• Ξερει κανενας κατι για το γιλεκο ...???

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #51451  από Biskoto10
 Κυρ Απρ 17, 2011 9:54 pm
maestro έγραψε: αλλά πάντα υπάρχει ένα "αλλά"
Οταν αυτο το αλλα αποδειχθει τοτε ας κανουμε οσες συζητησεις θελετε, τωρα ομως δεν εχουμε κατι αποδεδειγμενο, εκτος απο κατι τρικ.

Το ξερω οτι ειναι αδερφιστικο το name μου αλλα το εκανα για να σας μπερδευω! :teasing-tease:
 #51452  από κωστας
 Κυρ Απρ 17, 2011 10:11 pm
Οταν επικοινωνησα τ/φ για το T-shirt με ενημερωσαν για χιλιαδες παρεγγελιες γι'αυτο το λογο κιολας θα αργησω να το παραλαβω...δεν σκεφτηκαν οι υπευθυνοι οτι αν προκειται για απατη τις συνεπειες?Μιλαω φυσικα για τις χιλιαδες αγωγες για απατη πουλωντας ψευτικες ελπιδες σε βαρος ατομων με προβληματα κυριως αναπηριες,οπου σε αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει μεγαλυτερη ευαισθησια!Ειναι ο μονος λογος που με εκανε να το παραγγειλω!
 #51453  από κωστας
 Κυρ Απρ 17, 2011 10:20 pm
Γιάννης έγραψε:Με βλέπω τώρα στα γεράματα σέντερ φορ στην ΑΕΚάρα

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=62154950

Ελα ρε ΑΕΚΑΡΑ!!!Παμε για κυπελο οεοεοεοε!Ασχετο!τωρα σχετικα με placebo effect το θεωρω αστειο να βοηθαει τοσο πολυ(οπως το προβαλαν βεβαια) αναπηρους και να ειναι ιδεα τους!
 #51459  από passenger
 Κυρ Απρ 17, 2011 11:41 pm
κωστας έγραψε:.http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=287422&cid=25

