• Παρουσίαση Μελών

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #1407  από Maria77
 Πέμ Φεβ 12, 2009 9:58 pm
Geia se olous,
Nomizw pws hrthe h stigmh na sysththw kai egw afou episkeptomai thn istoselida auth edw kai ligo diasthma kai xairomai poly pou yparxei!! To onoma mou einai Maria, eimai 31 xronwn kai prin 4 xronia mou egine h diagnwsh ths ms. To prwto epeisodio- optikh neuritida- mou eixe parousiastei 5 xronia prin mono pou tote o giatros pou episkeuthka den katafere na mou kanei diagnwsh kai malista mou eixe pei pws poly pithanon na ofeilete se ypervoliko agxos :roll: Ax auth h thewreia me to agxos...opote ta vriskoun ligo skoura ta apodidoun ola sto agxos(!)...an einai dynaton! Telospantwn telika meta apo ena diasthma kai afou eixa paei se kapoion allo giatro mou egine h swsth diagnwsh! Ofeilw na omologhsw pws tote hmoun se mia poly asxhmh psyxologikh katastash, eixa panikovlhthei kai ola ta sxetika! O filos mou tote eixe apofasisei pws hthele na xwrisoume giati den mporouse na einai me ena atomo to opoio exei ena toso sovaro provlhma ygeias...auta mou eixe pei...Eleos an einai dynaton na yparxoun atoma pou skeftontai me auton ton tropo!!! Isws eprepe na symvei auto gia na katalavw poios pragmatika htan...
Shmera merika xronia meta, eimai se poly kalh psyxologikh katastash kai prospathw to kalytero gia mena. Dystyxws tha prepei na allaksw therapeia giati to avonex pou ekana ta teleutaia xronia den einai poly apotelesmatiko gia mena alla kai pali den to vazw katw! Elpizw h kainourgia therapeia pou tha ksekinhsw na einai kalyterh gia mena!
Kalo kouragio se olous mas kai panw apo ola thetikh skepsh!!!

Filia, Maria :) :)
 #1408  από ΡΙΤΣΑ
 Πέμ Φεβ 12, 2009 10:37 pm
Καλωσόρισες στην παρέα Μαρία! :) Παρόμοιες εμπειρίες έχουμε..Όπως και πολλοί άλλοι σε αυτήν την παρέα! Ελπίζω να σε βοηθήσει το forum αυτό! φιλάκια!
 #1410  από manos81
 Παρ Φεβ 13, 2009 8:26 am
kalos orises maria kai kali dinami!
tha sou pw ena pragma oti kai aksizei na agapithoume kai na agapisoume...kai opios agapaei pedeyei kai pedeyete..auto einai h agapi ta ala einai kourafeksala
 #1412  από Tassos
 Παρ Φεβ 13, 2009 10:52 am
Τελικά ρε παιδιά το αν θα ξεκινήσει κάποιος φάρμακα ή όχι νομίζω είναι καθαρά θέμα γιατρού ή μάλλον… τι θα καταλάβει ο γιατρός ότι έχει ο ασθενής. Ακούω άλλους που μόλις τους διαγνώσθηκε σκλήρυνση με τη μία άρχισαν φάρμακα σε αντίθεση με μένα για παράδειγμα που ο γιατρός μου είπε να μην αρχίσω. Τώρα αν θα βγει σε καλό ή σε κακό αυτό… θα δείξει. Πάντως εγώ το είδα σαν ευκαιρία αυτό για να προσπαθήσω να πολεμήσω τη νόσο με άλλα μέσα όπως διατροφή και γυμναστική. Δεν τα καταφέρνω όμως με το θέμα του άγχους.
Προσπαθώ και όσο μπορώ κάνω τη best bet diet http://www.ms-diet.org/
 #1415  από Maria77
 Παρ Φεβ 13, 2009 12:31 pm
Kalhmera kai sas euxaristw poly gia to kalosorisma!!! Tha ta leme syxna se auto to forum :)

Apla hthela na pw ston Tasso pws gia na ksekinhsei kapoios amesa therapeia gia thn MS prepei na plhrei kapoia kritiria...p.x. toses esties sthn magnhtikh tou h na exei kapoia symptwmata... isws giauto o giatros sou na mhn sou ksekinhse akomh kapoia therapeia. Auta vevaia apo proswpikh mou peira giati oute kai egw eixa ksekinhsei amesws therapeia otan mou egine h diagnwsh.
Na eiste oloi kala, bye :)
 #51816  από polina
 Δευ Απρ 25, 2011 8:54 pm
Geia k hara se olous..parakolouthw to forum edw k 3 mhnes..akoma den ehw diagnwstei,vgika apo to Attiko me diagnwsh pithanh apomyelintikh nosos..den sas krivw oti eimai to hali mou psihologika k me tipota den mporw na to dehtw.Sas thavmazw olous sas pou milate me tosh anesh k hioumor mazi.. an thelete sas lew k egw thn istoria mou..Zw k ergazomai sth Mykono ta teleytaia 12 hronia.Ton Oktomvri tou 2010 parousiasa apo to pouthena kriseis panikou hwris logo,paralila mou stamatise k h periodos..phra adeia k ton Noemvri hrtha Athina k phga se psihiatro o opoios eipe kati gia diataraxh aghous klp klp..argotera phga k ston gynaikologo o opoios mou xefournise thn wra tis exetashs oti den paragw pleon waria k ehw mpei sthn emmhnopavsh..(eimai 37)..k oti den prokeitai na kanw paidia..epatha to prwto sok..any way epestrepsa sth douleia mou sto nhsi k mia wraia prwia stis 15 dekemvriou xipnisa me oxy pono k moudiasma sto arristero heri panw apo ton agkona..den edwsa shmasia k gyrisa pleyro.Mesa se mia evdomada to heri mou eihe moudiasei olokliro,eihe pagwsei k paralisei..efyga sos xana gia Athina..ekana oles aytes tis exetaseis pou sigoura ehete kanei oloi sas k h magnitikh edeixe mia pathologikhs entashs estia ston ayhena A3-A4.. k mia poly mikrh sto kefali h opoia meta to skiagrafiko den edeihne tipota..me valane sto Attiko gia pente meres me kortizonh k olh thn wra mou legane ma ti kalh klinikh eikona ehw...h parakentish edeixe yper ths skp alla den mou valane diagnwsh.. apo tote ehw sinelthei se megalo vathmo,to heri ehei ena poly apalo moudiasma,to dexi mou podi ehei ena monimo kapsimo ston moiro k ehw adinamia mikrh vevaia sto arristero podi... den mou edwsan kapoia therapeia pros to paron..phga apo monh mou se mia omoiopathitiko k pairnw kapoia hapia fytika..auta..peite mou sas parakalw an eihate paromoia symptomata...k ti kanete apo thema diatrofhs?.. Eyharistw k mono pou diavasate thn istoria mou.Na eiste oloi kala k pragmatika mou dinete kouragio otan diavazw auta pou pernate me tosh dynamh!!! :greetings-clappingyellow:
 #51824  από kate2002
 Δευ Απρ 25, 2011 11:49 pm
γεια σου polina! δε σου λεω καλωσορισες... δεν το ξαναλεω σε καινουριον... μου ακουγεται ασχημο εδω και καιρο...
ειμαστε και συνομηλικες. λιγο πολυ, ολοι με παρομοια ξεκινησαμε. λιγο πολυ περναν, ή τα συνηθιζεις και δεν σου χτυπαν... λιγο πολυ, αρχικα ολα ψιλοπερναν, κατι ομως μενει, που σε περιπτωσεις συγκεκριμενες σου θυμιζει οτι ηρθαν και δεν σε ξεχασαν... καθε φορα λιγο παραπανω...
ενα σωστο σου ειπαν οι γιατροι σου, οτι εχεις καλη κλινικη εικονα. ειναι παραπανω απο αρκετο, πιστεψε με. αυτο με την προ-κλιμακτηριο δεν το ξανακουσα... θα σου πουν κι αλλοι πιο "ψαγμενοι" .
εγω θα σου πω μονο οτι δεν ηρθε το τελος του κοσμου, ολα παλευονται. εχεις μηνες που μας διαβαζεις, ψαξτα καλα όλα. εχει και περι διατροφης το μαγαζι μας, προσωπικα δεν το ψαχνω πολυ αυτο. νασαι καλα, χρονια πολλα, και καλο μας βράδυ!
 #51842  από billios
 Τρί Απρ 26, 2011 1:39 pm
Γεια κι απο μενα παιδια να πω καλως ηρθατε..μπααα δεν το λεω,τελικα ημαστε αρκετοι στο παιχνιδι.Η παρεα ειναι ονειρο και παντα οτι χρειαστητε θα εχεται ανταποκριση αμεση τα παιδια ολα εδω ειναι 'χαρτι' αγκαλιαζουν χωρις διακρισεις και πολλες πολλες ερωτησεις.
 #51921  από kath
 Τετ Απρ 27, 2011 10:33 pm
Γεια σου Polina κ απο μενα κ χρονια πολλα.Σε καταλαβαινω απολυτα οπως κ ολοι μας γιατι εχουμε ολοι περασει απο αυτη τη φαση.Ειναι ο,τι χειροτερο να σου ανακοινωνουν οτι μαλλον εχεις σκπ ποσο μαλλον αν,που ελπιζω να μην, διαγνωσθεις επισημα τελικα.Εγω διαγνωσθηκα επισημως το 2008 κ ακομα δεν το εχω συνειδητοποιησει κ δεχθει πληρως.Τι να κανουμε ομως?Ο,τι ερχεται πρεπει να το αντιμετωπιζουμε κ να προχωραμε.
Το forum ειναι πολυ καλο (κ εγω χαρηκα παρα πολυ οταν το βρηκα)με μια παρεα καταπληκτικη,ανθρωπους που ανα πασα στιγμη ειναι ετοιμοι να βοηθησουν σε οποιο ερωτημα-απορια εχει κανεις κ εμεις απο οσα ξερουμε να βοηθαμε επισης οσο μπορουμε.
Αν ψαξεις στα θεματα εδω θα βρεις πολλα πραγματα που θα σε βοηθησουν οπως για διατροφη πχ που αναφερεις κ πολλα αλλα.
Προσπαθησε να μην εχεις αγχος οσο γινεται γιατι στην περιπτωση μας ειδικα σκοτωνει.Ισως κ αυτες οι κρισεις πανικου που ειπες οτι ειχες να ηταν η αφορμη να σου εμφανισθουν τα πρωτα συμπτωματα αν κρινω απο τον εαυτο μου.Αν καταπολεμησεις το αγχος σου μπορει κ να μην σου ξανασυμβει κατι αναλογο.Προπαντων ηρεμια.
Σου ευχομαι τα καλυτερα
 #51924  από polina
 Τετ Απρ 27, 2011 11:01 pm
kath έγραψε:Γεια σου Polina κ απο μενα κ χρονια πολλα.Σε καταλαβαινω απολυτα οπως κ ολοι μας γιατι εχουμε ολοι περασει απο αυτη τη φαση.Ειναι ο,τι χειροτερο να σου ανακοινωνουν οτι μαλλον εχεις σκπ ποσο μαλλον αν,που ελπιζω να μην, διαγνωσθεις επισημα τελικα.Εγω διαγνωσθηκα επισημως το 2008 κ ακομα δεν το εχω συνειδητοποιησει κ δεχθει πληρως.Τι να κανουμε ομως?Ο,τι ερχεται πρεπει να το αντιμετωπιζουμε κ να προχωραμε.
Το forum ειναι πολυ καλο (κ εγω χαρηκα παρα πολυ οταν το βρηκα)με μια παρεα καταπληκτικη,ανθρωπους που ανα πασα στιγμη ειναι ετοιμοι να βοηθησουν σε οποιο ερωτημα-απορια εχει κανεις κ εμεις απο οσα ξερουμε να βοηθαμε επισης οσο μπορουμε.
Αν ψαξεις στα θεματα εδω θα βρεις πολλα πραγματα που θα σε βοηθησουν οπως για διατροφη πχ που αναφερεις κ πολλα αλλα.
Προσπαθησε να μην εχεις αγχος οσο γινεται γιατι στην περιπτωση μας ειδικα σκοτωνει.Ισως κ αυτες οι κρισεις πανικου που ειπες οτι ειχες να ηταν η αφορμη να σου εμφανισθουν τα πρωτα συμπτωματα αν κρινω απο τον εαυτο μου.Αν καταπολεμησεις το αγχος σου μπορει κ να μην σου ξανασυμβει κατι αναλογο.Προπαντων ηρεμια.
Σου ευχομαι τα καλυτερα
Γεια σας παιδια κ ευχαριστω για την αποδοχη κ την καινουργια παρεα που μπηκε στη ζωη μου.. εστω κ με αυτον τον τροπο.Το να μην εχω αγχος προς το παρον μου φαινεται αδυνατο,για αυτο κ εχω αγαπησει τα xanax το τελευταιο τριμηνο..Εχω παρα πολυ περιορισει τον εαυτο μου στο θεμα της διατροφης και εχω κλεισει ραντεβου με εναν ιατρο στις 9/05 νευρολογο ονματι Ζαγκλης Δημητρης ο οποιος εχει ειδικοτητα στα αυτοανοσα αλλα εχει στραφει στον εναλλακτικο τροπο αντιμετωπησης τους...μιας κ ο Σταμπουλης (απο το Αττικο) δεν μου εδωσε καποια θεραπεια προς το παρον,λεω να δοκιμασω το φαρμακειο του Θεου που μας τα παρεχει ολα...κ βλεπουμε.Θα ηθελα να μαθω αν καποιος εχει υποψην του τον Ζαγκλη κ γενικα τις εναλλακτικες θεραπειες.Θα σας πω μολης εχω νεα...Εχω ακουσει για πολλες περιπτωσεις ανθρωπων που το εχου αντιμετωπισει ετσι και ειναι μια χαρα..Παντως ειστε ολοι σας απιστευτοι κ προσκηνωωωω..Ισως σε λιγα χρονακια να νιωσω κ εγω τη δυναμη που εχετε..ειμαι πολυ φρεσκια σ ολο αυτο...4 μηνες μονο.. :bow-yellow: :confusion-seeingstars:ΥΓ Γιατι μας απαγορευπου τον ηλιο???για τη ζεστη???αφου μας δινει vit.D..γενικα πρεπει να αποφευγω τη ζεστη?κ το ζεστο μπανιο?...δεν εχω καταλαβει :?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12