sou έγραψε:Παιδιά, εχω γίνει κουραστικός, αλλά θα το ξαναπώ και θα το λέω συνέχεια:Sou, πολύ σωστά όλα αυτά γι'αυτό και πρέπει να φροντίσουμε το "μετά". Πολύ με ρωτάνε αν είναι το "κλειδί" αυτό για τη ΣΚΠ. Απαντώ είναι ο σοβαρότερος παράγοντας που έχω δει ποτέ αλλά όχι ο μόνος. Πρέπει να συνεχίσει ο καθένας, κατά τη γνώμη μου χωρίς φάρμακα, με διατροφή, βιταμίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά και βελτιωτικά της ιματικής κυκλοφορίας) και τα ενέσιμα όπως περιγράφονται στο πρωτόκολλο του Κλέννερ. Φυσικά για τον καθένα μπορεί να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις...
Αποκατάσταση της ΧΕΝΦΑ σημαίνει μόνο αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο νευρικό σύστημα. Τίποτα άλλο. Αυτό το επιπλέον οξυγόνο είναι ικανό να καταστείλει κάποιες φλεγμονές που εχουν δημιουργηθεί, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νευρική επικοινωνία, αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρ, η εγκατεστημένη βλάβη και ο συσσωρευμένος σίδηρος, που ενδεχομένως να προκαλούν ακομα κάποιες οξειδώσεις, δεν γίνεται να φύγουν. Χρειάζονται χρόνια, δεκαετίες!
Είτε τελικά ή ΧΕΝΦΑ βρίσκεται πρώτη στην αλληλουχία των γεγονότων, είτε όχι, όσο πιο νωρίς σταματήσει η συσσώρευση σιδήρου τόσο το καλύτερο. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει κανείς να περιμένει κάποια ιδιαίτερη βελτίωση στην κινητική κατάσταση. Αυτά τα video ίσως δημιουργούν ελπίδες χωρίς αντίκρυσμα και καλό είναι να λαμβάνονται με μεγάλη επιφυλακτικότητα.
Φυσικά, το ίδιο ισχύει για videos που είχαν ανεβάσει παλιά οι παρασκευαστές του Tysabri. Και καλά, η Biogen δεν είχε καμία ανάμειξη, ανέβηκαν από απλούς ασθενείς. Δεν υπονοώ ότι τα μετεπεμβατικά video είναι ψεύτικα, αφού δεν υπάρχει κάποιο άμεσο συμφέρον για το Ζαμπόνι ή κάποιο άλλο πρόσωπο, αλλά ότι αυτές οι βελτιώσεις παρατηρούνται μόνο σε όσους έχουν έντονα φλεγμονώδη νόσο και όχι προ πολλού εγκατεστημένα συμπτώματα ή προοδευτική/νευροαποδομητική νόσο.
Το γεγονός ότι υπάρχουν αυτά τα βίντεο δεν σημαίνει κάτι το φοβερό για όλους, άλλωστε υπάρχουν και βίντεο από την άλλη πλευρά που αφορούν τη ΧΕΝΦΑ. Χρειάζεται η ίδια και μεγαλύτερη προσπάθεια με πριν την επέμβαση για την αποβολή σιδήρου και τη δημιουργία νέων νευρικων διόδων που ο οργανισμός ΕΧΕΙ τη δυνατότητα να φτιάξει.
Βέβαια, το χρόνια ή δεκαετίες ή μήνες ή δεν ξέρω γω πόσο... δεν το ξέρει κανείς. Οπότε όσο ψεύτικες ελπίδες μπορεί να δημιουργούν τα βίντεο αυτά άλλο τόση απογοήτευση μπορεί να σπέρνει το "μακροχρόνιο", που άλλωστε δεν ισχύει ούτε πάντα ούτε για όλους που αντιμετωπίζουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο το πρόβλημά τους (πχ με το πρωτόκολλο που έχω δει καταστάσεις).
Αυτά φιλικά και καλοπροαίρετα πάντα...