...you never know...
Κώστα σορρυ που θα σου το πω , αλλά οι παίχτες σας θα έπρεπε να πάρουν αυτά τα γιλέκα πριν να έρθουν στο Καραϊσκάκη…… Τώρα είναι αργά !!!!!
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #51460  από Claire
 Δευ Απρ 18, 2011 12:17 am
κωστας έγραψε:Οταν επικοινωνησα τ/φ για το T-shirt με ενημερωσαν για χιλιαδες παρεγγελιες γι'αυτο το λογο κιολας θα αργησω να το παραλαβω...δεν σκεφτηκαν οι υπευθυνοι οτι αν προκειται για απατη τις συνεπειες?Μιλαω φυσικα για τις χιλιαδες αγωγες για απατη πουλωντας ψευτικες ελπιδες σε βαρος ατομων με προβληματα κυριως αναπηριες,οπου σε αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει μεγαλυτερη ευαισθησια!Ειναι ο μονος λογος που με εκανε να το παραγγειλω!
Κώστα μου το νανογιλέκο απ’ αυτά που διαβάζω εδώ και αν κατάλαβα σωστά, είναι ένα προϊόν telemarketing. Νομίζω ότι γενικά αναφέρει ότι βελτιώνει την ισορροπία και μάλιστα στο γενικό πληθυσμό χωρίς να υπόσχεται συγκεκριμένα βελτίωση ή πλήρη ίαση σε κάποιες παθήσεις. Επομένως, από νομικής απόψεως δεν στοιχειοθετείται το έγκλημα της απάτης (α. 386 ΠΚ), καθώς ,δεν φαίνεται, με βάση αυτά που αναφέρετε, να πληροί την αντικειμενική υπόσταση του ανωτέρω εγκλήματος.
Καθώς, δεν υπάρχει ούτε σκοπός να αποκομίσουν ΠΑΡΑΝΟΜΟ περιουσιακό όφελος πείθοντας τους καταναλωτές να αγοράσουν (πράξη) ούτε παρουσιάζουν ψευδή γεγονότα ως αληθή (δεν αναφέρουν δηλαδή ότι αν κάποιος δεν περπατά και το φορέσει θα περπατήσει…). Δεν επενεργούν, δηλαδή, στο νοητικό των καταναλωτών για να παραπλανήσουν. Δεν τεκμηριώνεται, λοιπόν, με βάση τα πραγματικά περιστατικά το αδίκημα της απάτης. [Η ανάλυσή μου είναι συνοπτική (οξύμωρο) για να μην βαρεθείς να διαβάζεις]. Συνήθως, σε τέτοια προϊόντα που εκτίθενται προς πώληση στο ευρύ κοινό οι διατυπώσεις που χρησιμοποιούν είναι πολύ προσεχτικές γιατί είναι πολύ εύκολο να παρέμβει ο εισαγγελέας αν κάτι δεν είναι νόμιμο, οπότε η δημοσιότητα κάποιες φορές κάνει και καλό...
Τώρα, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι όπου δεν στοιχειοθετείται απάτη ο καταναλωτής δεν μπορεί να προστατευτεί για τυχόν ελαττώματα. Πρόκειται για προϊόν εμπορικής συναλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ισχύουν και να τηρούνται όλοι οι ΓΟΣ (Γενικοί Όροι Συναλλαγών). Πιθανότατα να αναφέρουν και εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Μάλιστα έχεις δικαιώματα που απορρέουν από τη σύμβαση (πώληση) όπως η διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος, η μείωση του τιμήματος και η υπαναχώρηση από τη σύμβαση (κατ’ επιλογήν τα ανωτέρω). Μάλιστα, κάποιες φορές μπορεί να συνυπάρχει και αδικοπρακτική αξίωση. Ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει το περιστατικό (αφού τα δικαιώματα του προστατεύονται από το Ν.225/1994) στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή και στο ΚΕΠΚΑ και στο Συνήγορος του Καταναλωτή (έχω παρατηρήσει ότι δίνουν σημασία στις καταγγελίες και κινούνται άμεσα).

Αυτά απλά για να γνωρίζεις ότι έχεις δικαιώματα ως καταναλωτής και δεν είσαι απροστάτευτος. :greetings-waveyellow:

Τώρα συγκεκριμένα για το νανογιλέκο δεν θα πάρω θέση.
 #51461  από Biskoto10
 Δευ Απρ 18, 2011 4:27 am
Claire έγραψε: ούτε παρουσιάζουν ψευδή γεγονότα ως αληθή
Δηλαδη το τρικ με την ισορροπια που ο αλλος στην Αμερικη το εκανε με ενα αρκουδακι στο χερι δεν ειναι απατη? Απο την στιγμη που δειχνουν ενα παιδακι να περπαταει και σου λεει οτι δεν εχει ξαναπερπατησει, δεν σου ζαλιζουν το μυαλο οτι μπορει και να περπατησεις? Αλλα κανενας δεν ακουει το μπορει 'η τα ισως γιατι βλεπει την εικονα και ειναι απελπιζμενος.

Μπορει καποιους που περπατανε ηδη να τους βοηθησει αλλα εγω αν το φορεσω και να προσπαθει να με βοηθησει η ζαλαδα και η ατροφια απο την ακινησια θα με ριξει κατω.

