• Adieksodo..pls dievaste mexri to telos

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #74386  από Thor
 Πέμ Ιουν 28, 2012 11:03 am
Διαφωνώ κάθετα αγαπητέ Hans Chr. Andersen το προβλημα δεν είναι η ΣΚΠ
Αντιθετως μια ασθενεια και η αδυναμια της να λυθει επρεπε να ενωνει τους ανθρωπους
διοτι καποιος που ειναι υγιεις αυριο μπορει να ειναι πασχωντας
Η φιλη μας η Χλοη αν ζουσε σε μια αλλη χωρα με τον Γ. πχ σε μια Σκανδιναβικη χωρα
οπου υπαρχουν οι υποδομες και η κοινωνικη αποδοχη της ΣΚΠ και καθε αναπηριας
οτι εδω ειναι το κρατος και ο κοσμος διπλα στη Χλοη να ζησει με τον αγαπημενο της καλα
πιστευω θα επελεγε να ζησει μαζι του στο μεγιστο
Αντιθετως εχει μια αναπηρη πολιτεια να υποστηριξει αναπηριες και διαφορους κακεντρεχεις να της σιγοψιθθυριζουν παρατα τον παρατα τον........
Για σκεψου τι θα εκανε μια Αγγλιδα πχ ή μια σκανδιναβεζα
 #74388  από LL--MM
 Πέμ Ιουν 28, 2012 11:58 am
Συμφωνώ με τους δύο προλαλήσαντες, με μια εξαίρεση ώς προς το ΑΓΓΛΙΚΟ σύστημα: Υποδομές υπάρχουν μεν, αλλά είναι για τον ιδιωτικό τομέα. Είχε ειπωθεί κάποτε ότι λόγω ανάπηρου παιδιού ο Κάμερον θεωρούνταν πιο "φιλοαναπηρικός": Μετα την εκλογή των συντηρητικών και το θάνατο του παιδιού του λίγες μερες πριν, βγήκε και είπε στους ψηφοφόρους ότι έπρεπε να μαθουν να ζουν ευτυχείς δίχως ρευστο, παρότι ο κοινωνικός ιστος που επικαλούνταν έχει καταρρεύσει από τις οικονομίες. Έκοψε και τα επιδόματα που δίνονταν σε επιχειρήσεις που προσελάμβαναν ανάπηρους, οι οποίες έκλεισαν, ακόμα και για τους υγιείς υπαλλήλους. Μια ομοπαθής ήθελε ν'αυτοκτονήσει διότι της έκοβαν το επίδομα κινησης για να πάει στη δουλειά της: Δε μπορώ να φανταστώ ότι το κράτος θα της προσέφερε μια ΧΕΝΦΑ για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει ανεμπόδιστα.

