• ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #55804  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Παρ Ιούλ 01, 2011 12:26 pm
sou έγραψε:Οκ, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η κατάθλιψη είναι σύμπτωμα της ΣΚΠ, όπως είναι το μούδιασμα, οι δυσκολίες στην κίνηση κλπ. Δεν εχει να κάνει τόσο με κοσμοθεωρίες, όσο με απτή νευρολογική βλάβη και ατροφία.
Επιτέλους sou, μόλις απάντησες ότι η κατάθλιψη δεν είναι mambo jumbo κουραφέξαλα. Είναι σύμπτωμα της αρρώστιας μας.
Όπως λοιπόν προσπαθούμε να εξαλείψουμε, βελτιώσουμε, ελαχιστοποιήσουμε τα άλλα (οργανικά και άρα προφανή) συμπτώματα, με διάφορους τρόπους (άλλοτε φαρμακευτικούς, άλλοτε όχι) έτσι και το να προσπαθήσει κάποιος να βοηθηθεί για το "σύμπτωμα" κατάθλιψη είναι θεμιτό και απολύτως δικαιολογημένο.
Μόνον η θεραπεία της σκπ θα δώσει την οριστική λύση στο άνω σύμπτωμα, αλλά μέχρι να βρεθεί (η θεραπεία εννοώ) τί κάνουμε? Ανοίγουμε ένα λάκκο και περιμένουμε να μας ρίξουν το χώμα, να τελειώνουμε?

Ποιός είναι ο mentalist?
LL-MM θεωρείς τους ψυχιάτρους μέντιουμ?
Εγώ τους θεωρώ γιατρούς. Αν εσύ όχι, ξεκινάμε από άλλη βάση συνομιλίας. Οπότε να βάλω μπόλικα εικονίδια :royalty-pharaoh: :angelic-flying: :violin:
 #55805  από maria E
 Παρ Ιούλ 01, 2011 12:35 pm
nowhere έγραψε: Δεν χρειαζόμαστε σαν άρρωστοι από ΣΚΠ περισσότερη ψυχολογική βοήθεια από ένα διαβητικό (ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει περισσότερα άσχημα από την ΣΚΠ) ή από οποιονδήποτε υγιή που για προσωπικούς λόγους βρίσκεται στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης
Μαιστα...

Εχει ενδιαφερον η απολυτοτητα της προτασης,ουτε ενα "ισως",ουτε ενα "ειναι πιθανο",ουτε ενα "κατα τη γνωμη μου..."
Εχει επισης ενδιαφερον η χρηση του α πληθυντικου προσωπου,που σημαινει οτι συμπεριλαμβανομαι κι εγω στο νοημα της.

Πρεπει λοιπον εγω τωρα να υποθεσω οτι η ψυχολογια ενος υγιους 22χρονου π.χ παιδιου,ειναι ιδια με την ψυχολογια ενος 22χρονου παιδιου που μολις μαθαινει οτι εχει σκληρυνση?

Πρεπει να υποθεσω οτι ενω την Τριτη νομιζεις οτι εισαι "αθανατος",και την Τεταρτη μαθαινεις οτι πασχεις απο ενα σοβαρο χρονιο νοσημα που εχει τη δυναμη να γυρισει τη ζωη σου τουμπα,δεν αλλαζει τιποτα στον τροπο σκεψης σου,το αγχος,τις ανησυχιες,τον φοβο σου για το μελλον?

Πρεπει να υποθεσω επισης οτι με τη διαγνωση της σκληρυνσης καναμε παρτυ γιατι,δοξα τω Θεω, δεν ειχαμε διαβητη?

Πρεπει να υποθεσω οτι ο ψυχισμος ενος νεου ανθρωπου δεν μπορει να κλονιστει βλεποντας οτι παιρνει περισσοτερα φαρμακα απο τη γιαγια του?

