• ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #55702  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 29, 2011 3:43 pm
pelopidas έγραψε:το θεμα ειναι σεξουαλικη επιθυμια
τωρα γιατι μιλατε για ψυχοθεραπειες
και μαλωνετε?
ειστε εκτος θεματος νομιζω
να φωναξουμε τον ασκητη :violence-hammer:
:bow-yellow: ...συμφωνω....!!!!!Δηλωνω ,ομως ,οτι δεν θα δεχτω να ξαναπαρω ψυχοφαρμακα....με χοντραινουν χωρις να τρωω πολυ...με αποβλακωνουν....κανουν το σεξ...μακρινο....πολυ μακρινο ονειρο....Αυτη ειναι η δικη μου αποψη ,στηριγμενη στην εμπειρια μου!!! Εχω γνωμη και για την ψυχοθεραπεια,απο περιπτωση αγαπημενου μου ανθρωπου,δεν την λεω ,ομως,ισως ειναι εντελως υποκειμενικη........ :greetings-waveyellow:
 #55707  από soulla
 Τετ Ιουν 29, 2011 5:14 pm
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ....ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΧΤΟς ΘΕΜΑΤΟς ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑς ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ??????????ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ :romance-kisscheek: ΠΟΙΟΝ ΝΑ :romance-kisscheek: ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ :romance-kisscheek: ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΑ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ ή ΕΣΤΩ ΧΑΡΙΣΤΕ ΦΙΛΙΑ
 #55717  από Γιάννης
 Τετ Ιουν 29, 2011 7:58 pm
sou έγραψε: "Ο ψυχολόγος μου είπε να πίνω καφέ με πράσινο καλαμάκι! Δεν πίνω από αυτό γιατί είναι κόκκινο."
Προσωπικά δε νομίζω ότι έδωσα ποτέ τέτοια εντύπωση και η δουλειά του σωστού ψυχολόγου δεν είναι αυτή. Ο ψυχολόγος, μετά από διάλογο, (ίσως) προτείνει και αν θέλεις εφαρμόζεις. Τις περισσότερες φορές εκμαιεύει προτάσεις από τον ίδιο τον θεραπευόμενο.
Έχω πει στο παρελθόν και επαναλαμβάνω, ότι ουδέποτε έχω πληρώσει για ψυχοθεραπεία και ούτε πρόκειται να το κάνω. Βρισκόμουν σε συγκεκριμένο θεραπευτικό πλαίσιο, το οποίο ήταν απολύτως δωρεάν. Επίσης έχω τονίσει, ότι κατά τη γνώμη μου, η ενδεδειγμένη μορφή ψυχοθεραπείας για την περίπτωσή μας, είναι η ομαδική. Η δύναμη της ομάδας είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, όταν όλη η ομάδα σου λέει ότι είσαι λάθος, ε δε γίνεται να είσαι σωστός.
 #55719  από Γιάννης
 Τετ Ιουν 29, 2011 9:02 pm
Εν κατακλείδι φίλε sou, θεωρώ την ψυχοθεραπεία ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι και επειδή προσωπικά βοηθήθηκα, θεωρώ υποχρέωσή μου να μεταδώσω την εμπειρία μου, με την ελπίδα ότι ίσως και κάποιος άλλος βοηθηθεί. Όταν κάποιος αμφισβητεί συνεχώς τα γραφόμενά μου (τα οποία ποτέ δεν ήταν copy paste συμβουλές από την ιστοσελίδα κάποιου ειδικού, αλλά βιώματα ενός ευεργετηθέντος) αισθάνομαι οτι αμφισβητεί την ίδια μου την αλλαγή, για την οποία τόσο κουράστηκα και πόνεσα. Ε τότε γίνομαι θηρίο. Έχω άδικο;
Η προσφορά μου μέσα στο φόρουμ, θα ήθελα να είναι αυτή, να γυρίσει κάποιος και να μου πει, οτι τον βοήθησα να σπάσει τα ταμπού και βοηθήθηκε.
 #55720  από nowhere
 Τετ Ιουν 29, 2011 9:25 pm
copy paste σ' αυτή την κουβέντα έκανα εγώ, άρα αυτό που λες μάλλον αφορά εμένα.
Δεν αμφισβήτισα κανένα δικαίωμα σου να μεταδώσεις οποιαδήποτε άποψη σου για την ψυχοθεραπεία κι αυτό επειδή θεωρώ αδιαμφισβήτητο δικαίωμα μου να μεταδώσω την δική μου άποψη για την ψυχοθεραπεία.
 #55723  από Γιάννης
 Τετ Ιουν 29, 2011 9:55 pm
Αδυνατώ να κατανοήσω πως μπορεί κάποιος να αμφισβητεί την εμπειρία κάποιου άλλου. Εγώ δεν μεταφέρω κάποιο θαύμα εξ ουρανού, αξιολογώ μια μέθοδο με την οποία πορεύθηκα για 3 χρόνια και όχι μόνος. Όσοι (λίγοι) εμπιστευθήκαμε τη μέθοδο, τραβήξαμε μπροστά. Οι υπόλοιποι δυστυχώς βρίσκονται ή στον τάφο ή μέσα στα σκατά. Τυχαίο; Δε νομίζω.
 #55752  από Γιάννης
 Πέμ Ιουν 30, 2011 1:43 pm
Θέλω να το λήξουμε το θέμα και δεν έχω καμμιά διάθεση να σε πείσω για κάτι που έχεις σθεναρά αντίθετη άποψη. Εξήγησα τους λόγους της οργισμένης μου αντίδρασης και σίγουρα παραδέχομαι οτι η αντίδραση αυτή ήταν λάθος. Θέλω να πω κάτι τελευταίο, οι θεραπευτές μου επαναλάμβαναν συχνά οτι το ζητούμενο της θεραπείας δεν είναι μόνο να κόψεις την πρέζα, αλλά να προσπαθήσεις να κατακτήσεις στη ζωή σου, όση περισσότερη ευτυχία μπορείς. Κατά την άποψή μου και όσον αφορά στην επίδραση στον ψυχισμό, η πρέζα έχει πολλές ομοιότητες με τη σκλήρυνση.
 #55753  από nowhere
 Πέμ Ιουν 30, 2011 2:38 pm
Πριν το λήξετε, λήξουμε, λήξει, αν μου επιτρέπεις, δύο ερωτήσεις:

όσον αφορά στην επίδραση στον ψυχισμό,
η πρέζα έχει ομοιότητες με τη σκλήρυνση
ή η χαρμάνα;

Η πρέζα μπορεί να κολαψάρει τις φλέβες...
ΣΚΠ έπαθες μετά;
 #55759  από billios
 Πέμ Ιουν 30, 2011 5:24 pm
Ειναι το πιστευω μου απο πολλυ πριν νοσησω,οτι βοηθα εμενα εσενα μπορει να μην κανει μια [παντα μιλαω για μεθοδους και πρακτικες και οχι για επιστημονικη-ιατρικη-χειρουργικη αντιμετωπιση],ειναι θεμιτο και αναγνωρισημο να εχει λαβει καποιος βοηθεια απο καπου και να τον υπερβοηθησε δεν σημαινει ομως οτι απαραιτητα θα βοηθησει καποιον αλλο γιατι τα δεδομενα και οι παραμετροι δεν ειναι ιδιοι! Δεν μιλω για τσαρλατανους και αστρολογους και θεωρω πως οτι ανηκει στο πακετο της ψυχολογιας ειναι μια σεβαστη επιστημη που κειμενεται στο ψαξιμο του ψυχισμου του καθενα,ειναι αρκετα πολλυπλοκο δηλαδη και δεν υπαρχει καποια μυστικη συνταγη,η μονη συνταγη ειναι να τα βρεις εσυ με τον εαυτο σου και να αντιμετωπισεις τις οποιες φοβιες σου και καπου εκει ισως παραμονευουν τα μαστουροχαπα.....αν δεν καταφερει ο τυπος-ισα να βρει το κουμπι σου και να σε κανει να το πατησεις και να ορθοπωδησεις στην ουσια ΜΟΝΟ ΣΟΥ τοτε σου πλασαρουν τον υπνο της χαλαρωσης.Νομιζω δε, πως η απεξαρτηση απο ποτο η' παραμυθα θελει ''μπαλες'',για την απεξαρτηση απο την Σ.Κ.Π δεν φτανουν ομως οι 'μπαλες' οσο βαριες και οσες και αν ειναι,αν με πιανεται... Μακαρι να ηταν ολων τα σταθμα και τα μετρα ιδια για να ειχαμε ολοι την ιδια λυση για την σωτηρια μας
 #55762  από Γιάννης
 Πέμ Ιουν 30, 2011 5:38 pm
nowhere έγραψε:Πριν το λήξετε, λήξουμε, λήξει, αν μου επιτρέπεις, δύο ερωτήσεις:

όσον αφορά στην επίδραση στον ψυχισμό,
η πρέζα έχει ομοιότητες με τη σκλήρυνση
ή η χαρμάνα;

Η πρέζα μπορεί να κολαψάρει τις φλέβες...
ΣΚΠ έπαθες μετά;
Φυσικά δεν εννοώ την ουσία αλλά ούτε και τη χαρμάνα (στερητικό σύνδρομο για όσους δεν γνωρίζουν τη λέξη). Εννοώ τα ψυχολογικά αδιέξοδα στα οποία σε οδηγεί η εξάρτηση.

