• Νεος με ΣΚΠ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #8465  από tom80
 Πέμ Σεπ 10, 2009 8:49 pm
Εγώ αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ο κίνδυνοι από την κορτιζόνη είναι:
a) αύξηση αρτηριακής πίεσης
b) αύξηση σακχάρου

οπότε πρέπει να κανείς διατροφή υπερτασικών και διαβητικών ταυτόχρονα. Δηλαδή καθόλου Νάτριο (για πίεση) όσο το δυνατό περιορισμός υδατανθράκων.

Litsa, εγώ από φρούτα θα τρωω μπανάνες και δαμάσκηνα διότι δεν έχουν καθόλου Νάτριο και είναι πλούσια σε Κάλιο (ρυθμίζουν την πίεση). Το κάλιο είναι το αντίθετο του Νατρίου.

Συγνώμη αν σας ζάλισα. Γενικά στη ζωή μου δεν φοβάμαι μάλιστα συνήθιζα να λεω ότι το μόνο που φοβάμαι είναι μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μου και με πλακώσει. Clopyright από Asterix.

Όμως....
Τα θέματα υγείας πάντα με τρόμαζαν

Να ζείτε τέλεια
 #9051  από costas
 Τετ Σεπ 23, 2009 10:31 pm
8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas την Σάβ Νοέμ 07, 2009 8:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #9302  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Τρί Σεπ 29, 2009 3:29 pm
Μια ερωτηση προς ολους
Απο οτι καταλαβα στο forum, ολοι εχουν ωσεις και φυσιολογικες ημερες που νοιωθουν εντελως καλα
Καταλαβα σωστα ?
Ρωτω γιατι ενω εχω διαγνωστει με σκπ προσφατα (πριν δυο χρονια - αλλα 9 μηνες "με την βουλα"), υπαρχει ενα μονιμο χασιμο 20% της δυναμης μου απο αριστερο χερι και ποδι που δεν επανηρθε ποτε! Δηλαδη δουλεουν μονιμα στο 80%
Ειναι φυσιολογικο αυτο ???????????????
 #9304  από petros
 Τρί Σεπ 29, 2009 3:42 pm
Φιλε μου ολα ειναι φυσιολογικα και οχι.... Εννοεις οτι εδω και 9 μηνες εχεις το συμπτωμα? Σε ολους οι ωσεις λειτουργουν διαφορετικα. Σε μερικους το συμπτωμα υποχωρει εντελως σε μερικες μερες, σε αλλους σε μηνες και σε αλλους μπορει να αφησει ενα μικρο υπολειμα.Επισης μπορει να υπαρχουν συμπτωματα παροδικα που να ειναι ωρων μονο και εξαρτωνται απο το αν εχεις εππηρεαστει απο την ζεστη η καποια συναισθηματικη φορτιση, ακομα και γριπη τα οποια υποχωρουν συντομα και χωρις να σημαινει οτι υπαρχει καποια νεα εστια....
μιλα με τον γιατρο σου και νομιζω οτι οσον αφορα το θεμα της δυναμης που λες ισως οι φυσιοθεραπειες σε βοηθησουν αρκετα.
 #9307  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Τρί Σεπ 29, 2009 4:01 pm
Ευχαριστω Πετρο
Εδω και 9 μηνες ειμαι με θεραπεια REBIF
Εννοω οτι χερ-ποδι εχουν χασει μονιμα το 20% της δυναμης τους (αλλωστε κουτσενω μονιμα)
Ειναι εμφανες οτι υπολειτουργουν
Δεν επανηρθε ποτέ το χαμενο 20%. Ουτε οταν εκανα ενδοφλεβια χοτηγηση κορτιζονης στο νοσοκομειο (πριν 9 μηνες)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7