Η μηπως να υποθεσω οτι οσοι εχουμε παει σε ψυχολογο γιατι ειχαμε αναγκη απο βοηθεια για να διαχειριστουμε το βαρος του σοκ,ειμαστε ανθρωποι που ουτως η αλλως θα καταληγαμε καποια στιγμη σε ψυχολογο και χωρις να ειχαμε σκληρυνση,Γιατι,δεν μπορει...κατι θα μας τυχαινε βρε αδερφε...ολο και καποιος γκομενος-α θα μας παρατουσε...πως θα το διαχειριζομασταν αυτο??Πηγαινοντας σε ψυχολογο προφανως!!

ΟΚ λοιπον....
Θα προσπαθησω να τα υποθεσω ολα αυτα..γιατι διαφορετικα δε μπορω με τιποτα να καταλαβω τι εννοει ο ποιητης...
 #55806  από litsa
 Παρ Ιούλ 01, 2011 12:46 pm
:confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :violin: :violin:

σύμφωνα με το σύνταγμα .. αρθρα , παραγραφους δεν θυμαμαι

ειμαστε ελεύθεροι να αυτοδιαθέτουμε τον εαυτό μας.....

τώρα πόσο ελεύθεροι είμαστε ουσιαστικά, αυτό ειναι μία άλλη ιστορία...

Τα σέβη μου!!
 #55807  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Παρ Ιούλ 01, 2011 12:53 pm
Μαρία Ε, έγραψες αυτό που σκεφτόμουν.

Πριν ασθενήσω ένιωθα Ατλαντας. Μέσα σε λίγες μέρες ο Άτλαντας έγινε μυρμηγκάκι.
Λάθος θεώρηση των πραγμάτων, θα πείτε όλοι. Μα γιατί? Δεν άλλαξες σαν άνθρωπος. κτλ κτλ

Εγώ όμως, όπως και όλοι στη θέση μας, χρειαζόμουν μία στήριξη για να το δω όλο αυτό και να το βάλω στη σωστή του διάσταση. Όλοι το έκαναν, από το λίγο που σας διαβάζω. Και όλοι με το δικό τους τρόπο. Κι όσοι το πέτυχαν, τους βγάζω το καπέλο.
Εγώ ακόμα είμαι στο ταξίδι.
Απλά πιστεύω ότι είμαι στο σωστό πλοίο.
Άλλος με άλλες εμπειρίες θα διαφωνήσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τορπιλίσει το πλοίο που επιβαίνω.
 #55813  από nowhere
 Παρ Ιούλ 01, 2011 1:47 pm
maria E έγραψε:
Μαιστα...

Εχει ενδιαφερον η απολυτοτητα της προτασης,ουτε ενα "ισως",ουτε ενα "ειναι πιθανο",ουτε ενα "κατα τη γνωμη μου..."
Εχει επισης ενδιαφερον η χρηση του α πληθυντικου προσωπου,που σημαινει οτι συμπεριλαμβανομαι κι εγω στο νοημα της.
Το διορθώνω λοιπόν:
"Η άποψη μου, η δική μου άποψη, όχι κάποιου άλλου, εγώ το βλέπω έτσι, όχι κάποιος άλλος, είναι ότι ίσως, πιθανά, κατά τη γνώμη μου, σύμφωνα με αυτά που έχω ζήσει και έχω καταλάβει και όχι σύμφωνα με αυτά που έχει ζήσει και έχει καταλάβει κάποιος άλλος, δεν χρειαζόμαστε σαν άρρωστοι από ΣΚΠ, εκτός ίσως από την Maria E και όποιον άλλον, άλλη την χρειάζεται, περισσότερη ψυχολογική βοήθεια από ένα διαβητικό (ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει περισσότερα άσχημα από την ΣΚΠ) ή από οποιονδήποτε υγιή που για προσωπικούς λόγους βρίσκεται στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης."
Τώρα είσαι εντάξει με το κανένα νόημα της επαναδιατύπωσης; Αν όχι, πες μου πως πρέπει να το διατυπώσω.
maria E έγραψε:Πρεπει λοιπον εγω τωρα να υποθεσω οτι η ψυχολογια ενος υγιους 22χρονου π.χ παιδιου,ειναι ιδια με την ψυχολογια ενος 22χρονου παιδιου που μολις μαθαινει οτι εχει σκληρυνση?

