• επιστολή στον υπουργό υγείας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #56832  από Γιάννης
 Τρί Ιούλ 19, 2011 1:55 pm
Θα κάνω πάλι το συνήγορο του διαόλου, για να επισημάνω, ότι μπορεί οι εγγεγραμένοι στο φόρουμ να είναι 800, αλλά τα ενεργά μέλη δε νομίζω να υπερβαίνουν τους 50.
Admin όταν έρθει η ώρα ή όταν εσύ νομίζεις, μπορούμε να στείλουμε μαζικό π/μ;

Σάββα η άκρη σου είναι πραγματικά πολύ σοβαρή, ελπίζω να είναι διατεθειμένοι τουλάχιστον να μας ακούσουν.
 #56837  από Κώστας
 Τρί Ιούλ 19, 2011 3:18 pm
Παιδιά, όσοι έχετε τη διάθεση να ασχοληθείτε πιστεύετε ότι η επιστολή χρειάζεται κάτι παραπάνω; Κι΄ αν ναι ποιος θα το υποδείξει; Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνουμε, τουλάχιστον με το κείμενο, για να δούμε τι κάνουμε από εκεί και μετά.
Σε τελική ανάλυση ας "παίξουμε κι΄ ας χάσουμε".
Πρώτη φορά θάναι!!!!!
 #56843  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 19, 2011 4:00 pm
Κώστας έγραψε:Παιδιά, όσοι έχετε τη διάθεση να ασχοληθείτε πιστεύετε ότι η επιστολή χρειάζεται κάτι παραπάνω; Κι΄ αν ναι ποιος θα το υποδείξει; Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνουμε, τουλάχιστον με το κείμενο, για να δούμε τι κάνουμε από εκεί και μετά.
Σε τελική ανάλυση ας "παίξουμε κι΄ ας χάσουμε".
Πρώτη φορά θάναι!!!!!
ΣΥΜΦΩΝΩ....Ας αξιοποιησει ο καθενας μας τις ''ακρες'' του (δε ζηταμε ρουσφετι,μας χρωστανε δεν τους χρωσταμε) ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ !!!!!!! :text-protest: :text-protest: :text-protest: :text-protest: :text-protest: :text-protest: :text-protest:
 #56851  από Γιάννης
 Τρί Ιούλ 19, 2011 4:46 pm
Αφού προσπαθήσατε τόσο για να το συντάξετε Άννα και Κώστα κατά τη γνώμη μου δικαιούστε να θέσετε το τελικό σας κείμενο προς διαβούλευση.
Admin δεν σε βλέπω ζωηρό. Πες μας τη γνώμη σου.
 #56857  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 19, 2011 5:28 pm
Γιάννης έγραψε:Αφού προσπαθήσατε τόσο για να το συντάξετε Άννα και Κώστα κατά τη γνώμη μου δικαιούστε να θέσετε το τελικό σας κείμενο προς διαβούλευση.
Admin δεν σε βλέπω ζωηρό. Πες μας τη γνώμη σου.
Γιαννη μου ,το κειμενο ειναι εκεινο που δημοσιευσε ο Κώστας στις 7 Ιουλιου και το συμπληρωμενο στις 16 Ιουλιου....Καντε παρατηρησεις ,προτασεις, συμπληρωσεις πανω σ'αυτο....υγ.πού πηγε το λαγουδακι??? :greetings-waveyellow:
 #56863  από tzitzifia
 Τρί Ιούλ 19, 2011 5:54 pm
Καλησπέρα σε όλους! Αν και δε νομίζω οτι θα υπάρξει ανταπόκριση στην επιστολή, θα υπογράφω όσες φορές κι αν σταλεί. Να πω τη γνώμη μου μέσα από την προσωπική μου ιστορία. Έχω σκπ 12 χρόνια. Τα 11 -μέχρι πέρσυ- ήμουν κουτάβι, την είχα δει superwoman, πείτε το όπως θέλετε, εργαζόμουν κανονικά για κάποιες περιόδους κ στις υποτροπές (πολύ συχνές εως κ 5 σε 1 χρόνο) σταματούσα. Δεν είχα νοιαστεί για επίδομα. Πέρσυ λοιπόν αφού με απέλυσαν από την τελευταία δουλειά γιατί είχα πρόβλημα στα μάτια αποφάσισα να περάσω επιτροπή για επίδομα. Το τι επακολούθησε το ξέρετε όλοι φαντάζομαι. Πάω στο ΙΚΑ. Με απορρίπτουν για 2 ένσημα. Αντί για 50, είχα 48 την τελευταία χρονιά, ενώ υπερέβαινα κατά 200 τα συνολικά που χρειάζονται. Πάω στην πρόνοια. Με απορρίπτουν, κάνω ένσταση κ μην τα πολυλογώ τελικά παίρνω το επίδομα. Αυτή τη στιγμή, τρέχω κάθε μέρα να ξαναπροσκομίσω όλα τα χαρτιά γιατί περνάω από έλεγχο. Το επίδομα ανεστάλη. Και ρωτάω εγώ τώρα.....ένας άνθρωπος που έχει ms απ τα 17 του πώς ακριβώς θα έπρεπε να δουλέψει ειδικά αν έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα (εκτός αν μπει στο δημόσιο)για να συμπληρώσει ένσημα για επίδομα, σύνταξη κτλ. Απλά σε βάζουν να "παράνομήσεις" κ να βρεις από κάπου τα ένσημα, να στα βάζει κάποιος στη "ζούλα" προφανώς. Κάπως έτσι το έκαναν κάποιοι γνωστοί μου. Δυστυχώς δεν είχα, ούτε έχω αυτή τη δυνατότητα. Είμαι σίγουρη οτί ξέρετε πόσες γνωματεύσεις κ νοσηλείες κ συνταγές κ τόοοοοοοσα άλλα έχει ένας ασθενής με πάθηση 12 χρόνια. Με πιάνει το παράπονο πραγματικά. Δεν πήγα ρε γ@**το με ένα χαρτάκι που γράφει "πιθανή απομυελινωτική νόσος". Κι όμως ξέρω άλλους που με ένα τέτοιο χαρτάκι κ με 6 μήνες πάθηση πήραν παραπληγικό. Συγγνώμη αν θίγω κάποιες περιπτώσεις τέτοιες που μπορεί να υπάρχουν στο φόρουμ αλλά εξοργίζομαι όταν σκέφτομαι οτί επειδή περπατάω σημαίνει οτί δεν έχω τίποτα. :sad-roulette: Κι όμως μου το είχε πει γιατρός σε επιτροπή!!!!!! Φαντάζομαι όλοι τα έχουμε ζήσει. Λοιπόν, μαζί σας στην επιστολή κ πραγματικά ελπίζω κ εύχομαι να βγει κάτι.
 #56876  από LL--MM
 Τρί Ιούλ 19, 2011 8:38 pm
Κώστα μου, ακόμα και άν "φτάνει" το γράμμα σου για την Καθημερινή, στον υπουργό πάμε ΜΟΝΟ με τα προαναφερόμενα άρθρα και λέμε ΣΕ ΤΙ ΔΕΝ αντιστοιχούν στην κατάστασή μας ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...
Εστω και να του πουμε προφορικά τα υπόλοιπα...

