• Όταν η σκλήρυνση χτυπά τους 30αρηδες!

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #75204  από elina
 Τρί Ιούλ 17, 2012 11:04 pm
Ο υπέρηχος δεν μπορεί να δείξει ούτε την άζυγο ούτε τη νεφρική φλέβα, γι'αυτό και το podiki αναφέρεται σε φλεβογραφία (όχι υπέρηχο), από έμπειρο γιατρό (γιατί όλοι ξέρουμε τα απαράδεκτα του παρελθόντος από ανειδίκευτο γιατρό) κι ακόμη καλύτερα με χρήση ivus που καλύπτει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Καταλαβαίνω όμως πάρα πολύ καλά τη δυσκολία του να προχωρήσει κάποιος στη φλεβογραφία όταν έχει έναν αρνητικό υπέρηχο. Νομίζω μόνον κάποιος που είναι πολύ ενημερωμένος πάνω στις λεπτομέρειες και τις εξελίξεις γύρω από τη ΧΕΝΦΑ παρακάμπτει τον υπέρηχο και πάει κατευθείαν στη φλεβογραφία. Είναι γεγονός, όντως, πως πράγματα που φάνηκαν σε φλεβογραφία ο υπέρηχος αδυνατούσε να τα απεικονίσει.
 #75214  από Γιάννης
 Τετ Ιούλ 18, 2012 12:58 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:χαχα, συγγνώμη για την παρέμβαση και προκαταβολικά γι' αυτό που θα γράψω, αλλά είναι πραγματικά
- Γειά σου, Γιάννη
- Κουκιά σπέρνω

Για φλεβογραφία ivus έγραψε το podiki, για τον υπέρηχο που κάνει ο γνωστός γιατρός, απαντά ο Γιάννης
Κοινώς, θέλεις να σπρώξεις τους πάντες σε απευθείας επέμβαση εεεε;
Σ' ωραίος (και πειστικός θα έλεγα)
Τόσο καιρό σπρώχνατε κάποιοι πιεστικά στον υπέρηχο (κόστος 300 ευρώ) ως προθάλαμο για την επέμβαση ή κάνω λάθος;
Το μοτο ήταν "κάνε τουλάχιστον τον υπέρηχο" ή όχι;
Ο γνωστός γιατρός είναι ΑΜΕΣΟΣ συνεργάτης του έτερου γνωστού γιατρού ή όχι;
Ο ένας παρέπεμπε (μέχρι τώρα?) στον άλλον ή όχι;
Μη με αναγκάσεις να σε θεωρήσω ύποπτο, δεν το θέλω. Προς το παρόν σε θεωρώ υπερπληροφορημένο και δεν το εκλαμβάνω ως τίτλο τιμής.

Α και για να ξέρουμε τι λέμε και να σε απαλλάξω από το ενοχλητικό γέλιο. Ο γνωστός γιατρός που κάνει τον υπέρηχο απέτρεψε το μέλος από το να προχωρήσει σε επέμβαση, άρα; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ή μήπως ο παραμυθάς;
 #75217  από Γιάννης
 Τετ Ιούλ 18, 2012 2:08 pm
sou έγραψε:Προσωπικά το τι κάνει ο κάθε γιατρός ούτε με ενδιαφέρει, ούτε το ενστερνίζομαι ως την απόλυτη αλήθεια και ο κάθε ασθενής κάνει ό,τι πιστεύει και επιλέγει όποιον εμπιστεύεται.
Mitsos83 έγραψε:H apopsh mou einai h eksis: oi giatroi kanoun kai lene oti goustaroun kai emeis kanoume kai leme oti goustaroume...aplo kai timio!!! Isxuei gia olous tous giatrous: neurologos, epembatikous ktl ktl
Και αυτό είναι το δράμα των πασχόντων από ανίατες ασθένειες
 #75240  από billios
 Τετ Ιούλ 18, 2012 11:45 pm
sou έγραψε:
billios έγραψε:Αν πραγματι η κατασταση χενφα ειναι μια ανωμαλια εκ γεννετης,γιατι τα τελευταια χρονια υπαρχει τετοια εξαρση στο αποτελεσμα Σ.Κ.Π?
Όταν λες τελευταία χρόνια, τι ακριβώς εννοείς; Από πότε και μετά; Ποιες στατιστικές διάβασες;

Θα πω μια άποψη:

Πριν διαγνωστείς, απλά αδιαφορούσες για τη ΣΚΠ, και καλά έκανες.

