Τώρα δεν ξέρω τι χάπι και ξεχάπι θα έρθει εγώ ξέρω το εξής. Το Ginelya στην κυπρο ήρθε πολύ αργότερα απο την Ελλάδα. Οι γιατροί επι μήνες εκλιπαρούσαν το υπουργείο υγείας να το δώσει τουλάχιστον στους ασθενείς του Tysabri που ήταν θετικοί στα αντισώματα του΄JC virus, που και η ίδια η εταιρεία συστήνει να το σταματήσεις άμεσα σε τέτοια περίπτωση. Μετά από πάρα πολλούς μήνες και πάρα πολλές προσπάθειες αποφασίζουν επιτέλους να θέσουν στη διάθεση των Κυπρίων ασθενών και το Gilenya υπο προυποθέσεις όμως. Σύμφωνα με το παράλογο πρωτόκολλο τους, δεν είχες το δικαίωμα να κάνεις καν αίτηση να σου χορηγηθεί, αν δεν περνούσες πρώτα απο Tysabri. Μέχρι που κίνησε αγωγή μια φαρμακευτική, και άλλαξε υποτίθεται το πρώτόκολλο, το άφησαν πλεον στην επιλογή γιατρού και ασθενους αν θα πάρει Gilenya ή Tysabri σαν δευτερης γραμμής θεραπεία. Φυσικά οι ασθενείς έμειναν μήνες χωρίς φάρμακα, αλλά who cares. Οτι χάπι και να ρχεται, αν δεν πάω στο φαρμακείο να το πάρω δεν πιστεύω τίποτα. Εδώ αναγκάζουν τους γιατρόυς να δίνουν μονο μια συγκεκριμένη ιντερφερόνη γιατί είναι πιο φτηνή κατά 20 ευρώ. Το ιατροσυμβούλιο απορρίπτει αιτήσεις για οικονομικούς και μόνο λόγους. Κανέναν μα κανέναν δεν τον νοιάζει.
Eχω φτάσει σε σημείο να πω ότι καλύτερα να μου έδιναν και την επιλογή της ευθανασίας μαζί με τη διάγνωση σε αυτή την τριτοκομική χώρα που ζω. Θα τους ήταν και πιο οικονομικό. Και για τα επόμενα χρόνια που τα οικονομικά θα είναι χάλια, σίγουρα τα πράγματα για μας δεν αναμένεται να βελτιωθούν.
Eχω φτάσει σε σημείο να πω ότι καλύτερα να μου έδιναν και την επιλογή της ευθανασίας μαζί με τη διάγνωση σε αυτή την τριτοκομική χώρα που ζω. Θα τους ήταν και πιο οικονομικό. Και για τα επόμενα χρόνια που τα οικονομικά θα είναι χάλια, σίγουρα τα πράγματα για μας δεν αναμένεται να βελτιωθούν.