• Καφενείο "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #7495  από passenger
 Τετ Ιούλ 29, 2009 12:18 am
προς LL--MM και Μαρια 77. Θα θελα παρα πολυ να ημουν παρισακτος επισκεπτης. Θα ηταν τελεια αν μπορουσα να σβησω το MSSociety, απο το favorites μου.Δυστηχως ομως αυτα τα site οπως το δικο σας (μας) δεν σου τα βγαζει η google οταν οι λεξεις κλειδια ειναι ανεκδοτα η μεταφρασμενα ελληνικα σε αγγλικα....θα επρεπε να το ξερετε αυτο.Θα θελα να συστηθω αλλα νιωθω οτι με πηρατε απο τη μουρη
 #7496  από litsa
 Τετ Ιούλ 29, 2009 1:22 am
kala ουα ου!!!!!!!!!!!!!
για την σκηνή αναφέρομαι!!
τέλεια!!
περιμένουμε πρόσκληση για θέατρο!!!!!!!!!!! :o :D :D :D

για τον passenger:
συστήσου! τι περιμένεις?? να φοβηθούν τα κορίτσια? ή να φανταστούν ότιδήποτε??
απλά, υπάρχουν και κάποιοι που μπαίνουν για χάζεμα και για αυτό και το ωραίο ... καλοσώρισμα!!
βεβαίως υπαρχει και το ανάλογο ΄θέμα' για να παρουσιαστείς στην παρουσίαση μελών!
Λοιπόν welcome!!
 #7497  από elena
 Τετ Ιούλ 29, 2009 9:46 am
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ 12(και βάλε :D )

Η σύνοδος κορυφής των πιο ανεπτυγμένων χωρών ,ύστερα από πολύ σκέψη,αποφασίζει να καλέσει και τον καραγκιόζη,σαν κλασσική φιγούρα ανά τους αιώνες,για να ακούσει τι έχει να τους πει...στέλνουν λοιπόν πρόσκληση ,στο χωριό του καραγκιόζη!!!

ΣΚΗΝΗ α'

ο καραγκιόζης γυρίζει σπίτι του ,ύστερα από μία σκληρή μέρα...

καραγκιόζης:κουράστηκα πάλι σήμερα...να θα ξαπλώσω λιγάκι να ξεκουραστώ!!!εδώ στην πέτρα θα ακουμπήσω το κεφάλι μου....ζζζζζζζ

ο μικρός γιος μόλις παίρνει είδηση τον μπαμπά του ότι ήρθε ,τρέχει να του πει τα νέα...

γιος:μπαμπάκο ξύπνα...ξύπνα σου λέω!!!

καραγκιόζης: τι θέλεις βρε χαμένο?φύγε γιατί θα σε σφαλιαρώσω!!!

γιος:σήκω ήρθε γράμμα...σήκω σου λέω ...να το διαβάσεις!!!

καραγκιόζης:δεν έχω τα γυαλιά μου ,βλέπεις να φοράω τα γυαλιά μου?(δεν ξέρει να διαβάζει στην ουσία)

με όλη την φασαρία βγαίνει και η γυναίκα του...η Δροσούλα...

Δροσούλα:ήρθες άντρα μου?να σου πούμε τα νέα...ήρθε το παραπαίδι του Χαράλαμπου,που μένει δίπλα στον καφενέ του κυρ-Σωτήρη,και μας έφερε γράμμα...ο δάσκαλος που το διάβασε ,λέει ότι πρέπει να πας στην ΚΟΡΥΦΗ...
πρέπει να σε ετοιμάσω...βγάλε το παντελόνι να το μπαλώσω και να το καθαρίσω..

τον τραβάει για να του βγάλει το παντελόνι...ο καραγκιόζης νευριάζει...

καραγκιόζης: άστο το παντελόνι σου λέω....κόψε-κόψε από τα μπατσάκια,για να το μπαλώσεις από πίσω ,μου το έχεις κάνει σορτσάκι...

