• Αισιοδοξια!

• Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #72880  από elpida
 Κυρ Ιουν 03, 2012 12:31 am
Αντιμετωπίζετε τον Θεό, όπως οι γιατροί αντιμετωπίζουν την σκλήρυνση.
Δεν ξέρουν και πολλά πράγματα για την πάθηση και όμως μιλάνε για εκείνη και δίνουν αμφιβόλου αποτελέσματος θεραπείες.
 #72881  από kath
 Κυρ Ιουν 03, 2012 12:38 am
elpida έγραψε:Αντιμετωπίζετε τον Θεό, όπως οι γιατροί αντιμετωπίζουν την σκλήρυνση.
Δεν ξέρουν και πολλά πράγματα για την πάθηση και όμως μιλάνε για εκείνη και δίνουν αμφιβόλου αποτελέσματος θεραπείες.
:clap: Θα συμφωνησω βαζοντας κ τον εαυτο μου σε αυτους που πολλες φορες το κανουν αυτο.Ισως καποιες φορες δικαιολογημενα οπως κ οι περισσοτεροι
 #72885  από Κώστας
 Κυρ Ιουν 03, 2012 12:46 am
Τα ερωτήματά μου, αφορούν το Θεό στο όνομα του οποίου μας εβάπτισαν και όχι την έννοια Θεός γενικότερα, για την οποία δεν θεωρώ τις γνώσεις μου ικανές να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό της ύπαρξης ή της αμφισβήτησής του.
 #72889  από Κώστας
 Κυρ Ιουν 03, 2012 12:58 am
Μήτσο στο ξανάπα ότι είσαι μέσα στο μυαλό μου!
 #72897  από Μιμικαμ
 Κυρ Ιουν 03, 2012 9:35 am
Υπάρχει και η επιστημονική ορθολογιστική προσέγγιση που εμπιστεύεται απόλυτα τον ανθρώπινο νου ως πηγή της γνώσης μας σχετικά με τον κόσμο....

Σύμφωνα με τους φυσικούς φιλοσόφους ο Θεός-το θεικό στοιχείο- είναι κάτι που κλεινει μέσα του ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχει ενα είδος παγκόσμιας λογικής που κατευθύνει τα πάντα μέσα στη φύση....Αυτή η παγκόσμια λογική, ο νους του Σύμπαντος, εξουσιάζει τα πάντα και όλοι οι ανθρωποι πρέπει να σέβονται την κυριαρχία της....

Αυτό το Κάτι....που βρίσκεται μέσα σ'ολα και αποτελεί το θεμέλιο των πάντων, ονομάζεται Θεός ή Λόγος, που σημαίνει Λογική.....
 #72901  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιουν 03, 2012 10:31 am
Ακόμη και "καθ΄ ομοίωση" να μην είμαστε φτιαγμένοι (άρα οι γραφές λένε ψέματα), πως είναι δυνατόν ο Πανάγαθος δημιουργός μας να μας έφτιαξε με τρόπο τέτοιο ώστε να μας δίνει την επιλογή να γινόμαστε κακοί, εφ΄ όσον ο Ίδιος αδυνατεί να συμπεριφερθεί με ανάλογο τρόπο, διότι απλούστατα η έννοια "κακία" βρίσκεται -όσο κι΄αν φαίνεται απίστευτο - έξω από τις δυνατότητές Του; Mήπως λοιπόν δεν μας έφτιαξε Αυτός; (άρα οι γραφές ξαναλένε ψέματα)
Μήπως οι γραφές λένε ανακρίβειες και μυθοπλασίες;
Πως είναι δυνατόν ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ Θεός να καίει τα Σόδομα και τα Γόμορα, σε ένδειξη οργής και εκδίκησης για τα παραστρατήματα των δημιουργημάτων του, εφ΄ όσον δεν μπορεί να νοιώσει οργή και ακόμη περισσότερο δεν έχει εκδικητικές τάσεις;
Δεν ίσχυε τότε αυτό που έβαλε τον Υιό του, να μας διδάξει αργότερα; Να συγχωρούμε ακόμη και τον εχθρό μας;
Ποιο το νόημα να ζητάει από τον Αβραάμ να θυσιάσει το παιδί του για ν΄ αποδείξει την πίστη του σ΄ Αυτόν, εφ΄ όσον σαν Θεός που είναι γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα πράξει ο Αβραάμ;
Η επιθυμία του αυτή (η ανθρωποθυσία), δεν είναι ένδειξη υπέρτατης βαρβαρότητας, που ο Θεός είναι αδύνατον και παράλογο να έχει;(άσχετα αν έστειλε στο βωμό αρνάκι, τη στιγμή που ο Αβραάμ κατέβαζε το μαχαίρι στο λαιμό του παιδιού του)!
Δεν συνεχίζω γιατί στα ερωτήματα δεν υπάρχει τέλος.