Εκτός αυτού, το κράτος ΔΕΝ καλύπτει τα τεχνητά μέλη για φωκομελείς και ακρωτηριασμένους, και δυστυχώς, Θώρ, τα κακεντρεχή ψιθυρισματα που ανέφερες για μας, είναι ίδια και χειρότερα εκεί, φιλελεύθερου συστήματος απαιτούντος... Ίσως η σουηδέζικη κάλυψη να είναι καλύτερη...
:happy-bouncymulticolor:
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #74435  από Thor
 Πέμ Ιουν 28, 2012 5:57 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε: Ναι σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο να ενώνονται οι άνθρωποι μέσα σε συνθήκες αρρώστειας παρά σε συνθήκες υγείας. Κι' επειδή η δυστυχία της αρρώστειας κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, ενώ η ευτυχία της υγείας τους κάνει δυστυχισμένους και αποσαθρώνει όποιους δεσμούς υπάρχουν αναμεταξύ τους οι άνθρωποι θα έπρεπε να επιδιώκουν και να προκαλούν αρρώστειες, στον εαυτό τους και τους γύρω τους.
Και για το συγκεκριμένο που συζητάμε έχεις δίκιο, αν η σκλήρυνση είχε αρχίσει να αντιμετωπίζεται, στις σκανδιναβικές χώρες για παράδειγμα η κοινωνική αποδοχή της σκπ θα δεχόταν ισχυρό πλήγμα και η εικόνα που έχει η κοινή γνώμη σε αυτές τις χώρες για την ΣΚΠ θα γινόταν χειρότερη.
Ναι μονο που δεν ειπα αυτα ουτε συμφωνω φυσικα
Τα βλεπεις Chloe τι δυσκολα συνενοουνται οι ανθρωποι μεταξυ τους
 #74449  από Thor
 Πέμ Ιουν 28, 2012 7:33 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:
Χίλια συγγνώμη, φαίνεται παρανόησα αυτά που έγραψες, τι είπες; ότι είναι το ίδιο να ενώνονται οι άνθρωποι μέσα σε συνθήκες αρρώστειας και μέσα σε συνθήκες υγείας; ή ότι είναι προτιμότερο να ενώνονται μέσα σε συνθήκες υγείας παρά σε συνθήκες αρρώστειας;
και ότι αν αρχίσει να αντιμετωπίζεται η ΣΚΠ αυτό δεν θα έχει καμιά επίδραση στην εικόνα της κοινής γνώμης για την ΣΚΠ; ή ότι θα αυτό θα αλλάξει την εικόνα της κοινής γνώμης για την ΣΚΠ προς το καλύτερο;
Οτι ειναι ωραιο να ενωνονται οι ανθρωποι ειτε ειναι υγιεις ειτε εχουν καποιο προβλημα
Οταν εχουν και καποιο προβλημα ειναι ισως ποιο συνειδητο και δυνατο το δεσιμο τους
Αν τωρα λυθει η αντιμετωπιζεται η σκπ δεν μπορω να ξερω τη αποτελεσμα θα εχει
Ισως καταλληλος ειναι ενας κοινωνιολογος να μας πει
Εσυ πχ πως θα αντιμετωπιζες εναν λεπρο μετα απο χρονια ιασης αυτης της παθησης;
 #74457  από Thor
 Πέμ Ιουν 28, 2012 10:02 pm
Οχι αγαπητε φιλε παλι λαθος
και 2 υγιεις μπορουν να αγαπιουνται δυνατα και συνειδητα
και ποιο δυνατα απο καποιους αλλους που υπαρχει προβλημα ασθενειας.
Απλα το προβλημα δεν ειναι αυτη καθαυτη η ασθενεια
αν δεν υπηρχε η σκπ θα υπηρχε μια αλλη παθηση
Το προβλημα ειναι πως αντιμετωπιζει η κοινωνια τους πασχοντες.
 #74467  από LL--MM
 Πέμ Ιουν 28, 2012 11:59 pm
http://oregonstate.edu/instruct/phl302/ ... tents.html
Hans Chr. Andersen έγραψε:οι επεμβάσεις για ΧΕΝΦΑ θα κοστιζαν στο δημόσιο οποιαδήποτε χώρας πολύ λιγότερο από τα ανοσοκατασταλτικά. Στην Αγγλία δεν έχουν κόψει τα δωρεάν ανοσοκατασταλτικά στους σκληρυντικούς. Πράγμα που σημαίνει ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Αγγλία και οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη δεν αποτελεί ούτε καν σαν πρόφαση εμπόδιο να προσφέρουν τα κράτη δωρεάν την επέμβαση στους ασθενείς. Γιατί εφευρίσκεις εμπόδια εκεί που δεν υπάρχουν και μάλιστα ανυπέρβλητα;
Διότι, και για να παραφράσω τη δική σου έκφραση είναι κάποιο διάστημα, "Δεν είμαι ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, αυτός λέγεται Ντέιβιντ Κάμερον"

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #74469  από LL--MM
 Παρ Ιουν 29, 2012 12:25 am
Φυσικά... μόλις γίνεις κι εσύ Πάγκαλος και Βενιζέλος...
 #74475  από Nick.
 Παρ Ιουν 29, 2012 10:14 am
Χανς, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω στις απαντήσεις σου, ότι δώθηκαν περισσότερο χάρην αντίλογου, παρά διάλογου, γι'αυτό και το κρίνω άσκοπο να δώσω επιμέρους απαντήσεις.

Hans Chr. Andersen έγραψε:
Nick. έγραψε:
Nick. έγραψε:4) Εστω και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες "καρέκλες" που αν και μπορεί η ΣΚΠ να γίνει παρελθόν από ανίατη νόσος, αυτές το εμποδίζουν. Καί?

