• επιστολή στον υπουργό υγείας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #56692  από Γιάννης
 Σάβ Ιούλ 16, 2011 2:09 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:Ξανασκεφτηκα το θεμα με την επαγγελματικη μας αποκατασταση!!! Παρολο που το θεωρω πολυ σημαντικο (λεω παντα οτι,αν βρω δουλεια ,θα θεραπευτω) ,προτεινω να μη το αναφερουμε τωρα!!!Ας περιοριστουμε στο επιδομα
Εμένα πάντως η δουλειά με έχει καταντήσει τρις χειρότερα (η ανασφάλεια εννοώ)
Εξηγούμαι
Έχω προσληφθει σε δημοτική επιχείρηση με πρόγραμμα 3+1 του ΟΑΕΔ ως απεξαρτημένος. Πέρυσι μου προέκυψε και η σκλήρυνση. Το πρόγραμμα τελειώνει στις 2 Αυγούστου και εδώ και καιρό προσπαθώ να ανιχνεύσω προθέσεις εκ μέρους του δήμου, να βρω τα σχετικά νομικά πλαίσια, ούτως ώστε να μπορέσω να διασφαλίσω τη θέση μου για όσο καιρό θα μπορώ ακόμα να εργάζομαι. Πήγα σε γραφείο εργατολόγων, ειδικών σε θέματα εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση. Άκρη δεν έχω βρει. Δεν μπόρεσαν καν να στηρίξουν μια γνωμοδότηση για να την καταθέσω στη νομική υπηρεσία του δήμου. Πνιγμένος στο άγχος περιμένω να έλθει η 2α Αυγούστου. Να σημειώσω, ότι πριν την κρίση, τα προγράμματα αυτά του ΟΑΕΔ (που αφορούν σε ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες), με τη λήξη τους, μετατρέπονταν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τώρα;;;;

Να πω τη γνώμη μου και για το θέμα, το οποίο παρακολουθώ μέρες, αλλά δεν έχω πάρει θέση.
Προτείνω να μην βιαστούμε. Για να διαβάσει έστω, μια τέτοιου είδους επιστολή ένας υπουργός, πρέπει να είναι πολύ καλά "δεμένη" και να φτάσει στα χέρια του "από χέρι" αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να την πετάξει στα σκουπίδια κάποιος χαρτογιακάς-γραμματέας.
και κυρίως, από Σεπτέμβρη, μετά τα "μπάνια του λαού"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιάννης την Σάβ Ιούλ 16, 2011 4:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #56693  από Γιάννης
 Σάβ Ιούλ 16, 2011 2:13 pm
savvas έγραψε:ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗ/cΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ, ΤΙΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΕΣoΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΜΑΣ? ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΙΑΔΩΝ?
Μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι θα δώσουν σημασία. Ισχύει ότι έγραψα και για την επιστολή στον υπουργό, "δεμένα" και "από χέρι"
και κυρίως, από Σεπτέμβρη, μετά τα "μπάνια του λαού"
 #56697  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιούλ 16, 2011 6:15 pm
savvas έγραψε:ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ(ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ) ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΩ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΟΥ(ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.color=#000000][/color] ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (πολιτικα και μη του νομου θεσ/νικησ).ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ LL-MM ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ(ΑΝΝΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ)ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗ/cΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ, ΤΙΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΕΣoΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΜΑΣ? ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΙΑΔΩΝ?lor] ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΟΜΑ

...Προσωπικα,δεν εχω αντιρρηση στο να αξιοποιησουμε τις γνωριμιες μας!!! Η σκεψη,για ομαδικη παρουσια στις επιτροπες,εχει περασει και απο το δικο μου μυαλο.....!!!!Ας το δουμε....!!!........ο Τσε ηταν και ειναι το ειδωλο μου,απο τοτε που ημουν μικρη.....ξερεις γιατι????Γιατι παλεψε και εδωσε τη ζωη του ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ....!!!!....δεν νομιζω να ειμαι Τσε....απλως βλεπω οτι το δικο μου συμφερον ,ειναι συμφερον και αλλων.....οτι τα βασανα μου....τα τραβανε κι αλλοι.... :greetings-waveyellow:
 #56698  από LL--MM
 Σάβ Ιούλ 16, 2011 6:37 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:
savvas έγραψε:ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ(ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ) ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΩ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΟΥ(ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (πολιτικα και μη του νομου θεσ/νικης).ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ LL-MM ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ(ΑΝΝΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ)ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗ/cΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ, ΤΙΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΕΣoΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΜΑΣ? ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΙΑΔΩΝ?lor] ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΟΜΑ
...Προσωπικα,δεν εχω αντιρρηση στο να αξιοποιησουμε τις γνωριμιες μας!!! Η σκεψη,για ομαδικη παρουσια στις επιτροπες,εχει περασει και απο το δικο μου μυαλο.....!!!!Ας το δουμε....!!!........ο Τσε ηταν και ειναι το ειδωλο μου,απο τοτε που ημουν μικρη.....ξερεις γιατι????Γιατι παλεψε και εδωσε τη ζωη του ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ....!!!!....δεν νομιζω να ειμαι Τσε....απλως βλεπω οτι το δικο μου συμφερον ,ειναι συμφερον και αλλων.....οτι τα βασανα μου....τα τραβανε κι αλλοι.... :greetings-waveyellow:

Να θυμίσω οτι ο Tσε ήταν γιατρός, (όπως του Κώδικα που αναφέρθηκε παραπάνω: :doh: ) και του την έφεραν στη Βολιβία, αν θυμάστε... Η ίσως, επειδή ΔΕΝ ήταν, ή δε θεωρούνταν να είναι όπως η μεγαλη πλειοψηφία αυτού του Κώδικα (απίθανο, έ; κάποιος ΜΕ δεοντολογία... :o :o :o ) να συνέβαλλε η δεοντολογία στη μετέπειτα πορεια του... :( Τολμαμε να ελπίσουμε ότι τα επιδόματα μας ΔΕΝ θα έχουν την τύχη του, εξ αιτίας των προσπαθειών μας...

Ο Φιντέλ Κάστρο, όμως, που ήταν δικηγόρος, ζεί ακόμα και βασιλεύει, κι έδωσε μέχρι και στον αδερφό του την εξουσία...
Και ειχε μάλιστα ακουστεί ότι δεν τα βρίσκαν πιά οι δυό τους, Τσε και Φιντέλ, οπότε ο Τσέ έφυγε για την Αφρική, πρώτα, για τη Ν. Αμερική αργότερα... και ότι το περίφημο γράμμα που υποτίθεται ότι έστειλε στον Κάστρο, ήταν πλαστό και "φιλοτεχνημένο" από το δεύτερο, προς όφελος του πολιτεύματός του...
Όσο για τους Κουβανούς, δεν ξέρω, ρωτήστε αυτούς τη γνώμη τους...

Το αποτέλεσμα είναι που μετράει... Και για το Φιντέλ, και για τους κουβανούς, και για μας... Βέβαια δεν έχουν όλοι τόοοση επιτυχία όση ο πρώτος...

Τώρα εδώ, οι "Μπατίστες" και οι "αμερικάνοι" (μήντια) βρίθουν... Πολλοί από μας δεν πολυγουστάρουν να τους παίρνουν οι τηλεοράσεις όταν είναι σε τέτοιο χάλι, διότι το χάλι το ξέρουν, και η τιβή δεν ενδιαφέρεται παρά για το "εντυπωσιακό" της κατάστασης δίχως να πολυενδιαφέρεται για τη συνέχεια...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