Δροσούλα:άστα αυτά και σήκω ...πρέπει να φτιάξουμε και κορδόνια για τα παπούτσια....

καραγκιόζης:ποιά παπόυτσια?δεν θυμάσαι πρόπερσι που είχαμε πάει το παιδί στον γιατρό ,που τα έκοψα και τα έκανα παντόφλες?και τι γράμμα είναι αυτό ?φέρτο μου να πάω στον δάσκαλο!!!

ο καραγκιόζης παίρνει το γράμμα ,και ξεκινάει να πάει στον δάσκαλο...στον δρόμο ,συναντάει τον παπα-Γεράσιμο...

ΣΚΗΝΗ β'

παπα-Γεράσιμος:που πας καραγκιόζη φουριώζος?

καραγκιόζης:πάω να βρω τον δάσκαλο...δεν μου λες βρε παπά?που είναι η ΚΟΡΥΦΗ ? μήπως ξέρεις?

παπα-Γεράσιμος:τέκνον μου...η κορυφή είναι μία ...εκεί που σμίγει η γη με τον ουρανό...

ο καραγκιόζης μουρμουράει...καλά αυτός τα έχει χαμένα τελείως...σιγά μην ψάξω να βρω που σμίγει η γη με τον ουρανό...

καραγκιόζης:ευχαριστώ παπά μου....

συνεχίζοντας τον δρόμο του συναντάει τον γιατρό....

ΣΚΗΝΗ γ'

γιατρός:που πας καραγκιόζη?

καραγκιόζης:πάω να βρω τον δάσκαλο ,μήπως ξέρει που είναι η ΚΟΡΥΦΗ...

γιατρός:αχ καημένε μου ...για να πας στην ΚΟΡΥΦΗ ...έχεις να περάσεις ποτάμια,λόφους,λαγκάδια
έχεις πολύ δρόμο....

ο καραγκιόζης σκεφτικός και προβληματισμένος,δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένος...για το ότι πρέπει να κάνει τόσο κόπο...το σκέφτεται και αποφασίζει να γυρίσει πίσω στο σπίτι να ξεκουραστεί...

ΣΚΗΝΗ δ'

Δροσούλα: βρήκες άντρα μου τον δάσκαλο?το διαβάσατε το γράμμα?

καραγκίοζης:τον βρήκα γυναίκα...και διαβάσαμε και το γράμμα...αλλά μου είπε να πάω καλύτερα
αργότερα ...σε μερικούς μήνες που θα έχουν οι τσοπανέοι τα πρόβατα στα μαντριά,πέρα στα βουνά...μήπως και κλέψω και κανένα,και το κρύψουμε για τον επόμενο χειμώνα...

και φυσικά ήρεμος και κουρασμένος ...επιτέλους ξαπλώνει να πάρει τον υπνάκο του....
ζζζζζζζζζζζ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:aoratos
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΙΔΕΑ:elena
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ας βάλει κάποιος!! :D :D

ελπίζω να σας αρέσει....
την καλημέρα μου σε όλους!!! :D :D :D
 #7499  από Maria77
 Τετ Ιούλ 29, 2009 10:19 am
Passenger, απολογούμαι! Λόγω κακών προηγουμένων με πολλούς που μπαίνουν για να μας χαζεύουν ή για να μας παρακολουθούν σαν πειραματόζωα σε πήρε και σενα η μπάλα!! Και επειδή δεν είχες αναφέρει κάτι σχετικό πιο πριν σε πέρασα για έναν απο αυτους!

