• Παρουσίαση Μελών

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #735  από Παναγιώτα
 Παρ Νοέμ 21, 2008 4:26 pm
K egw katerinaki ka8e paraskeuh thn bazw kanonika alla thn allaksa giati aurio exw 10 h wra to prwi seminario mexri tis 2 to mesimerh k den kserw kata poso 8a mporousa na eimai kala k na paw....ela den einai tpt kala 8a eisai!! ;)
 #743  από ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ
 Σάβ Νοέμ 22, 2008 1:33 pm
Και την κάνεις μια μέρα νωρίτετα?Εγώ αν την αλλάξω μια φορά και την κάνω αντί για παρασκευή Σάββατο, μετά την κάνω Κυριακή,μετά Δευτέρα και έτσι συνεχίζω μέχρι να ξαναπάει Παρασκευή.Δεν την κάνω μετά το Σάββατο Παρασκευή γιατί δεν έχει κλείσει εβδομάδα.
 #745  από Παναγιώτα
 Σάβ Νοέμ 22, 2008 3:45 pm
Emena katerinaki mou exei pei o giatros mou an thn allaksw gia kapoio logo na thn phgenw h mia mera prin h mia mera meta oxi dld apo paraskeuh kateu8eian kuriakh.katalabes ti ennow? opws twra p.x. gia to seminario thn ebala pempth k otan teleiwsw me to seminario 8a thn ksanabazw paraskeuh.den mou eipe oti prepei na pernaei apo paraskeuh se sabbato meta kuriakh k.t.l.p an paradeigma thn ebaza sabbato meta 8a thn ksanagurnousa paraskeuh. Den kserw kata poso prepei na to kaneis auto. kalytera mila me ton giatro sou!
 #751  από heidi
 Κυρ Νοέμ 23, 2008 11:02 am
Εγώ έκανα την παρακέντηση το 2004. Η αλήθεια είναι ότι δεν πόνεσα καθόλου γιατί μου έβαλαν πριν τοπικό αναισθητικό. Αλλά αν και κάθησα ακίνητη μία μέρα σχεδόν, όπως μου είπαν, είχα αρκετά προβλήματα. Την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι.Είχαν ατονίσει όλοι οι μύς μου. Βέβαια έφταιγε και η κορτιζόνη που έπερνα παράλληλα. Αυτό που με κούρασε όμως τότε ήταν ότι πονούσε τραγικά το κεφάλι μου. Έμεινα στο κρεβάτι ακίνητη, στο σπίτι μου ευτυχώς, άλλες τέσσερις μέρες και μετά μου πέρασε. Δεν την θυμάμαι και πολύ ευχάριριστα πάντως.
 #753  από Παναγιώτα
 Κυρ Νοέμ 23, 2008 11:28 am
kalhmera heidi k egw to 2004 ekana thn parakenthsh alla xwris anais8htikh enesh kai me ponese arketa den eixaa kapoia probllhmata panw sthn eksetash ekatsa mia mera sto krebati k thn epomenh mera hmoun kala apla den mporousa na skhpsw k na kanw toso apotomes kinhseis opws palia apla to kako einai oti mou ebgale kapoio problhma me thn mesh tou tupou otan allazei o kairos apotoma na ponaei k otan eimai adia8eth(periodo) ponaei arketa alla k otan ka8omai sthn kouzina na mageirepsw den antexw polu wra or8ia.ekei me tsakizei. ;)
 #941  από sia_thessal
 Δευ Δεκ 15, 2008 12:18 pm
Καλημέρα Έφη με λένε Οσία. Είμαι καινούργιο μέλος εδώ στην κοινότητα και έχω να σου πώ ότι και εγώ είμαι πολύ φοβιτσιάρα. Όταν μου ανακοίνωσαν πως έχω MS δεν κατάλαβα τι ήταν γιατί δεν το γνώριζα μετά άρχισα να μπαίνω στο Internet και ενημερώθηκα. Ξεκίνησα να επισκέπτομαι διάφορους νευρολόγους για να μου πούν τι θα κάνω. Κάποιοι με πανικόβαλαν περισσότερο κάποιοι όχι τόσο γενικά μάλλον η φύση της ασθένειας είναι τέτοια που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Αποφάσισα σε συνεργασία με τον γιατρό μου να μην ακολουθήσω κάνενός είδους αντιμετώπιση για κάποιο διάστημα απλά να χαίρομαι την ζωή χωρίς άγχος. Και πραγματικά αυτό κάνω μέχρι στιγμής σχεδόν ένα χρόνο μετά την διάγνωση. Αν και αυτό έχει ξεκινήσει απο το 2004 όπως μου είπε ο γιατρός μου σύμφωνα με το ιστορικό που μου πήρε. Έχω πολλές εστίες. Μου παρουσιάστηκε αφού συνέβησαν διάφορα γεγονότα στη ζωή μου. Αρχικά χώρισα μετά απο 17 χρόνια γάμου, μετά από ένα μήνα σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πατέρας μου και το ίδιο διάστημα αρρώστησε ο αδερφός μου απο Καρκίνο και εκεί ήταν πια που δεν άντεξα άλλο και με χτύπησε μια δυνατή ώση.