Υ.Γ.: Ούτε όλοι οι γιατροι, ούτε όλοι οι δικηγόροι έχουν το τέλος του Τσε, και του Φιντέλ αντίστοιχα, ευτυχώς για τους μεν, δυστυχώς για τους δε... Αυτή βέβαια, που γενικά έχει το τέλος του πρώτου, είναι η δεοντολογία που μπορεί να τηρούν περιστασιακά-δηλαδή, αν καταφέρετε να τα πιάστε απο το φιλότιμο, μερικά παιδιά που δουλεύουν στα νοσοκομεία... Μετά, γίνονται όπως όλοι οι υπόλοιποι... :ugeek:
 #56709  από Κώστας
 Σάβ Ιούλ 16, 2011 11:37 pm
Παιδιά, επανήλθα με συγκεκριμένη πρόταση.
Μέσω κάποιας προσωπικής γνωριμίας στην εφημερίδα "Καθημερινή", εξασφάλισα τη δημοσίευση ενός άρθρου του οποίου το περιεχόμενο θα προτείνουμε εμείς και φυσικά θα αναφέρεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα με τις επιτροπές. Το άρθρο αυτό θα δημοσιευτεί ανεξάρτητα από την επιστολή την οποία μπορούμε επίσης να στείλουμε για δημοσίευση στη σχετική στήλη της εφημερίδας. Η "Καθημερινή" όπως γνωρίζετε, είναι μια από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες και τα άρθρα της σίγουρα λαμβάνονται υπόψη και επιρρεάζουν τους πολιτικούς.
Αν λοιπόν το θεωρείτε και εσείς σκόπιμο, ας κάνουμε μία αρχή. Θα χρειαστεί να περιγράψουμε συνοπτικά το πρόβλημά μας ή να στείλουμε την ίδια μας την επιστολή. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση η εφημερίδα να κάνει κάποιες περικοπές που εκείνη θα κρίνει, προκειμένου το κείμενο να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο αριθμό λέξεων.
Όπως και νάχει το πράγμα ας αρχίσουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας.
Συμφωνώ στο να μην ανακατέψουμε συλόγους. Δεν νομίζω να έχει κανένα νόημα. Ας απευθύνουμε το αίτημα μας σαν μια ομάδα τουλάχιστον 800 ατόμων που πάσχουν από ΣΚΠ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής με κάποιες μικρές συμπληρώσεις (κόκκινο χρώμα), που πήρα την πρωτοβουλία να κάνω (Άννα, συγνώμη που δεν σε ενημέρωσα), πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν

Ανοικτή επιστολή προς τον
Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας

Κοιν.
Υπουργός Εργασίας
Δ/ντες ασφαλιστικών ταμείων
Ιατροί νευρολόγοι Κρατικών νοσοκομείων (μέσω των Κρατικών νοσοκομείων)
Ιατρικός σύλλογος

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Με την επιστολή αυτή, επιθυμούμε να σας επισημάνουμε ένα από τα πολλά προβλήματά μας, που έχει άμεση σχέση με την αρμοδιότητα σας σαν υπουργός υγείας.

Όλοι οι παρακάτω προσυπογράφοντες την επιστολή αυτή, είμαστε άτομα που πάσχουμε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Πολιτεία, δείχνοντας ομολογουμένως ευαισθησία για το πρόβλημά της υγείας μας, έχει θεσπίσει σχετική νομοθεσία*, παρέχοντας μας κάποια επί πλέον προνόμια, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα μας.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι και η χορήγηση επιδομάτων από την πρόνοια και τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Στην διεκδίκηση τους όμως, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ!
Η αντιμετώπισή μας από τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών, συχνά είναι άσχημη έως εντελώς απαράδεκτη!

Ενώ η κατάσταση μας είναι τέτοια που πληροί τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του παραπληγικού επιδόματος, παρατηρείται το φαινόμενο ιατροί που απαρτίζουν τις εκάστοτε υγειονομικές επιτροπές, ν΄ απορρίπτουν την αίτησή μας μετά από πρόχειρη ολιγόλεπτη εξέταση, χωρίς καν να εξετάσουν λεπτομερώς τον πλήρη ιατρικό μας φάκελο, χαρακτηρίζοντας μας με χαμηλό ποσοστό αναπηρίας (ακόμα και 35%) ή ακόμη και χορηγώντας μας ψευδή ιατρική γνωμάτευση!
Στην περίπτωση δε που κάποιος κριθεί θετικά (προκειμένου να του χορηγηθεί το παραπληγικό επίδομα), από την υγειονομική επιτροπή, ελλοχεύει άλλος κίνδυνος!!!
Ο εκάστοτε μη ιατρός, διευθυντής υποκαταστήματος ασφαλιστικού ταμείου, έχει το δικαίωμα, ερήμην μας, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, να απαιτήσει παραπομπή για επανάκριση μας, από Β/θμια και επιτροπή δειγματοληπτικού έλεγχου, οι οποίες συνήθως απορρίπτουν τις ενστάσεις μας, μη χορηγώντας μας τελικά το επίδομα.

