• Νερολογία-ΧΕΝΦΑ-Σκλήρυνση

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #67644  από maria72
 Κυρ Φεβ 12, 2012 9:14 pm
λοιπον mitsos83 και Κατερίνα 55, δεν συνεβαλα στο να σας χαλάσω το Σ-Κ και ο admin απομακρυνε το θεμα για να μην στεναχωριεστε!Αφου λοιπόν περνάει(οπου να ναι) το σαββατοκυριακό ας γράψω .....
Hans Christian Andersen έγραψε:αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι η επέμβαση απελευθέρωσης φαίνεται να δίνει στο νευρικό σύστημα την δυνατότητα να βελτιώσει τις αναστρέψιμες βλάβες.
αυτό όντως είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για οσους απο μας εχουν/με κινητικα προβλήματα(εννοώ να μην περιμενουμε βελτιωση στα ήδη εγκατεστημενα προβλήματα μας ).
Hans Christian Andersen έγραψε:καλώς κάνεις και δεν παίρνεις όρκο, μπες εδώ http://ccsvitalk.gr/blog/ κατέβα κάτω δεξιά και κλίκαρε το tag οπτική νευρίτιδα
αν εννοείς την διάταση των αμφιβληστροειδικών φλεβών ως αιτία οπτικής νευριτιδας , αδυνατώ να το καταλαβω :confusion-seeingstars:
γιατι δεν παθαινουν οπτικη νευριτιδα ατομα με αυξημενη ενδοκρανια πίεση??με οφθαλμοπαθεια graveς???
και γιατι μπορει να παθουν ασθενείς με λύκο ???
Hans Christian Andersen έγραψε:οι κόντρες σας όμως αυτές των πιστων και των οπαδών που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος της αντίπαλης θρησκείας δεν με ενδιαφέρουν
θα με τρελλανεις τώρα??Προσωπικά με την είσοδο μου στο φορουμ βίωσα το αντίθετο....διάφοροι (πολλοί εχουν αποχωρήσει) να μου υποδεικνυουν ότι δεν εχω σκπ, αλλά χενφα.....
Hans Christian Andersen έγραψε:θα είχαν όμως οι νευρολόγοι να βάλουν ταμπέλα στα ιατρεία τους “δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η πολλαπλή σκλήρυνση είναι αυτοάνοση, δεν έχει αποδειχθεί καμιά επίδραση των ανοσοκατασταλτικών και της κορτιζόνης στην εξέλιξη της πολλαπλής σκλήρυνσης και στην αναπηρία”
ρε συ εμενα μου παν ότι μάλλον ειναι αυτοανοση, μου παν ότι με τα φαρμακα ελπιζουν
να σταματησουν την εξελιξη της νόσου ....τώρα γιατί πρεπει να βαλουν σε ταμπελα αυτα που λες εσυ...τι να πω? :oops:
α!και την κορτιζονη μου την δινουν σε σοβαρές ωσεις ελπιζοντας οτι θα την σταματησει (βλέπεις τουλαχιστον εγω θελω να διαρκουν όσο γινεται λιγότερο
αν εχεις την καλοσυνη λυσε μου μια απορία : εσας οι γιατροι της χενφα σας λένε να σταματάτε την <αλλή> θεραπεία??και αν παθετε κάτι να μην παρετε κορτιζόνη???
 #67647  από κατερινα 55
 Κυρ Φεβ 12, 2012 9:46 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΕΝΦΑ.ΕΧΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ MITSOS 83 ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κάποιοι επιμένουν να επιβάλλουν την άποψή τους στους υπόλοιπους, γιατί τους μειώνουν, γιατί ... γιατί ... γιατί ...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Σαν ασθενής με ΣΚΠ με δύο επεμβάσεις αποσυμφόρησης της ροής αίματος στην κεφάλα μου, είμαι πολύ ενθουσιασμένος αλλά και μπερδεμένος. Προτιμώ να αφήσω τους επιστήμονες να κάνουν την δουλειά τους και να μην παίρνω την θέση τους. Το τι είναι η χενφα και πως μπορεί να μας βοηθήσει θα το μάθουμε σύντομα. Μετά όμως από τα λεγόμενα ΣΚΛΑΦΑΝΙ: "Με λένε Σκλαφάνι και ΔΕΝ θεραπεύω την σκλήρυνση" προτιμώ να κρατώ χαμηλούς τόνους. Σύντομα θα ξέρουμε..

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Γεγονός είναι ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να παν να κάνουν το ντόπλερ (για την αρχή) στα ιδιωτικά, και στη συνέχεια, τη διάνοιξη καθ'αυτή, οσοδήποτε επωφελή. Όλοι ευχόμαστε τα καλύτερα, στους φίλους που είναι τα φωτεινά παραδείγματα εδώ. Μερικοί πάλι, που την έκαναν τελικά επειδή δεν τους έπιανε τίποτε άλλο, δυστυχώς είχαν τους νευρώνες ήδη γυμνούς, και δεν είχε η επέμβαση τ'αναμενόμενα αποτελέσματα. Παραμένουν με την ελπίδα ότι "η εκφύλιση θα σταματήσει εκεί".

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι η όποια επέμβαση είναι ιατρική πράξη, οπότε η συννενόηση με τον παθολόγο κι ακόμη και με το νευρολόγο είναι προαπαίτηση, ώστε να σταθμιστούν τα εκάστοτε προσωπικά δεδομένα. Και όταν ο/η ασθενής κανει την επέμβαση ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ που μπορεί και να μη συγκλίνουν,
viewtopic.php?f=29&t=2339&p=56923&hilit=+%CE%9B%CE%BF%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CF%81%2A#p56923
αλλά βρίσκει κάποιο λιγότερο ευσυνείδητο "καταρτισμένο" να του την κάνει, τ'αποτελέσματα μπορεί ν'αποδειχθούν τραγικά. Κανένας, και οι σωστοί "προχενφικοί" επεμβατικοί λιγότερο απ' όλους, δεν έχει συμφέρον να εγχειρίσει τέτοια περιστατικά, που, εκτός του δυσανάλογου ανθρώπινου κόστους, τελικά, βαραίνουν και τις "cohort studies" της ΧΕΝΦΑ.