Έλα μου ντε και τι έγινε; δεν τρέχει μία που κάποιες "καρέκλες" εμποδίζουν την ίαση της ΣΚΠ, αν η ΣΚΠ ήταν καμιά σοβαρή αρρώστεια ίσως να έτρεχε, αλλά δεν είναι ούτε καν αρρώστεια, είναι ευλογία και θεική χάρη. Άλλωστε γιατί να είμαστε υγιείς και με σύντροφο, όταν μπορούμε να είμαστε άρρωστοι και με σύντροφο, μαλάκες είμαστε;
Nick. έγραψε:Το πρόβλημα σε αυτό το θέμα (αν θυμάμαι καλά) δεν είναι το δικαίωμα να διαλέξεις αν θα μείνεις ή όχι, αλλά ο τρόπος που συναναστρέφεσαι κάποιον όταν σου λέει ότι έχει ΣΚΠ.
Ε ναι το αν θα μείνεις ή όχι είναι άσχετο με τον τρόπο που συναναστρέφεσαι κάποιον όταν σου λέει ότι έχει ΣΚΠ, μην ξεχνάμε ότι μπορεί να μείνεις φεύγοντας και να φύγεις μένοντας, το να μένεις δεν αποκλείει το να φεύγεις
Διαχωρίζεις τις δύο προτάσεις μου αλλοιώνοντας το νόημα. Δεν είπα ότι δεν έχει σημασία αν υπάρχουν συγκεκριμένες "καρέκλες" που αν και μπορεί η ΣΚΠ να γίνει παρελθόν από ανίατη νόσος, αυτές το εμποδίζουν, είπα ότι δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.
To ότι η Χλόη δεν θέλει να δημιουργήσει δεσμό ερωτικό με τον Γ. δεν είναι κακό ούτε κατακριτέο. Είναι δικαίωμά της να επιλέξει με ποιόν θα ζευγαρώσει στη ζωή της. Αυτό που δεν μου "έκατσε" εμένα είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε την υπόθεση. Δεν μου άρεσε που ένιωσε την ανάγκη να μάθει για τον Γ. από άλλους και όχι από τον Γ. Δεν μου άρεσε που τον χαρακτηρίζει άνθρωπο με Α κεφαλαίο. Δεν μου αρέσουν τα παράσημα. Δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης.
"Ξέρεις Γ.? Είσαι άνθρωπος με Α κεφαλαίο, σε θαυμάζω, σε συμπαθώ, θα σε ερωτευόμουνα, αλλά ρώτησα και γι'αυτό που έχεις, έμαθα ότι είναι άσχημα τα πράγματα για σένα. Πάντως, γι'αυτό και για τη στάση σου απέναντι στην πόρνη ζωή σε θαυμάζω ακόμη περισσότερο και με εμπνέεις, αλλά μέχρι εκεί. Αν θέλεις μπορούμε να μείνουμε φίλοι γιατί μίλησες στην καρδιά μου, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορώ να βλέπω τον σύντροφό μου να υποφέρει και να είναι άρρωστος, δεν είμαι άκαρδη, απλά έχω ήδη περάσει πολλά στη ζωή μου. Να βρισκόμαστε, να σε βλέπω με πόσο θάρρος αντιμετωπίζεις μία χρόνια ανίατη νευρολογική πάθηση, και να λέω μπράβο, μπράβο στο κουράγιο σου, είσαι άνθρωπος πρότυπο."