Η περαιτέρω προσφυγή και διεκδίκηση μέσω διοικητικών δικαστηρίων, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και οικονομικά δαπανηρή διαδικασία, που λίγοι από εμάς έχουν την δυνατότητα ν΄ ακολουθήσουν!

Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα με συνέδρια και ανακοινώσεις της, θεωρεί την ΣΚΠ ανίατη ασθένεια με άγνωστη αιτία προέλευσης και η οποία έχει συνεχή επιδεινούμενη εξελικτική πορεία.
Σε κάποιες (μικρές σε ποσοστό) περιπτώσεις, παρουσιάζεται (μετά την εμφάνισή της), σταθεροποιημένη για κάποιο χρονικό διάστημα με άγνωστη όμως τη χρονική στιγμή της επαενεργοποίησης της.
Οι καταστροφές που προκαλούνται στο ΚΝΣ του πάσχοντα, έχουν μόνιμο χαρακτήρα και οι βλάβες είναι μη αντιστρέψιμες.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ ερωτούμε εσάς.
Πως είναι δυνατόν ασθενής με ΣΚΠ που έχει κριθεί κατά το παρελθόν από τις υγειονομικές επιτροπές με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, να επανακρίνεται από τις επιτροπές αυτές, μέλη των οποίων πολλές φορές τυγχάνει να είναι οι ίδιοι ιατροί και να θεωρείται ότι η γενική του εικόνα (σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη ασθένεια), έχει παρουσιάσει βελτίωση, οπότε του χορηγείται ποσοστό αναπηρίας μικρότερο από 67%, ακόμα δε και 50%;!
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, κάτι τέτοιο, αφ΄ ενός δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει, αφ΄ ετέρου αντιβαίνει στη γνώμη και τα πορίσματα της παγκόσμιας ιατρικής γνώμης!

Γιατί ένας διοικητικός υπάλληλος, έχει το δικαίωμα να ακυρώνει ιατρικές γνωματεύσεις και αποφάσεις;

Οι υγειονομικές επιτροπές της νομαρχίας, στους ασθενείς με ΣΚΠ, υπό θεραπευτική αγωγή, έδιναν πάντα ποσοστό αναπηρίας 67% και πλέον!
Τώρα τελευταία όμως, παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο, συνασθενείς να κρίνονται με ποσοστό μόλις 35%, ενώ έχουν εμφανέστατα και αποδεδειγμένα κινητικά προβλήματα!!!

Στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών, η ΣΚΠ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές!
Δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα στην καθημερινότητα μας, αδυνατώντας να έχουμε πλέον τις δραστηριότητες που είχαμε πριν νοσήσουμε, συχνά δε ακόμη και να συνεχίσουμε την ίδια μας την εργασία!
Οι ιατροί, μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το άγχος, τη στενοχώρια, να έχουμε θετική σκέψη και να φροντίζουμε να βρισκόμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ιδιαίτερα σε όσους από εμάς, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τη στιγμή μάλιστα, που η ΣΚΠ δημιουργεί επιπρόσθετες ευνόητες οικονομικές ανάγκες!
Επισημαίνουμε επίσης, τις άσχημες επιπτώσεις της νόσου (ψυχολογικές και οικονομικές) στις οικογένειες μας και κυρίως στα παιδιά μας (όσων από εμάς έχουν). Εξάλλου, κανένας από τους πάσχοντες από ΣΚΠ δεν επεδίωξε να νοσήσει. Κάνεις από εμάς δεν χαίρεται όταν αναγκάζεται να διεκδικήσει ένα επίδομα, επειδή το έχει πραγματικά ανάγκη!!!

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Ελπίζουμε και ζητάμε από εσάς, να πάρετε θέση για τα παραπάνω και να μεριμνήσετε, ως κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός, ώστε να σταματήσει αυτή η μεροληπτική αντιμετώπιση και η κατάχρηση εξουσίας από οποιονδήποτε.

Ακόμη, αφού λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες της ΣΚΠ, τις απρόβλεπτες εξάρσεις της, το γεγονός ότι όλοι εμείς οι πάσχοντες ''δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει'', ελπίζουμε και ζητάμε από εσάς, να εξετάσετε τη δυνατότητα της χορήγησης του παραπληγικού επιδόματος, σε όλους τους ασθενείς με ΣΚΠ, ασχέτως κινητικών ή μη προβλημάτων, δεσμεύοντας με αυτό τον τρόπο την κρίση των εκάστοτε υγειονομικών επιτροπών.

Σας επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά, ότι το επίδομα αυτό καλύπτει ένα μέρος και μόνο των πραγματικών οικονομικών αναγκών μας, αιτία των οποίων είναι αποκλειστικά η πάθησή μας.

Αντιλαμβάνεστε, ότι κίνητρο για την παρούσα επιστολή, είναι ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης ασθενών με ΣΚΠ, από τις υγειονομικές επιτροπές. Αυτό που τουλάχιστον ζητάμε άμεσα από εσάς, είναι να δώσετε ένα τέλος στην άνιση και μεροληπτική αυτή μεταχείριση.

Περιμένοντας την απάντησή σας, παραμένουμε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία και διευκρίνιση.

Εδώ πρέπει να δώσουμε μία διεύθυνση επικοινωνίας.

Μετά τιμής
Οι παρακάτω προσυπογράφοντες ασθενείς με ΣΚΠ
* σχετική νομοθεσία
• Ν.1140/81 όπως συμπληρώθηκε από τον Ν.3232/04
• Απόφαση 18 της 73ης συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας του
2006
• Ν.3402/05 που αναγνωρίζει τους πάσχοντες από ΣΚΠ ως ''ομάδα χρίζουσα
προστασίας !!! ( ανάλογη οδηγία, έχει δοθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση)
 #56712  από Π.Μ79
 Κυρ Ιούλ 17, 2011 3:21 am
Συγχαρητήρια πάντως που το παλεύεις και βέβαια η δημοσιοποίηση πιστεύω ότι θα κάνει καλό.

Thumbs up ;)
 #56715  από LL--MM
 Κυρ Ιούλ 17, 2011 11:16 am
Κώστας έγραψε: Αν λοιπόν το θεωρείτε και εσείς σκόπιμο, ας κάνουμε μία αρχή.
Χίλιες συγγνωμες, εγώ, όπως το έγραψες ακόμα και τώρα, το θεωρώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ...
:text-imsorry:
Θα χρειαστεί να περιγράψουμε συνοπτικά το πρόβλημά μας ή να στείλουμε την ίδια μας την επιστολή.
Θα χρειαστεί να πουμε ΓΙΑΤΙ ο Ν. 3402/05 όχι μόνο ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ, ΑΛΛΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΙ, ΚΟΙΝΩΣ...

Για τις προσβολές, υπάρχουν τα δικαστήρια, όπως και για τις
ΟΧΙ "ΨΕΥΔΕΙΣ", ΑΛΛΑ "ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ" γνωματεύσεις... H διαφορά είναι λεπτή, αλλά σαφης... :mrgreen: Με εννοείτε, φαντάζομαι... Δηλαδή, επί της ουσίας αμφισβήτηση, του είδους που αμφισβητείται στο δικαστήριο...

Υπάρχει βέβαια η περίπτωση η εφημερίδα να κάνει κάποιες περικοπές που εκείνη θα κρίνει, προκειμένου το κείμενο να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο αριθμό λέξεων.
Όπως και νάχει το πράγμα ας αρχίσουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας.
Kι πάλι, παρακινδυνευμένο: Ασφαλώς εννοείς, την ΑΝΑΓΚΗ μας να κάνουμε αισθητή...
Συμφωνώ στο να μην ανακατέψουμε συλόγους. Δεν νομίζω να έχει κανένα νόημα. Ας απευθύνουμε το αίτημα μας σαν μια ομάδα τουλάχιστον 800 ατόμων που πάσχουν από ΣΚΠ.
Για το αποτέλεσμα, όμως, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ... Και αυτό, απλούστατα διότι ο υπουργός, και να διαβάσει και να θελήσει να δώσει συνέχεια στο γράμμα μας, θα απευθυνθεί στους συλλόγους αυτούς, διότι, ακόμα και να επικοινωνήσει με την παρακάτω διεύθυνση, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ...