Οι αναφερόμενα δεδομένα στο pubmed είναι, όντως, εξαιρετικά ελπιδοφόρα, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε τους προσωπικούς μας παράγοντες έναντι των ερευνών αυτών, εκτός, φυσικά, και των ικανοτήτων της τσέπης μας.

Τώρα το γιατί οι μεν αισθάνονται ηλίθιοι επειδή οι δεν έκαναν την επέμβαση όπως οι άλλοι τους συμβούλεψαν καλοπροαίρετα μεν, βάσει όμως αναγκαστικά ελλειπων πληροφοριών, και οι δε αισθάνονται ότι τους καταλογίζεται ψευτιά και κακοπροαίρεση ώς προς την εκτίμηση των γεγονότων αυτών, η γιαγιά η Κασσάνδρα αδυνατεί να το καταλάβει... :confusion-scratchheadblue: :confusion-questionmarks: Κανένας μας δεν έχει το ντοσιέ του καθενός άλλου στα χέρια του, και περιοριζόμαστε στα εδώ λεγόμενα, όπου οι εκτιμήσεις είναι, εκ φύσεως, ελλειπείς. :confusion-shrug:

Τέλος, άκουσα ότι το Αιγινήτειο άρχισε μια διπλή-τυφλή έρευνα μεταξύ νευρολόγων και επεμβατικών αγγειολόγων, ώστε να βγεί, κάποια στιγμή, κοινή αναγοίνωση, :romance-kisslips:]όχι ότι θα σταματήσουν οι συζητήσεις, αλλά ας περιοριστούν τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό...

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ,ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΝΦΑ
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
 #67650  από J & W Grimm
 Κυρ Φεβ 12, 2012 10:00 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:Αγαπητοί συνάδελφοι J & W Grimm,

καταρχή δεν είναι να ανάγκη να φωνάζετε, δεν είμαι κουφός, bold μόνο ή κεφαλαία μόνο ή υπογράμμιση μόνο ή italic μόνο αρκούν, για να επικεντρώσει ο αναγνώστης την προσοχή του στα σημεία που θέλετε, θα μπορούσατε να κάνετε συνδυασμούς των δύο αν θέλατε να δώσετε ακόμα περισσότερη βαρύτητα αλλά και τα τέσσερα μαζί!!;; με ξεκουφάνατε
Ας είναι, πάνω στο περιεχόμενο των φωνών σας.
Ειλικρινώς λυπουμεθα, αγαπητέ, τα italic μας αρέσουν γιατι θμίζουν καλιγραφία, εξ άλλου τα βάζουμε σε ολόκληρα τα κείμενά μας, τώρα όσον αφορά στα bold, τα κεφαλαία και τις υπογραμμίσεις, δεν υπονοούν καμια "φωνή", μόνο επειδή έχουμε συνηθίσει στη διεξοδικοτητα, είμαστε αναγκασμένοι να τα εκθέτουμε κι αυτά: Να σας στείλουμε ωτασπίδες... :romance-caress: :shhh: :shhh: :shhh:

Το “ηθικό” και “δεοντολογικό” πρόβλημα γεννιέται όχι αν έβαλαν ασθενή στο χειρουργείο πάρα την κατάσταση του, αλλά αν τον έβαλαν παρά τη θέληση του, αν τον είχαν δηλαδή ενημερώσει εκ των προτέρων για τα πιθανά οφέλη και ρίσκα της επέμβασης, ούτε εγώ ούτε εσείς γνωρίζουμε αν τηρήθηκε η ιατρική δεοντολογία στο περιστατικό στο οποίο αναφέρεστε, ότι και να λέμε λοιπόν γι' αυτό, θα μιλάμε στον αέρα, θα αερολογούμε δηλαδή, και μάλιστα θα αερολογούμε για το τραγικό γεγονός ενός θανάτου.
Ευτυχώς, σ'αυτη τη μεριά του Ατλαντικού, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά: Αν ήταν έτσι, όοολοι οι ετοιμθάνατοι ασθενείς θα γλίτωναν από τη ζωή μόνο και μόνο επειδή το ζήτησαν στο γιατρό, πράγμα που, ευτυχώς, ακόμα, δε συμβαίνει:

Και η περιπτωση εδώ είναι διαφορετική: Η γυναίκα δεν ήθελε να πεθάνει, επέμενε όμως να νομίζει ότι από επέμβαση αυτή εξαρτώνταν η κινητικότητά της, και αυτό, ακόμα και που είχε "γυμνούς νευρώνες".
Δεδομένου ότι υπήρχε ο επιπρόσθετος παράγοντας της υπέρτασης, (που καθιστούσε απόλυτο ανασταλτικό στοιχείο για την επέμβαση) ήταν εγκληματικό να τη βάλει κανείς στο χειρουργείο, υπό το πρόσχημα της ΧΕΝΦΑ. Όσο όμως κι άν τη ζητούσε διακαώς, αυτή όχι μόνο δεν καθιστούσε τον προσήκοντα τρόπο για να ξαναβρεί την κινητικότητά της στην κατάσταση που ήταν οι νευρώνες της, αλλά κινδύνευε άμεσα κι η ίδια της η ζωή.

Να γυρίσουμε λοιπόν στους ζωντανούς;Μόνο εφ όσον κρατάν τους κανονες αυτούς οι γιατροί θα μπορέσουμε να μείνουμε μ'αυτούς :angelic-flying:

Έχω ακούσει τον Sclafani, σε ομιλίες του σε συνέδρια να αναφέρει τόσο τις πιθανές ωφέλειες της επέμβασης απελευθέρωσης, όσο και τα πιθανά ρίσκα,
Βρισκόμαστε πάντα στην πιθανότητα, και, σαφώς, αν ήμασταν ΤΩΡΑ νεοδιαγνωσθέντες, θα ρωτούσαμε και για τη ΧΕΝΦΑ: Καλώς ή κακώς, τότε είμασταν σε μια κατάσταση που ο Κώδικας ιατρικής δεοντολογίας αποκαλεί "κατάσταση ανάγκης": Σε δημόσιο νοσοκομείο η κορτιζόνη θεωρήθηκε το απαραίτητο κατασταλτικό της ώσης, που μας τριγύρναγε, κατά τα φαινόμενα, από μήνες. Είναι απίθανο ότι σε δημόσιο νοσοκομείο, θα δινονταν πρωτοποριακή μέθοδος, και όχι ακόμα αποδεδειγμένη... ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ...

δεν θυμάμαι όμως να έχω ακούσει νευρολόγους να αναφέρονται στα πιθανά ρίσκα των ανοσοκατασταλτικών ή της κορτιζόνης, ενδεικτικό της πρακτικής που ακολουθούν σε γενικές γραμμές, είναι ότι σε αυτή την ιστοσελίδα ασθενείς που παίρνουν κορτιζόνη ρωτούν ο ένας τον άλλο για τις παρενέργειες της κορτιζόνης, που σημαίνει, ότι δεν έχουν ενημερωθεί από τους νευρολόγους γιατρούς τους,
Πάντα θα υπάρχει συζήτηση μεταξύ ασθενών, και για οποιοδήποτε φάρμακο και σύμπτωμα, εν είδη κουβεντουλας, και στους καρκινικούς γίνεται, και στους διαβητικούς, και στους όποιους άλλους με κοινά συμπτώματα...

πράγμα που δεν συμβαίνει με αυτούς που κάνουν την επέμβαση απελευθέρωσης, να ανταλλάσουν μεταξύ τους πληροφορίες για τα ρίσκα της επέμβασης, οι τελευταίοι δείχνουν πολύ καλά ενημερωμένοι γι αυτά, αν λοιπόν δεν μυρίζουν τα δάχτυλά τους ποιά είναι τα ρίσκα ή δεν δέχονται την θεία επιφοίτηση, είναι ενημερωμένοι από τους επεμβατικούς ακτινολόγους.
Επέμβαση είναι, αναγκαίο, οι κίνδυνοι θεωρούνται πιό απτοί..., διότι τα πρωτοκολλα επεμβάσεων είναι το πρώτο που θα δεί δικαστής, αν φτάσουν τα πράματα εκεί... Λόγω της λεπτομέρειας με την οποία συντάσσονται, όλοι τα τρέμουν...

Απ' ότι φαίνεται δηλαδή οι επεμβατικοί ακτινολόγοι δεν θα είχαν κάποιο πρόβλημα να βάλουν στο ιατρείο τους ταμπέλα "η επέμβαση απελευθέρωσης δεν βελτιώνει μη αντιστρεπτές βλάβες", αν τους το προτείνατε,
Απ'ότι καταλάβαμε, οι πιό συντηρητικοί ακτινολόγοι, είναι ιδιαίτερα διστακτικοί στο θέμα... θεωρούν ότι είναι το τσιφλίκι των νευρολόγων... :snooty: Μεχρι πρό τινος, κανένας δεν τολμούσε να συστήσει αγγειολόγο ανοιχτά εδώ μέσα, το ξεχνάτε;

θα είχαν όμως οι νευρολόγοι να βάλουν ταμπέλα στα ιατρεία τους “δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η πολλαπλή σκλήρυνση είναι αυτοάνοση, δεν έχει αποδειχθεί καμιά επίδραση των ανοσοκατασταλτικών και της κορτιζόνης στην εξέλιξη της πολλαπλής σκλήρυνσης και στην αναπηρία”
Μα γιατι να το κάνουν αφού δεν το πιστεύουν;;; Γι αυτούς, είναι μια λεπτομέρεια, πολλά υποσχόμενη, στην καλύτερη περίπτωση... Κακώς, βέβαια, αλλά και οι άλλοι δεν πανε πίσω...

Αλλά αν κατάλαβα καλά δεν έχετε την παραμικρή διάθεση να μιλήσουμε για την ίδια τη φλεβική θεωρία (και την επέμβαση απελευθέρωσης) σε αντιπαράθεση με την αυτοανοσία (και τα ανοσοτροποποιητικά), αλλά για τους γιατρούς και τις συνθήκες ασφάλειας και επικινδυνότητας.
Αυτό που μας ενοχλεί ιδιαίτερα, επειδή δεν το έχουμε πολυκαταλάβει :oops: :oops: :oops: είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν αυτά τα μαλακώτερα αγγεία (φλέβες) ενώ τα άλλα (αρτηρίες, και λόγω άλλων ενδεχόμενων υπαρχουσών παθήσεων) μπορεί να κλείσουν και να χρειαστούν στεντ και να υπάρξουν άλλα κλεισίματα εκτός των στενώσεων. Και όταν μερικοί λένε ότι θα "ξανανοίξουν" ή θα "εκπαιδεύσουν" τις φλέβες να μην ξαναστενώνουν... Τελικά, άλλοι αγγειολόγοι αποφαίνονται ότι οι πρώτοι δεν "καθάρισαν τις φλέβες επαρκώς".
Εκτός αυτού, και αυτό καταλογίζουμε στους νευρολόγους, είναι ότι στέλνουν μόνο τις περιπτώσεις στις οποίες δε μπορούν να κάνουν πια τίποτα "να δουν με τους αγγειολόγους."

