• Νερολογία-ΧΕΝΦΑ-Σκλήρυνση

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #67847  από maria72
 Παρ Φεβ 17, 2012 10:06 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:Tρίτη φορά:
“Causes
…...
Cranial arteritis. This is an inflammation of the lining of the arteries in your head. Inflamed cranial arteries can block blood flow to your eyes and brain, which may cause permanent vision loss or a stroke. Cranial arteritis is most likely to occur in adults ages 70 to 80.”
Που πάει το which; στο inflamed cranial arteries ή στο block blood flow; Τι γράφει σε αυτή τη φράση ότι προκαλεί οπτική νευρίτιδα; η ίδια η φλεγμονή ή το μπλοκάρισμα της ροής του αίματος (που προκαλείται από την φλεγμονή);
δεν πα να φτασεις στην χιλιοστητριτη φορα ????το μπλοκαρισμα της ροης γινεται απο βλαβη σε μικρους αρτηριακους κλάδους κι οχι λόγω φλεβικης ανεπαρκειας
Hans Chr. Andersen έγραψε: Δεν ξέρω για σένα, πάντως εγώ ποντίκι δεν έχω γίνει ακόμα, σκέφτομαι αυτά .................
εκανες χενφα ?ναι ή οχι?
Hans Chr. Andersen έγραψε: Για την ιντερφερόνη και την αυτοανοσία
σαφως και δεν ξερω πως θα ημουν χωρις αγωγη (εχει αναλυθει πολλες φορες το θεμα ...εισαι καινουργιος εσυ γιαυτο δεν το ξερεις... :lol: )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maria72 την Σάβ Φεβ 18, 2012 10:14 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #67854  από maria72
 Παρ Φεβ 17, 2012 10:50 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε: Για την ιντερφερόνη και την αυτοανοσία

αυτό σημαίνει ότι όταν ξεκίνησες την αγωγή που προτείνει η αυτοανοσία, ρώτησες και διάβασες και κατάλαβες τη θεωρία της και τη θεώρησες σωστή (αλλιώς, αν δεν την είχες καταλάβει ή την θεωρούσες λάθος, θα έκανες ότι και με τη ΧΕΝΦΑ, δεν θα ακολουθούσες αυτό που προτείνει).
δεν διαβαζεις τι απαντω......
Hans Chr. Andersen έγραψε: Άρα μπορείς να απαντήσεις στις ερωτήσεις
Έχει δει κάποιος το ανοσοποιητικό να καταστρέφει υγιή μυελίνη;
δηλ.πως να το δει ?το λες ξανα-ξανα λες και βρηκες την ερωτηση της χρονιας...
Υπάρχει έστω και η παραμικρή ένδειξη ότι η μυελίνη στην οποία "επιτίθεται" το ανοσοποιητικό (όταν το κάνει, γιατί δεν το κάνει πάντα, σε όλες τις περιπτώσεις απομυελινώσεων) είναι υγιής και νορμάλ;
τωρα τι θελεις ??να παμε στις αλλες απομυελινωτικες νόσους????
Γιατί πετάνε οι της αυτοανοσίας στα σκουπίδια το πλήθος των ερευνών που δείχνουν ότι η μυελίνη στην οποία "επιτίθεται" το ανοσοποιητικό, είναι πολύ κακά οργανωμένη, ότι έχει πρόβλημα, ότι δεν είναι νορμάλ, ότι διαφέρει δομικά από την μυελίνη ενός ανθρώπου που δεν έχει σκλήρυνση, πριν της επιτεθεί το ανοσοποιητικό και τις μελέτες που δείχνουν ότι δεν είναι καθόλου σπάνιες στην ΠΣ απομυελινώσεις και θάνατοι ολιγοδενδροκύτταρων, χωρίς την εμπλοκή του ανοσοποιητικού;

Γιατί δεν απαντάς;
ρωτησε αυτους (που τα πετανε) , οχι εμενα.
ρε συ , ελεος ΔΕΝ καταλαβαινεις???Δεν ασχοληθηκα με την αυτοανοσια, ουτε σκοπευω και δεν ειμαι υποχρεωμενη
τι κόλλημα ειναι αυτο???και γω τι σου φταιω ??

Για το τερματικό του οπτικού νεύρου (και τις άλλες αρρώστιες)

Τι είναι η οπτική θηλή; Δεν είναι το “τερματικό” του οπτικού νεύρου; optic disc ή optic nerve head λέγεται στα αγγλικά. Δεν βγαίνει λογικό νόημα από την φράση “πειράζει την κεφαλή του οπτικού νεύρου, αλλά δεν πειράζει το οπτικό νεύρο”.
Ρωτα εναν οφθαλμιατρο , ή αν υπαρχει κανεις αλλος να μπορει να το εξηγησει ας το κάνει.Αποσο ξερω εγω οιδημα στον οπτικο δισκο /οπτική θηλη δεν σχετίζεται απαραιτητα με βλάβη στο οπτικό νευρο...
Hans Chr. Andersen έγραψε: Δηλαδή τι θες να πεις; αν κάποιοι έχουν βρεί κάποιες ενδείξεις, να το κρατήσουν μυστικό;
για τοσο σοβαρες ασθενειες -συμπεριλαμβανομενης και της δικιας μας -θα το θελα σε πιο σοβαρο επιπεδο!
εδω μιλαμε για την ανακαλυψη του αιωνα στις νευρολογικες παθησεις και δεν εχει γινει χαμος, παρα μονο καποια διαδικτυακα συνεδρια ..αυτο σου φαινεται λογικό???
 #67855  από pelopidas
 Παρ Φεβ 17, 2012 11:01 pm
J & W Grimm έγραψε:
maria72 έγραψε:
pelopidas έγραψε: http://youtu.be/-cqZJ7o1-VM

και θα αναρτησει στην ιστοσελιδα του τα κεντρα που κανουν την επεμβαση στις ηπα υπευθυνα (really good science)
ανελαβε και μια πρωτοβουλια μαζι με επεμβατικους ακτινολογους, να σταματησει να λεγεται οτι η επεμβαση χενφα ειναι η θεραπεια της σκληρυνσης, αλλα να γινεται γιατι προσφερει ανακουφιση, οχι ομως σε ολους.
:clap: :clap: :clap: :clap: και στους δυο σας.......
Δίχως κατά κανένα τρόπο να θέλουμε να γίνουμε "σαντουιτς" μεταξύ γιατρών και μή, θα θυμίσουμε ότι ασφαλώς και αρχίσαμε να διαβάζουμε τα κείμενα που παρέθεσε ο συνάδελφος από δώ (και θα βγάλουμε τα μάτια μας με δαύτα), αλλά, όσο και αν αυτά ανταποκρίνονται στον όρο "really good science", διότι στην περίπτωση τουλάχιστον οφέιλουν να είναι peer reviwed - και ακόμα κι άν και ορισμένα άλλα να τους αντιτίθενται, θα τα δεχτούμε μέχρι να δούμε κάτι πιό εμπεριστατωμένο να τα αντικρούεί...

Βέβαια, το μόνο science που μας αραδιάζει ο Γουΐλλιαμς, (όχι ο Ρόμπερτ) :violin: είναι ότι θ'αραδιάσει τις κλινικές του τομεα, βλέπει, δηλαδή, τον εαυτό του σαν ...εντεταλμένο του ομοσπονδιακού υπουργείου υγείας, να μοιράζει "αστέρια" στο ένα ή το άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, έναντι της υψηλής αναγνώρισής του. Δε μας είπε όμως, αν ειδικεύεται και ο ίδιος αρκετά για να τ'αναγνωρίσει: Η δική του περίπτωση είναι ασφαλώς "clinical case" και κάποιοι θα μπορούσαν ίσως να τον κάνουν και "case report", αλλά σε αυτό δε θα είχε παρα... το ρόλο του πειραματόζωου :P :P :P
Αλλά, επί τέλους, ειδικεύεται στης τηλεοπτικές παρουσιάσεις... και, όπως είναι φαίνεται, και στα σκουλαρίκια (σ'αυτό συμφωνουμε μαζί του, βέβαια, άν και προτιμούμε να τα βλέπουμε στις κυρίες...) :happy-cheerleadersmileygirl:

Το ξέρουμε ότι δεν είμεθα στο καφενείο, αλλά, Γουΐλλιαμς, για Γουΐλλιαμς, αυτός εδώ μας φαίνεται λιγότερο επικίνδυνος!
:teasing-neener:
δεν εχω λογια, πραγματικα!
 #67895  από maria72
 Σάβ Φεβ 18, 2012 9:32 pm
Hans Christian..... έγραψε:Αααααα! ε πες το καλή μου, τι μας παιδεύεις τόσην ώρα, το καταλαβαίνει δηλαδή το οπτικό νεύρο από που γίνεται το μπλοκάρισμα της ροής του αίματος και τσαντίζεται όταν γίνεται από μικρούς αρτηριακούς κλάδους και από τη τσαντίλα του παθαίνει οπτική νευρίτιδα, το μπλοκάρισμα όμως λόγω της ΧΕΝΦΑ το φχαριστιέται, είναι αλλιώς ... είναι ζήτημα από που τούρχεται δηλαδή ...
δηλ.εσυ απο αυτο που μας εβαλες να διαβασουμε , αυτο καταλαβαινεις ??
Hans Christian..... έγραψε:Πάντως δεν θα έχανες και τίποτα αν έψαχνες και μάθαινες, ότι η παλινδρόμηση από κεντρικές φλέβες που μπορεί να προκαλέσει το valsalva maneuver, μειώνει την ροή του αίματος στο ΚΝΣ, μέσα από καθυστερημένο αντανακλαστικό αρτηριακό αγγειοσπασμό
????εισαι σιγουρα ο Χανς Κριστιαν Αντερσεν???Αυτον τον καταλάβαινα!!..εξακολουθεις να εξηγεις χενφα χρησιμοποιωντας αρτηριακες <αποδείξεις>
Hans Christian..... έγραψε:Ποντίκι γίνεται όποιος ακολουθεί τις υποδείξεις μιας θεωρίας χωρίς να έχει ασχοληθεί με αυτην την θεωρία, αλλά απλά και μόνο επειδή εμπιστεύεται κάποιον άλλο, ακόμα κι' αν αυτός ο άλλος είναι γιατρός
δηλ.ολοι οσοι παιρνουν ανοσοκατασταλτικα/ανοσοτροποιητικα και παρα πολλοι απ΄σους εχουν κανει χενφα και γενικα ολοι οι αλλοι ΕΚΤΟΣ απο εσενα και μερικούς <πεφωτισμενους>....
Hans Christian έγραψε:Υ.Γ. 1. Ώστε οίδημα στην κεφαλή του οπτικού νεύρου δεν σχετίζεται με βλάβη στο οπτικό νεύρο; ... κι' ο Λάκης δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι του, χωρίς να χτυπήσει όμως ο ίδιος ο Λάκης, αλλά μόνο το κεφάλι του.
νομιζω μίλα με οφθαλμιατρο ή κατσε διάβασε πιο πολυ .
Hans Christian.... έγραψε:Υ.Γ. 2. Δεν μου φαίνεται λογικό, αλλά φυσικά είναι δικαίωμα σου να αντιμετωπίζεις την πάθησή σου με τρόπο ανορθολογικό...
ευχαριστω μεγαλειοτατε/η που μου αναγνωριζεις αυτό το δικαίωμα.Οπώς φανταζομαι αναγνωριζεις και το δικαιωμα ελευθερίας του λόγου και το δικαίωμα να διαφωνήσει :o κάποιος με εσενα(ακομα κιαν εχεις δικιο). :)
Hans Christian..... έγραψε:Υ.Γ. 3. τα συνέδρια που γίνονται για την ΧΕΝΦΑ δεν είναι μόνο διαδικτυακά, γίνονται αρκετά "κανονικά" συνέδρια (με συμμετέχοντες με τη φυσική τους παρουσία).
κοιτα γυρω στις 23-24/3/2012 θα γινει ενα αγγειολογικο συνεδριο στην Αθηνα.....αποτι με πληροφορησε αγγειολογος (που ΔΕΝ την ειχε καν ακουσει- την χενφα-πριν την αρχικη επικοινωνία μου μαζι του) θα μιλησει καποιος επεμβατικός (που ξερω ότι κάνει αγγειοπλαστικές) με θεμα <χενφα :μυθος ή αληθεια??>.Ετσι εννοείς τα κανονικα συνεδρια? δεν μπορω να μαι εκει , αλλα θα με ενδιεφερε η συζυτηση που θα ακολουθήσει... :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maria72 την Σάβ Φεβ 18, 2012 10:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #67922  από maria72
 Κυρ Φεβ 19, 2012 7:30 pm
για την οπτικη νευριτιδα
http://www.uptodate.com/contents/optic- ... -diagnosis
http://bestpractice.bmj.com/best-practi ... ology.html

και οσον αφορα το αρθρο που παραθετεις cranial arteriitis-κροταφικη αρτηριιτιδα, αναφερεται ως αλλη αιτια οπτικης νευριτιδας ( σε ηλικιες 70-80 ετων, οπως ηδη εχεις γραψει) , ΕΝΩ πρωτη αιτια ειναι η σκπ (σωστα?) για την οποια το ιδιο το αρθρο που παραθετεις λέει ότι πιστευεται ότι είναι αυτοανοσης αιτιολογιας.

φωναζεις αν μου εμαθαν στην ιατρικη ότι οι κεντρικες φλεβες δεν ειναι αρτηριες;;;
ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ;;;ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ VALSAVA ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΜΕΣΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΥ ΑΡΤΗΡΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΙΟΣΠΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΗΝ ΧΕΝΦΑ......(λογω του ΑΡΤΗΡΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΙΟΣΠΑΣΜΟΥ ....)ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ;;;;;
χανς έγραψε:ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΧΕΝΦΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ;
ΣΟΒΑΡΑ???αυτο που το διαβασες ????????
παντως οχι από εδω:
swt έγραψε:Τι λέει ο ιστοχώρος του καθ. Ζαμπόνι για τη ΧΕΝΦΑ-CCSVI;
Τι είναι η ΧΕΝΦΑ;
Η ΧΕΝΦΑ είναι ένα αρκτικόλεξο που αντιπροσωπεύει τη χρόνια εγκεφαλονωτιαία φλεβική ανεπάρκεια. Εν ολίγοις, ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός έχουν μεγάλη δυσκολία να ξεφορτώνονται και να στραγγίζουν το μη-οξυγονωμένο αίμα και τις τοξίνες. Αυτό οφείλεται στα στενέματα σε φλέβες που βρίσκονται πολύ μακριά από τον εγκέφαλο, δηλ. κοντά στην καρδιά που είναι ο φυσικός προορισμός τους.
Υ.Γ1 οι περισσοτεροι απο αυτους που ρωταω , επειδη τους εχουν <λαδωσει> φαρμακευτικες κανουν ότι δεν ξερουν ή παραδεχονται ότι ξερουν για την χενφα αλλα δεν ισχυει (και ολοι τους τα παιρνουν απο καπου.....ειναι παγκοσμια συνομωσια)
Αφού να φανταστείς και ο επεμβατικος (που κανει αποκατασταση χενφα οπως ξαναεγραψα) μπορει στο τέλος να τα αλλαξει...διοτι τα "βρηκε" με την χορηγο φαρμακευτικη εταιρεία
 #67929  από elina
 Κυρ Φεβ 19, 2012 9:22 pm
maria72 έγραψε: Υ.Γ1 οι περισσοτεροι απο αυτους που ρωταω , επειδη τους εχουν <λαδωσει> φαρμακευτικες κανουν ότι δεν ξερουν ή παραδεχονται ότι ξερουν για την χενφα αλλα δεν ισχυει (και ολοι τους τα παιρνουν απο καπου.....ειναι παγκοσμια συνομωσια)
Αφού να φανταστείς και ο επεμβατικος (που κανει αποκατασταση χενφα οπως ξαναεγραψα) μπορει στο τέλος να τα αλλαξει...διοτι τα "βρηκε" με την χορηγο φαρμακευτικη εταιρεία
Παραβλέποντας τον σαρκασμό αυτής σου της δήλωσης Μαρία (και χωρίς να θέλω να συμμετάσχω στον "πολεμικό" σας διάλογο), εφόσον έχεις συμβουλευθεί πολλούς που ξέρουν ότι "δεν ισχύει η χενφα" (με όποιο τρόπο κι αν το εννοούν αυτό), κι εφόσον εσύ ως γιατρός και πάσχουσα τόσα χρόνια και η ίδια διαφωνείς με τις έρευνες γύρω από αυτήν, μπορείς να μου πεις πως χαρακτηρίζεις όλους αυτούς τους γιατρούς που συμμετέχουν εδώ;
http://www.isnvd.org/index.php?site=home
Ανίδεους; Ψεύτες; Απατεώνες;
Δεν είμαι γιατρός αλλά είμαι ασθενής, κι αν κάποιος γιατρός (όπως εσύ), με αποδείξεις που προέκυψαν από ενδελεχή έρευνα και διασταύρωση των ευρημάτων του με άλλους συναδέλφους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η όλη θεωρεία ΧΕΝΦΑ "δεν ισχύει", θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν το δήλωνες όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται για να μας προστατέψεις, από την στιγμή που κάνεις τον κόπο και συμμετέχεις σε ένα φόρουμ συνασθενών, όπου όλοι με τον τρόπο μας προσπαθούμε να αλληλοβοηθηθούμε.
 #67938  από J & W Grimm
 Δευ Φεβ 20, 2012 1:43 am
elina έγραψε:
maria72 έγραψε: Υ.Γ1 οι περισσοτεροι απο αυτους που ρωταω , επειδη τους εχουν <λαδωσει> φαρμακευτικες κανουν ότι δεν ξερουν ή παραδεχονται ότι ξερουν για την χενφα αλλα δεν ισχυει (και ολοι τους τα παιρνουν απο καπου.....ειναι παγκοσμια συνομωσια)
Ισχύει-δεν ισχύει αυτή η ΧΕΝΦΑ, εφ όσον ανακουφίζει σε ορισμένες περιπτώσεις, "θα έπρεπε να εφαρμόζεται", στις περιπτώσεις αυτές και σε αυτό το μέτρο, βέβαια...

ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΪΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ;;; ΔΕΝ είμαστε όλοι "ο αγαπητός Μόντελ", που δεν είναι παρά ένα "clinical case", και όχι μονος του ολόκληρο "cohort study" ώστε να πειστούν οι νευρολόγικοί σύλλογοι: Εξ άλλου, μας εξήγησε μέχρι που τον ωφέλησε η επέμβαση. Πάντως, οσοδήποτε γραφικός, αν φέρνει σ'επαφή τους μέν και τους δε, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! :clap: :clap: :clap: :
Εκεί, βέβαια, που μας τα χαλάει χοντρά, είναι ότι θέλει να επιλέγει τις κλινικές που κάνουν το "good science": Καταλαβαίνουμε όλοι τους κινδύνους που μια τέτοια επιλογή ενέχει:
Κατά πόσο η υπογραφή του θα εξαργυρώνεται, και τι θα σημαίνει αυτό ουσιαστικά για τους ασθενείς;
Για την ώρα, η ΧΕΝΦΑ εξαρτάται από τ'αποτελέσματα που προσφέρει... και όχι από την όποια επιστημονικότητά της, που είναι ένας όρος για την ώρα άχρηστος, αφού η ΙΣΧΥΟΥΣΑ επιστήμη δεν έχει βρεί τους ακριβεις κανόνες που διέπουν την αποτελεσματικότητα της ΧΕΝΦΑ... και οι κανόνες αυτοί δεν εχουν γίνει αποδεκτοί απο το "αντίπαλο στρατόπεδο". Κι όπως και να το κάνουμε, σήμερα είναι οι νευρολόγοι...
Παραβλέποντας τον σαρκασμό αυτής σου της δήλωσης Μαρία (και χωρίς να θέλω να συμμετάσχω στον "πολεμικό" σας διάλογο), εφόσον έχεις συμβουλευθεί πολλούς που ξέρουν ότι "δεν ισχύει η χενφα" (με όποιο τρόπο κι αν το εννοούν αυτό), κι εφόσον εσύ ως γιατρός και πάσχουσα τόσα χρόνια και η ίδια διαφωνείς με τις έρευνες γύρω από αυτήν, μπορείς να μου πεις πως χαρακτηρίζεις όλους αυτούς τους γιατρούς που συμμετέχουν εδώ;
http://www.isnvd.org/index.php?site=home
Ανίδεους; Ψεύτες; Απατεώνες; :scared-eek:
Έτσι είναι άν έτσι νομίζετε που έλεγε και ο φίλος μας ο Λουΐτζι Πιραντέλο.
Θέλουμε-δε θέλουμε, πόλεμος γίνεται, και γίνεται στην πλάτη μας: οπότε, και οι τιμιότεροι του κόσμου να είναι, η ΧΕΝΦΑ δε θα εφαρμοστεί παρά με τους ανωτέρω (νευρολογικούς τους) κανόνες... Το άν είναι τίμιοι ή όχι οι επεμβατικοί ακτινολόγοι, δεν έχει σημασία: Θα γίνουν αποδεκτές οι πρακτικές τους από τους ισχύοντες νευρολόγους; αυτό έχει. Και το ότι ήταν ή δεν ήταν τίμίοι οι νευρολόγοι, δεν τους εμπόδισε ποτέ να μας κουράρουν μέχρι σήμερα... :snooty:

Δεν είμαι γιατρός αλλά είμαι ασθενής, κι αν κάποιος γιατρός (όπως εσύ), με αποδείξεις που προέκυψαν από ενδελεχή έρευνα και διασταύρωση των ευρημάτων του με άλλους συναδέλφους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η όλη θεωρεία ΧΕΝΦΑ "δεν ισχύει", θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν το δήλωνες όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται για να μας προστατέψεις, από την στιγμή που κάνεις τον κόπο και συμμετέχεις σε ένα φόρουμ συνασθενών, όπου όλοι με τον τρόπο μας προσπαθούμε να αλληλοβοηθηθούμε.
Η βοήθεια της Μαρίας ώς γιατρού είναι πολύτιμη, διότι μας εξηγεί πράγματα πιο "συστημικά" γενικά, ώστε να καταλάβουμε τις ευρύτερες επιπτώσεις, όπως τις καταλαβαίνουν οι γιατροί (αυτοί που θα τις εφαρμόσουν πάνω μας ΚΑΠΟΤΕ Μέχρι τότε, τέτοιες επεμβάσεις θα γίνονται στα ιδιωτικά). Οι δικές μας ερωτήσεις μοιάζουν περισσότερο με αυτές του εκλεκτού μας συναδέλφου, και δε βρίσκουμε πάντα το "μήτο της Αριάδνης":
Κι επειδή, κατα το wikipedia τουλάχιστον, είμεθα και γηραιότεροί του, :character-oldtimer: τα κείμενα αυτά μας κάνουν ένα κεφάλι :confusion-seeingstars:

Καληνύχτα σε όλους
 #67946  από J & W Grimm
 Δευ Φεβ 20, 2012 1:49 pm
:oops: Kακως εξεφράσθημεν, αγαπητέ συνάδελφε: Δεν έπρεπε να πουμε:
"η ισχύουσα επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τους ακριβεις κανόνες που διέπουν την αποτελεσματικότητα της ΧΕΝΦΑ", αλλά
:text-imsorry: "ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (και όπως και να το κάνουμε, αυτή τη στιγμή είναι οι νευρολόγοι) δεν έχουν ακόμα αποδεχτει την ΕΦΑΡΜΟΓΗ της ΧΕΝΦΑ στη σκλήρυνση κατά πλάκας".
Διότι, όπως και να το κανουμε, κι ο ίδιος ο φίλτατος Μόντελ, ο οποίος, επαναλαμβάνουμε, είναι ένα "clinical case" και όχι το "cohort study" που απαιτείται για ν'αρχίσουν να παίρνουν μπρός οι εκάστοτε επαείοντες στον ιατρικό τομέα, και που κάνει ο ίδιος ότι μπορεί να τους φέρει να τα βρούνε, οι νευρολόγοι με τους επεμβατικούς, έδειξε μέχρι και τους περιορισμούς που είχε απάνω του "το νέον φάρμακο".