Η δυσχέρεια στη βάδηση που με ώθησε σε εξετάσεις άρχισε να εμφανίζεται περίπου 4 χρόνια μετά τη διακοπή της χρήσης. Φαντάζομαι συμπτώματα είχα πολύ πιο πριν αλλά είχα άλλες δουλειές.
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν οι καταχρήσεις έχουν παίξει ρόλο στην εμφάνιση της ασθένειας, αλλά από την άλλη μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει άλλον συνασθενή-πρώην χρήστη ούτως ώστε ν' αρχίσω να το συνδέω. Και να φτάσω όμως στο σημείο να συνδέσω τη χρήση με τη σκλήρυνση τι νόημα έχει; Συνεχώς ακούμε για ολοένα και μικρότερες ηλικίες που νοσούν οπότε...
sou έγραψε:Και κάτι ακόμα: Από την εξάρτηση τη γλυτώνεις αν σκιστείς και κόψεις τις ουσίες. Τη ΣΚΠ και την αναπηρία (γιατί αν δεν έχει κανείς αναπηρία, ο κίνδυνος παραμένει στη σφαίρα του ενδεχομένου και έτσι η μεγαλύτερη επίδρασή της είναι η αβεβαιότητα) πώς την κόβεις;
Τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου είμαι σίγουρος οτι τις έχεις. Είσαι τόσο ετοιμόλογος, τόσο οξυδερκής και τόσο διαβασμένος που αισθάνομαι οτι απλά με τεστάρεις. Ούτως ή άλλως, μου είναι δύσκολο να αποδώσω ακριβώς σε κείμενο νοήματα που άπτονται του ψυχισμού, έστω κι αν είναι ο δικός μου. I GIVE UP :-D

billios έγραψε:Ειναι το πιστευω μου απο πολλυ πριν νοσησω,οτι βοηθα εμενα εσενα μπορει να μην κανει μια [παντα μιλαω για μεθοδους και πρακτικες και οχι για επιστημονικη-ιατρικη-χειρουργικη αντιμετωπιση],ειναι θεμιτο και αναγνωρισημο να εχει λαβει καποιος βοηθεια απο καπου και να τον υπερβοηθησε δεν σημαινει ομως οτι απαραιτητα θα βοηθησει καποιον αλλο γιατι τα δεδομενα και οι παραμετροι δεν ειναι ιδιοι! Δεν μιλω για τσαρλατανους και αστρολογους και θεωρω πως οτι ανηκει στο πακετο της ψυχολογιας ειναι μια σεβαστη επιστημη που κειμενεται στο ψαξιμο του ψυχισμου του καθενα,ειναι αρκετα πολλυπλοκο δηλαδη και δεν υπαρχει καποια μυστικη συνταγη,η μονη συνταγη ειναι να τα βρεις εσυ με τον εαυτο σου και να αντιμετωπισεις τις οποιες φοβιες σου και καπου εκει ισως παραμονευουν τα μαστουροχαπα.....αν δεν καταφερει ο τυπος-ισα να βρει το κουμπι σου και να σε κανει να το πατησεις και να ορθοπωδησεις στην ουσια ΜΟΝΟ ΣΟΥ τοτε σου πλασαρουν τον υπνο της χαλαρωσης.Νομιζω δε, πως η απεξαρτηση απο ποτο η' παραμυθα θελει ''μπαλες'',για την απεξαρτηση απο την Σ.Κ.Π δεν φτανουν ομως οι 'μπαλες' οσο βαριες και οσες και αν ειναι,αν με πιανεται... Μακαρι να ηταν ολων τα σταθμα και τα μετρα ιδια για να ειχαμε ολοι την ιδια λυση για την σωτηρια μας

Βασίλη συμφωνώ, εγώ απλά προσπαθώ να προτείνω.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14