• επιστολή στον υπουργό υγείας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #57178  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 26, 2011 7:54 pm
Ας αναπαυθει ο Ανθρωπος-Γιατρος !!!! :angelic-sunshine: Ποιος ξερει τι αλλα βασανα ειχε περασει στη ζωη του ,εκτος απο την αρρωστια του.......Αφου....ο καλος ,καλο δεν βλεπει...!!!!...Εσυ ομως, φιλεναδα.τι παραπονο εχεις απο τους γιατρους ''μας'' καλεεεεε...??? ....ΑΧΑΡΙΣΤΗ....!!!!!...Ε!!!!....ΑΧΑΡΙΣΤΗ....!!!! :laughing-rolling: Δεν εισαι ευτυχισμενη ,που εχεις αυτη την ευλογημενη σκπ και αντι να κινδυνευεις να πεθανεις.....εχεις τη χαρα να σε ''σταυρωνουν'' διαρκως....???.... :laughing-rolling: ....αυτα....για να σπασω τη ''μαυριλα''.......
 #57188  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 27, 2011 12:26 am
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:Ας αναπαυθει ο Ανθρωπος-Γιατρος !!!! :angelic-sunshine:
Πες το ψέματα, βρε Αννούλα! Αλλά ακόμα και ο ίδιος ομολόγησε, ότι όσο δεν ήξερε ότι είχε ο ίδιος καρκίνο, ήταν σαν τους άλλους που λέμε...
Ποιος ξερει τι αλλα βασανα ειχε περασει στη ζωη του ,εκτος απο την αρρωστια του....... Αφου....ο καλος ,καλο δεν βλεπει...!!!!...
Και όχι, δεν είχε πολλά, μετά τη διάγνωση στα 31 του, μολονότι δεν καταδίκαζε τις συνήθεις χημειοθεραπευτικές αγωγές, άρχισε να δημοσιεύει βιβλία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καρκινικούς να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα...
Aλλά ήταν νευρο-ψυχίατρος: κάτι που θα χρειαζόμασταν εμείς, αν ηταν ακομα ζωντανός http://www.psichogios.gr/site/Authors/show?aid=349
Και δουλεψε και με τους γιατρούς του κόσμου, όπου ασχολιόταν με περιβαλλοντικά θέματα... Τα οποία βιβλία, δεν τα κάνω διαφήμηση, αλλά έγιναν "μπεστ σέλλερ", μαζί με το πως του ανακοίνωσαν τον όγκο στο μετωπιαίο φλοιό (έκανε έρευνες σε μια μαγνητική μηχανή, κι επειδή κάποιος φοιτητής δεν πήγε, μπήκε αυτός στη θέση του. Οι δυό συνάδελφοί του είδαν, και του είπαν από τη μηχανή "ερχόμαστε". Και του στάθηκαν, ενώ ένας άλλος "ειδικός", την παράλη μέρα στο δρόμο, εντυπωσιάστηκε που ο συχωρεμένος γελούσε με τον αδελφό του, που είχε φτάσει και αυτός να τον στηρίξει, γούρλωσε τα μάτια με ύφος νεκροθάφτη μπροστά σε "σωρό"... Ο συχωρεμένος: "Για φαντάσου να μη μπορώ να γελάω επειδή θα πεθάνω... Τι τιμωρία..."
Όπως λέει και ο ίδιος, (μας κάνουν να) καταλαβαίνουμε ότι δεν ανήκουμε πλέον στο "κλάμπ των ζωντανών..." Το χειρότερο είναι ότι οι συνάδελφοί μας μας δείχνουν ότι είμαστε πλέον ανίκανοι για οτιδήποτε, και αυτό, ακόμα και να είναι ΑΜΕΑ και οι ίδιοι...

Εσυ ομως, φιλεναδα.τι παραπονο εχεις απο τους γιατρους ''μας'' καλεεεεε...??? ....ΑΧΑΡΙΣΤΗ....!!!!!...Ε!!!!....ΑΧΑΡΙΣΤΗ....!!!! :laughing-rolling: Σε μια σειρά απο "κλιπς" τον βλέπει κανείς προφανώς με περούκα, ενω στο τελευταίο, που έβαλα πριν, είναι (μάλλον) τα δικά του μαλλιά... ΚΑΙ του έδωσαν και διδακτορικό "honoris causa" τιμητικό, δηλαδή, από το πανεπιστήιο του Πίτσμουργκ... Αχ γιατί να μη μου έχουν δώσει κι εμένα στον τομέα μου;;;...