Πρεπει να υποθεσω οτι ενω την Τριτη νομιζεις οτι εισαι "αθανατος",και την Τεταρτη μαθαινεις οτι πασχεις απο ενα σοβαρο χρονιο νοσημα που εχει τη δυναμη να γυρισει τη ζωη σου τουμπα,δεν αλλαζει τιποτα στον τροπο σκεψης σου,το αγχος,τις ανησυχιες,τον φοβο σου για το μελλον?

Πρεπει να υποθεσω επισης οτι με τη διαγνωση της σκληρυνσης καναμε παρτυ γιατι,δοξα τω Θεω, δεν ειχαμε διαβητη?

Πρεπει να υποθεσω οτι ο ψυχισμος ενος νεου ανθρωπου δεν μπορει να κλονιστει βλεποντας οτι παιρνει περισσοτερα φαρμακα απο τη γιαγια του?

Η μηπως να υποθεσω οτι οσοι εχουμε παει σε ψυχολογο γιατι ειχαμε αναγκη απο βοηθεια για να διαχειριστουμε το βαρος του σοκ,ειμαστε ανθρωποι που ουτως η αλλως θα καταληγαμε καποια στιγμη σε ψυχολογο και χωρις να ειχαμε σκληρυνση,Γιατι,δεν μπορει...κατι θα μας τυχαινε βρε αδερφε...ολο και καποιος γκομενος-α θα μας παρατουσε...πως θα το διαχειριζομασταν αυτο??Πηγαινοντας σε ψυχολογο προφανως!!

ΟΚ λοιπον....
Θα προσπαθησω να τα υποθεσω ολα αυτα..γιατι διαφορετικα δε μπορω με τιποτα να καταλαβω τι εννοει ο ποιητης...
Δεν ξέρω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να υποθέσεις και τι θα προσπαθήσεις να υποθέσεις, αυτό είναι υπόθεση δική σου, πάντως αν τα υποθέσεις αυτά, τα συμπεράσματα σου δεν θα έχουν προκύψει από αυτά που έγραψα. Και σε ότι αφορα σ' αυτό που έγραψα για τον διαβήτη, ότι και να υποθέσεις, ένα είναι βέβαιο ότι δεν κάναμε πάρτυ που δεν έχουμε διαβήτη, όπως ακριβώς ένας διαβητικός δεν κάνει πάρτυ που δεν έχει ΣΚΠ.

Τελειώνοντας το λοιπόν,
δεν αμφισβήτησα το δικαίωμα κανενός να κάνει ότι καλύτερο νομίζει για τον εαυτό του, να πάει σε ψυχοθεραπευτή, σε ψυχίατρο, σε αστρολόγο, σε ξεματιάστρα, στο μάγο της φυλής, να μην κάνει απολύτως τίποτα, να πάρει ανοσοφάρμακα, αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά, να πανηγυρίζει που έχει ΣΚΠ, να στεναχωριέται που έχει ΣΚΠ, είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει, αν δεν το κάνει στην πλάτη των άλλων,
αλλά κρατώ για τον εαυτό μου το δικαίωμα να εκφράσω αρνητική άποψη και για την ψυχοθεραπεία και για τα ψυχοφάρμακα και για τα ανοσοφάρμακα και γενικά για ότι καταστέλλει κατά την γνώμη μου (την δική μου, όχι άλλου, τις δικές μου απόψεις εκφράζω, όχι άλλων) φυσιολογικές αντιδράσεις, δεν νομίζω να πρόσβαλα κανένα ή να εμπόδισα κάποιον από οτιδήποτε είναι δικαίωμά του.

Υ.Γ. Ενδεικτικά και μόνο, αυτά:

http://en.wikipedia.org/wiki/Antipsychiatry

http://en.wikipedia.org/wiki/Drapetomania

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Protes ... ck_Disease

http://en.wikipedia.org/wiki/Sluggish_schizophrenia

και επίσης η ταινία “η φωλιά του κούκου”
 #55815  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Παρ Ιούλ 01, 2011 2:06 pm
Κι ο Γαλιλαίος ήταν ο πρώτος που διατύπωσε την επιστημονική άποψη του "κι όμως κινείται". Μέχρι τότε θεωρείτο ότι ο ήλιος, η σελήνη και τα άλλα άστρα κινούνταν και η γη έμενε ακίνητη. Μέγα λάθος, ενδεχομένως εφορμούμενο και από την Καθολική Εκκλησία.

