• ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ?

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #105801  από passenger69
 Κυρ Σεπ 07, 2014 1:41 pm
adrCy έγραψε:
passenger69 έγραψε:Η τιμη του ΒΠ ειναι 3 ευρω το γρμ. Μπορεις να τον βρεις και με 2.5 , εγω τοσο τον εδινα .
καπου ειδα οτι τον δινει 1,5 ευρω/gr
να με ανησυχήσει?

Χμ.... μαλλον?
 #105804  από ledaswan
 Κυρ Σεπ 07, 2014 4:41 pm
ΑΓΑΠΗΤΕ PASSENGER69, ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ...ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΞΗ Ο ΒΠ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ!!!!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΔΩ Κ 2 ΜΗΝΕΣ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΕΡΕΣ...
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ;;;;;; HELP! :smile-sweating:
 #105805  από ledaswan
 Κυρ Σεπ 07, 2014 4:42 pm
passenger69 έγραψε:
adrCy έγραψε:μια ακομη ερωτηση γιατι ισως να μην βρω απο μελισσοκομο τελικα. τι διαφορα εχει ο βιολογικος β.π από τον φρέσκο ?
απο το ιδιο φαρμακειο βρηκα 10γρ βιολογικο β.π. 10 ευρω και 10γρ φρεσκο β.π. 25 ευρω! μεγαλη διαφορα! και ειναι και τα 2 ιδιας μάρκας!
Φιλε γεια σου , εγω ειμαι μελισσοκομος . Ο λογος που αρχισα την μελισσοκομια ηταν ο Β.Π. και η προσπαθεια να βρω Β.Π. μη νοθευμενο. Βεβαια μεσα απο την ασχολεια μου με τη μελισσοκομια κολλησα το μικροβιο και εξελισσομαι σε ενα καλο ( πιστευω ) μελισσοκομο που παραγει σχεδον ολα τα προιοντα της μελισσας
http://volos-bees.blogspot.gr/
Ο λογος που ηθελα να παραγω ΒΠ ειναι ευνοητος .......
Θα δεις σε αυτο το θεμα αναρτησεις μου με το nick : passenger , ομως αργοτερα καποια στιγμη εχασα τον κωδικο μου , δεν μπορεσα να τον ανακτησω , και ετσι τωρα απλως προσθεσα και την ηλικια :smile-crying:
Για οποιαδηποτε απορια εχεις σχετικα με τον ΒΠ μπορεις να με ρωτησεις και να παρεις ΕΓΚΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ [/color]
Ο λογος που η απαντηση μου ειναι εγκυρη ειναι γιατι ειμαι μελισσοκομος , παραγω ΒΠ , εχω κανει σεμηναρια στο ΑΠΘ ειδικα για τις ιδιοτητες την παραγωγη και την συντηρηση του ΒΠ εχω διαβασει και ψαξει πααααρα πολυ το θεμα, και γιατι στην τελικη οταν πηγαινω στους νευρολογους ( τι παραξενο ) και μετα την εξεταση , οταν παει η συζητηση στα συμπληρωματα και ειδικα στον ΒΠ τοτε εκει καθονται και με ακουνε και λυνω ( οπως και σενα τωρα ) ολες τους τις αποριες.
Εκει που ΔΕΝ μπορω να σε βοηθησω φετος ειναι να σε προμηθευσω με ΒΠ γιατι δυστηχως οσο ειχα για πουλημα τελειωσε και εχω μονο 2 μπουκαλακια για μενα για φετος.
Δεν θα σου κανω σεμηναριο για το ΒΠ γιατι για να τον παιρνεις , προφανως το εχεις ψαξει , και αν δεν το εχεις ψαξει και το παιρνεις γιατι στο συνεστησε καποιος γιατρος μπορεις να μπεις στο blog μου και να παρεις αρκετες πληροφοριες.
Θα σου απαντησω στην ερωτηση της διαφορας του βιολογικου ΒΠ με τον φρεσκο .
Η διαφορα ειναι οτι ο βιολογικος ΒΠ ειναι απο Βιολογικη μοναδα παραγωγης μελιου και ολων των προιοντον της κυψελης , σε αντιθεση με τον ( φρεσκο????????) που ειναι απο συμβατικο μελισσι . Η εκφραση ( φρεσκο ) ανηκει προφανως στον φαρμακοποιο που το πουλαει και ειναι ΑΚΥΡΗ Φρεσκος ειναι και ο βιολογικος ΒΠ και ο συμβατικος.....
Η γνωμη μου για βιολογικο ΒΠ ? Παπαριες..... Ο ΒΠ οπως και το μελι και τα αλλα προιοντα της μελισσας ειναι βιολογικος. Δεν με καταλαβαινεις ε? Δεν πειραζει , αν μπεις σε καποιο μελισσοκομικο φορουμ και αναφερεις τη λεξη βιολογικος ΒΠ θα σκασουν στα γελια μεσα ολλοι , αλλα πως να μην προσθεσουμε αλλα 10 ευρω στην τιμη ????
Τωρα θα μου πεις ναι αλλα στο φαρμακειο εχει τον βιολογικο 10 ευρω και τον συμβατικο 25 !!! Ναι αλλα ο βιολογικος ΒΠ που εχει στο φαρμακειο ειναι Κινεζικος ΒΠ και γιαυτο εχει 10 ευρω . Ποια η διαφορα του Κινεζικου ΒΠ? Απλως θα σου πω οτι στην Κινα υπαρχει συμφωνα με το νομο τους κατωτατο επιτρεπομενο οριο ανιχνευσης αντιβιωτικων καταλοιπων κατι που δεν ισχυει στην Ελλαδα , εδω το προιον ( κοβετε ) αν ανιχθευτουν καταλοιπα.
Συμβουλη : Μην παιρνεις ΒΠ απο φαρμακειο !!!! Βρες ενα μελισσοκομο μιλα μαζι του , αν εχεις καλη κριση στους ανθρωπους θα δεις περιπου πως σκεφτεται για τη μελισσοκομια , και αν δεις πως τον εμπιστευεσαι παρε απο αυτον . Η τιμη του ΒΠ ειναι 3 ευρω το γρμ. Μπορεις να τον βρεις και με 2.5 , εγω τοσο τον εδινα . Η παραγωγη του ΒΠ ξεκιναει απο Απριλιο μεχρι Οκτωμβρη , αν ειναι ανοιξιατικος τοτε ειναι απο καταψυξη . Δεν ειναι κακο αυτο , αρκει να ειναι λιγοτερο απο 1 χρονο στην καταψυξη . Στην συντηρηση κραταει 1 μηνα . Δεν υπαρχει μεγιστος χρονος χρησης ΒΠ , απλως οι γιατροι συστηνουν αυτο που συστηνουν και στις περισσοτερες βιταμινες : 3 μηνες . Εγω παιρνω συνεχομενα απο τον Μαιο και εχω αλλα 2 μπουκαλακια των 10 γρμ. ΖΩ ακομη....
TIP ( και εδω θα σε προβληματισω ) Ο ΒΠ ειναι το προιον της μελισσας που νοθευεται περισσοτερο απο καθε αλλο προιον ( γιατι ειναι πανευκολο και ακριβο ) , και ακουσε το κυριοτερο : ΔΕΝ υπαρχει νομοθεσια σχετικα με τον νοθευμενο ΒΠ . Δηλαδη ΔΕΝ μπορεις να κανεις τιποτα σε καποιον που θα σου πουλησει νοθευμενο ΒΠ .
Πιστευω καταλαβαινεις τωρα γιατι ασχοληθηκα με τη μελισσοκομια ( αρχικα ) .
Οτι αλλη απορια εχεις στη διαθεση σου.
Υ.Γ. Σορρυ για τα ορθογραφικα λαθοι

