Mitsos83 έγραψε:Κώστας έγραψε:NikoleScully έγραψε:
Το οτι κανουν οι "κακοι" οι κλεφτες κτλ...αυτα ειναι δημιουργηματα ανθρωπινα....ο ανθρωπος αναπτυχθηκε μονος του...αν το μυαλο του του εβαλε να κανει κατι κακο δεν φταει ο Θεος παρα μονο το μυαλο του διεστραμενου....
Πως γίνεται εφ΄ όσον είμαστε φτιαγμένοι «καθ΄ ομοίωση»
Κώστα, ας σε αποτελειώσω ξανά.
Δεν μας έχει πει κανείς οτι είμαστε φτιαγμένοι καθ' ομοίωση κανενός ή τουλάχιστον δεν μας το έχει πει αυτός που μας έφτιαξε.
Άρα κατά την γνώμη μου τα υπόλοιπα που λες βασίζονται σε λάθος υπόθεση..

Ακόμη και "καθ΄ ομοίωση" να μην είμαστε φτιαγμένοι (άρα οι γραφές λένε ψέματα), πως είναι δυνατόν ο Πανάγαθος δημιουργός μας να μας έφτιαξε με τρόπο τέτοιο ώστε να μας δίνει την επιλογή να γινόμαστε κακοί, εφ΄ όσον ο Ίδιος αδυνατεί να συμπεριφερθεί με ανάλογο τρόπο, διότι απλούστατα η έννοια "κακία" βρίσκεται -όσο κι΄αν φαίνεται απίστευτο - έξω από τις δυνατότητές Του; Mήπως λοιπόν δεν μας έφτιαξε Αυτός; (άρα οι γραφές ξαναλένε ψέματα)
Μήπως οι γραφές λένε ανακρίβειες και μυθοπλασίες;
Πως είναι δυνατόν ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ Θεός να καίει τα Σόδομα και τα Γόμορα, σε ένδειξη οργής και εκδίκησης για τα παραστρατήματα των δημιουργημάτων του, εφ΄ όσον δεν μπορεί να νοιώσει οργή και ακόμη περισσότερο δεν έχει εκδικητικές τάσεις;
Δεν ίσχυε τότε αυτό που έβαλε τον Υιό του, να μας διδάξει αργότερα; Να συγχωρούμε ακόμη και τον εχθρό μας;
Ποιο το νόημα να ζητάει από τον Αβραάμ να θυσιάσει το παιδί του για ν΄ αποδείξει την πίστη του σ΄ Αυτόν, εφ΄ όσον σαν Θεός που είναι γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα πράξει ο Αβραάμ;
Η επιθυμία του αυτή (η ανθρωποθυσία), δεν είναι ένδειξη υπέρτατης βαρβαρότητας, που ο Θεός είναι αδύνατον και παράλογο να έχει;(άσχετα αν έστειλε στο βωμό αρνάκι, τη στιγμή που ο Αβραάμ κατέβαζε το μαχαίρι στο λαιμό του παιδιού του)!
Δεν συνεχίζω γιατί στα ερωτήματα δεν υπάρχει τέλος.
Πριν από 33 χρόνια, ένας φιλόλογος μου στο λύκειο, απευθυνόμενος στους μαθητές του (στους οποίους συμπεριλαμβανόμουνα κι΄ εγώ), είχε πει μια κουβέντα που τότε όλη η τάξη είχε γελάσει. Τώρα πλέον αντιλαμβάνομαι τη σοφία της.
"Θεός είναι πάντα ο ισχυρότερος από εσάς"...