Περιμένουμε να μας συστηθείς :) και μην διστάζεις γιατί όλοι τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα με σένα αντιμετωπίζουμε εδώ ;)

Την καλημέρα μου σε όλους!!! :D
 #7500  από vivi_gia
 Τετ Ιούλ 29, 2009 10:28 am
καλημερα! εστριψα τσιγαρακι και σασ διαβαζω..
αορατε τι ωραια πο τα χεισ φτιαξει!! οταν ημουνα παιδι ειχαμε οργανωσει στην γειτονια βραδιες με καραγιοζη και κοβαμε και εισητιρια περναγαμε πολθ ομορφα!mary_d_ath ολο πλακιτσεσ εισαι ατακτο κοριτσι!! τρεκομειο εισαι τελικα ε? δοστοθ καλα ξιγιεσαι :D :) ;)
λεο να δουλεψω φιλια σε ολους :P
 #7501  από aoratos
 Τετ Ιούλ 29, 2009 10:49 am
Ladies and Gentlemen καλή σας μέρα όλη μέρα.

Καταπληκτικό σενάριο Έλενα. Σου απευθύνω πρόταση συνεργασίας, θα κάνω τον θεατρικό παραγωγό. :lol:

LL--MM έγραψε:Αόρατε, ελπίζουμε στη δική σου συμβολή ώστε να μας παρέχεις και υγρόν πύρ με τις ικανότητές σου :!:
Δέχομαι την πρόσκληση να γίνω ένας νέος Ντ' Αρτανιάν. Βρίσκω κάποιες ομοιότητες με την ιστορία των τριών σωματοφυλάκων που ο Ντ' Αρτανιάν δεν "ανήκε" σε αυτούς αλλά ενσωματώθηκε στην συνέχεια.
Προσωπικά όμως εκτιμώ πως ο καθένας κρύβει τεράστια δύναμη μέσα του και μπορεί να παλεύει μόνος του με τον καρδινάλιο Ρισελιέ (βλέπε MS), αλλά και με τους κάθε είδους κόμηδες Ντε Ροσφόρ.
Όταν όμως θελήσει βοήθεια τότε το σύνθημα είναι ένα... «Ένας για όλους και όλοι για έναν»
 #7502  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 29, 2009 12:21 pm
Καλημέρα σας!
Passenger, κακώς θεώρησες ότι παίρνουμε εσένα από τα μούτρα: Αν είχες διαβάσει ολόκληρο το πόστ μου, θα έβλεπες ότι είσαι καλοδεχούμενος, εφ' όσον αναγκάζεσαι να υποστείς παρόμοια με τα δικά μας προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε απαυδήσει να βλέπουμε μερικούς (μερικές, μάλιστα πολύ έντονα) να εφαρμόζουν τη γνωστή ρήση "μπατε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μή δίνετε". :evil:

Μια ψυχολόγος ήθελε να της γεμίσουμε ερωτηματολόγια για το μεταπτυχιακό της, θεωρώντας ότι έτσι θα βοηθούσε ΕΜΑΣ και όχι τον εαυτούλη της, κι ότι το μαραφέτι της δεν είναι μια απόλυτα αντιπαραγωγική για μας αχρηστία, καθώς είναι παθολογικά επαναληπτικές, περιοριστικές κι ασχετες (και ιδίως, υπερφίαλες) οι ερωτήσεις που θέτει. Και είχε και την έπαρση να μήν το βάζει να το δουμε πρώτα δημόσια. Το χαζοπούλι, θα της την είχαμε κανει εμείς την εργασία της, και θα τήν είχε έτοιμη για την επόμενη εξεταστική... Άντε να το δείς όπου γράφει για τα ...ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά σου/μας... [Και μήν την κλαίς: στα νοσοκομεία όλο και κάποιους από μας θα βρήκε να ταλαιπωρήσει, εκτός των τοξικομανών με τους οποίους ασχολείται και στους οποίους θα έιναι πιο εύκολο να επιβληθεί γιατι, στην ουσία, περί αυτού πρόκειται...] Α, και τη βοήθεια που της ζητήσαμε, την περιμένουμε ακόμη...

Γνωστή σε όλους η νευρολόγος Θεσσαλονίκης που έγραφε "Εν αρχή ήν ο πόνος" σε δική της ιστοσελίδα, παριστάνοντας ότι ήταν σαν εμας, αλλά που "έγινε καλά" :roll: :!: :!: :!: και εξεπλάγη όταν ρωτήθηκε αν ο συνδικαλιστικός της φορέας (ΙΣΘ) έκανε κάτι για τα ΑΜΕΑ μέλη του. Εν τέλει, όμως, αυτή παριστάνει τώρα την ειδική επί της ΣΚΠ...

Αλλά και εντελώς ανάμεσά μας, μια συνάδελφός μου (στη συνταξη) αρνείται να βοηθήσει στην προσπάθεια να ζητηθεί βοήθεια (τα δικαιώματά μας) από τον κοινό μας φορέα, γιατί, λέει, το επάγγελμά μας δεν είναι για σκληρυντικούς... Τέτοιο άτομο, τι θέση θα είχε εδώ [δεν είναι όμως computer litterate] άν έμπαινε;

Αφού ήρθες, πάντως, WELCOME HOME!!!

Ευχαριστούμε τον Ντ' Αρτανιαν που ενώνει το σπαθί του στα δικά μας: Χαιρετισμούς και στην Κονστάνς σου, Αόρατε. Δυστυχώς, όπως βλέπουμε όλοι, οι Μυλαίδες κι άν είναι που βρίθουν... Βέβαια, θα προτιμούσαμε όλοι να μή χρειάζεται αυτή η συνεχής μάχη, (το πολιορκούμενο γκέτο της Ρίτσας) αλλά δεν την επιλέξαμε εμείς... Και έχεις δίκαιο και για το σύνθημα: Κάποιο πολύ καλοπροαίρετο άτομο από εδώ μου έστειλε το κείμενο που είδατε όλοι... Αυτου του είδους την αλληλεγγύη χρειαζόμαστε μεταξύ μας... :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Ιούλ 29, 2009 10:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #7506  από elena
 Τετ Ιούλ 29, 2009 1:12 pm
Θα τσακωθούμε?ελπίζω ...ΟΧΙ :D
Θα ψηφίσουμε?Παναγιά μου...ελπίζω ΟΧΙ :D

passenger θα σε λέω Γιάννη...(γιατί σπίτι δίχως Γιάννη ,προκοπή δεν κάνει)και εμείς δεν έχουμε κανέναν!!!(αγόρι από ότι κατάλαβα?)

Υ.Γ. οι σωματοφύλακες δεν ήταν τέσσερις? :?
 #7507  από vivi_gia
 Τετ Ιούλ 29, 2009 1:23 pm
asxeto.. alla kai ego tha thela na sa gnoriso kapoia stigmi nomizo pos tha voithouse kai stin epikoininia mas stin poreia sto mssociety. exo kai ena thema ta diavazo alla mperdevo poios kai ti.
 #7508  από passenger
 Τετ Ιούλ 29, 2009 4:00 pm
elena tha se apogoiteusw.To spiti tha sunexisei xwris Gianni. An kai se lathos forum tha sas sustithw. Me lene xristo kai mpika sto site sas giati moy aresoun ta anegtota sas....Plaka kanw!
exw SKP peripou 7 xronia.(toulaxiston toso to xerw) kanw therapia me AVONEX ta teleutaia 6 xronia kai mallon paw kalla. H mallon pigena kalla, prin tin teleutea wsi prin apo 1 1/2 mina pou pragmatika me ekane na niwsw oti xanw to edafos katw apo ta podia mou.Peripou 1 mina mpenw sto site sas kai parakolouthw tis suzitiseis sas xwris na sxoliazw(sunithws).
Ofilw na pw oti tin (ton) LL--MM den ton polukatalabenw giati leei pola kai sunithws diamartyrete gia ola?.. Se ena pragma omws pou sumfonw kai egw, einai oti mas antimetopizoun san peiramatozwa. Kai ayto einai kati pou to eida me ta matia mou tiw teleutaies 2 fores pou episkeutika tin neurologo mou
ee auta!!
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 2901