• Ζαμπόνι, ΧΕΝΦΑ και ΣΚΠ - Zamboni, CCSVI and MS

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #35049  από βάλια
 Τετ Ιούλ 28, 2010 6:18 pm
Καλησπέρα...την επέμβαση την έκανα 13 Μαίου.Καινούρια ώση δεν έχω κάνει προς το παρόν.Τα συμπτώματα που είχα, έχουν σκαμπανευάσματα.Για παράδειγμα,το μούδιασμα στα χέρια είναι καλύτερα ένω τα πόδια μπορεί να είναι χειρότερα.Γενικά,αισθάνομαι καλά.Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να κάνουν έστω και τον έλεγχο για την χενφα για να πάμε ένα βήμα παρακάτω...Φιλιά σε όλους!!!
 #35058  από soft-machine
 Τετ Ιούλ 28, 2010 7:14 pm
Γεια σας,
Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις.Γνωριζει κανεις πως ονομαζεται η εξεταση που δειχνει τη συγκεντρωση σιδηρου στον εγκεφαλο και τι οφελος εχουμε εμεις απο αυτη?Η mra ειναι απαραιτητη για τη διαγνωση της ΧΕΝΦΑ και αν βγει αρνητικη τι γινεται?
 #35060  από Στάθης
 Τετ Ιούλ 28, 2010 7:45 pm
Γεια σου φίλε μου,

η μαγνητική φλεβογραφία MRV και όχι MRA είναι η σωστή για την ΧΕΝΦΑ. Είναι πολύ συνηθές να βγεί αρνητική, το πιο σημαντικό από όλες τις εξετάσεις είναι η επεμβατική φλεβογραφία. Είναι ο πιο ξεκάθαρος τρόπος για να δείξει εαν υπάρχουν στενώσεις ή όχι.

Ο υπέρηχος είναι το πρώτο βήμα, το MRV είναι το δεύτερο και ανεξαρτήτος εαν έχει βγεί θετικό η όχι το MRV εαν ο υπέρηχος δείχνει σημάδια REFLUX ή/και στενώσεων, τότε επιβάλλεται η επεμβατική φλεβογραφία για την ολοκλήρωση του προτοκόλλου.

Και μετά έρχεται το LA LIBERATION !!!!!!!!!!!!!!!!

Στην περίπτωσή μου, ο υπέρηχος έδειξε τρελό βραχυκύκλωμα (είμαι μέσα στα 3 κριτήρια του Ζαμπόνι), αλλά το MRV σαν πρώτη ματιά δεν έδειξε κάτι το τρομερό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα, εννοείται ότι υπάρχει το πρόβλημα, τo MRV απλός ξύνει την επιφάνεια, δεν βλέπει ροές και εμπόδια μέσα στις φλέβες.
 #35120  από homer
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 2:18 pm
Έκανα update 1 μήνα μετά στην κατηγορία του ιστορικού επεμβάσεων. Παιδιά μην περιμένετε να δείτε πρώτα τι γίνεται σε άλλους και μετά να πάτε α τσεκάρετε φλέβες. Το πρόβλημα έχουμε πει εκατομμύρια φορές πρέπει να διορθωθεί όπως και να'χει. Η ΣΚΠ ανάλογα με τη ζημιά που έχει κάνει στον καθένα θέλει το χρόνο της μετά τη διόρθωση για να βελτιωθεί ουσιαστικά και εξαρτάται και τι κάνεις μετά (αλλά και τι έκανες πριν...). Έχω πει αντίστοιχα τη γνώμη μου για τοπρωτόκολλο στο topic που άνοιξα εδώ:viewtopic.php?f=29&t=1132
 #35533  από Fotini
 Τρί Αύγ 03, 2010 10:00 pm
sou έγραψε: Η εξέταση που λες για το σίδηρο ονομάζεται SWI (Susceptibility Weighted Imaging). Μπορεί να γίνει σε τομογράφο 1.5 T και πάνω. Απαιτεί κάποιες ρυθμίσεις και post-processing των εικόνων με κάποιο λογισμικό που λέγεται SPIN και διατίθεται δωρεάν. Πάνω απ' όλα, όμως, απαιτεί έναν ακτινολόγο με ανοιχτό μυαλό και όρεξη για πειραματισμό.

Οι ποσότητες σιδήρου συσχετίζονται με την κλινική εικόνα και είναι marker για την εξέλιξη της νόσου και, συνεπώς, για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Τώρα το πώς θα μπορέσει ένα φάρμακο που εξαφανίζει τελείες να απομακρύνει σίδηρο είναι μια άλλη συζήτηση.

Η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο ακόμα, αλλά η τεχνική είναι πανέξυπνη και απλά φανταστική! Εύχομαι ο Haacke να πάρει και αυτός Nobel, μαζί με τον Zamboni, γιατί με τη SWI μπορείς να δεις κακοήθειες στον εγκέφαλο, αιμορραγίες και προβλήματα σε αγγεία με ανατριχιαστική λεπτομέρεια και ίσως να προλάβεις χειρότερα.
Ενδιαφέρουσα εξέταση...Την έχει κάνει κανείς? Υπάρχει τέτοια δυνατότητα στην Ελλάδα?
 #35534  από Isolexion
 Τρί Αύγ 03, 2010 10:05 pm
Fotini έγραψε:Ενδιαφέρουσα εξέταση...Την έχει κάνει κανείς? Υπάρχει τέτοια δυνατότητα στην Ελλάδα?
Αναφέρει κάτι για αυτό που ρωτάς ο sou εδω viewtopic.php?f=10&t=1151&start=20
 #35553  από FANTOMAS
 Τετ Αύγ 04, 2010 9:58 am
sou έγραψε:Έχω βρει ανοιχτόμυαλο ακτινολόγο με μηχάνημα 3T. Προς το παρόν το έχουμε ρίξει στο διάβασμα και το ψάξιμο, ώστε να δούμε πώς ακριβώς γίνεται. Λογικά από το Σεπτέμβρη που θα μαζευτούμε θα το προσπαθήσουμε και ο $DEITY βοηθός.

Σταυρο αν καταλαβα καλα τον Σεπτέμβρη ειμαι παλι για ΚΤΕΛ ?????
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 82