Κωνσταντίνα έγραψε:Καλημέρα στην παρέα
θα συμφωνήσω με τον Κώστα στην άποψή του:....... ΑΡΑ ΖΗΣΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ.
Από την ημέρα που διαγνώστηκα ξεκίνησε για μένα ένας αγώνας γνώσης και εξειδίκευσης, πιστεύοντας ότι όσο πιο ενημερωμένη, τόσο πιο αποτελεσματική για μένα.ΜΥΘΟΣ
.
Δεν με ωφέλησαν οι ιατρικές γνώσεις που απέκτησα, ούτε η πληθώρα μαγνητικών τομογραφιών που έβγαλα
Θα τολμήσω πια να πω ότι, όσο πιο λίγο εμπλακείς στην ασάφεια και την απροβλεψιμότητα της νόσου, τόσο πιο χαλαρά θα ζήσεις τη σκπ που "κλέβει" μερτικό συμμετοχής στη ζωή.
Έπειτα από τόσα χρόνια "καριέρας" στο πρόβλημα, συνηδειτοποίησα ότι την ενέργειά μας χρειάζεται να την διαθέτουμε στους τρόπους εξεύρεσης πηγών χαράς και λιγότερο γνώσης της δράσης των Τ λεμφοκυττάρων, ή της ζημιάς που προκάλεσε η φλεγμονή στη λευκή ουσία.
Συμπέρασμα "ΑΡΑ ΖΗΣΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ costas1968".
Κωνσταντίνα μου, τί κάνεις?!!
Έχουμε μιλήσει, και νομίζω ότι, στο βάθος βάθος, καταλαβαίνεις πώς σκέφτομαι και πώς λειτουργώ..
Δεν γνωρίζω...
Και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όντας απλά ένας ειδικευόμενος γιατρός, αυτό που
αναλώνει το χρόνο και την ενέργειά μας (σαν ειδικευόμενοι),
ΔΕΝ είναι το να βουτήξουμε και να ξεδιαλύνουμε, το δυνατόν,
την έρα από το στάρι στα σύγχρονα (και όχι 10ετίας πίσω...) Θεραπευτικά Πρωτόκολλα...
Και, να εξασκήσουμε τη ματιά μας,
στο
τί είναι ΑΤΟΦΙΑ -πραγματική πληροφορία,
και
τί έντεχνα σχεδιασμένη "ενημέρωση" της "Χ", "Ψ" Φαρμακευτικής, για να κάνει "πλύση εγκεφάλου",
να "νιώσει" ο εκκολαπτόμενος γιατρός, σιγουριά και εμπιστοσύνη, και να γίνει αυριανός συνταγογράφος της πραμάτειας της...
Βέβαια, μια επιφύλαξη...
Πέρασα, πριν από μερικές μέρες, μια βαρβάτη ίωση..
Αν δεν έπαιρνα κάποια φάρμακα, τώρα θα σερνόμουνα ακόμη...
Άρα, το φάρμακο, είναι ΟΝΤΩΣ αγαθό (...)
Όμως, δεν παύει, ταυτόχρονα, να είναι και ένα "εμπορικό είδος"...
Πάνω σε αυτά που γράφεις...
Τί να σου πώ.. ?
Ειλικρινά, σέβομαι την προσωπική σου εμπειρία ζωής, ζώντας με τη Σκλήρυνση...
Παρόλα αυτά, πριν από λίγο καιρό, συζητούσα με μια κυρία, που είχε έρθει για την τακτική μηνιαία χορήγηση του Tysabri..
Είναι, μάλιστα, ένα φοβερό τυπόνι, που έχει μια απίστευτη (αν και ώριμη..

) γοητεία και τρέλα μαζί..
Και τί μου είπε ?
Ότι,
" κακώς, που σταμάτησα τη θεραπεία...και δεν έπαιρνα τίποτα.. και ενώ κολυμπούσα, κόντεψα να πνιγώ, γιατί ένιωσα να μ'εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου, και να μην μπορώ να γυρίσω στην ακτή.. " -ήταν ένα επεισόδιο νέας ώσης, που την πέτυχε σε άσχημη χρονική συγκυρία...
Δεν ξέρω..
Αλλά, κάτι μου λέει ότι,
πέρα από το ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ (!!),
μάλλον, τελικά, και μια θεραπεία προφύλαξης, να είναι απαραίτητη...