πέσω στο κενό και εσύ (που λες ότι είναι στρογγυλή) θα ανακαλύψεις μία νέα ήπειρο, έστω κι αν αρχικά είχες βάλει πλώρη για τις Ινδίες.
 #55855  από nowhere
 Παρ Ιούλ 01, 2011 10:52 pm
για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε:
είναι προφανές, έτσι όπως το έγραψα,
("Η έλλειψη εμπειρίας δεν μειώνει το κύρος μιας άποψης: αν δω κάποιον να πάει να πιάσει γυμνό καλώδιο ρεύματος τουλάχιστον θα τον προειδοποιήσω για τον κίνδυνο, ακόμα κι αν δεν έχω πάθει ούτε έχω δει άλλον να παθαίνει ηλεκτροπληξία.")
ότι δεν ανάφερα το παράδειγμα για να πω κάτι για τους ψυχωτικούς, το ανάφερα για να δείξω ότι η γνώση κάποιων πραγμάτων δεν προέρχεται πάντα από προσωπική βιωματική εμπειρία (αν και η ισχυρότερη επικύρωση μιας γνώσης είναι από την εμπειρία, αλλά και αντίστροφα, η ισχυρότερη επικύρωση μιας βιωματικής γνώσης είναι από την λογική σκέψη).

Αλλά αφού επαναφέρεις την κουβέντα στα ψυχιατρικά χωράφια,
όπως λες έχεις κάποια επαφή με ψυχωτικούς, θα ξέρεις πολύ καλά ότι την φαρμακευτική αγωγή κάποια στιγμή την διακόπτουν και την ξαναρχίζουν και την ξαναδιακόπτουν κι' αυτό είναι μέσα στο "παιχνίδι" της αντιμετώπισης αυτών των ανθρώπων από την ψυχιατρική, να τους δίνουν φάρμακα και να τους κάνουν, τουλάχιστον συναισθηματικά και συγκινησιακά, φυτά, ξέροντας πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα τα διακόψουν και θα υποτροπιάσουν πιο άσχημα και οδυνηρά και βίαια από την προηγούμενη φορά.

Οπότε Γιάννη, σου γυρίσω το ερώτημα:
θα έδινες σε οποιονδήποτε, κάποιο φάρμακο με ισχυρές παρενέργειες, ξέροντας ότι το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να το διακόψει και να γίνει χειρότερα;
 #55859  από billios
 Σάβ Ιούλ 02, 2011 12:12 am
[quote="nowhere"] : γιατί αντι να ψάξουν τα αίτια των οδυνηρών και βλαπτικών συγκινησιακών αντιδράσεων και να τα αντιμετωπίσουν, προσπαθούν να καταστείλουν αυτές τις αντιδράσεις, ξέροντας ότι δεν απαλλάσσουν κανένα από αυτές και προκαλώντας και άλλα προβλήματα. ---------------[.Αδυνατο να καταλαβω πως μπορει καποιος να προβλεψει τις οδυνηρες βλαπτικες συγκινησιακες αντιδρασεις που θα προκηψουν και να τις αντιμετωπισει με καποιον μαγικο τροπο,η αιτια της καταθλιψης δεν ειναι η Σ.Κ.Π ουτε ο διαβητης ουτε απαραιτητα καποια αρρωστεια.Εν ολιγης απαγορευεται η καταθλιψη εαν δεν μπορεις να την διαχηριστης μονος? Δεν ειναι παντα απαραιτητη η φαρμακευτικη αγωγη,ο λογος που διακοπτεται η αγωγη εαν περνεις για καποιο διαστημα ειναι διαφορετικος απο τον περιγραφομενο.---------
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος billios την Σάβ Ιούλ 02, 2011 12:24 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14