ΑΓΑΠΗΤΕ PASSENGER69, ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ...ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΞΗ Ο ΒΠ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ!!!!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΔΩ Κ 2 ΜΗΝΕΣ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΕΡΕΣ...
 #105806  από tom80
 Κυρ Σεπ 07, 2014 4:55 pm
passenger69 έγραψε:Tom δεν ειμαι απολυτος και ισως να εχεις δικιο σχετικα με τον νομο . Στο Αριστοτελειο Παν.Θεσσ. ειχαμε αυτη τη συζητηση με βιολογους , αλλα και αλλους επιστημονες και μελισσοκομους και τους διδακτορες με ειδικοτητα στη σηροτροφια και ολλοι ειπαν οτι δεν υπαρχει σχετικος νομος που να καθοριζει τα συστατικα που πρεπει να περιεχει ο ΒΠ , οπως πχ στο μελι . Το 30 % των συστατικον του ΒΠ δεν εχει ανακαλυφθει ακομη και ισως γιαυτο ....
( λεω εγω τωρα ) . Ετσι μας ειπαν ετσι σου λεω και δεν επιμενω .
Επισης δεν ειμαι σιγουρος οτι το Γενικο χημειο του κρατους μπορει να κανει εγκυρη αναλυση του ΒΠ γιατι δεν εχει οσα μηχανιματα και ειδικους χρειαζονται (υποθετω ) . Για το μελι ειμαι σιγουρος πως δεν μπορει . Υπαρχουν μονο 4 πιστοποιημενα εργαστηρια αναλυσης μελιου , το ενα ειναι στο ΑΠΘ . Μπορει να κανει πχ γυρεοσκοπικη προελευση του ΒΠ ? Μονο ετσι μπορεις να δεις απο που εχει συλλεχθει ο ΒΠ. Εγω μπορει να σου λεω πως τον παραγω στο Πηλιο , και να τον αγοραζω χοντρικης απο Βουλγαρια . Αυτο δεν ειναι νοθεια , ειναι ομως εξαπατηση του πελατη γιατι μπορει να τον αγοραζω 10 ευρω και να τον πουλαω 25 ......
Αστα ειναι πολλα τα κολπα .......
Φίλε passenger,
Επειδή είμαι του χώρου και γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις να σου πω:
Α) Τα εργαστήρια δεν πιστοποιούνται αλλά διαπιστεύονται από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), για τις Αναλύσεις που διενεργούν. Αντίθετα οι εταιρίες και οι παραγωγοί πιστοποιούνται π.χ. για βιολογικά από ΔΗΩ, για Σ.Δ.Α.Τ. (HACCP –ISO22000) κλπ.
Β) Μόνο 3% των συστατικών του Β.Π. παραμένει άγνωστο (όχι 30%) αυτό σημαίνει ότι ξέρουν τις ιδιότητες και χαρακτηριστικά αυτών των συστατικών αλλά δεν μπορούν να τα ταυτοποιήσουν διότι δεν είναι καμία γνωστή ουσία. Προφανώς πρόκειται για ουσίες (μοναδικές στη φύση) που υπάρχουν μόνο στο Β.Π.
Γ) Το Γενικό χημείο του κράτους (Γ.Χ.Κ) είναι διαπιστευμένο και έχει πραγματοποιήσει αναλύσεις σε Βασιλικό πολτό και μέλι. Έχει όλο τον απαιτούμενο εργαστηριακό εξοπλισμό και τους κατάλληλους επιστήμονες. Σε περίπτωση που το μέλι ή ο Β.Π. είναι εκτός προδιαγραφών επιβάλλονται οι αντίστοιχες κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα).
Δ) ΝΑΙ το Γ.Χ.Κ μπορεί να κάνει γυροσκοπική εξέταση αν και στο παράδειγμα που ανάφερες δεν χρειάζεται καν η εξέταση αυτή για να βρεις την απάτη, με απλό έλεγχο των τιμολογίων βλέπει ο ελεγκτής ότι η προέλευση είναι από Βουλγαρία.
Να είσαι γερός
 #105812  από billios
 Κυρ Σεπ 07, 2014 8:40 pm
Παιδια ευχαριστω για την ενημερωση,να γνωριζουμε κι εμεις το κατι τις για να μην μας πιανουν κοτσόρια.
Θα ηθελα μια διευκρινιση αν γνωριζεται,επειδη εχω κι εγω στην συντηρηση εναν β.π. ανοιχτο πιθανον πανω απο 1,5 μηνα,επισης εχω στην καταψυξη αρκετα μπουκαλακια γιατι ηθελα να παντα να εχω χωρις να ξεμεινω με αποτελεσμα να μην εχω σημαδεψει τους περσινους και τωρα δεν ξερω τι μου γινεται,η ερωτηση ειναι η εξης.
Εαν χαλασει καποιος θα το καταλαβω στη γευση?
Θα προκυψει καποιο προβλημα εαν καταναλωσω εναν β.π. 1,5 χρονου?