Δεν εισαι ευτυχισμενη ,που εχεις αυτη την ευλογημενη σκπ και αντι να κινδυνευεις να πεθανεις.....εχεις τη χαρα να σε ''σταυρωνουν'' διαρκως....???.... :laughing-rolling: ....αυτα....για να σπασω τη ''μαυριλα''.......
Ασφαλώς, οι αρχισυνδικαλιστές του τομέα μου, "μια χαρά" με βρίσκουν και αρνούνται την οποιαδήποτε βοήθεια... Όσο για τους συναδέλφους του συχωρεμενου, το πολύ πολύ να μας κάνουν τη χάρη να μας πουν ότι "στενοχωριούνται που δε μας κάνουν τα χαρτιά μας (όπως έκαναν όταν δεν τους έβλεπαν τ'αφεντικά) αλλά το αφεντικό θα τα έκανε για λόγους "ανθρωπιστικούς"... (όχι ψέματα....) Εμ, αφού δεν είμαστε στο "κλάμπ των ζωντανών" πως να τολμήσουμε να ζητήσουμε οτιδήποτε; ΕΜΕΙΣ φταίμε που στενοχωρέθηκαν... πως τολμάμε, δηλαδή...

Και μετά, ζητάμε και σεβασμό :o :roll: :lol: από τις ΑΥΕ... Δε θα'μαστε στα καλά μας...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Ιούλ 29, 2011 4:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #57192  από Κώστας
 Τετ Ιούλ 27, 2011 1:00 am
Όσο δεν γνώριζα τι έχω, απέδιδα την κούραση και τα στραβοπατήματά μου στην απροπονησιά. Αυτό διήρκησε περίπου δύο χρόνια μέχρι που έμαθα ότι πάσχω από ΣΚΠ.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, άρχισα να επιδεινώνομαι με σχετικά γρήγορο ρυθμό μέχρι σήμερα.
Αναρωτιέμαι ακόμη, πως θα είμουν αν δεν γνώριζα τι έχω.
Θεωρώ πως δεν με "έχει πάρει από κάτω", μιας και ασχολούμαι με όσα περισσότερα πράγματα μπορώ, διατηρώντας το κέφι μου και τη διάθεση για ζωή.
Σίγουρα όσο κι΄ αν το αρνούμαι, η γνώση της ασθένειας, έχει παίξει ρόλο στην ψυχολογία μου.
Δηλαδή αν "με είχε πάρει και από κάτω" πως θα ήμουν;!!!!!!!
 #57261  από savvas
 Πέμ Ιούλ 28, 2011 11:52 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΔΕΧΘΕΙ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 #57290  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιούλ 29, 2011 1:10 pm
savvas έγραψε:ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΔΕΧΘΕΙ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ !!!!! Ας κανει ο καθενας ο,τι μπορει !!! Απο Σεπτεμβρη ,να δουμε και το θεμα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ !!!!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :greetings-waveyellow:
 #57521  από LL--MM
 Πέμ Αύγ 04, 2011 10:21 am
Σήμερα το πρωΐ, στην ΕΤ3 όπου έπεσα κατά τύχη, μιλούσε ο υφυπουργός υγείας Μπόλαρης, κι ελεγε ότι ο γιατροί που "δίνουν" επιδόματα θα τιμωρηθούν.

Αν και το θέμα αφορά στο πολυσυζητημένο μητρώο που αναφέρεται στο νόμο του 2005, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει όταν οι νοσοκομειακοί θ'αρνούνται ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ να μας δίνουν τις διαγνώσεις που δικαιούμαστε διότι θα έχουν "δαμόκλειο σπάθη" πάνω από το κεφάλι τους...

Και εδώ είναι το πρόβλημα με τα δικά μας επιδόματα: Είμαστε ανάπηροι με εκφυλιστική πάθηση, ωστόσο το εξωϊδρυματικό δίνεται "κατά το δοκούν" ΟΤΑΝ οι ΑΥΕ (ή τα δικαστήρια) αποφανθούν ότι πράγματι πάσχουμε από παραπληγία-τετραπληγία αυτή τη στιγμή και αν μας αρνηθούν, δε μπορούμε να ξαναπάμε πριν ένα χρόνο...
