• Αντλια μπακλοφενης!

• Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
 #106055  από adrCy
 Δευ Σεπ 15, 2014 4:23 pm
neroxytis έγραψε:Ουπς! Ήμουν ασαφής! Mea culpa :smile-blush: . Να αναδιατυπώσω;

Πιστεύω λοιπόν ότι το προηγούμενο ποστ μου περισσότερο ωφέλησε παρά έβλαψε. Ήταν μεν μακάβριο, αλλά τα γεγονότα πρέπει να γίνονται γνωστά σε όλους.

Υποθέτω συμφωνούμε.
:handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:
 #106056  από Κώστας
 Δευ Σεπ 15, 2014 4:33 pm
Η ελπίδα, έστω και αβάσιμη πολλές φορές, οπλίζει με δύναμη, υπομονή και καρτερικότητα τους ανθρώπους. Το ό,τι αποφασίζει και τολμά κάποιος (τουλάχιστον από τα παιδιά του forum που γνωριζόμαστε), είναι προϊόν ώριμης σκέψης, τόλμης, ρίσκου κι΄ αν το θέλεις απόγνωσης. Δεν πρέπει ν΄ απογοητεύουμε αυτούς που έχουν αποφασίσει να τολμήσουν έστω και ρισκάροντας. Άλλωστε η ασθένειά μας, έχει τον προσωπικό της χαρακτήρα και ιδιαιτερότητα στον καθένα μας ξεχωριστά. Σε κάποιον η αντλία ή η όποια αντλία, μπορεί να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και σε κάποιον άλλον, όπως στον φίλο μας τον Κώστα, να κάνει το αντίθετο. Το ρίσκο δυστυχώς ή ευτυχώς έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Καλή, σωστή και απαραίτητη η ενημέρωση, όμως ας μην ξεχνάμε πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!
 #106058  από neroxytis
 Δευ Σεπ 15, 2014 4:53 pm
Οι εμπειρίες των άλλων ανθρώπων βοηθούν στην εκτίμηση της βασιμότητας της κάθε ελπίδας. Δυστυχώς ακόμα και αυτό είναι στατιστική και η στατιστική είναι ύπουλη, διοτί ενώ ξέρει τα πάντα για όλους, δεν ξέρει απολύτως τίποτα για τον καθένα.
 #106065  από Κώστας
 Δευ Σεπ 15, 2014 5:56 pm
Σωστό αυτό που λες όμως η μονομερής και μάλιστα αρνητική παράθεση στοιχείων ούτε τη στατιστική βοηθά ούτε και τον ενδιαφερόμενο ν΄ αποφασίσει κρίνοντας και ζυγίζοντας τα πράγματα. Αντίθετα δημιουργεί εσφαλμένες και προκατειλημμένες εντυπώσεις. Αν θέλεις να παραθέτεις στοιχεία, ν΄ αναφέρεις και τα τυχόν θετικά. Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο αυτούς που η μέθοδος απέτυχε, αλλά και αυτούς τους οποίους ωφέλησε. Αυτό λέγεται σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει κάποιον στο ν΄ αποφασίσει. Η αναφορά και μόνο των δυσάρεστων και αρνητικών επιπτώσεων μιας θεραπευτικής μεθόδου, μόνο λανθασμένες εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει. Άσε που μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και σαν τρομολαγνεία!
 #106069  από neroxytis
 Δευ Σεπ 15, 2014 7:28 pm
Απο τους πεντε πηγε ενας καλα. Μακαρι να ειχαν παει ολοι τους. Μακαρι να ηξερα κοσμο που πηγε καλα. Φταιω επειδη το ειπα; Φταιω επειδη συνεβη; Ας πουν και αλλα μελη για success stories η το αντιθετο.
 #106072  από κωστας
 Δευ Σεπ 15, 2014 7:58 pm
Πριν κανω την επεμβαση ειχα ενημερωθει και για το ρισκο αλλα και για τυχον βελτιωση οπως επισης ειχα μιλησει με τρια ατομα που ειχαν βαλει την αντλια και ειχαν δει βελτιωση δυστηχως ομως δεν ειχα βρει ασθενη με σκπ.Ηθελα να την κανω ηθελα να ρισκαρω,ειμαι ατομο που ρισκαρω και σχεδον εχω δοκιμασει τα παντα,αν δεν την εκανα δεν θα ηρεμουσα...οπως περιεγραψα εχω δυσαρεστη εμπειρια αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι για ολους το ιδιο!Προτιμω παντος να εχω σπαστικοτητα,εστω αυτην την ψευδαισθηση δυναμης και να μειωνεται με την πισινα και τις φυσιοθεραπειες παρα να σηκωνομαι με το ζορι για 5 δετερολεπτα!
 #106076  από Thor
 Δευ Σεπ 15, 2014 9:52 pm
παντως υπαρχουν απο οτι εχω καταλαβει ανθρωποι που βρηκαν λυση
και ηταν μονοδρομος η αντλια ο συγκεκριμενος δεν εχει σκπ

#106077  από neroxytis
 Δευ Σεπ 15, 2014 10:31 pm
Δεν απορρίπτω τη χρήση αντλίας μπακλοφένης. Έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το πόσο ξέρουν τι κάνουν οι γιατροί που την τοποθετούν και πόσο αποτλεσματική μπορεί να είναι στη ΣΚΠ συγκεκριμένα.
 #106078  από giannisk
 Δευ Σεπ 15, 2014 10:41 pm
κρίμα που δεν πήγε καλά Κώστα.

περαστικά
 #106079  από billios
 Δευ Σεπ 15, 2014 10:52 pm
Τουλαχιστον δεν μετανιωσες για κατι που δεν εκανες,η επιτυχια συνηθως ανταμειβει τους τολμηρους αλλα παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις,κριμα,κριμα που δεν σε πηγε,ευχομαι περαστικα και να βρεις το σθενος να το αφησεις πισω γιατι οφειλης να προχωρησεις
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7