Καλησπέρα στην παρέα, χτες ξεκίνησα το 2ο κουτί και όλα καλά 

Σκλήρυνση κατά πλάκας
Π.Μ79 έγραψε:Το fampyra (ενεργή ουσία 4-αμινοπυριδίνη), μπλοκάρει τα κανάλια καλίου.
Αυξάνει την αγωγιμότητα των απομυελινωμένων αξόνων και ενισχύει τη μετάδοση στους υγιείς νευράξονες. Δηλαδή, αναγκάζει τους άξονες να υπερλειτουργούν.
Χρησιμοποιήθηκε σε κακώσεις νωτιαίου μυελού.
Παρατηρήθηκε μια μικρή θετική επίδραση της ουσίας στην αισθητηριακή και την κινητική λειτουργία.
Το να προκαλείς υπερδιέγερση σε νευράξονες που έχουν ήδη βλάβη, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επιστήμονας να καταλάβει, ότι η πράξη, εμπεριέχει ρίσκο και κίνδυνο.
Όχι μόνο υπάρχει ρίσκο και κίνδυνος για τους προβληματικούς νευράξονες, αλλά και στους υγιείς, καθώς επηρεάζονται και αυτοί με το φάρμακο, με τον κίνδυνο να βλαβούν από την υπερδιέγερση.
Όπως λέω για όλα τα φάρμακα για την σκπ, ο καθένας επιλέγει και αποφασίζει.
Πριν όμως, πρέπει να πρήζετε στις ερωτήσεις το γιατρό σας για όλα.
Να απαιτείτε πάντα απαντήσεις τεκμηριωμένες και όχι με αερολογίες.
Μη μασάτε αν μιλάτε με ''μεγαλογιατρό'', καθηγητή κλπ.
Εμείς έχουμε την ασθένεια, εμείς αποφασίζουμε.
Γιάννης έγραψε:ΥΓ. πουτ@ν@ υπερπληροφόρηση, πόσο με μπερδεύεις.Επίτηδες το κάνεις φίλος;
Π.Μ79 έγραψε:Το fampyra (ενεργή ουσία 4-αμινοπυριδίνη), μπλοκάρει τα κανάλια καλίου.Π.Μ79, αυτά τα γράφεις σαν εύλογο προσωπικό συμπέρασμα του τρόπου λειτουργίας του fampyra ή κάπου τα έχεις διαβάσει κι΄ αν ναι πες μας την πηγή. Αν ανατρέξεις στην αρχή αυτού του post θα δεις ότι στην ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του φαρμάκου που κάνω, καταλήγω στα ίδια ακριβώς προσωπικά συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα αυτά μου τα διέψευσε ένας νευρολόγος (μου τον συνέστησαν σαν κορυφαίο), λέγοντας μου απλά ότι δεν ισχύουν, χωρίς όμως να μου δικαιολογήσει την απάντησή του (λόγω περιορισμένου χρόνου της συνάντησής μας). Εγώ παρ΄ όλα αυτά συνεχίζω να το ψάχνω αν και ήδη έχω αρχίσει το φάρμακο. Μόλις και αν καταφέρω να έχω νεότερα όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένα νέα θα σας ενημερώσω.
Αυξάνει την αγωγιμότητα των απομυελινωμένων αξόνων και ενισχύει τη μετάδοση στους υγιείς νευράξονες. Δηλαδή, αναγκάζει τους άξονες να υπερλειτουργούν.
Χρησιμοποιήθηκε σε κακώσεις νωτιαίου μυελού.
Παρατηρήθηκε μια μικρή θετική επίδραση της ουσίας στην αισθητηριακή και την κινητική λειτουργία.
Το να προκαλείς υπερδιέγερση σε νευράξονες που έχουν ήδη βλάβη, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επιστήμονας να καταλάβει, ότι η πράξη, εμπεριέχει ρίσκο και κίνδυνο.
Όχι μόνο υπάρχει ρίσκο και κίνδυνος για τους προβληματικούς νευράξονες, αλλά και στους υγιείς, καθώς επηρεάζονται και αυτοί με το φάρμακο, με τον κίνδυνο να βλαβούν από την υπερδιέγερση.
.