Αρα οπως λεει ο Τριανταφυλλοπουλος, θα το φορεσετε και θα γινετε οδηγοι της F1!
 #51462  από Claire
 Δευ Απρ 18, 2011 6:10 am
Biskoto10 καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά η "απάτη" ως νομικός όρος έχει ορισμένη σημασία.
Δεν έχω παρακολουθήσει διεξοδικά το θέμα νανογιλέκο παρά μόνο ό,τι αναφέρετε εδώ και κάποια αποσπάσματα από την τηλεόραση (στα όποια-όμως- δεν ξέρω αν έτυχε ανέφεραν ότι δεν υπόσχονται ίαση ή βελτίωση σε παθήσεις..). Αυτό πίστεψε με έχει σημασία, όπως και τα “μπορεί” και τα “ίσως”.
Η εικόνα είναι σίγουρα πιο ισχυρή από τις λέξεις αλλά είναι και αυτή κομμάτι της διαφήμισης… τώρα για να γίνει η διαφήμιση ως σύνολο παραπλανητική λαμβάνονται υπόψη συνδυαστικά η εικόνα και τα λόγια. Δεν νομίζω, όμως, ότι εν προκειμένω αναφέρουν πουθενά με ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ότι άτομα που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις θα βελτιωθούν ουσιαστικά ή θα θεραπευτούν. Το είπε κάποιος από αυτούς αυτό? Αν συνέβη κάτι τέτοιο τότε ναι ξέφυγαν από τα όρια…
Από αυτά που εγώ βλέπω, όμως, δεν διαπράττουν απάτη ούτε θα ευσταθούσε μια τέτοια κατηγορία στο δικαστήριο με τέτοια στοιχεία. Γιατί πολύ απλά δεν υπόσχονται σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού ίαση. Ένα προϊόν είναι που απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό.
Τα προϊόντα αυτά προσέχουν τις διατυπώσεις τους. Σκέψου πόσες μηνύσεις θα έπρεπε να είχαμε πχ για όλα αυτά τα αδυνατιστικά προϊόντα που παρουσιάζουν εικόνες με πριν και μετά και στοχεύουν στην ευαίσθητη κατηγορία των εύσωμων ατόμων και των φιλάρεσκων κυρίως γυναικών και υπόσχονται τέλεια σώματα… θα γεμίζαμε τα πινάκια της Ευελπίδων. Αλλά δεν είναι τόσο απλό, πρέπει η διαφήμιση ή η πληροφορία να ξεπερνά τα θεμιτά όρια.
Απάτη θα ήταν να βγει κάποιος στην ΤV (συνήθως, όμως, αυτοί που έχουν δόλιους σκοπούς την αποφεύγουν είναι πιο εύκολο να γίνουν αντιληπτοί) ή με οποιοδήποτε τρόπο να δηλώσει δημόσια ή αρκεί ακόμη και να το πει στοχευμένα σε ένα μόνο άτομο, που γνωρίζει ότι ενδιαφέρεται, ότι βρήκε τη θεραπεία της ms και ότι έναντι συγκεκριμένου ποσού θα το θεραπεύσει ή θα βελτιώσει την υγεία του… Αν το δηλώσει αυτό ψευδώς (γνωρίζει δηλαδή ότι λέει ψέματα για να επιτύχει περιουσιακό όφελος) τότε ναι έχουμε απάτη.

Γνωρίζω ότι πολλές φορές οι διαφημίσεις γίνονται πολύ δελεαστικές και επηρεάζουν την κρίση του καταναλωτή. Όταν γίνονται παραπλανητικές υπάρχουν κυρώσεις. Κίνδυνος υπάρχει με τη στοχευμένη παραπλανητική διαφήμιση (αυτή δηλαδή που απευθύνεται σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού) και η οποία τώρα τελευταία έχει αρχίσει και εξαπλώνεται στο διαδίκτυο κυρίως πχ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την χρήση των cookies των χρηστών. Η ΕΕ έχει θεσπίσει νομοθεσία για αρκετά θέματα που αφορούν τη διαφήμιση και μάλιστα ετοιμάζεται να περάσει οδηγία με την οποία τα κράτη μέλη θα υποχρεώνονται να ιδρύσουν ένα είδος “ηλεκτρονικής αστυνομίας” που θα επιβλέπει αν στο διαδίκτυο κάποιος κάνει στοχευμένη διαφήμιση .
Τέλος πάντων ξέφυγα κατά πολύ τώρα από το περιβόητο νανογιλέκο που εμένα προσωπικά δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι κάνει "θαύματα". Μπορεί να βελτιώνει κάπως την ισορροπία αυτό δεν το ξέρω.

Γενικά πάντως η τεχνολογία έχει κάνει προόδους τελευταία και σε αυτό συμφωνώ με τον Tom80.
Πάντως καταλαβαίνω το συλλογισμό σου κάποιες φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα. Γιατί ως γνωστόν το ψέμα έρχεται σε πιο δελεαστικό περιτύλιγμα.

Καλημέρα!
 #51484  από Claire
 Δευ Απρ 18, 2011 3:23 pm
Το τι είναι ηθικό (moral) και τι ανήθικο διαφοροποιείται ανάλογα με τις εκάστοτε κοινωνικές μεταβολές… το ίδιο συμβαίνει σε γενικές γραμμές και με το δίκαιο (αν και ο κεντρικός άξονας προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων παραμένει σταθερός). Το δίκαιο δεν παύει να είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα και ως τέτοιο έχει τρωτά σημεία. Αλλά θα ήταν καλύτερη μια κοινωνία χωρίς δίκαιο (σύνολο κανόνων δικαίου-νόμων)? Από τη στιγμή που δεν ζούμε στην ιδανική κοινωνία του Πλάτωνα… δεν το νομίζω.
Βέβαια κατά τον Compte βρισκόμαστε στο "μεταφυσικό στάδιο" κοινωνίας όπου επικρατεί το δίκαιο ενώ με το τέλος της εξέλιξης τον κοινωνιών ("θετικό στάδιο") τα ηθικά καθήκοντα θα αντικαταστήσουν τα νομικά δικαιώματα… ένα "τέλος" διηνεκώς επιδιώξιμο αλλά ουδέποτε επιτεύξιμο.
Όμως αρκετά με την κοινωνιολογική θεώρηση.

Ο νομικός ορισμός της απάτης είναι γενικά άρτιος και καλύπτει τη πλειονότητα των περιπτώσεων. Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου είναι ποινικά κολάσιμη όταν, όμως, αυτή όντως υφίσταται.
Τώρα τα δικαιώματα του καταναλωτή είναι θεμελιωμένα οπότε προστατεύεται από την όποια "προβληματική" αγορά του.
 #52563  από anna iatropoulou
 Τετ Μάιος 11, 2011 4:30 pm
:banana-dreadσκαλησπερα!!!πρωτα να συστηθω!με λενε αννα,ειμαι ασθενης απο το 1989,με κινητικο προβλημα εδω και 5 χρονια με συνεχεις υποτροπες.οι ενεσεις και οι κορτιζονες δεν μου κανουν τιποτα !!ουτε καν πσρενεργειες !σαν να μην παιρνω τιποτα!τελευταια δυσκολευομαι παρα πολυ στην βαδιση και αντοχη. :character-oldtimer: τα παιδια μου ειδαν το νανογιλεκο και το παραγγειλαν.εγω σε τετοιου ειδους προιοντα ειμαι πολυ δυσπιστη τα θεωρω παπατζηλικια!τωρα ομως με επεισαν διαβασα και τα δικασας σχολια για το γιλεκο και ετσι σκεφτηκα ας γελασουμε λιγο θα το φοραω και θα κανω την βιονικη γυναικα :happy-bouncymulticolor: :happy-cheerleadersmileygirl: την θυμασται καθολου?πανττως η εγγονημου περιμενει πως και πως να κανουμε βουτιες βιονικες :banana-parachute: ερωτηση' το ελαβε καποιος??το δοκιμασε καποιος??κατι νεοτερο?παρακολουθω τισ συζητησεις σας αρκετο καιρο .εμαθα πολλα πραγματΑ ΑΠΟ ΕΣΑς. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ η πρωτη φορα που γραφω. :text-thankyouyellow: :romance-heartsthree:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10