Πάει καλά, μήπως θα μπορούσατε λοιπόν να υποθέσετε με ποιον τρόπο θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να εξασφαλιστεί για όποιον θέλει να κάνει την επέμβαση η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και το χαμηλότερος δυνατός βαθμός επικινδυνότητας (ελπίζω να μην αμφισβητείτε το δικαίωμα των ασθενών με ΠΣ στην επέμβαση απελευθέρωσης, αλλωστε στο δημόσιο της χώρας που βρέθηκα στο δεύτερο πέρασμα μου στο χρόνο, η επέμβαση θα κόστιζε φθηνότερα από 4-5 μήνες ανοσοκατασταλτικών) ;
Η ερώτηση είναι θα ήταν αστεία άν δεν υπήρχαν τα σημερινά δεινά της χώρας στη Βουλή...
Ως έχει η κατάσταση, δεν το βλέπουμε στην Ελλάδα, και δε χρειαζόμαστε και γυάλινη σφαίρα γι αυτό...
Η σκπ, είτε ανοσοποιητική, είτε αγγειακή πάθηση, χτυπάει τους νευρώνες... Αυτό το ξέρουν μέχρι και στο Αιγινήτειο που κήρυξε πτώχευση, είναι λίγοι μήνες...
ΙΣΩΣ, άν "καρποφορήσει" το πρωτόκολλο του Αιγινήτειου, να δουμε κάτι...
Ο ασθενής έχει όοοολα τα δικαιώματα, εξ άλλου μερικοί είχαν προτείνει να "βαφτισουν" τη ΧΕΝΦΑ "ασθένεια κυκλοφοριακή" ώστε να καλύπτεται αλλιώς από το δημόσιο:
Τα ταμεία, όμως, έχοντας πτωχεύσει, ΔΕΝ πληρώνουν τα νοσοκομεία...
Δυστυχώς, πόσοι ασθενείς θα πανε "μόνοι τους" να ψαχτούνε για να υποστούν την επέμβαση, ΔΙΧΩΣ μια πρότερη νευρολογική γνώμη η/και μια πολύ ταχεία επιδείνωση; Αυτό, και συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας εδώ, είναι το τραγικότερο...
Κι ας πουμε ότι πάνε, μαζεύοντας ότι μένει και δε μένει σε ρευστό: Δε χρειάζονται μια κάποια περισσότερη "ασφάλεια" από τα "ενδεχόμενα";;; Όταν η γνώση δεν είναι αρκετή, ακόμα και να ψάχνει κανείς στα σάιτ, ακόμα και στο παμπμεντ; γιατί θα πιστέψει παραπάνω τον αγγειολόγο απο το νευρολόγο; Πως θα εκτιμήσει την αξία του κάθε στοιχείου;
Σπάνιοι είναι αυτοί που είναι "εναντίον της ΧΕΝΦΑ": γιατί άλλωστε; δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μας παρά μια πολυ μικρή ομάδα πεπεισμένη εναντίον της "νέας θεωρίας":
Δεδομένου ότι η ανοσοκαταστολή "ήταν πρώτη εδώ", οι περισσότεροι διστάζουν να την αφήσουν δίχως βασικό λόγο, με την ιδιοτελή προτροπή των ενδιαφερομένων, και υποτίθεται ότι καλύπτεται (για πόσο ακόμα, το αγνοούμε) από το Ελληνικό δημόσιο.

Κανένας δεν είναι "αντιχενφικός από θρησκείας": Κατά την ταπεινή μας γνώμη, η ΧΕΝΦΑ είναι ένα πολλά υποσχόμενο πρωτόκολλο, χρησιμοποιήσιμο με πολλή προσοχή, και εν πλήρει γνώσει του τί επιφέρει, (εί δυνατόν με τη συμφωνία των εκάστοτε θεραπόντων): Από πότε έγινε θρησκεία;

Στην Ελλάδα είμαστε, που είπε και κάποιος πριν γίνει πρωτοκλασσάτος... :shifty:

Μετά τιμής
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος J & W Grimm την Δευ Φεβ 13, 2012 2:28 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #67651  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Φεβ 12, 2012 10:13 pm
:bow-yellow:
κατερινα 55 έγραψε:ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΕΝΦΑ.ΕΧΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ MITSOS 83 ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κάποιοι επιμένουν να επιβάλλουν την άποψή τους στους υπόλοιπους, γιατί τους μειώνουν, γιατί ... γιατί ... γιατί ...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Σαν ασθενής με ΣΚΠ με δύο επεμβάσεις αποσυμφόρησης της ροής αίματος στην κεφάλα μου, είμαι πολύ ενθουσιασμένος αλλά και μπερδεμένος. Προτιμώ να αφήσω τους επιστήμονες να κάνουν την δουλειά τους και να μην παίρνω την θέση τους. Το τι είναι η χενφα και πως μπορεί να μας βοηθήσει θα το μάθουμε σύντομα. Μετά όμως από τα λεγόμενα ΣΚΛΑΦΑΝΙ: "Με λένε Σκλαφάνι και ΔΕΝ θεραπεύω την σκλήρυνση" προτιμώ να κρατώ χαμηλούς τόνους. Σύντομα θα ξέρουμε..

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Γεγονός είναι ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να παν να κάνουν το ντόπλερ (για την αρχή) στα ιδιωτικά, και στη συνέχεια, τη διάνοιξη καθ'αυτή, οσοδήποτε επωφελή. Όλοι ευχόμαστε τα καλύτερα, στους φίλους που είναι τα φωτεινά παραδείγματα εδώ. Μερικοί πάλι, που την έκαναν τελικά επειδή δεν τους έπιανε τίποτε άλλο, δυστυχώς είχαν τους νευρώνες ήδη γυμνούς, και δεν είχε η επέμβαση τ'αναμενόμενα αποτελέσματα. Παραμένουν με την ελπίδα ότι "η εκφύλιση θα σταματήσει εκεί".

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι η όποια επέμβαση είναι ιατρική πράξη, οπότε η συννενόηση με τον παθολόγο κι ακόμη και με το νευρολόγο είναι προαπαίτηση, ώστε να σταθμιστούν τα εκάστοτε προσωπικά δεδομένα. Και όταν ο/η ασθενής κανει την επέμβαση ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ που μπορεί και να μη συγκλίνουν,
viewtopic.php?f=29&t=2339&p=56923&hilit=+%CE%9B%CE%BF%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CF%81%2A#p56923
αλλά βρίσκει κάποιο λιγότερο ευσυνείδητο "καταρτισμένο" να του την κάνει, τ'αποτελέσματα μπορεί ν'αποδειχθούν τραγικά. Κανένας, και οι σωστοί "προχενφικοί" επεμβατικοί λιγότερο απ' όλους, δεν έχει συμφέρον να εγχειρίσει τέτοια περιστατικά, που, εκτός του δυσανάλογου ανθρώπινου κόστους, τελικά, βαραίνουν και τις "cohort studies" της ΧΕΝΦΑ.

Οι αναφερόμενα δεδομένα στο pubmed είναι, όντως, εξαιρετικά ελπιδοφόρα, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε τους προσωπικούς μας παράγοντες έναντι των ερευνών αυτών, εκτός, φυσικά, και των ικανοτήτων της τσέπης μας.