Το ότι θα μείνεις φυσικά και δεν σημαίνει ότι δεν θα φύγεις. Όπως και το ότι αντιμετωπίζεις παλληκαρίσια την ΣΚΠ δεν σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος με Α κεφαλαίο.
 #74488  από Nick.
 Παρ Ιουν 29, 2012 1:04 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:Το τι έκανε η Χλόη, η ηθική απαξίωσή της και να νοιώσετε καλύτεροι άνθρωποι σε σχέση με τη Χλόη είναι το δικό σας θέμα εδώ. Το δικό μου θέμα εδω είναι τι γίνεται με την ΣΚΠ. Αν θέλεις διάλογο για την ΣΚΠ, θα γίνει διάλογος. Αν πουλάς τρέλλα για την ΣΚΠ, για να αποφύγεις απαντήσεις και να πάρεις θέση σε κάποια ερωτήματα πολύ σαφή και συγκεκριμένα που έθεσα, δεν θα γίνει διάλογος. Τα πλαίσια του διαλόγου ή της τρέλας τα ορίζεις εσύ. Εγώ δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα είτε να κάνω διάλογο είτε να απαντήσω πουλώντας επίσης τρέλα (έχει πλάκα).
Άκουσε να δεις Χανς, πολύ άσχημα μιλάς. Χαλάρωσε λίγο. Μην μιλάς για ηθικές απαξιώσεις και τέτοια. Αυτά τα λες εσύ και δεν έχουν να κάνουν με εμένα, ούτε με τα λεγόμενά μου. Και τρέλλα δεν πουλάω σε κανέναν. Ούτε ανωτερότητα. Και αν ήθελα να πουλήσω τρέλλα δεν θα έμπαινα σε αυτό το σάιτ για να το κάνω. Και δεν αποφεύγω καμμία απάντηση. Και το ερώτημα που μου παραθέτεις παρακάτω σου το έχω απαντήσει.
Hans Chr. Andersen έγραψε:Για να μη μου γκρινιάζεις λοιπόν ότι δεν θέλω και εμποδίζω το διάλογο, ας το πάμε από την αρχή:
1) Αν η ΣΚΠ είχε αρχίσει στην πράξη να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά για όλους τους ασθενείς με ΣΚΠ, στον ίδιο βαθμό με άλλες αντιμετωπίσιμες μη μεταδοτικές αρρώστειες, όπως τα καρδιαγγειακά για παράδειγμα, θα είχε αλλάξει η εικόνα της κοινής γνώμης προς το καλύτερο για την ΣΚΠ, ναι ή όχι;

Υ.Γ. Το να αντιμετωπίζεις παλληκαρίσια την ΣΚΠ το μόνο που σημαίνει είναι ότι αντιμετωπίζεις την ΣΚΠ παλληκαρίσια. Το ότι η ΣΚΠ εμποδίζει τους σκληρυντικούς ανθρώπους με Α κεφαλαίο να ζήσουν σαν άνθρωποι με Α κεφαλαίο σημαίνει ότι η ΣΚΠ εκτός όλων των άλλων είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για τους σκληρυντικούς ανθρώπους με Α κεφαλαίο να ζήσουν σαν άνθρωποι με Α κεφαλαίο.
Και σου ξανααπαντάω, ναί, αν ήταν μία ασθένεια όπως η γρίπη, δεν θα έπαιζε κανέναν ρόλο στις διαπροσωπικές σχέσεις. Αν ήταν μία ασθένεια όπως ο καρκίνος του θυρεοειδούς (που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά) ή κάποια αναπηρία που δεν έχει να κάνει με πάθηση, όπως ακρωτηριασμός χεριού ή ποδιού, ή και τα δύο, θα έπαιζε ρόλο, σε κάποιους μεγάλο, σε κάποιους άλλους μικρό, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Όπως ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός παίζει ρόλο και η ΣΚΠ. Όσο για τα καρδιαγγειακά τα οποία αναφέρεις συνεχώς, πολλοί θα τα εκλάμβαναν σαν "κουσούρι". Ποιός θα ήθελε να ζει με κάποιον που έχει καρδιαγγειακά προβλήματα? Σαφώς, αντιμετωπίσημο ή όχι, είναι ένα μειονέκτημα σε σχέση με κάποιον που δεν τα έχει. Κάνω λάθος?
Όσο για το υστερόγραφό σου, δεν βλέπω πού διαφωνούμε.
 #74489  από LL--MM
 Παρ Ιουν 29, 2012 1:11 pm
:handgestures-thumbupleft: :clap: :clap: :clap:
:text-thankyouyellow: Nick., τα ίδια θα έλεγα μέρχι τελείας... Ο Χανς είναι που αναρτά τα ίδια και τα ίδια, ποστ παρά πόστ, κάνοντας το διάλογο ανέφικτο.

Εξ ου και τέσσερεις σελίδες μετά απ'αυτήναν, εξακολουθούμε το τρέντ. Α, κι όσοι δε θέλουν, δεν είναι κι υποχρεωμένοι να διαβάζουν...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Ιούλ 04, 2012 11:46 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.