Aς αρχίσουν με την ανακουφιστική αγωγή, λοιπόν, και μετά θα δουν... το ΧΕΝΦΑ θέλω, τώρα τηνε θέλω, "is just not in the cards", δε φαίνεται άμεσα, τουλάχιστον :mrgreen: Τα κλινικά στοιχεία θα τα δουν μετά και μόνοι τους... Όσα άλλα στοιχεια να τους δώσουμε εμείς, γιατροί και μη, απλούστατα, δε θα πιάσουν τόπο... :x :P

Και πως τώρα που εμπλέκονται μεγαλύτερα συμφέροντα, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά από την εποχη του Λυκούδη; :confusion-scratchheadblue:

Επομένως, μόνο εφ όσον ο σκύλος κυνηγήσει την ουρά του, και για πολύ καιρό αυτό, για να χρησιμοποιήσουμε την έκφρασή σας, και τη "δαγκώσει" κιόλας, ΜΠΟΡΕΙ να δουμε μια μέρα ΑΠΟΔΟΧΗ των στοιχειων ΧΕΝΦΑ στα νευρολογικά νοσοκομεία.
Διότι, και δεν το λέμε για να προσβάλλουμε τους συμπάσχοντες γιατρούς, αλλά το θέμα είναι λιγότερο τα στοιχεία που αραδιάζουν, (διότι τελικά, θα τα βρούν μεταξύ τους κάποια στιγμή οι νευρολόγοι και οι επεμβατικοί) αλλά αυτά βάσει των οποίων θα αποδεχτούν να δουλέψουν οι νευρολόγοι...
Και ούτε και το νά βγάλει τα σκουλαρίκια του ο Μόντελ δε θα βοηθήσει... :mrgreen: ιδίως τώρα που έμπλεξε το "really good science" :arrow: (κινδυνος οικονομικών ατασθαλιών) με το "academically accepted science" :arrow: (αυτό που έχει μέλλον ακόμα να γίνει... :doh: κι ενδιαφέρει κι εμάς) :|
 #67953  από J & W Grimm
 Δευ Φεβ 20, 2012 5:19 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:Νομίζω, ότι κάνετε λάθος πάλι, και αυτή την φορά όχι μόνο ως προς την έκφραση, αλλά και ως προς αυτό που εννοείτε.
Οι κρατούντες, στην περίπτωσή μας, δεν είναι κάποιοι επιστήμονες, αλλά οι φαρμακευτικές, οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει την πάθησή μας, μπορεί να λειτουργούν σαν προωθητές των προϊόντων των φαρμακευτικών, αλλά στην πλειοψηφία τους, άθελά τους (δεν είμαι βέβαια σίγουρος γι' αυτό, έτσι θέλω να πιστεύω όμως), δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν για την αντιμετώπιση της πάθησής μας (τουλάχιστον εγώ αυτήν την εικόνα έχω), αλλά η ιατροφαρμακευτική βιομηχανία.
Ως ένα σημείο έχετε δίκαιο, αλλά γι αυτό ακριβώς το θέμα παίρνει τις διαστάσεις που παίρνει... Ωστόσο, οι εταιρίες δε μπορούν να κάνουν διχως αυτούς. Κάποια στιγμή, αυτά τα cohorts θα γίνουν...
Μόνο που στην περίπτωση μας οι ασθενείς στους οποίους απευθύνεται αυτή η ιατροφαρμακευτική βιομηχανία, δεν πάσχουμε από άνοια, δεν έχουμε χάσει την κριτική μας ικανότητα μπορούμε ακόμα να επιλέξουμε, ή μήπως όχι, κάτι μας έχει στερήσει αυτή τη δυνατότητα;
'Οσες από αυτές τις ικανότητες και να κρατάμε, (μην ξεχναμε ότι σε ορισμένα νοσοκομεία αρνούνταν (άλλοτε, κι ίσως ακόμα και τώρα) να μας δώσουν γνωματεύσεις αλλά ήθελαν να γράφουν ότι τα όποια συμπτώματά μας προσιδίαζαν της άννοιας) η επιλογή αυτή αφορά λιγότερο τις ικανότητες αυτές, αλλά τις οικονομικές...

Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω την εμμονή σας στον Μόντελ, ακόμα και έτσι να είναι όπως τα λέτε, δυστυχώς, οποιαδήποτε αντιμετώπιση οποιασδήποτε ασθένειας, προωθείται μόνο από οικονομικά συμφέροντα, τουλάχιστον στο παρόν οικονομικό σύστημα του καπιταλισμού και καθώς υποθέτω ότι κανείς μας δεν έχει την διάθεση να περιμένει την ανατροπή του καπιταλισμού για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται η πάθησή του,
γιατί να μην είναι καλοδεχούμενος ο Μόντελ από εμάς, αν αυτό που προωθεί (αν είναι έτσι όπως τα λέτε), για οικονομικούς λόγους, είναι σωστό επιστημονικά;
Μα ακριβώς αυτό είπαμε, ότι ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ, καθ'οσον τους βάζει να τα βρούν, κινδυνεύει όμως από τα συμφέροντα, αν όχι άμεσα των φαρμακευτικών εταιριών, της εκάστοτε στραβής πρακτικής, όπως αυτή που αναφέραμε πιο πάνω, και η οποία δεν περιορίζεται στις χώρες, τριτοκοσμικές και μή, που κατήγγειλε ο ίδιος στο κλίπ. Η "επιτήρηση" ενός ιδιωτικού φορέα ΔΕΝ είναι παρά ένα είδος επικίνδυνης διαφήμησης, ενώ η "ακαδημαϊκή πρακτική" ειναι λιγότερο επιδεκτική σε τέτοιου είδους "σκαμπανεβάσματα", άσχετα άν είναι υποχειριο των φαρμακευτικών...
Εσείς θεωρείτε ότι η ΧΕΝΦΑ βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση επιστημονικά ή όχι;
Οτιδήποτε προσφέρει ανακούφιση βρισκεται εξ ορισμού στη σωστή κατεύθυνση. Θα επιμείνουμε, πάντως στο ότι οι ενιαίες ομάδες είναι προς όφελος των ασθενών, οι οποίοι, όσο και να επιμένουν, δε θα βγάλουν και μεγάλα πράματα. Αν δεν ενσωματωθεί η ΧΕΝΦΑ στα νευρολογικά πρωτόκολλα, εκ των πραγμάτων, η κατάσταση θα συννεχίσει να βαλτώνει :confusion-shrug:
 #67962  από J & W Grimm
 Δευ Φεβ 20, 2012 7:06 pm
J & W Grimm έγραψε:Δυστυχώς, ο F. von Savigny δε μας έμαθε τέτοιες εκφράσεις, ούτε δίδασκε τη χρήση της κρυστάλλινης σφαίρας :( ...
Έίναι όμως διαφορετική η κατάσταση στη φυλή των γιατρών, διότι έτσι δουλεύουνε όλοι τους... Τα διαστήματα αντίδρασης είναι μαγαλύτερα απ'ότι αλλού... Και για να τα εφαρμόσουν πρέπει πρώτα να τα αποδεχτούν... και χρειάζονται συνέδρια επί συνεδρίων και cohorts επί cohorts: Δε φτάνει να πάει ένας γιατρός να πιεί καφέ με τον αγγειολόγο της υπηρεσίας και να τα ..."βρούνε". Tι τους πήρατε, δικηγόρους σε διαδικασία συμβιβασμού;;; :teasing-neener:
Τώρα αν ψάχνετε άλλα, να μη σας "Ξυπνάμε κι απ'τις εξη"...
Bέβαια, τέτοια πραξικοπήματα δεν τα σηκώνουν οι γιατροί, ακόμα και οι αγγειολόγοι... Διότι δεν έχει σημασία τι θα έπρεπε να γίνει, αλλά τι θα γίνει τελικά, και πότε...
:teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: Καλη σας νύχτα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος J & W Grimm την Τετ Φεβ 22, 2012 8:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13