passenger έγραψε:
Υ.Γ Ο Homer παρατηρεί ότι μετά την επέμβαση έχει σταματήσει η Αλλεργία, φτέρνισμα κτλ. Να το προσθέσω και αυτό σαν ένα από τα συμπτώματα μου?
Φίλε passenger λέω απλώς τι παρατηρώ πριν την επέμβαση που το είχα σταθερά και για καιρό και τώρα αλλάζει. Δευρερεύων? Ναι δευτερεύων όμως οφείλω να το πω γιατί έτσι προχωρά και η μελέτη από τους ασθενείς και με αυτό τον τρόπο βοηθούνται και όσοι ΨΑΧΝΟΥΝ.
Τώρα μερικές ακόμα σκέψεις. Δε νομίζω να υπάρχουν και πολλοί που να μη σιχαίνονται τους τσαρλατάνους κλπ κλπ. Όμως παιδιά μετά από 8,10,15 χρόνια στο πρόβλημα νομίζω αναπτύσσεται κριτήριο στο ποιος είναι ψεύτικος και ποιος αληθινός. Πολύ περισσότερο στην επιστήμη όπου δεν χωράει και πολύ "η γνώμη μου είναι", υποκειμενισμός ή προσωπικές γενικόλογες θεωρίες. Εδώ υπάρχει πραγματική δημοκρατία. Μπορείς να το αποδείξεις; Ισχύει για όλους. Δεν μπορείς; Είσαι λάθος.
Εδώ έχουμε ένα πρόβλημα που λέγεται ΧΕΝΦΑ. Πας, το διαπιστώνεις, το φτιάχνεις. Τελεία. Έχεις δεν έχεις ΣΚΠ. Αυτό λέει και ο sou και έχει απόλυτο δίκιο. Το πρόβλημα σχετίστηκε με τη ΣΚΠ. Αν αποδειχθεί ότι έχει σχέσει οκ, αν όχι, έφτιαξες ένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε για τσαρλατάνους εδώ κλπ. Υπάρχει έρευνα.
Η αντίδραση της "επίσιμης" επιστημονικής κοινότητας είναι αναμενόμενη αφού μιλαμε για μια επιστήμη σε συγκεκριμένα πλαίσια που καθορίζουν πολυεθνικές. Η έρευνα γίνεται με βάση την παραγωγή νέων φαρμάκων για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και όχι τη ΛΥΣΗ των χρόνιων παθήσεων. Εδώ θεός είναι το ΚΕΡΔΟΣ και όχι η υγεία των ανθρώπων. Αν ήταν έτσι θα υπήρχε και πολιτική πρόληψης, όμως όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά εδώ όλοι συζητάνε τι θα κάνεις ΑΦΟΥ σου εμφανιστεί το πρόβλημα. Πριν, κάνε ό,τι γουστάρεις.
Οι επίσημες έρευνες είναι σωστές, κανείς δεν τις αμφισβητεί. Είναι όμως στη συντριπτική πλειοψηφία τους καθοδηγούμενες, κατά παραγγελία (να μου αποδείξεις ότι το φαρμακάκι αυτό κάνει αυτό) και στην καλύτερη των περιπτώσεων μονόπλευρες. Γι'αυτό και αυτό που ο κόσμος πιστεύει σα Θεό, το γιατρό, την "επίσημη" επσιτήμη πρέπει να το κρίνουμε πάντα στη βάση την ποία αναπτύσσονται. Κι εδώ η βάση είναι το κέρδος. Ο απόλυτος νόμος.
Όταν πχ σου λέει η ΣΚΠ είναι αυτοάνοση πάθηση (γεγονός που αμφισαβητείται έντονα) και τη μυελίνη καταστρέφουν συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού ΆΡΑ θα σου φτιάξω τέτοια φάρμακα που να καταστείλουν αυτά τα κύτταρα. Δεν μελετάει πως επιδρά το περιβάλλον πχ στο πρόβλημα, η διατροφή, η έλλειψη βιταμινών, ιχνοστοιχείων, το νερό που πίνεις, τα εμβόλια, τα βαρέα μέταλλα, η οξείδωση κλπ κλπ Αυτά δεν πουλάνε πόσο μάλλον μια στένωση που διορθώνεται στο πι και φι.
Εδώ πατάει και η επιλογή πολλών ασθενών να έχουν χρόνια να πάρουν φάρμακο και να αντιμετωπίζουν το πρόβλημά τους με εντελώς φυσικό τρόπο και με επιτυχία.
Επομένως ό,τι και να λέμε στη ΧΕΝΦΑ υπάρχει το νήμα. Είναι οι επίσημες έρευνες. Πρέπει να διορθωθεί όπως και να'χει, γνώμη μου (με βάση και την πληθώρα της εμπειράς) είναι ότι σχετίζεται άμεσα με τη ΣΚΠ αν και μένει να αποδειχθεί και να πάτε όσοι δεν πήγατε να ελέγξετε τις φλέβες σας.
ΥΓ: Μην ξεχνάμε ότι για να "δουλεύει" κάτι δε σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να υπάρχει κάποιος νόμος που να το επιβεβαιώνει. Στην επιστήμη από την πείρα φθάνεις στον κανόνα και το νόμο και όχι το αντίθετο. Γι'αυτό και κάθε λεπτομέρεια κάθε μαρτυρία κάθε στοιχείο έχει και η δική του βαρύτητα.