Όσον αφορά στο "μητρώο σκληρυντικών" είναι παντελώς απαράδεκτο, αφού, όπως είπαμε και παλιότερα, έγινε διχως να "περιβληθεί" με σαφή δικαιώματα τα οποία θα μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι ν'απαιτήσουν από τον κρατικό μηχανισμό... viewtopic.php?f=24&t=148

ΕΠΙΣΤΟΛΗ έγραψε:* σχετική νομοθεσία
• Ν.1140/81 όπως συμπληρώθηκε από τον Ν.3232/04
• Απόφαση 18 της 73ης συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας του 2006
• Ν.3402/05 που αναγνωρίζει τους πάσχοντες από ΣΚΠ ως ''ομάδα χρήζουσα προστασίας !!!"
Πρέπει, επί τέλους, να μας εξηγήσουν ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ και τί προνόμια μας δίνει... :roll: (την είδατε εσείς; Εγώ δεν την είδα... Ίσως να φταινε και οι οπτικές νευροπάθειες...)
• (ανάλογη οδηγία, έχει δοθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση).. Ω, όχι, αμ δέ...
Το Ευρωπαϊκό "δίκαιο" ΔΕΝ μας βοηθάει... για να μην πουμε τίποτα για τη δεοντολογία του ενός και του αλλουνού, που μέχρι τώρα δεν έχουν προσφέρει τα ...επιστημονικά τους φώτα. Μένουμε, δηλαδή, με:

τον 3232/04, Πάει καλά, μπήκε η λέξη "Σκλήρυνση κατά πλάκας" στο κείμενο του νόμου,
ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

την απόφαση του ΚΕΣΥ Ασχετα άν μας λένε οτι το επίδομα δινεται άν παρουσιάζουμε Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ παρα-τετραπληγια, και γι αυτήν πρέπει να εχουμε τις παραπαρέσεις και τις παρεγκεφαλιδικές αταξίες,
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ΛΟΟΙΠΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΟ Ν.3402/05:
α. να μας αναγνωριστούν όλα αυτά από ι)τους γιατρούς του δημοσιου νοσοκομείου και ιι)την επιτροπή,
β. να μην υπάρξει διοικητική παρέμβαση -έστω δειγματοληπτική- (όπως ο νόμος 3402/05 στο άρθρο 25 § 2 οριζει)
Ειδεμή "θα μας σέρνουν μέχρι και στα Εφετεία..." κι όσοι αντέξουν... ώστε "να μη βρεθεί ο προυπολογισμός της δενξερωποιάς δόσης του μνημονίου προ τετελεσμένου..."

