Π.Μ79 έγραψε:
Κωνσταντίνα
Πρώτα απ΄όλα, η πλαστικότητα και η επανεκπαίδευση του εγκεφάλου, δεν τα επηρεάζει κανένα φάρμακο.
Όποιος υπόσχεται τέτοιο πράγμα, απλά ψεύδεται και πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Η πλέον αποδεδειγμένη λύση για την επανεκπαίδευση νευρολογικών ασθενών, είναι με χρήση μοντέλων και μεθόδων, που σχεδόν όλες ασχολούνται με τα πλάγια πατέντα, δηλαδή τα κύρια που αναγνωρίζει ο εγκέφαλος και μπορεί να επανεκπαιδευτεί βάση αυτών.
Λες ότι περπατάς πιο αποφασιστικά και ότι ο βηματισμός σου προσπαθεί να πλησιάσει το υγιές μοντέλο της βάδισης.
Από την άλλη λες ότι δεν τολμάς να παρατήσεις τις 2 βακτηρίες.
Σόρι αν ακούγομαι σκληρός ή καθίκι, αλλά προσπαθώ να καταλάβω το 15-20% βελτίωση που λες, πώς την παρατήρησες?
Ξέρεις πώς ακριβώς είναι το φυσιολογικό μοντέλο της βάδισης?
Ξέρεις ποια ακριβώς σημεία στο σώμα σου, βλάπτηκαν και επηρέασαν τη βάδιση?
Αυτά τα βλέπεις να λειτουργούν καλύτερα ή πιο αποτελεσματικά?
Π.Μ79 και στην υπόλοιπη παρέα καλησπέρα, παιδιά δεν είχα ποτέ την αυταπάτη ότι θα αποσύρω τις πατερίτσες.Κι ούτε θα πιστέψω ποτέ, κάποιον ή κάτι που θα μου το υποσχεθεί.
Η βελτίωση που βίωσα στην αρχή, επειδή τις τελευταίες 5 ημέρες δεν είμαι πολύ καλά, αυτό το πολύ καλά που όλοι βιώνουμε με τη σκλήρυνση, σε συχνές περιόδους μέσα στο μήνα, αφορά την ευστάθειά μου, τη διαχείριση της κύστης μου, την κόπωση και την μικρή αλλά σημαντική για μένα, λειτουργία του λαγονοψοϊτη (δεξί πόδι).Σημαντική επειδή σηκώνεται λίγο το πόδι για τη βάδιση.Δεν σκοντάφτω στο παραμικρό εμπόδιο.
Πίστεψέ με, αυτά που μπορεί να σου ακούγονται ανάξια λόγου και μικρά, τόσο που δε χρειαζόταν να μπω στη διαδικασία να πάρω ένα χάπι, που δεν ξέρουμε τι θα φέρει μακροπρόθεσμα στο ήδη πληγωμένο και επιβαρυμένο νευρικό σύστημα, εμένα με χαροποίησαν!!
Σέβομαι την ανησυχία σου και την ασπάζομαι, αλλά με κέρδισε η μικρή βελτίωση ρε γαμώτο και νιώθω αδύναμη να μην την πάρω, επειδή όπως έχω πει, έχω σταδιακή αργή επιδείνωση τα τελευταία 3 χρόνια και φοβάμαι.
Δεν είσαι ούτε σκληρός ούτε καθίκι, απλά νιώθεις χρέος να προστατέψεις κάποιους, αφού στη συνείδησή σου το fampyra μοιάζει ύποπτο και σ' ευχαριστώ που το κάνεις.