Εδώ πρέπει να δώσουμε μία διεύθυνση επικοινωνίας.

Μετά τιμής
Οι παρακάτω προσυπογράφοντες ασθενείς με ΣΚΠ
* σχετική νομοθεσία
• Ν.1140/81 όπως συμπληρώθηκε από τον Ν.3232/04 να επισυναπθεί το άρθρο
• Απόφαση 18 της 73ης συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας του 2006 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ με συσχετισμό νόμων και καταστάσεων...
• Ν.3402/05 που αναγνωρίζει τους πάσχοντες από ΣΚΠ ως ''ομάδα χρίζουσα προστασίας!!! viewtopic.php?f=24&t=148
Μα ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ... παρά της "προστατευτικές" μπουρδολογίες, αυτόν πρέπει να χτυπήσουμε, ΔΙΟΤΙ ακριβώς, ΔΕΝ εφαρμόζονται στην ουσία

(ανάλογη οδηγία, έχει δοθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση) Αναφορά;
ΠΟΙΑ;;; και γιατί ΔΕΝ εφαρμοζεται oυσιαστικά στην Ελλαδα που έχει υποχρέωση να τηρεί το Ευρωπαϊκό δίκαιο;;; :o :o :shock:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Αύγ 26, 2011 6:18 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
 #56722  από Κώστας
 Κυρ Ιούλ 17, 2011 1:49 pm
Συνεπώς είτε μας αρέσει είτε όχι πρέπει να οργανωθούμε μέσω του συλλόγου.
Και πως θα γίνει κάτι τέτοιο; Θα τους στείλουμε την επιστολή και θα περιμένουμε την σύμφωνη ή μη γνώμη τους; Θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους; Ποιός θα οργανώσει την όλη κίνηση; Απ΄ ότι βλέπω αρχίζει να τραβάει πολύ εις μάκρος η ιστορία και οι ανάγκες είναι τρέχουσες και σημερινές. Βέβαια ήταν αναμενόμενο, αλλά αν συνυπολογίσουμε ότι πλησιάζει Αυγουστος!
Ας γίνει όπως πρέπει να γίνει και μακάρι να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Άννα, αν διαβάσεις τη δημοσίευση αυτή, πες μας ποια είναι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κασσάνδρα, αν μπορείς γράψε τις διευκρινήσεις που προτείνεις ότι πρέπει να γίνουν.
Σωστά μιλάς για "την ανάγκη μας", αλλά για να φτάσουμε να την ικανοποιήσουμε, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουμε κι΄ εμείς σ΄ αυτή τη κοινωνία κάνοντας αισθητή την παρουσία-ύπαρξή μας.
Αλλά ας μην το φιλοσοφούμε άλλο. Ας δούμε τι μπορεί να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Κασσάνδρα, όταν λες "παρακινδυνευμένο", εννοείς πως η κίνηση αυτή μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης;
 #56731  από LL--MM
 Κυρ Ιούλ 17, 2011 4:24 pm
Κώστας έγραψε:Συνεπώς είτε μας αρέσει είτε όχι πρέπει να οργανωθούμε μέσω του συλλόγου.
O κ. Κουρουμπλής, ώς τυφλός, εμμένει στην ιδέα ότι οι συλλογοι είναι η δέουσα λυση, ίσως διότι οι τυφλοί είναι λιγότεροι απο μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λιγοτερο διαφοροποιημένα από τα δικά μας αλλά καί λόγω της απαραίτητης στους πολιτικούς "συναίνεσης"...
Και πως θα γίνει κάτι τέτοιο; Θα τους στείλουμε την επιστολή και θα περιμένουμε την σύμφωνη ή μη γνώμη τους; Θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους; Ασφαλώς:
Ένα τηλέφωνο φτανει, θα προσπαθήσω να συζητήσω με τα στελέχη τους που ασχολούνται με το θεμα, μίλησα με τη γενική γραμματέα, αλλά οι Θεσσαλονικιοί μέλη της Εταιριας σκπ είναι ευπρόσδεκτοι να πάνε και να βρούν τα στελεχη αυτά, ώστε να αποφευχθούν τα όποια λάθη στις κινήσεις, και να μας πληροφορήσουν, και ας ελπίσουμε ότι θα δώσουν κανένα χεράκι...
Ο Σάββας, π.χ., θα μπορούσε να τηλ. ή να μας πει τι επαφή μπορεί να έχει με τον Πρόεδρο της Βουλής, αν μπορεί να έχει "σταθερή επαφή" μαζί του ή με τους αλλους Θεσσαλονικιούς πολιτευόμενους... αλλά και με την εταιρια, φυσικά!

Ποιός θα οργανώσει την όλη κίνηση; Από κοινού, ασφαλώς...
Απ΄ ότι βλέπω αρχίζει να τραβάει πολύ εις μάκρος η ιστορία και οι ανάγκες είναι τρέχουσες και σημερινές. Βέβαια ήταν αναμενόμενο, αλλά αν συνυπολογίσουμε ότι πλησιάζει Αυγουστος!
Ας γίνει όπως πρέπει να γίνει και μακάρι να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα.
Στην Ελλάδα είμαστε, που ειπε κάποιος του Αιγινήτειου... :mrgreen:
Άννα, αν διαβάσεις τη δημοσίευση αυτή, πες μας ποια είναι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κασσάνδρα, αν μπορείς γράψε τις διευκρινήσεις που προτείνεις ότι πρέπει να γίνουν.
Γεγονός είναι ότι τοσο Εταιρία όσο και Συνομοσπονδία απαιτουν να γινόμαστε μέλη για να κάνουν κάποια κίνηση. Αν κάποιος/α έχει την ιδιότητα μέλους και στις δύο, θα ήταν ο ιδεώδης συνομιλιτής με όλους...
Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να συζητηθεί το κείμενο που λέει "ποιοί μπορούν ν'αποφασίζουν" στο 3402/05 για τις παραπομπές αυτές... φυσικά, και το κείμενο της Ε.Ε., να δουμε τι λέει... αλλά και η εξίσωσή μας με τους τετραπληγικούς να ψαχτεί παραπάνω, και, εί δυνατόν, να χωρίσουμε μ'αυτούς ώστε να μην έιναι η σκπ "μαχητό τεκμήριο τετραπληγιας" αλλα "αμάχητο".
Ο ιπποκρατικοί να μας εξηγήσουν πως μπορεί να στηριχτεί αυτό...

Σωστά μιλάς για "την ανάγκη μας", αλλά για να φτάσουμε να την ικανοποιήσουμε, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουμε κι΄ εμείς σ΄ αυτή τη κοινωνία κάνοντας αισθητή την παρουσία-ύπαρξή μας.
Αλλά ας μην το φιλοσοφούμε άλλο. Ας δούμε τι μπορεί να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Κασσάνδρα, όταν λες "παρακινδυνευμένο", εννοείς πως η κίνηση αυτή μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης;
Μου έρχονται στο νου δυό παροιμίες: "Όπου λαλούν πολλά κοκκόρια αργεί να ξημερώσει" και "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρα γαϊδουρογύρευε".

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #56732  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιούλ 17, 2011 4:58 pm
Κώστα ,καλως ηρθες!!!Δεν εχω καμια αντιρρηση για τις κοκκινες προσθηκες,ουτε για τη δημοσιευση του θεματος στην ''Καθημερινη" ή σε οποιαδηποτε αλλη εφημεριδα!!!!!!!...ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ,ομως να παμε μεσω συλλογων!!!!!Δεν θα αναφερω τωρα τους λογους!!!!Θα ελεγα ,να κυκλοφορησει παντου η επιστολη,υπογεγραμμενη απο ενα αριθμο πασχοντων....Ας βρουμε αμεσα αξιοπιστο τροπο συλλογης υπογραφων...!!!Κι οποιος ευαισθητοποιηθει,ακομα και οι συλλογοι,ας συνταχθει μαζι μας...!!!ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ,την ειχα διαβασει παλια...!!!Σε λιγο ,θα ψαξω να την ξαναβρω και θα σας ενημερωσω....!!!!.....υγ.μονο τις πιθανες περικοπες της εφημεριδας,φοβαμαι... :greetings-waveyellow:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12