ΥΓ.
Ο β.π. που εχω ειναι ευτηχως απο τον κουμπαρο μου που ειναι μελισσοκομος και οσους εχω ειναι-ηταν απο φρεσκια σοδεια
 #105835  από tom80
 Δευ Σεπ 08, 2014 3:52 pm
Με βάση βιβλιογραφικές πηγές

Ο Β.Π. διατηρείται:
Α) Στο ψυγείο (2-4οC) κλειστός έως 6-8 μήνες
Β) Στην Κατάψυξης (-18οC) κλειστός έως 12-18 μήνες

Μέτα το άνοιγμα στο ψυγείο έως 1 μήνα, αυτό συμβαίνει λόγω εισόδου του οξυγόνου, μετά τον 1 μήνα χάνει προοδευτικά τις ιδιότητες του και τη δραστικότητα του μέχρι τους 2 μήνες που τις χάνει εντελώς. Γενικά το οξυγόνο είναι εχθρός τον τροφίμων π.χ. το κρασί ξινίζει, ο χυμός στη συσκευασία του αναγράφει μετά το άνοιγμα διατηρείται για 3 μέρες.
Συνεπώς αν κάποιος έχει Β.Π. 1,5 μήνα στη συντήρηση έχει χάσει μέρος της δραστικότητας του αλλά δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην υγεία του αν τον καταναλώσει.

Ο Β.Π. καταναλώνεται μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, μέχρι 0,5γρ κάτω από τη γλώσσα και για 20 min δεν τρώμε τίποτα μέχρι να απορροφηθεί.

Χρησιμοποιούμε μόνο πλαστικό κουταλάκι ή ξύλινο και ποτέ μεταλλικό (αλληλεπιδρά με τα συστατικά του Β.Π.)

Billio θέλει καλό προγραμματισμό.
 #105869  από passenger69
 Τετ Σεπ 10, 2014 2:04 pm
ledaswan έγραψε:ΑΓΑΠΗΤΕ PASSENGER69, ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ...ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΞΗ Ο ΒΠ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ!!!!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΔΩ Κ 2 ΜΗΝΕΣ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΕΡΕΣ...

Δεν ειπα στην ψυξη νομιζω αλλα στην συντηρηση , στην καταψυξη 1 χρονο . Οπως καταλαβαινεις για να λεει καθενας το δικο του , γιατροι , χρηστες , μελισσοκομοι κτλ σημαινει οτι μαλλον δεν εχει γινει μελετη σχετικα
 #105870  από passenger69
 Τετ Σεπ 10, 2014 3:15 pm
tom80 έγραψε:
passenger69 έγραψε:Tom δεν ειμαι απολυτος και ισως να εχεις δικιο σχετικα με τον νομο . Στο Αριστοτελειο Παν.Θεσσ. ειχαμε αυτη τη συζητηση με βιολογους , αλλα και αλλους επιστημονες και μελισσοκομους και τους διδακτορες με ειδικοτητα στη σηροτροφια και ολλοι ειπαν οτι δεν υπαρχει σχετικος νομος που να καθοριζει τα συστατικα που πρεπει να περιεχει ο ΒΠ , οπως πχ στο μελι . Το 30 % των συστατικον του ΒΠ δεν εχει ανακαλυφθει ακομη και ισως γιαυτο ....
( λεω εγω τωρα ) . Ετσι μας ειπαν ετσι σου λεω και δεν επιμενω .
Επισης δεν ειμαι σιγουρος οτι το Γενικο χημειο του κρατους μπορει να κανει εγκυρη αναλυση του ΒΠ γιατι δεν εχει οσα μηχανιματα και ειδικους χρειαζονται (υποθετω ) . Για το μελι ειμαι σιγουρος πως δεν μπορει . Υπαρχουν μονο 4 πιστοποιημενα εργαστηρια αναλυσης μελιου , το ενα ειναι στο ΑΠΘ . Μπορει να κανει πχ γυρεοσκοπικη προελευση του ΒΠ ? Μονο ετσι μπορεις να δεις απο που εχει συλλεχθει ο ΒΠ. Εγω μπορει να σου λεω πως τον παραγω στο Πηλιο , και να τον αγοραζω χοντρικης απο Βουλγαρια . Αυτο δεν ειναι νοθεια , ειναι ομως εξαπατηση του πελατη γιατι μπορει να τον αγοραζω 10 ευρω και να τον πουλαω 25 ......
Αστα ειναι πολλα τα κολπα .......
Φίλε passenger,
Επειδή είμαι του χώρου και γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις να σου πω:
Α) Τα εργαστήρια δεν πιστοποιούνται αλλά διαπιστεύονται από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), για τις Αναλύσεις που διενεργούν. Αντίθετα οι εταιρίες και οι παραγωγοί πιστοποιούνται π.χ. για βιολογικά από ΔΗΩ, για Σ.Δ.Α.Τ. (HACCP –ISO22000) κλπ.
Β) Μόνο 3% των συστατικών του Β.Π. παραμένει άγνωστο (όχι 30%) αυτό σημαίνει ότι ξέρουν τις ιδιότητες και χαρακτηριστικά αυτών των συστατικών αλλά δεν μπορούν να τα ταυτοποιήσουν διότι δεν είναι καμία γνωστή ουσία. Προφανώς πρόκειται για ουσίες (μοναδικές στη φύση) που υπάρχουν μόνο στο Β.Π.
Γ) Το Γενικό χημείο του κράτους (Γ.Χ.Κ) είναι διαπιστευμένο και έχει πραγματοποιήσει αναλύσεις σε Βασιλικό πολτό και μέλι. Έχει όλο τον απαιτούμενο εργαστηριακό εξοπλισμό και τους κατάλληλους επιστήμονες. Σε περίπτωση που το μέλι ή ο Β.Π. είναι εκτός προδιαγραφών επιβάλλονται οι αντίστοιχες κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα).
Δ) ΝΑΙ το Γ.Χ.Κ μπορεί να κάνει γυροσκοπική εξέταση αν και στο παράδειγμα που ανάφερες δεν χρειάζεται καν η εξέταση αυτή για να βρεις την απάτη, με απλό έλεγχο των τιμολογίων βλέπει ο ελεγκτής ότι η προέλευση είναι από Βουλγαρία.
Να είσαι γερός