Τώρα το γιατί οι μεν αισθάνονται ηλίθιοι επειδή οι δεν έκαναν την επέμβαση όπως οι άλλοι τους συμβούλεψαν καλοπροαίρετα μεν, βάσει όμως αναγκαστικά ελλειπων πληροφοριών, και οι δε αισθάνονται ότι τους καταλογίζεται ψευτιά και κακοπροαίρεση ώς προς την εκτίμηση των γεγονότων αυτών, η γιαγιά η Κασσάνδρα αδυνατεί να το καταλάβει... :confusion-scratchheadblue: :confusion-questionmarks: Κανένας μας δεν έχει το ντοσιέ του καθενός άλλου στα χέρια του, και περιοριζόμαστε στα εδώ λεγόμενα, όπου οι εκτιμήσεις είναι, εκ φύσεως, ελλειπείς. :confusion-shrug:

Τέλος, άκουσα ότι το Αιγινήτειο άρχισε μια διπλή-τυφλή έρευνα μεταξύ νευρολόγων και επεμβατικών αγγειολόγων, ώστε να βγεί, κάποια στιγμή, κοινή αναγοίνωση, :romance-kisslips:]όχι ότι θα σταματήσουν οι συζητήσεις, αλλά ας περιοριστούν τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό...

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ,ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΝΦΑ
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!! :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #67658  από J & W Grimm
 Δευ Φεβ 13, 2012 4:13 am
Hans Chr. Andersen έγραψε:Προς τους αγαπητούς συναδέλφους

Δεν έβαλα θέμα ευθανασίας, δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Θέμα ελευθερίας έβαλα, είμαι ελεύθερος να ρισκάρω τη ζωή μου, για μια ελάχιστη πιθανότητα να απαλλαγώ από ένα σύμπτωμα της πολλαπλής σκλήρυνσης που μου είναι ανυπόφορο; Αν είμαι ενημερωμένος ότι ρισκάρω τη ζωή μου και ότι η πιθανότητα είναι ελάχιστη που βρίσκεται το ανήθικο και αντιδεοντολογικό;
Συγγνώμην, κακώς εξεφράσθημεν: Το είπαμε κατ'αντιδιαστολή: Εδώ δεν πρόκειται για την ελευθερία της γυναίκας αυτής να επιλέξει την οποιαδήποτε αγωγή: Δεν πρόκειται για τον περιορισμό των δικαιωμάτων της στην επιλογή γιατρού και αγωγής, αυτό το έκανε, πιστεύοντας ότι θα περιόριζε έτσι τη δυσκολία κίνησης.
:arrow: Και εκεί, είχε το δικαίωμα να της πει ο γιατρός αυτό που θα βάζατε εσείς για υπογραφή

Επίσης, δεν είχε, λόγω υπέρτασης, τη σωματική δυνατότητα ν'ανταπεξέλθει στην επέμβαση αυτήν: Δεδομένου ότι η πιθανότητα να ΕΠΙΖΗΣΕΙ ήταν ελάχιστη, αλλά ειχε επιμείνει σε διάφορους γιατρούς που της το ειχαν αρνηθεί, βρέθηκε στην Καλιφόρνια, όπου ο γιατρός εκείνος της όφειλε να αρνηθεί να τη βάλει στο χειρουργείο οτιδήποτε και να του ελεγε ή να υπέγραφε εκείνη..
Ο γιατρός που γνώριζε ότι η η ΧΕΝΦΑ ΕΚΕΙΝΗ αντιστοιχούσε σε θανατική καταδίκη, πράγμα που δε συμβαίνει σε άλλους ασθενείς φυσικά, δεν αρνηθηκε, αφήνοντας την στη θανατηφόρα εκείνη και εδώ, απολύτως αβάσιμη, ελπίδα

Και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος ασθενής θα πρέπει να εμπιστεύεται λιγότερο ένα επεμβατικό ακτινόλογο παρά ένα νευρολόγο ή ένα παθολόγο ή ένα ουρολόγο ή ένα οδοντίατρο (σταματώ, είναι πολλές οι ιατρικές ειδικότητες). Επιστημονικά επαρκείς ή ανεπαρκείς υπάρχουν παντού, όπως και ικανοί ή ανίκανοι να σταθμίσουν τα προσωπικά δεδομένα και τα οφέλη – ρίσκα.
Αυτό είναι ακριβώς που προσάπτουμε στον αμερικάνο, έβαλε την ελπίδα και τα παρακάλια της γυναίκας αυτής πρίν από τους κινδύνους που διέτρεχε... Δεν ήθελε εκείνη ν'αυτοκτονήσει, εκείνος όμως ήξερε ότι η επέμβαση εδώ σε αυτό ακριβώς αντιστοιχουσε.
Ας πουμε ότι εδώ η ΧΕΝΦΑ βέθηκε "μπλεγμένη" κατά λάθος.-

Γιατί αναφέρεστε τόσο συχνά στην πιθανή ανεπάρκεια και κομπογιανιτισμό ειδικά των επεμβατικών ακτινολόγων; Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι αναεξάρτητα από την ειδικότητά του, είναι λίγο ζαριά αν ο γιατρός που θα αναλάβει κάποιο πρόβλημα υγείας μας είναι καλός.
Δεν θέσαμε πουθενά τέτοιο θέμα: Απεναντίας, θεωρούμε ότι είναι η κοινή ετοιμηγορία των εκάστοτε ειδικών, που θα προσέφερε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια... Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο, δεν είναι πάντα εύκολο...
Υποθέτουμε, ότι άν είμασταν φόρουμ καπνιστών, θα μιλούσαμε συνέχεια για πνευμονολόγους... ίσως και καρδιολόγους κλπ. :eusa-dance:

Τέλος, για τις ωτοασπίδες που θέλετε να μου στείλετε, ειλικρινά σας ευχαριστώ, αλλά μην μπείτε στον κόπο, με ενοχλούν περισσότερο από τις φωνές και τον θόρυβο, δεν θα τις χρησιμοποιήσω.
Εχετε δίκαιο, δεν είμαστε και σε μηχάνημα RMI... :character-kenny:

Καλη σας νύχτα, :greetings-waveyellow:
Μετά τιμής,
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος J & W Grimm την Δευ Φεβ 13, 2012 1:44 pm, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
 #67664  από κατερινα 55
 Δευ Φεβ 13, 2012 11:08 am
Προς κατερίνα 55

Αν κατάλαβα καλά, με το τελευταίο σχόλιο σου με τα βαθιά κόκκινα γράμματα και τα θυμωμένα ανθρωπάκια στην από κάτω αράδα, αναφέρεσαι σε μένα

Ποι-ος-α και τι σε υποχρεώνει να κλικάρεις πάνω στον τίτλο Νερολογία – ΧΕΝΦΑ – Σκλήρυνση και ποι-ος-α και τι σε υποχρεώνει να διαβάσεις την αντιπαράθεση; Γιατί προσπαθείς να επιβάλεις την διαφωνία σου στην αντιπαράθεση;

ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ Hans Chr.Andersen :bow-yellow: Σάς υποβάλλω τά σέβη μου καί Σάς ζητώ ταπεινά συγγνώμη πού εγώ η θρασύδειλη παρέλειψα νά ζητήσω τήν άδειά Σας γιά νά κλικάρω στόν τίτλο ΝΕΡΟΛΟΓΙΑ-ΧΕΝΦΑ-ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ,καί νά διαβάσω τήν αντιπαράθεση.
καί όχι μόνο αυτό αλλά ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ στήν αντιπαράθεση.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΟΥ :text-imsorry:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ55

:text-nocomment:
ΤΕΛΟΣ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος κατερινα 55 την Δευ Φεβ 13, 2012 11:25 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #67667  από Κώστας
 Δευ Φεβ 13, 2012 11:23 am
Αδέλφια!
Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
(ατάκα παλιάς κινηματογραφικής ταινίας με θέμα την Ελληνική επανάσταση του 1821)

Βλέποντας τελείως ορθολογιστικά το πρόβλημα με την ασθένεια που μας ταλαιπωρεί καταθέτω τον ακόλουθο προβληματισμό.
Αν αύριο βρεθεί η λύση για την θεραπεία της νόσου μας και εφαρμόζοντάς την γίνουμε όλοι καλά!
Θ΄ απαλλαγούμε μεν μόνιμα από την νόσο και την εξέλιξή της, θα συνεχίσουμε δε να φέρουμε τα κουσούρια που μας άφησε όταν την είχαμε και αφορούν τις μόνιμες βλάβες στο ΚΝΣ μας.
Για να γίνω σαφέστερος.
Γνωρίζετε πως το νευρικό μας σύστημα χωρίζεται σε κεντρικό και περιφερικό. Οι ζημιές του περιφερικού μέχρι ένα σημείο μπορούν να αποκατασταθούν. Οι ζημιές του κεντρικού όμως είναι μόνιμες και μη αντιστρεπτές. Τουλάχιστον έτσι θεωρείται μέχρι σήμερα αν και οι γιατροί αφήνουν ένα μικρό παράθυρο ελπίδας για πιθανή αποκατάσταση.
Ένας ασθενής λοιπόν που εξ΄ αιτίας της νόσου, έχει πάθει σοβαρές ζημιές στους νευρώνες του ΚΝΣ του και έχει καθηλωθεί πχ σε μια αναπηρική καρέκλα, ακόμα κι΄ αν θεραπευτεί από τη νόσο, δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναπερπατήσει!
Έτσι λοιπόν συμπεραίνω πως όποια θεραπεία κι αν βρεθεί, θα έχει νόημα για ασθενείς που βρίσκονται σε αρχικά στάδια εξέλιξης της νόσου ή για ασθενείς που δεν έχουν αποκτήσει με τα χρόνια πολλά κουσούρια.
Φυσικά και εύχομαι να βρεθεί το συντομότερο η λύση.
Δυστυχώς όμως, για πολλούς από εμάς η μοίρα έχει ήδη αποφασίσει...

Υσ. Μακάρι να μου πείτε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
 #67668  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Φεβ 13, 2012 11:25 am
Κώστας έγραψε:Αδέλφια!
Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
(ατάκα παλιάς κινηματογραφικής ταινίας με θέμα την Ελληνική επανάσταση του 1821)

Βλέποντας τελείως ορθολογιστικά το πρόβλημα με την ασθένεια που μας ταλαιπωρεί καταθέτω τον ακόλουθο προβληματισμό.
Αν αύριο βρεθεί η λύση για την θεραπεία της νόσου μας και εφαρμόζοντάς την γίνουμε όλοι καλά!
Θ΄ απαλλαγούμε μεν μόνιμα από την νόσο και την εξέλιξή της, θα συνεχίσουμε δε να φέρουμε τα κουσούρια που μας άφησε όταν την είχαμε και αφορούν τις μόνιμες βλάβες στο ΚΝΣ μας.
Για να γίνω σαφέστερος.
Γνωρίζετε πως το νευρικό μας σύστημα χωρίζεται σε κεντρικό και περιφερικό. Οι ζημιές του περιφερικού μέχρι ένα σημείο μπορούν να αποκατασταθούν. Οι ζημιές του κεντρικού όμως είναι μόνιμες και μη αντιστρεπτές. Τουλάχιστον έτσι θεωρείται μέχρι σήμερα αν και οι γιατροί αφήνουν ένα μικρό παράθυρο ελπίδας για πιθανή αποκατάσταση.
Ένας ασθενής λοιπόν που εξ΄ αιτίας της νόσου, έχει πάθει σοβαρές ζημιές στους νευρώνες του ΚΝΣ του και έχει καθηλωθεί πχ σε μια αναπηρική καρέκλα, ακόμα κι΄ αν θεραπευτεί από τη νόσο, δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναπερπατήσει!
Έτσι λοιπόν συμπεραίνω πως όποια θεραπεία κι αν βρεθεί, θα έχει νόημα για ασθενείς που βρίσκονται σε αρχικά στάδια εξέλιξης της νόσου ή για ασθενείς που δεν έχουν αποκτήσει με τα χρόνια πολλά κουσούρια.
Φυσικά και εύχομαι να βρεθεί το συντομότερο η λύση.
Δυστυχώς όμως, για πολλούς από εμάς η μοίρα έχει ήδη αποφασίσει...