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δε λεμε "ΨΕΥΔΗ" στοιχεια, αλλά "ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ": Δηλαδή, αυτά που περιορίζουν το δικαίωμα μας να δικαιωθούμε σε οποιοδήποτε σταδιο της διαδικασίας...

Σε πρώτη φάση, θα προτεινα να πήγαινε ο συμμαθητής του Σάββα να "ξεψαχνίσει" τις αντιδράσεις του προέδρου της βουλής, και μετά βλέπουμε... έστω, να του δώσει τα στοιχεία της ιστοσελίδας εδώ, μην ξεχνάμε και ότι είναι δικηγόρος ο ίδιος...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Ιούλ 24, 2011 11:42 am, έχει επεξεργασθεί 9 φορές συνολικά.
 #56877  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 19, 2011 8:50 pm
Γιάννης έγραψε:Είμαι στις άγριές μου. Έχω παραγγείλει και σετ μακιγιάζ Freddy Krueger. :confusion-seeingstars:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: φοβαμαιαιαιαι.....αι.......αι...... :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΝΝΑ59 την Τρί Ιούλ 19, 2011 9:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #56878  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 19, 2011 8:57 pm
tzitzifia έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Αν και δε νομίζω οτι θα υπάρξει ανταπόκριση στην επιστολή, θα υπογράφω όσες φορές κι αν σταλεί. Να πω τη γνώμη μου μέσα από την προσωπική μου ιστορία. Έχω σκπ 12 χρόνια. Τα 11 -μέχρι πέρσυ- ήμουν κουτάβι, την είχα δει superwoman, πείτε το όπως θέλετε, εργαζόμουν κανονικά για κάποιες περιόδους κ στις υποτροπές (πολύ συχνές εως κ 5 σε 1 χρόνο) σταματούσα. Δεν είχα νοιαστεί για επίδομα. Πέρσυ λοιπόν αφού με απέλυσαν από την τελευταία δουλειά γιατί είχα πρόβλημα στα μάτια αποφάσισα να περάσω επιτροπή για επίδομα. Το τι επακολούθησε το ξέρετε όλοι φαντάζομαι. Πάω στο ΙΚΑ. Με απορρίπτουν για 2 ένσημα. Αντί για 50, είχα 48 την τελευταία χρονιά, ενώ υπερέβαινα κατά 200 τα συνολικά που χρειάζονται. Πάω στην πρόνοια. Με απορρίπτουν, κάνω ένσταση κ μην τα πολυλογώ τελικά παίρνω το επίδομα. Αυτή τη στιγμή, τρέχω κάθε μέρα να ξαναπροσκομίσω όλα τα χαρτιά γιατί περνάω από έλεγχο. Το επίδομα ανεστάλη. Και ρωτάω εγώ τώρα.....ένας άνθρωπος που έχει ms απ τα 17 του πώς ακριβώς θα έπρεπε να δουλέψει ειδικά αν έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα (εκτός αν μπει στο δημόσιο)για να συμπληρώσει ένσημα για επίδομα, σύνταξη κτλ. Απλά σε βάζουν να "παράνομήσεις" κ να βρεις από κάπου τα ένσημα, να στα βάζει κάποιος στη "ζούλα" προφανώς. Κάπως έτσι το έκαναν κάποιοι γνωστοί μου. Δυστυχώς δεν είχα, ούτε έχω αυτή τη δυνατότητα. Είμαι σίγουρη οτί ξέρετε πόσες γνωματεύσεις κ νοσηλείες κ συνταγές κ τόοοοοοοσα άλλα έχει ένας ασθενής με πάθηση 12 χρόνια. Με πιάνει το παράπονο πραγματικά. Δεν πήγα ρε γ@**το με ένα χαρτάκι που γράφει "πιθανή απομυελινωτική νόσος". Κι όμως ξέρω άλλους που με ένα τέτοιο χαρτάκι κ με 6 μήνες πάθηση πήραν παραπληγικό. Συγγνώμη αν θίγω κάποιες περιπτώσεις τέτοιες που μπορεί να υπάρχουν στο φόρουμ αλλά εξοργίζομαι όταν σκέφτομαι οτί επειδή περπατάω σημαίνει οτί δεν έχω τίποτα. :sad-roulette: Κι όμως μου το είχε πει γιατρός σε επιτροπή!!!!!! Φαντάζομαι όλοι τα έχουμε ζήσει. Λοιπόν, μαζί σας στην επιστολή κ πραγματικά ελπίζω κ εύχομαι να βγει κάτι.
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: ....γιατι ανεσταλη το επιδομα σου :?:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12