• ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #54142  από nowhere
 Τετ Ιουν 08, 2011 12:31 pm
Κάνεις και μια τυφλη-διπλη δοκιμη μετά, βγαίνει ότι έχει (50% το χάπι;) 60% επιτυχία η δική σου πραμάτεια και καθάρισες
 #54175  από billios
 Τετ Ιουν 08, 2011 4:25 pm
Ειναι προφανες οτι δεν γινομαι κατανοητος και φταιω απολυτος γιατι μαλλον δεν διατηπωνω σωστα τις προθεσεις και τις σκεψεις μου.Καμια απαξιωση σε τιποτα,δεν ειμαι μηδενιστης ουτε μενω με προσευχη,ολα τα ενδεχομενα ανοιχτα,δοκιμαζω οτι θεωρω οτι εχει μια βαση [απλως θεωρω οτι ολες τρεμουν] ξεκινωντας απο τα λιγοτερα επιβλαβη προς τον οργανισμο μου αφου εχω ακομα αυτη τη πολυτελεια,αν δεν την ειχα ισως να σκεφτομουν διαφορετικα.Θελω απλα να πω και να μην σας ξαναζαλησω πως κατα την ταπεινη δικια μου αποψη δεν βλεπω να υπαρχει μια ασφαλη η' καλλιτερα σιγουρη οδο για την αντιμετωπιση της αφου για τον καθε ενα απο μας λειτουργει κατι διαφορετικο επανω του,ειτε λεγεται διανοιξη ειτε ιντερφερονη ειτε ασκηση και συμπληρωματα ειτε ''ulltrex'' κι εδω που τα λεμε ο κυκλος ειναι φαυλος ακομα τουλαχιστον εγω αυτο βλεπω γιατι μιλαμε για ενα φιδι με πολλα κεφαλια που δεν ξερεις απο που ηρθε [αντε και ξερεις..λεμε] ποιο κεφαλι ποτε και που θα δαγκωση .Δηλωνω οπαδος της δικιας μου θεωριας εως οτου διαψευτω [πραγμα που ελπιζω] η αναζητηση μου σαφως δεν τελειωνει οπως ολων,κανεις δεν επαναπαυεται και κανεις δεν σταυρωνει τα χερια.
 #54200  από nowhere
 Τετ Ιουν 08, 2011 11:11 pm
Κατανοητός είσαι φίλε billios, απόλυτα, το γράφεις άλλωστε και στην υπογραφή σου, τα πάντα είναι πιθανά, αυτό που δεν είχα καταλάβει είναι πόσα και ποιά από αυτά που γράφεις αποτελούν και την άποψη σου για τη ΣΚΠ.
Σεβαστή λοιπόν η θεωρία σου της απόλυτης αβεβαιότητας, αλλά διαφωνώ πλήρως, η γνώμη μου είναι ότι η σκέψη και η γνώση χρειάζονται να πατήσουν σε κάποια σταθερή και κάποια πραγματικά δεδομένα για να προχωρήσουν. Και επίσης η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης της ΣΚΠ: χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, αυτοί που μπορούν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα και αυτοί που δεν μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα (τα ανοσοφαρμάκια).
 #54211  από Κώστας
 Πέμ Ιουν 09, 2011 1:13 am
@nowhere

"Πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο να ακούει κάποιος τη λογική του;"

Έτσι είναι όπως τα λες (σε ότι αφορά την επιλογή μου) όμως,
η λογική του καθενός διέπεται από την ικανότητα του να αξιολογεί τα εκάστοτε δεδομένα παίρνοντας τις ανάλογες αποφάσεις. Η λογική αυτή όμως αφ΄ ενός δεν μπορεί να είναι ίδια μεταξύ διαφορετικών ατόμων, αφ΄ ετέρου εξαρτάται άμεσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες του καθενός. Έτσι καταλήγοντας στην οποιαδήποτε απόφαση ή συμπέρασμα σύμφωνα με τη λογική μας, ελωχεύει πάντα ο κίνδυνος να μην είναι η σωστή. Άρα συνειδητά ή ασυνείδητα παίρνουμε κάποιο ρίσκο.
Έτσι και η δική μου λογική, υπαγόρευσε να διακόψω τα φάρμακα. Όταν το έκανα πράξη, εγκυμονούσε ο κίνδυνος να είχα κάνει εσφαλμένη επιλογή, άσχετα αν εκ των υστέρων (και μέχρι στιγμής) έχω δικαιωθεί!
 #54213  από nowhere
 Πέμ Ιουν 09, 2011 2:10 am
@Κώστας
Δεν λέω για την ανασφάλεια ή το φόβο που μπορεί να νοιώσει κανείς όταν αποφασίζει να σταματήσει ή να μην πάρει καθόλου ανοσοφαρμάκια. Λέω αν αυτό είναι πραγματικά ρίσκο, ανεξάρτητα από το πως το βιώνει καθένας.
Σ' ότι αφορά μια αρρώστεια τι εννοείς διαφορετική λογική; ίδια λογική έχουμε όλοι σε ότι αφορά μια αρρώστεια, τι μπορεί να μου κάνει καλό, τι μπορεί να μου κάνει κακό και τι δεν μου κάνει τίποτα, δεν υπάρχει άλλη λογική σε σχέση με τις αρρώστιες. Φυσικά για να κρίνεις τι μπορεί να σου κάνει καλό και τι κακό χρειάζεται κάποια γνώση της αρρώστειας, όχι αναγκαία εξειδικευμένη ή προχωρημένη γνώση, να καταλάβεις τη φύση της, να ξέρεις τι είναι η ΣΚΠ, αυτοάνοση, αγγειακή, την έπαθα επειδή φοράω 42 νούμερο παπούτσι, επειδή με τιμωρεί ο θεός για τις αμαρτίες μου, τι; Αυτή τη στιγμή στο δίκτυο τουλάχιστο, υπάρχει ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών για τη ΣΚΠ, δεν είναι δύσκολο για κανένα να καταλάβει αυτά που χρειάζεται η λογική του για να τον οδηγήσει στις σωστές επιλογές. Ότι επιλογή είναι από τη λογική, είναι και σωστή και με το λιγότερο ρίσκο, το μεγαλύτερο ρίσκο είναι στις ανορθολογικές επιλογές
 #54226  από Κώστας
 Πέμ Ιουν 09, 2011 2:20 pm
@nowhere

Ναι! την ΙΔΙΑ λογική έχουμε όλοι σε ότι αφορά μια αρρώστεια. Τι μπορεί να μου κάνει καλό, τι μπορεί να μου κάνει κακό κλπ. Η απόφαση όμως που παίρνει ο καθένας μας, σαν απόρροια αυτής της κοινής λογικής, είναι διαφορετική. Άλλος κόβει τα φάρμακα, άλλος τα αντικαθιστά με άλλα, άλλος βρίσκει εναλλακτική λύση κλπ.
Πιστεύω πως όλοι ανεξεραίτως, παίρνουν το ρίσκο της απόφασης τους η οποία πηγάζει από την λογική τους.

Ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Συνειδητά ή ασυνείδητα ο καθένας μας παίρνει το ρίσκο των αποφάσεων του ή αν το προτιμάς υπομένει τις κυρώσεις τους (θετικές ή αρνητικές).

Υγ1. Εφ΄ όσον η λογική για μια αρρώστια είναι κοινή και λίγο - πολύ όλοι έχουμε την ίδια δυνατότητα ενημέρωσης, τότε γιατί παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις;
Υγ2. Δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό ν΄ αλλάξω άποψη εφ΄ όσον πειστώ. Άλλωστε κανείς μας πιστεύω δεν έχει το θράσος και τη στενομυαλιά να θεωρεί τις απόψεις του αλάθητες.
Υγ3. Αν αντικαταστήσω τη λέξη "ρίσκο" με τις λέξεις "ευθύνη των πράξεων/αποφάσεων μας", βοηθά σε κάτι;
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11