Πριν από 33 χρόνια, ένας φιλόλογος μου στο λύκειο, απευθυνόμενος στους μαθητές του (στους οποίους συμπεριλαμβανόμουνα κι΄ εγώ), είχε πει μια κουβέντα που τότε όλη η τάξη είχε γελάσει. Τώρα πλέον αντιλαμβάνομαι τη σοφία της.
"Θεός είναι πάντα ο ισχυρότερος από εσάς"...[/quote]
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: Ακριβως !!!!! ''Θεος ειναι ,παντα, ο ισχυροτερος απο μας '' !!!!!! Γι αυτο, φτιαχτηκαν οι θρησκειες !!!!! Για να εξηγησουν το....ανεξηγητο !!!! Για να εξηγησουν, οσα ο ανθρωπος ΔΕΝ μπορει να καταλαβει ......!!!!!!Σε ολες τις ιστορικες περιοδους !!!!! Να εξηγησουν φυσικα φαινομενα, γενικα, που δεν μπορουσε να καταλαβει ο ανθρωπος, λογω επιστημονικης ανεπαρκειας !!!!!! Μεχρι εδω, καλα !!!! Εξ αλλου, ετσι γεννηθηκαν και οι μυθολογιες ολων των λαων, που, κατα τη γνωμη μου, ειναι πολυ ενδιαφερουσες !!!!! Οταν , ομως, η θρησκεια, οποιαδηποτε θρησκεια, ....εξηγει κοινωνικα φαινομενα.....Οταν , εξηγει και δικαιολογει την κυριαρχια του ισχυρου.....ε!!!!!!...τοτε ειναι ΤΟ μεσο αποβλακωσης και υποταγης του ανθρωπου !!!!!!!! Ρωταει ο ανθρωπος...''γιατι με απελυσαν απο τη δουλεια μου, ενω εχω οικογενεια...εχω παιδια...???????? ''.....του απαντα η θρησκεια '' ολα ειναι απ'το Θεο !!!!! Ο εργοδοτης σου, απο το Θεο θα το'βρει !!!!!!! Κανε υπομονη !!!!! Εχει ο Θεος !!!!!! Να αγαπας τον ( τεως) εργοδοτη σου !!!!!!!!! Και....στη μελλουσα ζωη....θα ανταμοιφθεις !!!!!!!!! Ισως απλοϊκο, το παραδειγμα ! Καπως ετσι, ομως, βλεπω οτι , λειτουργουσαν ΚΑΙ λειτουργουν οι θρησκειες !!!!!!!!!!
 #72921  από billios
 Κυρ Ιουν 03, 2012 4:57 pm
Αυτες οι ευλογες αποριες [κωστα και μητσο] ηταν η αιτια που ειχα 19 στα θρυσκευτικα! Δεν ειχαν απαντηση να μου δωσουν και ειχαμε νταραβερι,ειχα καλο βαθμο αρκει να μην τον εφερνα σε δυσκολη θεση,ειμουνα τσογλανος και ειχα βρει το κολπο!
 #72924  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Ιουν 03, 2012 5:39 pm
Πόσο εξυπηρέτησε πράγματι στο πέρασμα των αιώνων, η ιδέα ενός Θεού τιμωρού;;;;Πόσα εγκλήματα έγιναν στο όνομα του χριστιανισμού;;;Πόσες εξουσίες δεν γιγαντώθηκαν με τη βοήθεια της εκκλησίας, κρατώντας λαούς στο φόβο και την "αμαρτία";;;;;
 #72927  από Κώστας
 Κυρ Ιουν 03, 2012 6:06 pm
Για να μη θυμίσω την ιερά εξέταση που έσυρε σε δίκη (μεταξύ πολλών άλλων αθώων), ολόκληρο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο γιατί λέει το μειδίαμα του Χριστού που είχε ζωγραφίσει έγερνε προς τ΄ αριστερά, ενώ έπρεπε να είναι προς τα δεξιά ή έστω στο κέντρο!
Καλά από τότε είχαν πρόβλημα οι άνθρωποι με την αριστερά!
Λέτε να είχαν προβλέψει ότι στο μέλλον μπορεί και να βγεί ο Τσίπρας;!!!!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13