Υσ. Μακάρι να μου πείτε μου ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
ΣΩΩΩΩΩΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣ..........!!!!!!!!! :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #67704  από billios
 Τρί Φεβ 14, 2012 12:30 am
Προς billios

Το μόνο νέο που έχω, είναι, ότι τελικά το κοριτσάκι με τα σπίρτα δεν πέθανε από το κρύο, αλλά αυτοπυρπολήθηκε κατά λάθος, με ένα από τα σπίρτα που άναβε για να ζεσταθεί.

Λακωνικη απαντηση και οχι σε ολα,δεν ρωτησα τοσα πολλα! Ας ειναι ομως...
Ποιος του αφησε αντι για χρηματα πετονι με βενζινα? Το κοριτσακι δεν ηξερε πως να την χρησιμοπιοιση σωστα,το κοριτσακι ηθελε ΜΟΝΟ να ζεσταθει.
Γιατι δεν μας λες αυτα που θελεις να πεις απο την αρχη το πας,το φερνεις και το βολοδερνεις το ερμο! Δεν θα βγει τιποτα ετσι,δεν κανουμε διαγωνισμο εξυπνοτερης απαντησης!!
Πες μας αν υπαρχει καποια εξελιξη,καποιο νεοτερο,κατι που να κορναρει.
Υπαρχει καποιο νεο στοιχειο,καποια νεα ερευνα,κατι που να κινητε?
Ας αφησουμε στην ακρη την παγκοσμια πλανη και τους μυστικιστες που κινουν τα νηματα εναντιον μας και ας παμε στη ριμαδα την ταμπακιερα.
Δεν σου κανει η αυτοανοσια και η μεχρι στιγμης αντιμετωπισης της ΣΚΠ[καλως].
Σου εξηγει η χενφα και σου λυνη τις αποριες και σου βελτιωνει την ποιοτητα ζωης[ομορφα].
Δεν υπαρχει σαλιο,μια ρε φιλε πως το λενε,μηπως να σκαψω 1,5 μετρο και χωθω απο τωρα?
Θελω να κανω ντοπλερ,να κανω την επεμβαση,να ξανα κανω ντοπλερ,πολλυ πολλυ πιθανον να ξανα κανω την επεμβαση και αν δεν ειμαι απο τους πολλυ τυχερους θα συνεχισει το βιολι και εγω θα χρωσταω σε οποιον φοραει παπουτσια.
Δεν μας κανεται μια οικονομικη αναλυση της ιστοριας? ΟΟΟχι ομως της ιδανικης,ενα ντοπλερ και μια επεμβαση,ουτε αυτης που θα πρεπει να πας εξωτερικο και τα ρεστα,μιας μεσης καταστασης.
Μην μου θεσεις σαν απαντηση πως ''εγω για να γινω καλα θα εβρισκα'' γιατι γυρναμε στην αρχη.
Να παρω το ρισκο της επεμβασης,να δανειστω,το βαρελι ομως θα εχει πατο!! Σιγουρο παντως δεν θα ειναι οτι θα δω φως!
 #67708  από J & W Grimm
 Τρί Φεβ 14, 2012 1:25 am
Hans Chr. Andersen έγραψε:J & W Grimm,
Αν δεν κάνω λάθος, το δικαίωμα της συγκεκριμένης ασθενούς στην επιλογή του γιατρού και αγωγής, ουσιαστικά περιορίστηκε από το καναδικό κράτος.
Ακόμα χειρότερα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ απ'αυτό. Ετσι, βρέθηκε να πληρώνει τους αμερικάνους: :twocents-twocents: :twocents-twocents: :twocents-twocents:
http://www.ctv.ca/CTVNews/TopStories/20 ... ry-110708/

Σχετικά με το δικαιωμά της να ακούσει την φράση της πιθανής υπογραφής μου, ήσασταν εκεί και γνωρίζετε ποιές ακριβώς φράσεις της ειπώθηκαν;
Όχι, φίλτατε συνάδελφε, δε χρειάστηκε: Διότι οτιδήποτε άλλο και να έλεγε ο αμερικάνος, το συγχωροχάρτι που της έδωσε να του υπογράψει, απλούστατα δεν θα τον κάλυπτε, :teasing-signhere: με επακόλουθα (γι αυτόν) πολύ πιο άμεσα αναμενόμενα :royalty-pharaoh: Οπότε, δε θα έμπαινε ΠΟΤΕ ΤΟΥ στο χειρουργείο αυτό, και δε θα είμασταν εκεί όπου είμεθα τώρα. :snooty: :snooty: :snooty:

Γνωρίζετε το ακριβές ιατρικό ιστορικό της ασθενούς και γράφετε ότι ο γιατρός γνώριζε ότι η επέμβαση αντιστοιχούσε σε θανατική καταδίκη; ότι η πιθανότητα να επιζήσει ήταν ελάχιστη, ότι δεν είχε λόγω υπέρτασης τη σωματική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στην επέμβαση (εδώ συγχέετε το αυξημένο ρίσκο ενός υπερτασικού με την έλλειψη σωματικής δυνατότητας να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους επεμβάσεις);
Συγγνώμην, αιμολυτικά δεν έπαιρνε, λόγω υπέρτασης; Και, σα να μην έφταναν αυτα, μόλις έβλεπε γιατρό (δε λέει το δημοσίευμα ποιάς ιδιότητας) της πηγαίνε η πίεσε στα ύψη;
Δεν υπάρχει λοιπον αυξημένο ρίσκο, και δή σε θέματα εγκεφάλου; κανονικά οι γιατροί οφείλουν να απέχουν κάνοντας τη δέουσα στάθμιση συμφερόντων... Ποιός αναίσθητος θα έμπαινε να χειρουργήσει υπό τέτοιες συνθήκες;

Η ΜΟΝΗ ΜΙΚΡΗ καλυτέρευση (αυτή που αφορά στις μη αντιστρεπτές βλάβες, όπως λέτε κι εσείς) απλά ΔΕΝ ΑΝΑΛΟΓΕΙ στην αποδοχή :scared-shocked: ενός ΘΑΝΑΣΙΜΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, :scared-eek: κανένα δικαστήριο δε θα το δεχόταν, τουλάχιστον στην Ευρώπη, και από δώ, μας φαίνεται απίστευτο ότι πέρασε ακόμα και στις ΗΠΑ... :snooty: :snooty: :snooty: :snooty: :snooty: :snooty: :snooty:

Και ακόμα και έτσι να είναι, σας ρωτώ πάλι, ήσασταν εκεί και γνωρίζετε με τόσες λεπτομέρειες τι ακριβώς ειπώθηκε ανάμεσα στους γιατρούς και την ασθενή, αν οι γιατροί ενημέρωσαν την ασθενή ότι οι πιθανότητες να ζήσει ήταν ελάχιστες και ότι οι πιθανότητες να βελτιωθεί επίσης (ελάχιστες);
Ακόμα κι έτσι, με μια τέτοια πρόγνωση, η ενημέρωση έπρεπε να είναι πληρέστερη, δεδομένης και της ψυχολογικής ανάγκης της ασθενούς: Αφού "ήθελε να γυρίσει στη δουλειά της", είναι παράλογο ότι θα δεχόταν ένα τέτοιο κίνδυνο. Ο γιατρός που τον δέχτηκε, έστω με τη συγκατάθεσή της, είναι, αν όχι ένοχος ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο (ήξερε, αλλά δε φανταζόταν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό) τουλάχιστον από αμέλεια... (299 ΠΚ)

Αν η ασθενής είχε πλήρη ενημέρωση, γιατί θεωρείτε χρέος του γιατρού να αρνηθεί; προτάσσετε την ζωή της ελευθερίας; αν ναι, να σας υπενθυμίσω ότι η καταναγκαστική σίτιση ενός απεργού πείνας, για παράδειγμα, είναι ιατρικά αντιδεοντολογική.
Να θυμίσουμε ότι οι απεργοί πείνας θυσιάζουν τη ζωή τους για να τους δώσει το κράτος αυτό που θεωρούν ότι τους κατακρατάει αδίκως.
Επαναλαμβάνουμε, η γυναίκα περίμενε να γυρίσει πίσω στη δουλειά της... Δεν ήθελε να θυσιάσει τιποτα.
Οι γιατροί όφειλαν να της εξηγήσουν ότι δε διέθεταν τέτοιες δυνατότητες με τη ΧΕΝΦΑ, δεδομένης της πίεσής της...
Αυτό είναι ακριβώς που προσάπτουμε στον αμερικάνο, έβαλε την ελπίδα και τα παρακάλια της γυναίκας αυτής πρίν από τους κινδύνους που διέτρεχε...
Δεν ήθελε εκείνη ν'αυτοκτονήσει, εκείνος όμως ήξερε ότι η επέμβαση εδώ σε αυτό ακριβώς αντιστοιχουσε.

Σας ρωτώ τρίτη φορά, γνωρίζετε το ακριβές ιατρικό ιστορικό της ασθενούς και κάθε λεπτομέρεια της κατάστασης της υγείας της ώστε να γράφετε με τόση σιγουριά ότι η επέμβαση αντιστοιχούσε σε αυτοκτονία;
Μα όποιο και να είναι, είμαστε αναγκασμένοι ν'απαντήσουμε εκ του αποτελέσματος: Ζει ή πέθανε η γυναίκα, ελπίζοντας ότι θα έβρισκε το δρόμο της δουλειάς της; Αυτό ήθελε, ότι και να της είπαν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. :|
Ας πουμε ότι εδώ η ΧΕΝΦΑ βέθηκε "μπλεγμένη" κατά λάθος.-

Έχουν αναλάβει επίσημα οι επεμβατικοί ακτινολόγοι την αντιμετώπιση της πολλαπλής σκλήρυνσης και δεν το πήρα χαμπάρι;
Και ένα και μόνο ασθενή με σκπ να αναλάβει ένας επεμβατικός, ή ένας νευρολόγος, ή οφθαλμίατρος, ή πλαστικός, ή όποιας άλλης ειδικότητας, πάλι την πολλαπλή σκλήρυνση αντιμετωπίζει, θέλει-δε θέλει, διότι τον ασθενή αναλαμβάνει, με την αντιμετώπιση της αρρώστιας... :auto-ambulance:

και αφού έκανα το δικηγόρο των αμερικάνων γιατρών που έκαναν την επέμβαση στην ασθενή στην οποία αναφερθήκατε, να το ξεκαθαρίσω:
κατά πάσα πιθανότητα οι αμερικάνοι γιατροί σκότωσαν την ασθενή.
Ακριβέστερα, την άφησαν να πεθάνει, ερειδόμενοι σε ένα σύστημα που φορτώνει στον αθενή τις ευθύνες του θεράποντα.
Όπως έιπε και ο άντρας της Maralyn Clarke, "δεν έπρεπε να την εγχειρήσουν για ΧΕΝΦΑ με τέτοια υπέρταση και τέτοια αιμολυτικά".

ανάμεσα στην επιστημονική επάρκεια του τρόπου που αντιμετωπίζεται από την νευρολογία η πολλαπλή σκλήρυνση και ανάμεσα στην επιστημονική επάρκεια του τρόπου που αντιμετωπίζεται η ΧΕΝΦΑ από την επεμβατική ακτινολογία
Ίσως, αλλά ανάμεσα στη μεν :sad-pacing: και τη δέ, θα ταλαιπωρηθούμε ακομα για καιρό...

Μετά τιμής, Όσο για μας, ουδέποτε ούτε έιπαμε, ούτε καν υπονοήσαμε όλα όσα μας καταλογίζετε... Απο που το συναγάγατε __________ αυτό; ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, ΔΕΝ καταλογίζουμε στο πρωτόκολλο ΧΕΝΦΑ, όποιο από τα δεινά φαντάζεστε.
Hans Christian Andersen __________________Καλή νύχτα σε όλους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος J & W Grimm την Τρί Φεβ 14, 2012 2:14 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13