Σήμερα ένα χρόνο μετά χαίρομαι την κάθε ΄μέρα ευχαριστώ τον Θεό που στέκομαι στα πόδια μου και πάω στη δουλειά μου που μεγαλώνω τα παιδιά μου που έχω καλούς φίλους, είμαι καλά΄. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσω την αντιμετώπιση της ασθένειας με το χάπι που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2009 στην χώρα μας έτσι για να αισθάνομαι ασφαλής.
Να κοιτάμε μπροστά να μην φοβόμαστε και να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή δεν ξέρουμε για κανέναν τι του ξημερώνει ακόμη και για τον πιό υγιή άνθρωπο.
 #942  από manos81
 Δευ Δεκ 15, 2008 2:00 pm
EISE POLI DINATI KAI DEN THA SE NIKISEI H MS...EXEIS PERASEI POLA..DEN VAZW TON EAYTO MOU STI THESI SOU GIATI DEN KSERW POS THA EIMOUNA AN EIXA TOSA STO KEFALI MOU :)
 #944  από sia_thessal
 Δευ Δεκ 15, 2008 8:24 pm
manos81 έγραψε:EISE POLI DINATI KAI DEN THA SE NIKISEI H MS...EXEIS PERASEI POLA..DEN VAZW TON EAYTO MOU STI THESI SOU GIATI DEN KSERW POS THA EIMOUNA AN EIXA TOSA STO KEFALI MOU :)
Ευχαριστώ Μάνο εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην περάσει τόσα πολλά γιατί όταν τα σκέφτομαι νομίζω ότι ήταν συνεχόμενοι εφιάλτες οι οποίοι δεν είχαν τέλος και μονολογούσα και άλλος και άλλος δεν είναι δυνατόν!!! και όμως ήταν τελικά πραγματικότητα αυτά που συνέβαιναν. Εύχομαι σε όλους να είναι δυνατοί και να αντέχουν τις δοκιμασίες της ζωής βγαίνοντας νικητές με τις λιγότερες απώλειες.
 #955  από heidi
 Τρί Δεκ 16, 2008 8:08 pm
Σε αυτές τις περιπτώσεις Οσία ,εγώ σκέφτομαι ότι κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει που γίνονται όλα αυτά.Δεν μπορεί να είναι τυχαία γεγονότα. Βέβαια ο λόγος είναι άγνωστος τις περισσότερες φορές και πονάει, αλλά σίγουρα κάτι θέλει να μας πει.....Και μην ξεχνάς ότι η ανεμοθύελλες είναι για τις οροσειρές!
 #1053  από mary_d_ath
 Πέμ Ιαν 08, 2009 2:02 pm
Γεια σας!!!
Ονομάζομαι Μαρία, είμαι 21 χρονών, φοιτήτρια και ενίοτε εργαζόμενη.
Διαγνώστηκα πριν 1,5 χρόνο όταν έτυχε να αντιληφθώ ότι δεν έβλεπα την τύφλα μου από τον έναν οφθαλμό (οπισθοβολβική νευρίτιδα)!
Εντάξει, είχα και άλλες 3 ώσεις στο ενεργητικό μου (χέρι, πόδια και ξανά πόδια), στις οποίες δεν έδωσα την απαιτούμενη σημασία γιατί πάντα θα έβρισκα κάποια καλή δικαιολογία για να αυτοπαρηγορηθώ, να μειώσω τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αποφύγω να πάω στο γιατρό (είχα πολλά να κάνω τότε)! Άτιμοι μηχανισμοί άμυνας! :lol:
Η ουσία είναι ότι αφότου το έμαθα, μπήκα κατευθείαν σε θεραπεία και δεν έχω κανένα πρόβλημα απολύτως προς το παρόν!
Καλώς σας βρήκα και καλή χρονιά σε όλους σας εύχομαι!!!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12