Πριν την έλευση του Internet, ήταν ψιλοαδύνατον να γνωρίσεις τόσο κόσμο με ΣΚΠ και νόμιζες ότι δεν υπάρχει.

Πριν την κυκλοφορία των φαρμάκων, δεν υπήρχε σχεδόν κανένας λόγος για να ανακοινώσει ο γιατρός μια πιθανή διάγνωση στον ασθενή. Χαριτολογώντας έλεγαν "diagnose and adios", δηλ. διάγνωσέ τον και πες του αντίο γιατί δε γίνεται τίποτα. Πλέον, έχουν κυκλοφορήσει μελέτες που υποστηρίζουν ότι πρέπει να χορηγούνται φάρμακα ακόμα και πριν τη διάγνωση!!! Φυσικά, όχι επειδή κάνουν τίποτα, απλά συμφέρει να τα χορηγείς και συμφέρει να διαγιγνώσκεις κόσμο.

Βέβαια, θα μπορούσε να είναι κανένα σχέδιο του Σύμπαντος, αλλά δεν το πολυνομίζω.

Απλα για τη κουβεντα.
Μιλαω για την τελευταια 10ετια,πολλυ πριν διαγνωστω και μη εχοντας την παραμικρη ιδεα τι εστι Σ.Κ.Π,μαθαινα περιστατικα να συμβαινουν στον περιγυρο μου,αδιαφορουσα μεν αλλα ακουγα δε.Τωρα βεβαια τα τελευταια δυο χρονια μαθαινω για περιστατικα σωρηδον,χωρις την συνδρομη του ιντερνετ.Το ιδιο θα ελεγα επισης και για την λευχαιμια στα παιδια,υπηρχε και πριν,επισης ομως τα τελευταια 10 χρονια νομιζω οτι τα κρουσματα εχουν αυξηθει.Επειδη ειχα μια καπως στενη σχεση με το παιδων οταν ειμουν παιδι εχω μια γνωμη,ειχα κανει και φιλους τοτε,τοτε εφτανε ενας οροφος να τα φιλοξενησουν τωρα οχι.Μπορει και να εχω λαθος,μπορει τωρα να ειμαι επηρεασμενος,μπορει, δυστηχως ομως νομιζω πως ακουω για τετοια περιστατικα σε μεγαλυτερη συχνοτητα
 #75246  από Γιάννης
 Πέμ Ιούλ 19, 2012 11:35 am
sou έγραψε:Εξακολουθώ να πιστεύω ότι βρισκόμαστε τεχνικά πίσω. Ο καθένας πρέπει να ζυγίσει το ρίσκο/ώφελος αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό του. Αλλά αυτό δε σημαίνει ούτε ότι η ΣΚΠ είναι αυτοάνοση, ούτε ότι η προσέγγιση της ΧΕΝΦΑ είναι άκυρη. Κάθε άλλο! Απλά δεν υπάρχουν αυθεντίες. Τουλάχιστον, όχι ακόμα.
Αυτό είναι όντως το ρεζουμέ φίλε sou. Πολλές φορές σκέφτομαι με φρίκη τη φάμπρικα που θα στηθεί το επόμενο διάστημα σε σχέση με το CCSVI. O κάθε άσχετος που θα μυριστεί χρήμα θα αρχίσει να κάνει επεμβάσεις και μέχρι να μάθει να τις κάνει σωστά θα έχουμε στενώσεις, επαναστενώσεις, υπογειοστενώσεις και κάποιοι θα χοντροκονομάνε.