Αλλά αυτό δεν μειώνει τα επιτεύγματα της αστρονομίας ανά τις εποχές μέχρι τον Γαλιλαίο.
Δεν μειώνει τον Πυθαγόρα, τον Ερατοσθένη κλπ, τους Αιγυπτίους και τους Βαβυλόνιους.
Ερωτώ ξανά και εσένα τώρα nowhere, θεωρείς την ψυχιατρική επιστήμη ή όχι?
Καθαρή και ξάστερη απάντηση για να αποδώσει ο καθένας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και να μην κουραζόμαστε άδικα.
 #55819  από Γιάννης
 Παρ Ιούλ 01, 2011 2:37 pm
Δηλαδή θα πρότεινες σε ψυχωσικούς να αρνηθούν φαρμακευτική αγωγή;

Παρακαλώ να μη συγχέουμε την ψυχιατρική με την ψυχολογία. Είναι δύο διαφορετικές επιστήμες που κάποιες φορές συνεργάζονται.
 #55820  από LL--MM
 Παρ Ιούλ 01, 2011 2:49 pm
Όχι, ο "mentalist" κάθε άλλο παρά μέντιουμ ειναι. Απλά, καταλαβαίνει τις ανθρώπινες (ψυχολογικές) αντιδράσεις. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ κάπου αναφέρεται ότι "σπούδασε ψυχολογία". Σε κάποιο επεισόδιο, ο γέρος του ήθελε να τον "σερβίρει" για μέντιουμ σε αφελείς, αλλά από παιδί που ήταν, αρνήθηκε να "παίξει το παιχνίδι" και να πει μελλοντικά που δεν ήταν σε θέση να δεί. Βέβαια, όλα αυτά, είναι στην Τιβή.... Το πόσο συνάδουν στην πραγματικότητα, άγνωστο...
:happy-smileyinthebox:
E, ρε και να ήταν μέντιουμ ο νευρολόγος-ψυχίατρος στον οποίο είχα πάει (μόλις) μια φορά πριν τον δώ στην τιβή (ώς μαρτυρα υπεράσπισης, όμως...) Απ' όσο μου είπε αργότερα, "μεγάλη ταλαιπωρία τα δικαστήρια"... :roll:
Γεγονός είναι ότι μόλις είχε προσπαθήσει ο καημένος να "ανοίξει μια δίοδο" της δεύτερης ειδικότητάς του, χρησιμοποιησα το γλυκύτερο χαμόγελό μου (πιό σοροπάτο δε γίνεται, γκώνει και τους υπέργηρους) για να του σερβίρω:
-Σας παρακαλώ, μη με ψυχιατίζετε, λυπηθήτε τη σκληρυντικιά, άμα μου λύσετε τα άλλα προβλήματα, έχουμε χρόνο γι αυτό...

Λέτε να φταίει αυτό που δε μου έλυσε τα προβλήματα της σκπ ακόμα;;; :P :P :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Ιούλ 01, 2011 3:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #55821  από nowhere
 Παρ Ιούλ 01, 2011 3:04 pm
Γιάννης έγραψε:Δηλαδή θα πρότεινες σε ψυχωσικούς να αρνηθούν φαρμακευτική αγωγή;
Λάθος ερώτηση, λάθος απάντηση θα δώσω, όποια κι' αν είναι αυτή.
Η σωστή ερώτηση κατά τη γνώμη μου, θα ήταν στους ψυχίατρους και όλους όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αρρώστειες ή ψυχολογικά προβλήματα: γιατί αντι να ψάξουν τα αίτια των οδυνηρών και βλαπτικών συγκινησιακών αντιδράσεων και να τα αντιμετωπίσουν, προσπαθούν να καταστείλουν αυτές τις αντιδράσεις, ξέροντας ότι δεν απαλλάσσουν κανένα από αυτές και προκαλώντας και άλλα προβλήματα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το απαντήσω εγώ.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14