 #57531  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Αύγ 04, 2011 4:42 pm
LL--MM έγραψε:Σήμερα το πρωΐ, στην ΕΤ3 όπου έπεσα κατά τύχη, μιλούσε ο υφυπουργός υγείας Μπόλαρης, κι ελεγε ότι ο γιατροί που "δίνουν" επιδόματα θα τιμωρηθούν.

Αν και το θέμα αφορά στο πολυσυζητημένο μητρώο που αναφέρεται στο νόμο του 2005, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει όταν οι νοσοκομειακοί θ'αρνούνται ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ να μας δίνουν τις διαγνώσεις που δικαιούμαστε διότι θα έχουν "δαμόκλειο σπάθη" πάνω από το κεφάλι τους...

Και εδώ είναι το πρόβλημα με τα δικά μας επιδόματα: Είμαστε ανάπηροι με εκφυλιστική πάθηση, ωστόσο το εξωϊδρυματικό δίνεται "κατά το δοκούν" ΟΤΑΝ οι ΑΥΕ (ή τα δικαστήρια) αποφανθούν ότι πράγματι πάσχουμε από παραπληγία-τετραπληγία αυτή τη στιγμή και αν μας αρνηθούν, δε μπορούμε να ξαναπάμε πριν ένα χρόνο...
Και με τους γιατρους που ''δεν δινουν'' επιδοματα τι θα κανει ο κυριος υφυπουργος???????Θα τους δινει παρασημα σε σεμνες τελετες ?????Με τους γιατρους που κανουν π--στιές καθε ειδους,προκειμενου να μας ''κοψουν'' ή να μειωσουν το ποσοστο αναπηριας, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?????....Με τους καθε λογης διοικητικους υπαλληλους που ακυρωνουν ιατρικες γνωματευσεις με το ''ετσι θελω'' τι θα κανει?????Μας εχουν πριξει με τους ''αναπηρους μαϊμουδες''!!!!!Γιατι δεν λενε ποιοι ειναι αυτοι???Να δωσουν στη δημοσιοτητα τα ονοματα τους!!!!Αν υπαρχουν τετοιοι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ειναι...!!!Ειναι ατομα με ''ακρες''!!!!!!Ας πουν ποιοι ειναι και με ποιο τροπο καταφεραν να βγουν ''αναπηροι''!!!!!!!Οσο για τους γιατρους....νομιζω οτι σε καθε επαφη μαζι τους,πρεπει να κραταμε στο χερι τον κωδικα ιατρικης δεοντολογιας!!!!!....ΛΟΙΠΟΝ...Ανεξαρτητα απο το μητρωο,εγω επιμενω....!!!!!Οσο δεν τολμουν να καταργησουν τους νομους που μας καλυπτουν,εμεις θα απαιτουμε ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ!!!!! :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack:
 #57533  από litsa
 Πέμ Αύγ 04, 2011 6:46 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:Με τους γιατρους που κανουν π--στιές καθε ειδους,προκειμενου να μας ''κοψουν'' ή να μειωσουν το ποσοστο αναπηριας, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?????....Με τους καθε λογης διοικητικους υπαλληλους που ακυρωνουν ιατρικες γνωματευσεις με το ''ετσι θελω'' τι θα κανει?????Μας εχουν πριξει με τους ''αναπηρους μαϊμουδες''!!!!!Γιατι δεν λενε ποιοι ειναι αυτοι???Να δωσουν στη δημοσιοτητα τα ονοματα τους!!!!Αν υπαρχουν τετοιοι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ειναι...!!!Ειναι ατομα με ''ακρες''!!!!!!Ας πουν ποιοι ειναι και με ποιο τροπο καταφεραν να βγουν ''αναπηροι''!!!!!!! angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute:
 #57541  από Κώστας
 Παρ Αύγ 05, 2011 1:20 am
Άννα, έχεις απόλυτο δίκιο.
Δηλαδή όσοι από εμάς μέχρι τώρα παίρνουν το επίδομα, αυτοί ίσως είναι "ανάπηροι μαϊμούδες";!!!
Κι΄ έρχονται τώρα οι νέες επιτροπές με πιο αυστηρά κριτήρια να εξιχνιάσουν την απάτη!
Δηλαδή σύμφωνα με τον κύριο Μπόλαρη, όποιος γιατρός τολμήσει και χορηγήσει επίδομα θα τιμωρείται;!!!!
Και με ποιο επιστημονικό τρόπο η εκάστοτε επιτροπή θα μπορεί να διαπιστώνει το βαθμό αναπηρίας του κάθε εξεταζόμενου;
Υπάρχει κάποιο όργανο ή κάποια αντικειμενική φυσική εξέταση, με την οποία ο κάθε γιατρός μπορεί να συμπεράνει αν ένα άτομο έχει όντως ή όχι κινητικά προβλήματα;
Δηλαδή αν σε βάλουν να περπατήσεις "μύτη - φτέρνα" κι΄ εσύ δεν μπορέσεις να το κάνεις ή προσποιηθείς ότι δεν μπορείς να το κάνεις, είναι αρκετό για να σε κρίνουν;
Δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει για άλλες μορφές αναπηρίας, αλλά η ΣΚΠ είναι απρόβλεπτη ασθένεια με εξάρσεις και υφέσεις. Αφού αυτό είναι διεθνώς παραδεκτό από τη παγκόσμια ιατρική κοινότητα, γιατί μας ταλαιπωρούν;!
Μακάρι να γίνει τελικά κάτι με την επιστολή και την όλη κίνηση που προσπαθούμε να οργανώσουμε όλο αυτό το καιρό.
Τι να πω!!!
Ότι ΔΕΝ σηκώνω τα χέρια και συνεχίζω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι την τελική δικαίωση.
Ρομαντικό;
Δεν νομίζω!
 #57542  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Αύγ 05, 2011 8:24 am
Κώστας έγραψε:Άννα, έχεις απόλυτο δίκιο.
Δηλαδή όσοι από εμάς μέχρι τώρα παίρνουν το επίδομα, αυτοί ίσως είναι "ανάπηροι μαϊμούδες";!!!
Κι΄ έρχονται τώρα οι νέες επιτροπές με πιο αυστηρά κριτήρια να εξιχνιάσουν την απάτη!
Δηλαδή σύμφωνα με τον κύριο Μπόλαρη, όποιος γιατρός τολμήσει και χορηγήσει επίδομα θα τιμωρείται;!!!!
Και με ποιο επιστημονικό τρόπο η εκάστοτε επιτροπή θα μπορεί να διαπιστώνει το βαθμό αναπηρίας του κάθε εξεταζόμενου;
Υπάρχει κάποιο όργανο ή κάποια αντικειμενική φυσική εξέταση, με την οποία ο κάθε γιατρός μπορεί να συμπεράνει αν ένα άτομο έχει όντως ή όχι κινητικά προβλήματα;
Δηλαδή αν σε βάλουν να περπατήσεις "μύτη - φτέρνα" κι΄ εσύ δεν μπορέσεις να το κάνεις ή προσποιηθείς ότι δεν μπορείς να το κάνεις, είναι αρκετό για να σε κρίνουν;
Δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει για άλλες μορφές αναπηρίας, αλλά η ΣΚΠ είναι απρόβλεπτη ασθένεια με εξάρσεις και υφέσεις. Αφού αυτό είναι διεθνώς παραδεκτό από τη παγκόσμια ιατρική κοινότητα, γιατί μας ταλαιπωρούν;!
Μακάρι να γίνει τελικά κάτι με την επιστολή και την όλη κίνηση που προσπαθούμε να οργανώσουμε όλο αυτό το καιρό.
Τι να πω!!!
Ότι ΔΕΝ σηκώνω τα χέρια και συνεχίζω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι την τελική δικαίωση.
Ρομαντικό;
Δεν νομίζω!
:greetings-clappingyellow: ....ευκαιρια να τσιγκλισουμε τους νευρολογους....να τους πιασουμε στο φιλοτιμο....δεν μπορει.....μερικοι απ'αυτους θα εχουν λιιιιιιγο φιλοτιμο....Κι εγω επιμενω...τον κωδικα ιατρικης δεοντολογιας να τον εχουμε παντα προχειρο....Οχι επειδη δεν τον γνωριζουν....ετσι για να τους τον τριβουμε στα μουτρα.... :teasing-tease: υγ.παντως,μυτη-φτερνα δεν μπορω να περπατησω,σας ορκιζομαι στις αγιες ψυχες των αρχαιων μαθηματικων...οσες φορες προσπαθησα...επεσα στην αγκαλιτσα του γιατρου....Κι ομως,εκεινη η βρωμα,εγραψε οτι μπορω.... :violence-uzi:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12