Tom80 σιγουρα δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου , το ξερω οτι εισαι του χωρου ,ΓΧΚ , και σιγουρα εσυ ξερεις περισσοτερο τι μηχανηματα και ειδικους εχετε στο ΓΧΚ
Οταν μου εγραψες οτι τα εργαστηρια δεν πιστοποιουνται αλλα διαπιστευονται σκεφτηκα οτι προφανως διατυπωσα λαθος τη λεξη , αλλα μετα ειπα να το ψαξω και ... βρηκα αυτο
http://www.rc.auth.gr/Documents/Static/ ... _guide.pdf
Αν το διαβασεις θα δεις οτι καθαρα χρησιμοποιητε η λεξη πιστοποιημενο εργαστηριο .......
Ομως δεν εχεις αδικο , και πραγματικα τα εργαστηρια διαπιστευονται ( αυτος ειναι ο σωστος ορος)
Β) Εχεις δικιο , ενα απο τα συμπτωματα μας? :doh: :doh: ξερεις ποσες φορες το 36 το κανω 63 ?
Γ) Για να το λες εσυ που δουλευεις εκει , ετσι θα ειναι , δεν επιμενω , δεν το λεω ειρωνικα!!
Δ) Εδω..... φταιω και γω γιατι δεν το διατυπωσα σωστα . Η γυρεοσκοπικη αναλυση γινεται με σκοπο την γεωγραφικη προελευση , και την ταυτοποιηση του ΒΠ. Αυτο δεν το κανει το ΓΧΚ γιατι δεν ειναι θεμα μηχανιματων και ειδικων αλλα ειναι θεμα ερευνας που κανει το ΑΠΘ . Δηλαδη παιρνει δειγματα απο παραγωγους ΒΠ ανα την Ελλαδα που εχουν δεχτει να συμετασχουν στην ερευνα. Κανοντας γυρεοσκοπικη αναλυση του ΒΠ βλεπουν οτι απο την ταδε περιοχη ο ΒΠ εχεις αυτους και αυτους και αυτους τους γυρεοκοκους σε αυτη την αναλογια περιπου , ενω σε καποια αλλη περιοχη εχει αλλους γυρεοκοκους ( δηλαδη απο αλλα φυτα ) και σε αλλες αναλογιες .... Ετσι αν καποιος πει οτι ο ΒΠ του ειναι πχ απο το πηλιο και δεν βρουν μεσα πχ γυρεοκοκους απο καστανια , ριγανη κτλ σημαινει οτι δεν ειναι απο Πηλιο , και παει λεγοντας ......... Τωρα για τα τιμολογια που λες .... α ρε Tom , που ζεις ρε φιλε.... εδω στο Βολο εχει αυτους που ανοικουν στο συστημα ΤΕΜΠ , που πουλανε σε μια πλατεια και καλα βιολογικα πραγματα , μελι λαχανικα κτλ . Το μελι το παιρνουν απο τον συνετερισμο με 6 ευρω και το πουλανε 10 !!!! σαν βιολογικο ..... Μια φορα ηρθε το ΣΔΟΕ να τους κανει ελενχο τα τιμολογια , και εφυγε με τις κλωτσιες , οταν καλεσαμε την αστυνομια να παρεμβει μας ειπαν οτι αυτοι ειανι ειδικη περιπτωση .... και δεν τους κανουν ελεγχο !!!! :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch:
Προφανως εμεις ειμαστε η αλλη περιπτωση , η περιπτωση του μ@λ@κ@ !!!!
Γιαυτο ασε τα τιμολογια και τους ελεγχους , στη χωρα που ζουμε !!!!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8