Χάνς πριν ξεκαρδιστείς από τα γέλια θα έλεγα να ψάξεις πόσοι από εμάς κάναμε τον υπέρηχο βασισμένοι στο μοτο το οποίο προείπα και το οποίο όντως δεν είναι δικό σου. Απορώ γιατί όσοι το υποστήριζαν δεν παραδέχονται το φάουλ, θα ήταν ένα δείγμα υποτυπώδους αξιοπιστίας.
 #75248  από βικυ
 Πέμ Ιούλ 19, 2012 12:07 pm
Γιαννη εκανες υπερηχο???Μας το εχεις πει και δεν το διαβασα/θυμαμαι??? :confusion-seeingstars: Το αποτελεσμα???
 #75249  από Γιάννης
 Πέμ Ιούλ 19, 2012 12:18 pm
Κακή ροή αριστερα δεξιά και στενές φλέβες μάλλον εκ γεννετής.
Μπακαλίστικα τα λέω, ξέρεις, δεν έχω έφεση στα επιστημονικά οπότε δεν ασχολούμαι, αντιδρώ μόνο σε ότι συγκρούεται με το συναίσθημα και τη λογική μου και απ' αυτή έχω μπόλικη.

Τα είχα γράψει, μπακαλίστικα πάντα :-D
 #75250  από βικυ
 Πέμ Ιούλ 19, 2012 12:31 pm
Ευχαριστω που ξαναεγραψες το αποτελεσμα.....δεν ειχα ιδεα οτι τελικα εκανες υπερηχο.....ειχα μεινει στο οτι σκοπευες να τον κανεις.....
 #75273  από Γιάννης
 Παρ Ιούλ 20, 2012 9:36 am
Παιδιά δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω την κουβέντα λες και αντιπαρατίθεμαι μαζί σας για το θέμα CCSVI. Αν έχετε προσέξει εδώ και καιρό έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ το ελληνικό αρκτικόλεξο, τόσο πολύ με έχει κουράσει το άκουσμά του.
Οι ενστάσεις μου θα αφορούν πάντα σε έλλειψη υπευθυνότητας, πιεστικότητα και αγένεια.
Είπαμε, τη δική σας ευχέρεια να ξεκοκαλίζετε τα επιστημονικά δεδομένα δεν την έχουμε όλοι.
sou έγραψε:Δεν είναι φάουλ, είναι πολύ σοβαρή ένδειξη ότι έχεις πρόβλημα με τη ροή, ενώ μόλις έμαθες και κάτι που δεν ήξερες για το σώμα σου. Είναι "τίποτα" αυτό; Νομίζω είσαι άδικος.

Για το ότι το πλήρωσες αδρά φταίει ότι οι καθηγητάδες των πανεπιστημιακών ασχολούνται με το ______ τους. Συμπληρώστε το κενό κατά βούλησιν. (μην παρεξηγηθώ, θα το συμπλήρωνα με τη λέξη "λειτούργημα", μην πάει το μυαλό κανενός αλλού) Προσπαθήσαμε πολλοί, αρκετές φορές, μας έγραψαν. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα;

Τίποτα σε αυτό το Σύμπαν δεν είναι τέλειο, είναι δυνατόν να είναι ο υπέρηχος για τη ΧΕΝΦΑ; Και αν αρκούσε ο υπέρηχος, γιατί οι ερευνητές προχώρησαν σε φλεβογραφία μετά;

Όποιος στην παρούσα φάση ταυτίζει ΧΕΝΦΑ με ΣΚΠ κάνει τεράστιο ΛΑΘΟΣ! Οι ενδείξεις είναι ότι συντελεί αιτιολογικά και η υποξία μπορεί να κάνει σοβαρό κακό. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα μάθουμε την ακριβή συσχέτιση. Μέχρι τότε, όμως, έχουν όλοι δικαίωμα να το γνωρίζουν και να κάνουν ό,τι πιστεύουν για τη φλεβική ανεπάρκεια, η οποία δημιουργεί πολλά και βασανιστικά συμπτώματα.

Ποιός (δεν) είναι ο Μεσσίας; Πού είναι ο παραλογισμός και η "έπαρση";
Μερβεγιέ που λέει και ο κούτσαβος :-D έχεις δίκιο σε όλα, όσο για το βίντεο το έβαλα (καθ'υπερβολήν) για να γελάσει ο Χανς και...

Hans Chr. Andersen έγραψε:χαχαχα
...τα κατάφεραααααα :banana-stoner: